| Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL | |
|
+43Guzik Lunatyk Anchie Natusia:) asia98999 Uśmieszek Ola Koniara Hella Vielebna Rose666 Lubelak Sathilia Linea2010 Luixza eclaireka EveDallas eloite Oresama amorkowa Calma Sweet Rabbit Casablanka Herrouash mustang_z_filmu annrem Clue wierszownik Nicolette KristenS60 Balerina_2 Philipek Bezbarwna92 katty88888 Farabolxd hanka1998 koszolak florie Carinaly Aki Sakura Malto Ayashi Nevarra 47 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:14 am | |
| - Cytat :
- Czas zaprosić je do Howrse!
Od 5-go grudnia 2011 roku, godziny 12:00 do 24-go grudnia 2011 roku, godziny 23:59 możesz zbierać świąteczne karty- zdrapki i zdobywać nagrody!
Przygotowaliśmy 50 różnych kart, które możesz zdobyć na różne sposoby:
- dostaniesz 5 kart za pierwsze logowanie danego dnia - codziennie możesz wygrać do 3 kart dzięki zawodom - możesz również kupić karty w Błyskawicznych Sprzedażach - lub wymienić te, które się powtarzają, na inne
Niektóre karty zawierają prezenty, inne są pełne pingwinów i niedźwiedzi polarnych, a jeszcze inne składają się na kolekcje, których uzupełnienie przyniesie Ci wyjątkowy prezent.
Zapraszamy po więcej informacji na forum.
Udanej zabawy, Załoga Howrse
- Cytat :
Witajcie!
Mikołajki już za pasem i czas poczuć zbliżające się święta... W tym roku przygotowaliśmy dla Was specjalne karty-zdrapki!
Do zebrania jest 50 kart:
*15 kart z podarunkami *10 kart z niedźwiedziami i pingwinami (zbierajcie je sumiennie, przydadzą się później) *25 kart kolekcjonerskich (nie dają żadnych prezentów, ale pozwalają skompletować kolekcje)
Wszystkie karty mają określoną dostępność. Najczęściej występują karty brązowe, najrzadziej diamentowe. Oprócz tego dostępne są również karty srebrne i złote.
Karty można zdobyć na kilka sposobów:
*Logując się po raz pierwszy danego dnia (5 kart) *Wygrywając zawody (max. 3 karty dziennie) *Kupując je w Błyskawicznych Sprzedażach (raz na 2 dni) *Wymieniając karty, których nie potrzebujecie
Wymiany kart: Jeśli macie kilka takich samych kart, możecie je wymienić, pod warunkiem, że jedna z nich jest już aktywowana! Tylko karty, które już zostały odkryte, ale nie aktywowane mogą zostać wymienione. Żeby wymienić kartę, musicie skorzystać z z przycisku wymiany widocznego poniżej guzika aktywacji karty. Możecie wymienić 3 karty dziennie, a wymiana kosztuje 2 diamenty. Wymieniona karta będzie mieć ten sam stopień dostępności (brązowy, srebrny, złoty lub diamentowy) ale z pewnością będzie inną kartą!
Aktywacja kart: * Karty z prezentami (z wyjątkiem kart diamentowych) Katy jednego typu mogą zostać aktywowane kilka razy. Jeśli aktywujecie kolejną kartę z tym samym podarunkiem, dostaniecie go po raz kolejny. * Diamentowe karty z prezentami mogą być aktywowane tylko raz. Jeśli dostaniecie i aktywujecie kolejny raz taką samą diamentową kartę, nie dostaniecie prezentu po raz kolejny. * Karty kolekcjonerskie mogą być aktywowane tylko raz. Jeśli aktywujecie taką samą kartę po raz kolejny, nic się nie stanie. UWAGA! Karty, których nie zdążycie zdrapać, aktywować lub wymienić zostaną po zakończeniu wydarzenia przepadną. Wykorzystajcie więc wszystkie, które dostaniecie!
Jest 5 kolekcji kart, a każda z nich składa się z 5 kart: Za skompletowanie każdej z kolekcji dostajecie Graniego - nowego boskiego konia. Dodatkowo za skompletowanie wszystkich 5 kolekcji dostaniecie jeszcze jednego Graniego w prezencie.
Grani - nowy boski koń: Imię Grani pochodzi z mitologi nordyckiej, według której Grani był potomkiem Sleipnira. W Howrse występuje w 12 odmianach, a każda z nich jest oznaczona inną literą alfabetu runicznego. Wśród 12 typów Graniego są dwie klacze, które mogą się rozmnażać z ogierami Graniego (ale tylko raz w życiu). Grani jest śmiertelny i każdego dnia traci trochę zdrowia, ale można na nim używać Orchidei oraz Puszki Pandory. Jeśli przeżyje 30 dni od swoich narodzin (lub odrodzenia dzięki Puszce) po śmierci i wysłaniu do Nieba podaruje swojemu właścicielowi diament. Jeśli uda Wam się posiadać 12 żywych Granich różnego typu, 1-go dnia miesiąca będziecie mieli szansę przemienić jednego z nich w Sleipnira Palomino. Będzie to wymagać trochę wysiłku bo tylko jeden z nich będzie mieć tę opcję dostępną, więc będziecie musieli poszukać, który jest tym wybranym. Taka operacja będzie możliwa tylko raz na całą grę!
Mamy nadzieję, że mimo niesprzyjającej aury, nastrój zimowo-świąteczny zawita do Howrse. Jeszcze raz przypomnę o zbieraniu pingwinów i niedźwiadków polarnych, z pewnością skorzystacie z nich jeszcze w tym roku
Udanej zabawy życzy Ow | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:19 am | |
| 5 kart za logowanie... Czyli Owlient się reflektuje, bo na innych są tylko 3 karty | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:24 am | |
| Od Ow: - Cytat :
- Część tekstów (nazwy kolekcji oraz dostępności pustych kart) wyświetlają się w tej chwili w złym języku (angielskim lub francuskim). Przepraszam za ten drobny błąd , postaramy się naprawić go najszybciej jak to możliwe.
Chciałabym dożyć chwili, gdy jakaś aktualizacja zostanie wprowadzona bez błędu Te karty dopiero muszę ogarnąć, na międzynarodówce się w nie nie wczytywałam i dzięki temu event jest dla mnie czarną magią Czyli - nie warto od razu aktywować wszystkich kart, czy jak? | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:25 am | |
| Aktywować warto, te które się nie powtarzają. Zdrapać wszystkie, przejrzeć, a powtórki powymieniać. | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:25 am | |
| Malto, możesz je od razu zdrapać bez problemu Czy teraz czy później - nic to nie zmieni | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:28 am | |
| Ach, więc tak to działa... dziękuję za wyjaśnienie, myślałam, że jak kartę zdrapię, to już po ptakach, jest moja, niezdatna do wymiany | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:35 am | |
| Nie, trzeba zdrapać, a potem decydujesz co z nią zrobisz - aktywujesz czy wymienisz. (swoją drogą na int dorobiłam się 3 OM przez to że nie chciałam ich wymieniać xD) | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:44 am | |
| Ja na niemieckim mam 2x 50tys i 1 x KF z tych lepszych nagród xD | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:49 am | |
| Może mi ktoś wyjaśnić, jak aktywować te karty? Dostałam na razie jedną i nie wiem, co mam z nią począć. Nie mogę jej nijak odsłonić. | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 4:53 am | |
| Jak najedziesz kursorem na kartę, to powinien się zmienić w złotą monetę. Naciskasz LPM i ścierasz ją jak zdrapkę | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 5:36 am | |
| A czy wiecie może (albo - czy znajduje się gdzieś jakaś rozpiska), co można znaleźć w poszczególnych rodzajach kart? U mnie, za kupioną na Błyskawicznych srebrną (za 90.000 Equus), trafiło się Muśnięcie Filotes | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 5:41 am | |
| Patrząc na to, co mam na niemieckiej wersji: Złote: * 50 tys * KF Srebrne: * 10x pingwin * Muśnięcie Brązowe: * 1x miś * 2x miś * 4x miś * 2x pingwin * 4x pingwin * 5x pingwin * 5x PD * 10x miszanki Wartości reszty kart nie znam i z kolekcji nie wrzucam | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 5:45 am | |
| Ayashi, dziękuję To może ja dodam, co było u mnie: Karta Złota - Przerębel; Karta Srebrna - Muśnięcie Filotes; Karta Brązowa - 5xPD, Confetti. | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 5:54 am | |
| Nie ma problemu Jak coś nowego jeszcze odkryję, to wrzucę chyba, że chcecie poznać nazwy kart z tych kolekcji jeszcze? | |
|
| |
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:02 am | |
| Jupi Akurat na mój powrót do Polski | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:13 am | |
| Z internationala: złote: 50.000eq, OM srebrne: pingwiny, złote ostrogi, muśnięcie Filotes brązowe: miśki, siodła szyte na miarę, PD, rzepy
Jeśli chodzi o te karty z kolekcjonowaniem: złote: przerębel srebrne: sanki brązowe: choinka, bombka, śnieżka, ta szpiczasta czapeczka, fajerwerki, góra lodowa, płatek sniegu | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:18 am | |
| Diamentową kartę da się w ogóle zdobyć inaczej, niż na błyskawicznych sprzedażach? Tam idzie za bajońskie sumy... | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:19 am | |
| - Sakura0001 napisał:
- Diamentową kartę da się w ogóle zdobyć inaczej, niż na błyskawicznych sprzedażach? Tam idzie za bajońskie sumy...
Możliwe, że za logowanie i zawody, ale trzeba mieć farta po prostu Srebrna: * 10tys equus | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:24 am | |
| O matulu, na błyskawicznych te nowe konie schodzą za niemal 2.500.000 Equus....
Poprawka, ktoś właśnie przelicytował na 3330030, a do końca pozostała minuta... | |
|
| |
Carinaly Już coś wie
Liczba postów : 133 Dołączył : 06/03/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:25 am | |
| Czy dobrze zrozumiałam? Prezenty i zdobycze z kart brązowych, srebrnych i złotych kumulują się, a wyjątek stanowią jedynie karty diamentowe i kolekcjonerskie?
Karta srebrna - CO; Karty brązowe - miśki i pingwiny; Karty kolekcjonerskie - fajerwerki, confetti, płatek śniegu i zorza polarna; | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:28 am | |
| - Carinaly napisał:
- Czy dobrze zrozumiałam? Prezenty i zdobycze z kart brązowych, srebrnych i złotych kumulują się, a wyjątek stanowią jedynie karty diamentowe i kolekcjonerskie?
Karta srebrna - CO; Karty brązowe - miśki i pingwiny; Karty kolekcjonerskie - fajerwerki, confetti, płatek śniegu i zorza polarna; Carinaly, szczerze? Nie wiem, czy to zły dzień, czy jestem na to za głupia - ja w każdym razie tego eventu nie ogarniam Klikam i tyle, co się wygra, to się wygra Ale czytam uważnie, może się dokształcę | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:28 am | |
| Czytałam teraz opis Grani... Totalna bzdura!... Odechciało mi się o niego starać. Mam wydawać kupony, żeby go ożywiać puchą. W dodatku może się rozmnażać i znów powstanie nowy Grani. W zależności od tego, czy będzie ona czy on, będzie można mieć całe stadko tych dziwacznych koni. Mam nadzieję na cos konkretnego w tej promocji, bo nie chce mi się już zbierać mieszanek, rzep i equusów. Muśnięć też mam już do zatrzęsienia i jeszcze trochę... Ach, jak bardzo przydałyby się darmowe Objęcia <marzy> | |
|
| |
Carinaly Już coś wie
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:35 am | |
| Wspólnymi siłami jakoś to ogarniemy, Malto, więc się nie przejmuj. ; p
"Jeśli uda Wam się posiadać 12 żywych Granich różnego typu, 1-go dnia miesiąca będziecie mieli szansę przemienić jednego z nich w Sleipnira Palomino. Będzie to wymagać trochę wysiłku bo tylko jeden z nich będzie mieć tę opcję dostępną, więc będziecie musieli poszukać, który jest tym wybranym. Taka operacja będzie możliwa tylko raz na całą grę!"
Reasumując - potrzeba dwunastu, a nie jednego, trzeba będzie pobawić się w znajdywanie i możliwość jest jedna na całą grę. Super. To już zwyczajne konie są o wiele więcej warte i przydatne, niż ten. | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:40 am | |
| Jedna na całą grę... Fantastycznie... Teraz, to i mi się odechciało zdobywać ów konia, a chciałam go chociaż w Sleipnira zmienić, a tu widzę, że mogę o tym zapomnieć. Cóż. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:43 am | |
| A ja czekam nadal na potwierdzone info czy temu boszczydłu da się zamontować KF. Bez tego po co mi chabeta, której ożywienie kosztuje drożej niż w momencie śmierci daje? No chyba tylko po to by "mieć". | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:45 am | |
| Wygląda na to, że trzeba ułożyć 5 kompletów kart, żeby zdobyć 5 Grani. Potem trzeba drugie tyle dokupić na sprzedażach. Nie wiem, czy te urodzone Grani też wliczają się w tą świętą dwunastkę... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:57 am | |
| A propos kart - Srebrna zdobyta na Błyskawicznych za 76.950, a na niej Promień Heliosa. Na tego konia, Grani, nawet się nie nastawiam. Nawet mnie na niego nie stać, i pomijam kwestię kupna, ale dalszej inwestycji Czy tego Grani w ogóle da się sprzedawać? | |
|
| |
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 6:59 am | |
| Zdobyłam diamentową kartę dzięki zawodom a tam dożywotni RO : | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 7:07 am | |
| Chyba muszę wymienić okulary, bo nie wiem, czy dobrze przeczytałam ... Darmowe RO do końca gry | |
|
| |
Carinaly Już coś wie
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL Pon Gru 05, 2011 7:09 am | |
| Ale zadroszczę. ; ) To chyba jeden z nielicznych przedmiotów, który marzy się każdemu. ; P | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL | |
| |
|
| |
| Zbliżają się święta... Zdrapki w wersji PL | |
|