| Zmiany | |
|
+13Suzan shunra Arrin rosolowa erreo nowy koń Nevarra Szron MrsKopytko Mikaa Findzio Strawberii magdalenusia 17 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
magdalenusia Już coś wie
Nick w grze : Arewena Liczba postów : 186 Dołączył : 28/05/2012
| Temat: Zmiany Sob Lis 16, 2013 12:01 pm | |
| Witam, tym razem szykują się pewne zmiany, mam nadzieję, że trafiłam na coś wiarygodnego. Osobiście nie bardzo wiem o co chodzi bo to nie po naszemu. Stąd moja prośba, aby ktoś przetłumaczył to na nasze... Tu coś z tego co się orientuję jest o zmianie diamentów, aby nie powielać waluty gry... Mam nadzieję, że ktoś się również i tego podejmie | |
|
| |
Strawberii Już coś wie
Nick w grze : Profesjonalistka Liczba postów : 236 Dołączył : 27/09/2013
| Temat: Re: Zmiany Sob Lis 16, 2013 2:22 pm | |
| Udało mi się coś przetłumaczyć w tłumaczu, ale i tak było bez sensu, więc się domyślałam o co chodzi Wiele małych korekt i i urozmaicenia. • pisze coś o nazwie koni, a dalej to nie rozumiem. • opis nasion ma przejść poprawę z tego co udało mi się wyczytać. • mają zmienić ikonę zawodów dla koni początkujących. Poprzednie miały błąd, ponieważ zawierały rozetę. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Zmiany Sob Lis 16, 2013 2:23 pm | |
| Z francuskiego to jestem cienki bolek xd ale wygląda że WYCOFUJĄ DIAMENTY |
|
| |
Strawberii Już coś wie
Nick w grze : Profesjonalistka Liczba postów : 236 Dołączył : 27/09/2013
| Temat: Re: Zmiany Sob Lis 16, 2013 2:26 pm | |
| Spróbuję przetłumaczyć ten drugi obrazek. Ale z francuskiego to ja beznadziejna jestem choć teraz zamierzam się go uczyć :3 | |
|
| |
Findzio Nowy
Nick w grze : Findzio Liczba postów : 7 Dołączył : 20/10/2012
| Temat: Re: Zmiany Sob Lis 16, 2013 4:15 pm | |
| Od razu zaznaczę, że nie znam francuskiego, z powyższych tekstów rozumiem trzy słowa na krzyż i są to wyłącznie moje przypuszczenia...
Nie sądzę, żeby mieli wycofać diamenty. Wymagałoby to ogromnych zmian w grze. Tyle jest boskich, które dają diamenty. Dzikusy. Do tego Kamienie Szlachetne, których umiejętności podbija się właśnie diamentami. Co można z tym zrobić? Plus, wciąż wchodzą nowe boskie, które dają diamenty. Jaki sens miałoby projektowanie nowych diamentodajnych koni, jeśli zamierza się w przyszłości te diamenty wycofać? Wydaje mi się, że może chodzić o zastąpienie diamentów equus w kilku tylko przypadkach, np. tych dotyczących kupowania bonusów (Lonża, Ostrogi itp.). No, przynajmniej taką mam nadzieję. | |
|
| |
Mikaa Już coś wie
Nick w grze : Mikaa12 Liczba postów : 191 Dołączył : 16/10/2013
| Temat: Re: Zmiany Sob Lis 16, 2013 4:20 pm | |
| W drugim obrazku w 2 myślę, że chodzi o nagrody w Grand Prix | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 1:09 am | |
| Wiem, że zmienią ceny z diamentów na eqqusy, np Lonża - 25tys. Jakieś "Crampos" 35tys. | |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 2:20 am | |
| "Crampos" oznaczone jest VIP. Ciekawe... I chyba pierwsze miejsca w Grand Prix będą nagradzane kuponami. Ta aktualizacja wejdzie w życie na każdym serwerze? | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 4:03 am | |
| - zmiana nazw koni w niebie / schronisku - coś z przekazywaniem (opisem?) nasion - zmiana ikonki zawodów dla początkujących - coś o boskich i dzikich, ze tylko od nich będzie można zdobywać diamenty - lonże itd będzie można kupić za eq - zmiana nagród za GP (4,2,1 kupon, bonus haceli, chmurka) - diamenty są usuwane z miejsc gdzie można je wygrać i zastępowane przez coś innego (RO, dokonania, sponsoring, SS);; tego też odnosi się dalszy tekst z dokonaniem (zamiast diamentu będzie PH) - nie będzie możliwości zamiany kuponu na diamenty Potem pomęczę się z resztą | |
|
| |
nowy koń Nowy
Nick w grze : nowy koń Liczba postów : 6 Dołączył : 26/02/2012
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 4:40 am | |
| od 6 miejsca w GP - 500 pkt do rankingu ogólnego od 45 - fortuna krezusa (?) od 73 - krew meduzy od 100 - różdżka płodności | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 5:46 am | |
| - nowy koń napisał:
- od 6 miejsca w GP - 500 pkt do rankingu ogólnego
od 45 - fortuna krezusa (?) od 73 - krew meduzy od 100 - różdżka płodności to są zmiany w dokonaniach, nowe nagrody a nie za udział w GP Dalej - oferty partnerskie pozwalają wygrać kupon (nie testowane) - co z graczami którzy mają mniej niż 10 diamentów, ale nie mają boskiego lub dzikiego? dostaną brakujące diamenty by mogli coś kupić (masz 4 - dostaniesz brakujące 6) i dalej, że w kolejnym tygodniu będzie to wyjaśniopne, oraz standardowe bla bla o wyrażaniu opinii o zmianach | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 8:16 am | |
| Czyli mój Jadek nie będzie dawał diamentów, dobrze rozumiem? ;c | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 8:25 am | |
| Jadek diamenty będzie dawał, tak samo pozostałe boskie i dzikie. Tyle, ze przestaną być nagrodami w RO, SS, w sponsoringu itd. | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 9:52 am | |
| To diamenty będą dalej? I co z nimi trzeba będzie robić? Nie ogarniam ;c | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 10:37 am | |
| Zostają diamenty, ale ograniczą nam możliwości ich zdobywania po prostu. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 11:00 am | |
| Diamenty były nie przydatne dla Owlientu, bo jak ktoś miał ich dużo to nie musiał kupować kuponów |
|
| |
rosolowa Nowy
Nick w grze : rosolowa Liczba postów : 43 Dołączył : 21/07/2013
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 11:14 am | |
| kurcze, trochę mnie zaniepokoiło to z diamentami :/ | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 11:21 am | |
| Z diamentami chodzi tylko o to, by dostawać je tylko od boskich i dzikich się dało. Coby nikt nie biadolił jaki to Owlient zły i okropny, że zamiast CR w RO czy SS miał kilka brylancików. | |
|
| |
rosolowa Nowy
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 11:25 am | |
| no tak, ale szkoda trochę sponsoringu, miesiąc temu pobawiłam się trochę i zdobyłam ponad 30 diamentów od tak.. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 12:12 pm | |
| O jakim sponsoringu mowa? |
|
| |
rosolowa Nowy
| Temat: Re: Zmiany Nie Lis 17, 2013 1:19 pm | |
| klikasz na zakładkę "kupony" i masz tam oferty partnerskie i można dzięki temu zdobyć diamenty | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany Pon Lis 18, 2013 6:11 am | |
| - Cytat :
- Witajcie!
Jak już pewnie zauważyliście, szykujemy dla Was kolejne nowości! Tym razem dotyczyć one będą głównie jednego z trzech sposobów wirtualnej płatności w grze czyli Diamentów.gif?1947483986" border="0" alt=""/>
A więc... - diamenty będą możliwe do zdobycia tylko poprzez dzikie lub boskie konie
- nie będzie już możliwości zdobycia Diamentów za pomocą wszystkich metod(oprócz boskich i dzikich koni): Róg Obfitości, oferty sponsorów, zawody, Grand Prix, dokonań, zamiany Kupon na 10 Diamentów, itd.
- gracze, którzy będą posiadać przynajmniej jednego specjalnego konia, będą mogli posiadać i wydawać Diamenty jak uprzednio z wyjątkiem bonusów sklepie(teraz będą dostępne za Equus)
- gracze, którzy nie mają specjalnych koni, oferujących Diamenty, ale posiadają ilość Diamentów niemożliwą do podzielenia przez 10, otrzymają rekompensatę w postaci zaokrąglenia ich ilości Diamentów do pierwszej 10. Czyli np. gracz posiadający 13 Diamentów będzie ich miał 20, gracz posiadający 3 będzie miał 10, gracz posiadający 36 będzie miał 40 itd. - powyższa rekompensata nie dotyczyć będzie graczy, którzy posiadają konie, oferujące Diamenty lub nie posiadają żadnych Diamentów
Zapewne spytacie po co te zmiany?
Zmiany te wprowadzamy po to, aby - uprościć system wirtualnej płatności w grze - zwiększyć zainteresowanie koniami boskimi i dzikimi
Wcześniej oprócz standardowej waluty jaką jest Equus, mogliście zdobywać przedmioty i bonusy również za pomocą Kuponów i Diamentów. Niestety Diamenty będą dostępne tylko dla graczy posiadających konie, które je oferują, więc dla pozostałych graczy zniknie ta metoda płatności.
Dzięki wycofaniu Diamentów poprawi się ogólna ekonomia gry, a konie specjalne staną się jeszcze bardziej pożądane na Howrse!
Serdecznie zapraszam wszystkich do dyskusji w na temat nadchodzących zmian!.gif?1947483986" border="0" alt=""/>
Pozdrawiam Ow | |
|
| |
Findzio Nowy
Nick w grze : Findzio Liczba postów : 7 Dołączył : 20/10/2012
| Temat: Re: Zmiany Pon Lis 18, 2013 6:20 am | |
| Końmi, nie "koniami", litości. Strasznie mnie irytują te drobne niechlujstwa moderacji.
Moim zdaniem mechanika gry i blablabla sobie, ale chodzi pewnie o to, by jeszcze więcej osób (zwłaszcza graczy początkujących) kupowało kupony. | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Zmiany Pon Lis 18, 2013 6:28 am | |
| To przynajmniej wyjaśnia, że diamenty nadal im się podobają i nie jest to krok w kierunku ich usunięcia. Raczej zmuszanie do zakupu kuponów, jak mówi Findzio. Odetchnęłam z ulgą.
Łamanego języka administracji nie będę komentować, stara Ow trzymała się jeszcze jakoś w postach na forum, nowy Ow zaserwował nam zupełną sieczkę pełną kalek i byków. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany Pon Lis 18, 2013 6:41 am | |
| A ludzie drą ryja (bo już inaczej napisać nie można), jacy to oni biedni, poszkodowani, a Owlient be. Naprawdę tak wolą ten samotny diamencik w RO + śmieci niż coś z CR, choćby za 1 kupon? | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Zmiany Pon Lis 18, 2013 6:46 am | |
| Jakoś mi się nie chce wierzyć, że jakość RO się poprawi przez tę zmianę. Zamiast "samotnego diamencika" będziemy znajdować fortunę Krezusa i śmieci :p | |
|
| |
| Temat: Re: Zmiany Pon Lis 18, 2013 7:02 am | |
| Jeżu, te zmiany nie są jakoś specjalnie drażniące ale ludzie przesadzają ;c "Chcecie żeby gracze odchodzili" "Już wam nie zależy" ;____________________; | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Zmiany Sro Lis 20, 2013 4:30 am | |
| MrsKopytko: Ja im sie nie dziwie ze chcą odchodzić. Albo bzdety, albo jak już coś większego to katastrofa.
Co do diamentów to im chodzi o jedno: trzepać kasę na boskich/dzikich. Choć mi to wisi i powiewa. odkąd gram nigdy nie kupiłam żadnego bonusiku w sklepie bo i po co, jak cały zestaw idzie zdobyć w promocjach. Ale pewnie wkurza się ci, co zarabiają diamenty w gp (choć z drugiej strony czy w elicie z gp jest ktoś biedniejszy bez bosiaka?)
Co do poprawek z zawodami to po co sobie zawracać tym głowę? Niech sobie poprawiają to i tak (znowu) poprawki dla "nowicjuszy w grze" . Albo pozory, ze coś w ogóle robią. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany Sro Lis 20, 2013 6:28 am | |
| - Cytat :
- Ale pewnie wkurza się ci, co zarabiają diamenty w gp (choć z drugiej strony czy w elicie z gp jest ktoś biedniejszy bez bosiaka?)
Nie wkurzą się, będą całować Owlient po nogach, ze zamiast diamentów dostaną ich odpowiednick w kuponach | |
|
| |
shunra Raczkujący
Nick w grze : shunra Liczba postów : 59 Dołączył : 12/08/2012
| Temat: Re: Zmiany Sro Lis 20, 2013 6:57 am | |
| Uważam że te zmiany wcale nie są takie złe, osoby które posiadają dużo diamentów dostają je głównie od boskich i dzikusów. Prawie żadna już promocja nie oferuję do wygrania diamentów. Jedyne diamenty które dostają gracze to wtedy gdy otwierają rogi obfitości. Jeśli nie będzie diamentów w rogach zwiększa się szansa że może wygra się coś lepszego no choćby takie złote ostrogi bardziej mi się mogę przydać niż wygranie 1 diamentu z roga którego kupiłam za 10. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zmiany | |
| |
|
| |
| Zmiany | |
|