| Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
|
+37Domel Ulquiorra666 FunnyOne Barson1990 anteek Sathilia LadyArvena Uśmieszek kaprysab ArinStreal Clue Takashiro Anett1906 wilczyca1000 Philipek eloite amorkowa Jetrel xTikTakx Alasky Calma Aglyss Bezbarwna92 koziorożec Keplie karina127 erreo EREIS Ayashi Szarusia16 hanka1998 Sabula Nevarra Malto carrie17 Temperance Mikim7 41 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 3:56 am | |
| w specyfikacji, a nie we specyfikacji : > |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 3:57 am | |
| W sensie że jedna aukcja - a kilka koni? Na tym to polega? | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 4:21 am | |
| Pewnie z tym sprzedawaniem koni chodzi o to, ze możesz wystawić kilka koni na osobnych sprzedażach, ale naraz Chociaż fajnie byłoby sprzedać np. 2 Jednorożce za 1 kupon na jednej sprzedaży |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 4:25 am | |
| O nowe tło ma howrse |
|
| |
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:18 am | |
| Ja rozumiem, że wycofują towarzyszy z CP, ale czemu całkowicie je usuwają i wprowadzają takie zmiany, które w zasadzie nic nie dadzą? Było dobrze tak, jak było, po kij w tym grzebać? Bez sensu, zajęli by się czymś pożytecznym . . . Bo to takie zmiany typu 'zmieniamy coś, żeby było, że cokolwiek robimy z tą grą'. Takie moje zdanie ;| | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:29 am | |
| Ciekawe po co je wprowadzano skoro teraz usuwają o ile się nie mylę to wprowadzono towarzyszy w czerwcu zeszłego roku |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:34 am | |
| Po prostu nie udało się to tak jak miało się im udać. Nie przynosiło to zysku i nie cieszyło się zbytnio popularnością. Zapewne z tego powodu takie posunięcie Owlientu. | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:42 am | |
| No dobra, słuchajcie, ja zadam teraz pytanie które jest pewnie bardzo głupie, ale się pogubiłam już . . .
W jaki sposób podnosi się PG (a w raz z nim UM) u koni? Skoro skończy się dodawanie +1,2PG? Wiadomo, że krycie lepszymi ogierami, ale ogólnie PG stanie w miejscu? Bo nie rozumiem tego totalnie... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:45 am | |
| - Cytat :
- - konie posiadające towarzyszy zachowają ich, ale nie będzie się dało z nimi bawić, towarzysz obudzi się razem z koniem, bonus towarzysza będzie zawsze aktywny
Żem się zirytowała. Było dobrze, kto uważał, budził towarzysza, kto olewał, miał mniejsze szanse na wygranie zawodów, a teraz? Znów wprowadza się opcję "myślenie za graczy". Ech. - Cytat :
- - możesz bawić się ze źrebakami w wieku od 8 do 16 miesięcy żeby zdobyć do 60 punktów umiejętności, ale gry nie będą już poprawiać genetyki
- żeby ułatwić przestawienie się do nowego systemu wspomożemy niektóre konie: - - źrebaki poniżej 20 miesiąca życia otrzymają potencjał, jaki miałyby po ukończonych grach - - od dzisiaj źrebięta będą się rodzić z 1.2 więcej potencjału genetycznego O ile dobrze rozumiem - to już nie będzie się trzeba bawić ze źrebakiem, żeby poprawić PG o 1.20? Kolejne udogodnienie dla zwykłych klikaczy... I część towarzyszy przepadnie, z tego co widzę. Niezbyt mi się to wszystko podoba. carrie, wydaje mi się, że nic się nie zmieni, maluch po prostu z automatu będzie miał już w genach dodany potencjał 1.20, tak jakbyś wybawiłą się z nim za młodu.
Ostatnio zmieniony przez Malto dnia Sro Lip 04, 2012 5:48 am, w całości zmieniany 2 razy | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:46 am | |
| - carrie17 napisał:
- No dobra, słuchajcie, ja zadam teraz pytanie które jest pewnie bardzo głupie, ale się pogubiłam już . . .
W jaki sposób podnosi się PG (a w raz z nim UM) u koni? Skoro skończy się dodawanie +1,2PG? Wiadomo, że krycie lepszymi ogierami, ale ogólnie PG stanie w miejscu? Bo nie rozumiem tego totalnie... Źrebak urodzi się już z +1,2PG |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:49 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- carrie17 napisał:
- No dobra, słuchajcie, ja zadam teraz pytanie które jest pewnie bardzo głupie, ale się pogubiłam już . . .
W jaki sposób podnosi się PG (a w raz z nim UM) u koni? Skoro skończy się dodawanie +1,2PG? Wiadomo, że krycie lepszymi ogierami, ale ogólnie PG stanie w miejscu? Bo nie rozumiem tego totalnie... Źrebak urodzi się już z +1,2PG Bzdura. Jak mówię, howrse coraz bardziej myśli za graczy. Niedługo dopuścisz do komputera szympansa i on będzie w stanie prowadzić hodowlę, bo planowanie i myślenie będzie zbędne *ironia*. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:53 am | |
| - Malto napisał:
- Kamil2010 napisał:
- carrie17 napisał:
W jaki sposób podnosi się PG (a w raz z nim UM) u koni? Skoro skończy się dodawanie +1,2PG? Wiadomo, że krycie lepszymi ogierami, ale ogólnie PG stanie w miejscu? Bo nie rozumiem tego totalnie... Źrebak urodzi się już z +1,2PG Bzdura. Jak mówię, howrse coraz bardziej myśli za graczy. Niedługo dopuścisz do komputera szympansa i on będzie w stanie prowadzić hodowlę, bo planowanie i myślenie będzie zbędne *ironia*. Możliwe, przecież będzie też wprowadzona ta peleryna do kładzenia konia spać |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 5:55 am | |
| - Cytat :
- - żeby ułatwić przestawienie się do nowego systemu wspomożemy niektóre konie:
- - źrebaki poniżej 20 miesiąca życia otrzymają potencjał, jaki miałyby po ukończonych grach - - od dzisiaj źrebięta będą się rodzić z 1.2 więcej potencjału genetycznego Czyli to tylko chwilowe, Owlient znów coś kombinuje. I w nowej wersji podnoszenia pg juz nie przewidują. Za rok czy da wystarczy się zalogować a konie będą wyczyszczone, nakarmione i wysłane na zawody | |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:01 am | |
| Dla mnie totalny bezsens, już nie będzie się liczyć doświadcznie w grze bo każdy będzie potrafił 'klikać', to do tego podnoszenia pg. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:04 am | |
| Tak sobie teraz myślę, że przez te genialne inaczej zmiany stracą ośrodki posiadające boksy z prysznicami. Dotąd kwaterowano w nich konie, by łatwiej można było podwyższyć PG maluchów. Teraz rację bytu będą miały tylko te "prysznicowe" ośrodki, które znajdują się w czołówce i gdzie można porządnie wyszkolić konia do GP.
Nie podoba mi się to, naprawdę... | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:05 am | |
| No tak, ale ja mam wrażenie, że to automatyczne dodawanie PG będzie tylko chwilowe, potem 'przestawimy' się na nowy system i.. nie wiem co | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:11 am | |
| - carrie17 napisał:
- No tak, ale ja mam wrażenie, że to automatyczne dodawanie PG będzie tylko chwilowe, potem 'przestawimy' się na nowy system i.. nie wiem co
Ja sobie tego nowego systemu nie wyobrażam I nie wiem, po kiego grzyba grzebią w czymś, co się sprawdza. Chyba nie znają powiedzenia, że nie naprawia się czegoś, co nie jest zepsute, bo można tylko zaszkodzić. Teraz chcą zmienić całą motorykę gry? Swoją drogą nawalili tych towarzyszy, ile tylko można było, brakowało tylko słonia, bizona i lotopałanki, a teraz to wycofują. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:12 am | |
| Teraz to już tylko same ułatwienia, praktycznie nic ie trzeba będszie robić. Teraz doświadczenie się nie będzie liczyć. |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:22 am | |
| Pomijając już fakt, że wydałam mnóstwo kasy na towarzyszy. Wszystkiego raczej nie zwrócą .. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:26 am | |
| Ta... I, oczywiście, wprowadzają tak poważne zmiany po konsultacji z nami, graczami! | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:31 am | |
| - Cytat :
-
Zmiany w grze - 4 lipca 2012
Jak pewnie zdążyliście już zauważyć, w Howrse nadchodzą zmiany!
Jak pewnie zdążyliście już zauważyć, w Howrse nadchodzą zmiany!
Aby dowiedzieć się więcej o zmianach w grze, odwiedzcie nasze forum już jutro, gdzie w Dziale Wydarzeń znajdziecie wszystkie niezbędne informacje.
W ten sposób będziecie mieli wystarczająco dużo czasu, aby przygotować się do zmian i zaplanować strategię.
Z pozdrowieniami,
Zespół Howrse Jakaś wojna się szykuje po tych zmianach ? |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:36 am | |
| "Zaplanować strategię" lol XD niczego nie mam zamiaru planować, mam nadzieję że nie ukradną moich duchuff i smokuff, bo je lubię i były najdroższe -.- kozy mogą iść do piachu | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:39 am | |
| Ankieta |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:40 am | |
| Pytanie za 100pkt: mam w zapasach jednego ducha, lepiej go użyć? | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:43 am | |
| Ok, w zapasach mam Feniks x7 Gryf x7 Pies x5 Wiewiórka x4 Duch x3 Koza x2 Motyl x2 Owca x2 Smok x2 Jaskółka x2 Żyrafa x1 Wielbłąd x1 Sowa x 1 Niedźwiedź x 1 Kot x 1 I jak mi dadzą za wszystko jak leci po 200eq to się wkurzę | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:43 am | |
| - carrie17 napisał:
- Pytanie za 100pkt: mam w zapasach jednego ducha, lepiej go użyć?
To zależy, ponieważ mają wycofać tylko niektóre zwierzątka |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:46 am | |
| - Cytat :
- - osoby z wadami wzroku lub niewidome mogą teraz wykonywać pewne akcje w grze, które wcześniej nie były do tego przystosowane: zmiana profilu konia, rozporządzanie łąkami
Czekajcie.. Niby jak? Będą jakieś dźwięki sygnalizujące o tym czy jak? o.O | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 6:47 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- carrie17 napisał:
- Pytanie za 100pkt: mam w zapasach jednego ducha, lepiej go użyć?
To zależy, ponieważ mają wycofać tylko niektóre zwierzątka na wszelki wypadek dałam go drugiemu Saturnowi ;p | |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 7:05 am | |
| - Nevarra napisał:
- Ok, w zapasach mam
Feniks x7 Gryf x7 Pies x5 Wiewiórka x4 Duch x3 Koza x2 Motyl x2 Owca x2 Smok x2 Jaskółka x2 Żyrafa x1 Wielbłąd x1 Sowa x 1 Niedźwiedź x 1 Kot x 1 I jak mi dadzą za wszystko jak leci po 200eq to się wkurzę Ja mam: Owca x 10 Wiewiórka x 9 Żółw x 8 Pies x 7 Kot x 5 Gryf x 4 Niedźwiedź x 3 Żaba x 3 Jaskółka x 3 Żyrafa x 1 Pingwin x 1 Sowa x 1 Motyl x 1 Kangur x 1 Smok x 1 Ciekawe co za to dadzą... Te cenniejsze typu gryf, feniks i smok lepiej wymienić na KF, OM czy coś ;p | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
| |
|
| |
| Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
|