| Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Pon Sty 02, 2012 3:39 pm | |
| Witam. Mam zamiar zakupić sobie klaczkę jednorożca, jednakże nie jestem do końca pewna, które rasy są najbardziej opłacalne, których źrebaki można sprzedać za 2 lub więcej kuponów. Mam różki Coba, ale wiem, że bezsensowne są próby ubicia na nich interesu, więc chcę spróbować hodowli innych ras z kijkiem. Czy możecie podpowiedzieć mi, jakie wg Was rasy opłaca się zakupić i hodować? | |
|
| |
Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 3:31 am | |
| Uważam że najmniej opłacalne są araby. Znaczy wiesz, sprzedasz za kupon. Tyle że to będzie musiała być klacz. Większość osób na howrse ma araby rogi jeśli już ma jakieś rogi. Ja sama zaczynałam z rogami arabami ;3. Pinto są dość opłacalne ale tylko z wysokim PG. Chyba w tym momencie najlepsze na sprzedaże są Coby. Są bardzo ładne i to czyni je drogimi ;3 Są też stosunkowo nowe więc wiesz... No i achały. Mało ich jest z kijkiem więc są drogie :3 | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 3:40 am | |
| Z tego, co widziałam, bardzo drogie są holsztyny. Nawet ogiery schodzą za 2, 3 kupony. | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 5:26 am | |
| Według mnie achały, na sprzedażach osiągają niebotyczne ceny. Chyba najmniej araby, jak to napisała Linea, tego to mnóstwo jest;) | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 7:43 am | |
| Czy ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? Bardzo proszę o pomoc | |
|
| |
Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 9:06 am | |
| Oj nie byłabym taka pewna co do achałów, co prawda to prawda, ale ja sprzedawałam achałka rogatego ogierka z PG coś 395 z groszami, na aukcji od 90 tys - 0 ofert, drugi raz na aukcję 85 tys-0 ofert, na bezpośrednich za 70 tys z negocjacją - poszedł za 67 tysiaków... | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 12:24 pm | |
| - Cytat :
- Chyba w tym momencie najlepsze na sprzedaże są Coby. Są bardzo ładne i to czyni je drogimi ;3
Oj tam, achały ładniejsze są;] Guzikova, moze po prostu nie było targu na nie, ja chwilowo na ten przykład nioe ma za wiele kasy, a poluję na ośliczkę z przynajmniej jednym kryciem wolnym;) | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 12:33 pm | |
| Dzisiaj zakupiłam sobie jednorożkę szetlandzką. Jak myślicie, uda mi się zarobić trochę kuponów na sprzedaży źrebiąt, czy lepiej dać sobie spokój i sprzedać klaczkę? | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 12:49 pm | |
| zacznij kryć, jeśli będą rozki, sprzedaj ze dwa, tak na początek. jednego mozesz wystawić na aukcjach, drugiego na bezpośrednich za kupon. Zobaczysz, za ile pójdą. jesli sie będzie opłacać, to super;) | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 12:53 pm | |
| Dzisiaj własnie będe kryła szetlandkę . Nie kryję zbyt często rogów, gdyż mam ciągły deficyt PD, a OMy staram się zachować dla innych koni. | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 1:03 pm | |
| Eve - ogierek miał 99 w wytrzymałości z grosikami Moim zdaniem rzadsze rasy - raczej nie: * araby [wykluczone] * pinto [In the sky jest popularne, więc pińciaki też] * achały [zajęte xD] * coby [epidemia] * fryzy [moim zdaniem mało się opłaca] Ja bym spróbowała z hanowerami i anglikami | |
|
| |
Guzik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : guzikova :D Liczba postów : 838 Dołączył : 13/12/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Wto Sty 03, 2012 11:18 pm | |
| Nie wiem, mi się wydaje, że fiordy są mało popularne. Zaś ten ogierek - jak mówiła Sweet miał 99 z groszami w wytrzymałości. A obserwowałam inne aukcje z rożkami o niższym i podobnym PG - chodziły po ok. 97 tysięcy. | |
|
| |
Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Sro Sty 04, 2012 4:48 am | |
| Guzikova, wszystko zależy od kupca | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Czw Lut 09, 2012 12:40 pm | |
| holsztyny, trakeny, luzytany polecam | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? Czw Lut 09, 2012 12:55 pm | |
| Najlepiej te nowsze rasy-ja zaczęłam QH, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Drogie są holsztyny, trakeny i luzytany chyba |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? | |
| |
|
| |
| Które rasy jednorożców są najbardziej opłacalne? | |
|