Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
|
+37Domel Ulquiorra666 FunnyOne Barson1990 anteek Sathilia LadyArvena Uśmieszek kaprysab ArinStreal Clue Takashiro Anett1906 wilczyca1000 Philipek eloite amorkowa Jetrel xTikTakx Alasky Calma Aglyss Bezbarwna92 koziorożec Keplie karina127 erreo EREIS Ayashi Szarusia16 hanka1998 Sabula Nevarra Malto carrie17 Temperance Mikim7 41 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:41 am | |
| | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:41 am | |
| Szarusia, same kozy raczej nic nie dadzą, bo jest 5 typów miejsc, gdzie można wysłać towarzyszy, więc nie tylko kozy są potrzebne.. tak mi się wydaje ;] | |
| | | erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:44 am | |
| hej hej, chyba macie rację, patrzcie na sam koniec:
cz2.
Istnieje pięć różnych środowisk, które oferują różne prezenty dostarczane przez róźnyxh towarzyszy
- Farma - Preria - Las - Sawanna - Boskie (nie wiem jak to oddać jako środowisko ;p)
Możliwe jest wysłanie towarzyszy na wyprawę aż do ostatniego momentu trwania promocji, która zakończy się 2 sierpnia w południe czasu gry, co oznacza, że prezenty mogą dotrzeć dopiero po zakończeniu promocji (ale dotrą!)
Będziecie informowani poprzez prywatną wiadomość o zakończeniu podróży i dostarczeniu prezentów.
Towarzyszy można wysłać na nie więcej jak PIĘĆ wypraw jednocześnie.
Ilość towarzyszy potrzebnych do ukończenia podróży i otrzymania prezentu potraja się za każdym razem, kiedy podróż zostanie zakończona.
Jednak czas wymagany do jej ukończenia pozostaje bez zmian.
Nagroda główna (duża nagroda ^^) nie jest dostępna bezpośrednio od początku trwania promocji.
Najpierw musisz wysłać swoich towarzyszy na 25 wypraw (ukończonych bądź nie) | |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:45 am | |
| Czyli wychodzi na to, że mam rację. 25 podróży i jest dostęp do boskiego albo od razu go zgarniamy, albo coś jeszcze trzeba zrobić. Hmm... wykonalne? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:46 am | |
| No czyli to coś jak eliksiry; mieszamy towarzyszy, robimy 25 wypraw i odblokowujemy podróż na boskiego |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:49 am | |
| cz3. a po niej najważniesza, bo będzie można zdobywać towarzyszy.
Ilość towarzyszy, jaka będzie potrzebna oraz czas podróży są wyświetlane, co okaże się pomocne przy planowaniu strategii. (uwielbiam to wyrażenie)
Następujący towarzysze NIE biorą udziału w promocji i ozostaną usunięci z waszych zapsów z rekompensatą 500 eq za każdego, w czasie aktualizacji dn. 16 lipca. małpa, pszczoła, biedronka, wilbłąd, kangur, niedźwiedź i pingwin o czym zostaniesz poinformowany przez PW.
Możesz jednak przypisać ich do swych koni zanim promocja ruszy jako przedmioty kolekcjonerskie. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:51 am | |
| - Cytat :
małpa, pszczoła, biedronka, wilbłąd, kangur, niedźwiedź i pingwin Chyba dam je konikom ;] |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:53 am | |
| też myślę, że dam je koniom, może je ktoś kiedyś kupi (;
cz4.
Jak zdobyć towarzyszy?
Oprócz tych, które posiadasz już w swoich zapsach, możesz zdobyć ich znacznie więcej:
- logując się po raz pierwszy każdego dnia - kończąc zawody na ostatnim miejscu (max. 4 dziennie) - kończąc zawody jako pierwszy (max. 4 dziennie) - w sklepie (jedynie normalni, dostępni w sprzedaży towarzysze) - w UFO - w RO (po 4 w każdym) - na wymianach towarzyszy
(oraz gromadząc je zanim promocja się rozpocznie ) | |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:55 am | |
| No nic, zobaczymy.. Boskich nie gromadzę, bo mnie nie stać jak to wejdzie na int to opracujemy wspólnie strategię, tak, żeby każdy zdobył boskiego i owlientowi zrzednie minka | |
| | | Go?? Gość
| | | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 8:59 am | |
| A mi się wydaje, że nie, że to może zależeć wszystko. Skoro piszą o strategii tzn że nie jest to ot tak 25 podróży i tyle. Pewnie niektóre trwają dłużej, inne krócej.. no nie wiem, ogarnie się. | |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:01 am | |
| zgadzam się, jak eliksiry. nawet to zdobywanie towarzyszy ma ten sam schemat. | |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:02 am | |
| i część któraś tam, ale ostatnia.
WYMIANY TOWARZYSZY
w czasie trwania promocji będą dostępne specjalne wymiany towarzyszy. Wyglądają zupełnie tak samo jak wymiany przedmiotów.
Każdego dnia możesz dokonać jednej darmowej wymiany. Jeżeli chcesz dokonać większej ilości wymian, będzie to kosztowało 4000 eq. Cena podosi się pięciokrotnie po każdej kolejnej wymianie. Cena wymian jest przywracana do ceny wyjściowej podczas aktualizacji (czyli codziennie startujemy od nowa)
Propozycja wymiany wygasa po 3 dniach tak jak zwykłe wymiany w sklepie. Możliwa jest wymiana towarzyszy bez potwierdzonego adresu email.
Maksymalna ilośc towarzyszy, jakich możesz wystawić na wymianę to 100 dla zwykłych i 5 dla boskich. Liczba towarzyszy, jakich możesz wyszukać to 5. (? to ostatnie zdanie mnie to nurtuje - he amount of companions you can search for is 5)
Jeżeli gracz anuluje propozycję wymiany, którą wystawił tego samego dnia, eq nie będą zwracane. Ale może zaproponować kolejną wymianę za darmo. (na to samo wychodzi wg mnie) Oczywiście, możliwe są jedynie wymiany publiczne.
Po zakończeniu promocji, towarzysze, którzy pozostali w twych zapsach, zostaną ostatecznie usunięci z gry. Zarobisz 100 eq za każdego, który pozostał.
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:08 am | |
| erreo dzięki wielkie za informację |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:10 am | |
| polecam się na przyszłość (; | |
| | | Keplie Raczkujący
Liczba postów : 98 Dołączył : 07/06/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:24 am | |
| Matko ale lipton straszny ... coraz gorsze promocje i ogólnie - i jak ja mam dac sobie rady w tych trzech hodowlach w ktorych dzialam ?? Dziennie od motyli i duchow zbieram po 100 pd ... im wysztkich chyba tylko o to chodzi zeby wiecej kasy sciagnac ! Najpierw wycofali diamenty z wymian - pozbawili nas szansy na wymiany diamenta za np wodę młodości czy łzy - takie wymiany czesto gęsto były akceptowane przez graczy mniej doswiadczonych ... teraz te wszystkie rzeczy ktore mialam za diament musimy kupowac za kupon ... czyli zarobek dla nich ...
A teraz co - jak nie nazbieram pd na ogiery - to wszystkim bede musiala om dawac ?? P O R A Ż K A - coraz mniej mi sie ta gra podoba - jeszcze troche ow - i stracisz graczy ....
A poz tym co ja mam sobie zrobic z moim sporym zapasem boskich towarzyszy jak tyle kuponow na to wydałam ??!!
Mam 13 duchow ... dzi ile to dla mnie straconych pd ... od kazdego ducha moge dostac praktycznie 10 pd na rok przy treningu do gp z wodą młodości ... czyli ok 200 punktów liczac ze przy pozniejszych latach duch daje mniej ...
Czyli 2600 pd w ... a smoki w ilosci 11?? feniksow i gryfow nie liczac .... tez po ok 10 ....
A oni wprowadzaja jakąś durną promocję ... masakra - załamka
Kupujmy więcej kuponów żeby owilentowi było lepiej - przeciez teraz ma za mało ... | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:30 am | |
| A ja mam pytanie - wybaczcie, dziś czuję się jak żywy trup (3/4 nocy nieprzespanej), więc rozmiar tekstu zamieszczonego w wątku mnie przerósł... wczytam się później, ale teraz tylko zapytam tak na szybko: czy w podróż mogą wybrać się jedynie zwierzaki z zapasów? Czy te, które zostaną oddzielone od koni, przepadną, czy zostaną dodane do zapasów? Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi - jestem odmóżdżona | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:33 am | |
| - Malto napisał:
- A ja mam pytanie - wybaczcie, dziś czuję się jak żywy trup (3/4 nocy nieprzespanej), więc rozmiar tekstu zamieszczonego w wątku mnie przerósł... wczytam się później, ale teraz tylko zapytam tak na szybko: czy w podróż mogą wybrać się jedynie zwierzaki z zapasów? Czy te, które zostaną oddzielone od koni, przepadną, czy zostaną dodane do zapasów?
Tylko zwierzaki z zapasów + oprócz tych, które posiadasz już w swoich zapsach, możesz zdobyć ich znacznie więcej: - logując się po raz pierwszy każdego dnia - kończąc zawody na ostatnim miejscu (max. 4 dziennie) - kończąc zawody jako pierwszy (max. 4 dziennie) - w sklepie (jedynie normalni, dostępni w sprzedaży towarzysze) - w UFO - w RO (po 4 w każdym) - na wymianach towarzyszy To taka promocja jak wyprawa na Biegun Północny i eliksiry |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:36 am | |
| Więc te przypisane do koni przepadną, jak rozumiem Ok, Kamil, dzięki wielkie za wyjaśnienie Zacznę kontaktować, wczytam się uważnie w wątek, żeby znów nie pytać o oczywiste rzeczy | |
| | | Go?? Gość
| | | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:45 am | |
| Znając życie na główną nagrodę trzeba pewnie będzie uzbierać same cacuszka towarzyskie - szwadron smoków, legion gryfów itd. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:48 am | |
| Kocham takie promocje, ale mam nadzieje że to nie jest kolejna typu: chcesz wygrać ? Kup 30 Rogów Obfitości |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 9:59 am | |
| Już wolałabym kupić 30 RO i mieć spokój XD bo jeśli do wygranej będzie trzeba boskich towarzyszy (a nie mam żadnego), to nawet nie chcę myslec, jaka będzie ich cena ;o | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 12:03 pm | |
| Dobra, a teraz wielkie pytanie: Jakie zwierzęta z Howsowskich towarzyszy występują na: - Farma - Preria - Las - Sawanna - Boskie . Ogólnie to ja mam: - Cytat :
- Koza
x 150 Jaskółka x 20 Zebra x 20 Kura x 10 Wiewiórka x 3 Gryf x 2 Żyrafa x 1 Pies x 1 Owca x 1 Motyl x 1 Sowa x 1 | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 12:24 pm | |
| - koziorożec napisał:
- Dobra, a teraz wielkie pytanie: Jakie zwierzęta z Howsowskich towarzyszy występują na:
- Farma - kura, kot, koza, pies, owca, itp. - Preria a co to ? - Las - wiewiórka, żółw <chyba>, motyl <chyba>, sowa, żaba itp. - Sawanna - żyrafa, kangur, wielbłąd itp. - Boskie -smok, feniks, gryf, duch itp.
|
| | | Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 12:28 pm | |
| - Kamil2010 napisał:
- koziorożec napisał:
- Dobra, a teraz wielkie pytanie: Jakie zwierzęta z Howsowskich towarzyszy występują na:
- Farma - kura, kot, koza, pies, owca, itp. - Preria a co to ? - Las - wiewiórka, żółw , motyl , sowa, żaba itp. - Sawanna - żyrafa, kangur, wielbłąd itp. - Boskie -smok, feniks, gryf, duch itp.
A kangur nie do prerii? Sawanna dla żyrafy, zebry, zwierzaków afrykańskich... kangur powinien pasować do buszu albo skrubu, ale skoro nie ma, już bardziej pasuje do prerii | |
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 12:29 pm | |
| Preria - rozległe obszary porośnięte roślinnością trawiastą, w Ameryce Północnej. Preria jest podobna do występującego w Azji stepu. | |
| | | Go?? Gość
| | | | erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 12:48 pm | |
| tak czytam i czytam... doczytać nie mogę. bizon, kojot - nie pasuje jest KANGUR i piesek preriowy, znowu pudło.
ja nie wiem, same kangury tam chyba pójdą | |
| | | Keplie Raczkujący
Liczba postów : 98 Dołączył : 07/06/2012
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy Sro Lip 04, 2012 12:49 pm | |
| A co radzicie? - zmagazynowac czy poczekac ?
Przeciez jak wejdzie promocja chyba juz nie bedzie mozna nic w sklepie kupic - chyba ze nie doczytałam ... Ale moim zdaniem to by było zbyt proste ...
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
| |
| | | | Zmiany lipcowe - Gruntowe zmiany dot. towarzyszy | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |