Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA

Go down 
+19
Hoping.
Asiaa.
xTikTakx
Aki
ewunia9811
katty88888
Pani Losu
Sweet Rabbit
Frania26.
ZetkaEmka
Pati...xd
poziomka22
xkropkaxx
Guzik
Kotek~
EveDallas
gwiazda2002
hanka1998
LadyArvena
23 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutorWiadomość
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 Empty
PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostSob Sty 14, 2012 2:32 am

Moim ulubionym filmem jest Paranormal Activity 2.
Jest horror oparty na faktach o zjawiskach paranormalnych.Ta część mówi o tym ,ze w tym domu jest demon.W każdej części jest inna rodzina i inna długość filmu.Nie bardzo w to wierze ale lubię się bać,choć to straszne nie jest. Wink

Powrót do góry Go down
Pati...xd
Przyjaciel Zagrody
Pati...xd

Nick w grze : Pati...xd
Liczba postów : 4498

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostSob Sty 14, 2012 2:44 am

Mój ulubiony film to seria Harry Potter.

Te film składa się z siedmiu części. Opowiada o czarodzieju Harrym Potterze, który jest uczniem w Hogwarcie. Jego najlepszymi przyjaciółmi jest Hermiona i Ron, z którymi przeżył pełno niebezpiecznych i fantastycznych przygód. Jego głównym celem jest pokonanie Lorda Voldemorta, który gdy był jeszcze małym chłopcem zabił jego rodziców.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3288
Aki
Przyjaciel Zagrody
Aki

Nick w grze : Akira.
Liczba postów : 1998

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostSob Sty 14, 2012 5:25 am

Moim ulubionym filmem jest ' Ile waży koń trojański ? ' , ponieważ jest w nim trochę śmiechu , a trochę prawdziwej historii . W tym filmie główna bohaterka bardzo przeżywa śmierć swojej babci , a następnej nocy przenosi się w czasie o 20 lat i spotyka się akurat ze swoją babcią . Spędza z nią dużo czasu i podczas stanu wojennego wyjeżdża z nią do Sopotu . Kiedy budzi się w szpitalu wszystko okazało się prawdą . A w domu czekała na nią niespodzianka - jej babcia żyje i czuje się dobrze . Lubię ten film , ponieważ jest w nim właśnie dużo nauki o życiu i rodzinie , że trzeba szanować starszych ludzi Wink .
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1947323
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostSob Sty 14, 2012 6:33 am

I znowu spóźniona, niah niah. Następne pytanie będzie moje i tyle ;]
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 9:27 am

Przyznane:
xTikTakx
poziomka22
Sweet Rabbit
Asiaa.
Pati...xd
mycha805

I kolejne z serii opisowej Wink Skoro był film, aktor, kraj to teraz książka Smile I jak zwykle - min. 3 zdania. Zadanie dla 6 osób
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Kotek~
W skromnych progach Zagrody
Kotek~

Nick w grze : Bubaa753
Liczba postów : 422

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 9:30 am

Moją ulubioną książką z podstawówki była Tajemnica Zielonej Pieczęci. Nie wiem dlaczego, ale wciągnęła mnie ta książka. Jest ona o pieczęciach i wiadomościach zapisanych specjalnym kodem, zostawianych w różnych miejscach. Grupka młodzieży próbuje dociec o co w nich chodzi, a ci co zostawiają te pieczęci nazywają "zielonymi". Ich poszukiwania są jednak bardzo niebezpieczne.

Wiem, napisałam jak napisałam, ale ja po polsku mówić nie umiem xD
Powrót do góry Go down
Sweet Rabbit
ZAGRODZIANIN
Sweet Rabbit

Nick w grze : Rabbitek
Liczba postów : 1911

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 9:40 am

"Przygody Mikołajka - TOM II"

Przygody jakież sławnego chłopaczka Mikołajka. Towarzyszą mu przyjaciele - Alcest, Euzebiusz, Gotfryd, Ananiasz, Jadwinia, Joachim, Rufus oraz Kleofas. Śmieszne przeżycia Mikołaja przyczyniły się do wielu rozdziałów i podrozdziałów, wydano dużo książek o nim. Wywodzący się z Francji autorzy pisząc książkę mieli mieć dobry humor Razz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1311909
Pati...xd
Przyjaciel Zagrody
Pati...xd

Nick w grze : Pati...xd
Liczba postów : 4498

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 10:02 am

Harry Potter i Kamień Filozoficzny

To pierwszy tom z seri o Harrym Potterze. Na początku gdy Harry był jeszcze bobasem to Lord Voledemort zabił jego rodziców, a potem próbował zabić go przy użyciu zaklęcia Avadakedawra, ale się nie udało. Tylko zrobił Harremu bliznę w kształcie błyskawicy. Opiekę nad Harrym przejęli jego wujowie. Po jedenastu latach dowiedziała się że jest czarodziejem i zastaje zapisany do szkoły nazywanie Hogwartem. W tej szkole poznaje Hermione i Rona, którzy zostają jego przyjaciółmi.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3288
Frania26.
ZAGRODZIANIN
Frania26.

Nick w grze : Frania26.
Liczba postów : 407

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 10:03 am

Hobbit, czyli tam i z powrotem - Piękna książka fantasy. Urzekające opisy przyrody, postaci. Można przenieść się w całkowicie inny świat od tego Naszego "ponurego", wyobrazić sobie to wszystko że uczestniczy się w tych wyprawach. Jest jednym z moich sposobów na "ucieczkę"
Powrót do góry Go down
Asiaa.
Przyjaciel Zagrody
Asiaa.

Nick w grze : Veaphilus
Liczba postów : 1399

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 10:19 am

'Zjeść żabę'
Moją ulubiona książką jest 'Zjeść Żabę'.Mówi o tym ,że pewna dziewczyna pojechała na wakacje.Tam spotkała chłopaka i chociaż już z kimś chodziła zaczeła chodzić też z tym drugim.Jej koleżanka określiła całą tą sytuacje tym ,że musi zjeść swoje żaby-czyli musi spobie poradzić z problemami.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 11:08 am

" Opowieść Wigilijna "

Jest to moja ulubiona książka z gimnazjum. Uwielbiam duchy i te sprawy, a ta książka jest właśnie o tym. Gdy zacząłem ją czytać to siedziałem nocami, żeby wiedzieć co było dalej. Jest bardzo ciekawa. Ta książka jest o bohaterze, którego duchy prowadziły do przeszłości, przyszłości i teraźniejszości - tak w Wieeeelkim skrócie Smile
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 12:26 pm

Przyznane punkty:
Kotek~ Ten tytuł coś mi mówi... Chyba dawno, dawno się na tą książkę natknęłam... Wink
Sweet Rabbit
Pati...xd
Frania26 - w tym roku wreszcie film ma wyjść Smile
Asiaa.
Anteek97

I kolejne szybkie zadanie, dla jednej osoby. Poproszę o wklejenie zdjęcia Białego Miasta, którego prawowitym władcą był Aragorn (seria "Władca Pierścieni")
Powrót do góry Go down
Frania26.
ZAGRODZIANIN
Frania26.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 12:43 pm

wiem wiem
ten stary jakiś wciągający nie był a że ta książka towarzyszy mi od dziecka jak pierwszy raz zobaczyłam jeźdźców na tym czarnym tle w tych maskach to już filmu nie skończyłam Very Happy
Powrót do góry Go down
Kotek~
Kotek~

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 12:48 pm

Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 616126.1

O to chodziło?
Powrót do góry Go down
Frania26.
ZAGRODZIANIN
Frania26.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 1:25 pm

nie to z trylogii Władcy pierścieni a Hobbit po jakby wstęp do tego
o to chodzi Smile
https://www.youtube.com/watch?v=G0k3kHtyoqc&feature=player_embedded
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

Nick w grze : Paulax9
Liczba postów : 1176

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 1:44 pm

Chodzi o to: https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/a09pnt.jpg
Powrót do góry Go down
http://ourstories.mojeforum.net/
Kotek~
Kotek~

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 2:49 pm

Aha. No ok, tylko że takie mi w googlach wyskoczyło, a ja Władców Pierścieni nigdy nie oglądałam. (Nie lubię takiego rodzaju filmu, czy czegoś tam xD)
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 3:36 pm

No ja nie wiem czy o to xdd
Też nie oglądam Very Happy
Powrót do góry Go down
xTikTakx
Przyjaciel Zagrody
xTikTakx

Liczba postów : 700

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPon Sty 16, 2012 11:40 pm

No ten Hobbit to jest o tym jak się wszystko zaczęło z tym pierścieniem. Warto przeczytać Very Happy
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostWto Sty 17, 2012 7:32 am

Ja miałam go jako lekturę Very Happy
Powrót do góry Go down
gwiazda2002
Przyjaciel Zagrody
gwiazda2002

Nick w grze : gwiazda2002
Liczba postów : 1473

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 9:40 am

halo Arvenko jesteś tu?
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 2:53 pm

A czy to nie teraz Arvena ma 'urlop' ? No ale napisała, że będzie zaglądac ;D
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 2:53 pm

Kotek~ - zaliczone Smile

Frania - a jeszcze wcześniej Sillmarilion Wink Ale tamto to mi się strasznie ciężko czytało w przeciwieństwie do reszty...
A zamiast trailerów polecam filmiki z planu - nawet jak się nie zna prawie angielskiego, to już same widoki mówią wiele...
Np tu:KLIK
Głównie o krasnoludach.

Polecam filmik, filmy (seria władcy i przyszły hobbit) i książki (jednak trochę na potrzeby filmu zmieniają)

gwiazda - tak jakoś z czasem kiepsko. Jak wpadam na forum to jak po ogień. No i jeszcze pomagam ostatnio odzyskać pewnego konia...

__
Pytanie dla 5 osób (jeśli tyle się znajdzie znających temat Wink ):
Kim jest twoja ulubiona postać z Władcy Pierścieni/hobbita i dlaczego (min 3 zdania)
Powrót do góry Go down
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 2:58 pm

Z Hobbita. Moja ulubiona to Bilbo Baggins. Na początku nie był w ogóle ciekawy ale przeszedł zewnętrzną i wewnętrzną zmianę. Stał się odważy, pewny siebie. Był z rodu Tuków- obudziła się w nim chęć przygód. Naprawdę go 'polubiłam'. Przeczytałam całą książkę w 2 dni Smile
Powrót do góry Go down
Kotek~
Kotek~

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostCzw Sty 19, 2012 3:12 pm

Moją ulubioną postacią jest Gandalf xD (Powiem szczerze, że nie oglądałam, ale głównie poznałam tą postać przez to, że na jednego z naszych nauczycieli mówią Gandalf). A więc, Gandalf jest najmądrzejszym Majorem ze wszystkich. To on nauczył się cierpliwości i spokoju od Nienny. Kto by przypuszczał, że nawet najmądrzejsi potrafią się czegoś nowego nauczyć?
(Wiem, skromnie napisałam Razz )

I dziękuję Arvenko za zaliczenie Smile
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 5:02 am

Gollum. Dlaczego go lubię? Bo jest inny;) mimo wszystko stanowił zagrożenie dla Bilba, i to mi się spodobało. Bilbo nigdy nie wzbudzął mojej sympatii (nawet pomimo tego, ze ani nie przeczytałam anie nie obejrzałam niczego w całoście;]) Śmieszyło mnie w nim też to, jak się do siebie zwracał (to powinni wiedzieć wszyscy).

Wiuem, skromnie, ale czas nie mam;]
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Frania26.
ZAGRODZIANIN
Frania26.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 12:54 pm

MOże to zabrzmieć dziwnie ale Arvena - tak jak ja stawia miłość ponad wszystko. Urzekło mnie iż jest w stanie wyrzec się daru nieśmiertelności dla zwykłego można powiedzieć prostego człowieka. Miłość zwyciężyła wszelkie przeciwności. Jest jakby wyznacznikiem tego co może miłość - czyli wszystko.
Powrót do góry Go down
gwiazda2002
Przyjaciel Zagrody
gwiazda2002

Nick w grze : gwiazda2002
Liczba postów : 1473

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 12:59 pm

Moją ulubioną postacią z Władcy Pierścieni jest Saruman Biały, później Saruman Wielu Barw - czarodziej, głowa Białej Rady, władca Isengardu.

Saruman był jednym z pięciu Istarich przybyłych do Śródziemia z Valinoru. Osiedlił się w Isengardzie, w wieży Orthank. Stanął na czele Białej Rady, choć popierany przez Galadrielę Gandalf Szary miał na to szansę. Saruman na długo przed nim rozpoczął poszukiwania Jedynego Pierścienia, gdyż pragnął zdobyć go do własnych celów.
Powrót do góry Go down
Frania26.
ZAGRODZIANIN
Frania26.

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostPią Sty 20, 2012 2:43 pm

a i jeszcze Legolas Smile
bo właśnie oglądam i mi się przypomniało. Lubię go bo ma zaskakująco przydatną zdolność "nigdy nie kończą mu się strzały" co mnie miażdży Very Happy
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipostNie Sty 22, 2012 10:14 am

Punkty przyznane:
Paulax9
Kotek~
EveDallas
Frania26
gwiazda2002

Też oglądałam w piątek Wink I skoro przeleciały już dwie części może za tydzień lub dwa będzie trzecia... Jak włączyłam, tato się śmiał, że piąty raz to widzi. A jak później tak zaczęłam podliczać, to rzeczywiście, już niedługo chyba dziesiąty raz będzie Oo

___

Frania chyba wygra tą edycję Wink

Kolejne pytanie niedługo Smile
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA    Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA - Page 5 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - II EDYCJA
Powrót do góry 
Strona 5 z 7Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - III EDYCJA
» Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający - IV EDYCJA
» Konkurs z Zagrody Mgły - wątek latający
» Konkurs na baner Zagrody Mgły
» Banner Zagrody Mgły

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach