| Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! | |
|
+21Cisa stewardessa Sweet Rabbit avrilka Nevarra Aki Carinaly Hoping. Sabula Malto hanka1998 Pati...xd ewuula asiiix xkropkaxx Asiuu nevinowa Rose666 amorkowa EveDallas Philipek 25 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:03 am | |
| Taaa, kupony, kuponami..
Ale teraz ile będzie trzeba czekać na CP, na gospodarstwa, przyrostki :/
Nie oszukuje, ale jak czasami odejmują karmę za złe ogłoszenie czy coś.. I weź później czekaj specjalnie 30 dni :/ |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:08 am | |
| | |
|
| |
Carinaly Już coś wie
Liczba postów : 133 Dołączył : 06/03/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:08 am | |
| Nie, nie podoba mi sie to - skoro zdecydowali się już na karanie graczy odjęciem Karmy to może by tak i w drugą stronę? Chodzi mi o nagradzanie gracza, za uczciwość, czy też tam dobre sprawowanie. Nazwijcie to jak chcecie. Kto powiedział, że +10 = uczciwemu graczu? Jeżeli zaczął grę niedawno albo dopiero zacznie po wprowadzeniu tej opcji automatycznie zacznie z 10 punktami. Cholera go wie, kiedy akurat zachce mu się kogoś "oszukać". A co ze zgłoszeniami, rozpatrywanymi w Kontakcie? Nie trwa to jeden dzień. Nieraz i za błahostki odejmowali Karmę. Znam multum takich przypadków. I za co oni będą karać? Za spam na forum? "Gdy gracz dopuści się nadużycia i złamie zasady gry, karma zostanie odjęta. Wraz z odjęciem karmy, gracz może utracić dostęp do niektórych funkcji gry." A czy wcześniej również nie karali za to utrata Karmy? A co do poprawiania sobie wizerunku minusowej Karmy przez kupowanie - no nie wiem, ale jak dla mnie jeżeli kogoś stać na to aby fundować sobie tyle Kuponów, to po co mu oszukiwać w grze? Wybaczcie, ale spójrzmy na ta sprawę ze strony finansowej -1 punkt Karmy za 10 Kuponów. Ile on musiałby tego ponakupywać? Skąd brać na to pieniądze, jeżeli większość z nas tutaj nie pracuje? Diamenty nie zrekompensują mi trudu włożonego w zdobycie Karmy. | |
|
| |
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:09 am | |
| kurde... A brakowało mi 1 kupionego kuponu do 50 pkt stażu Byłby darmowy kuponik.. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:10 am | |
| No normalnie mam szaleć ze szczęścia? AŻ 13 diamentów mi dadzą. Alleluja! Z drugiej - karma nie miała na nic wpływu, wystarczyło być bogatym a można było oszukiwać ile wlezie. Niemniej nie powinno być limitu na karmę - niech za każdy "uczciwy" miesiąc będzie doliczana. | |
|
| |
asiiix Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 500 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:13 am | |
| pewnie w gospodarstwach i przyrostkach się nic nie zmieni, pewnie nadal będzie zależało od stażu. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:16 am | |
| Nieuczciwe jest też to, ze nowy gracz na dzień dobry dostaje 10 punktów. Tak samo jak ktoś kto gra od wielu miesięcy i zwyczajnie się stara. Niech zaczynają od 5 punktów i na karmę zapracują. | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:17 am | |
| Ja jestem za tylko ten pomysł jak się rejestrujesz to masz 10 PK od razu jest zły. | |
|
| |
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:36 am | |
| właśnie chodzi o to, żeby nikt nie mógł sobie zapracować. Tak jak chcesz się wymienić to od razu widzisz kto jest uczciwy, a kto ma coś za skórą. | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 9:54 am | |
| Zamiast czegoś takiego [oprócz szczegółów] mogliby ulepszyć system wykrywania multi -,-" | |
|
| |
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 10:07 am | |
| Sweet Rabbit z tym muszę się zgodzić! Chociaż podobno była jakaś wzmianka o tym, że niby ma być lepiej . Albo tak jak pisała wyżej z karaniem graczy, którzy zostali zgłoszeni... . Nie wiem czy jak się pisze na kontakt czy to ktoś odpisuje czy po prostu na ślepo ciągle wstawiają ten sam tekst ,,proszę o dowody, kiedy sytuacja miała miejsce i dokładnie opisać ble ble ble'' za każdym ( z wyjątkiem jednego, kiedy gracz został ukarany) dostała dokladnie taką samą odpowiedź... . Ciekawe czy ktoś naprawdę to czyta, czy tylko losowo zerkną na kilka wiadomości. Rozumiem, że mogą dostawać bardzo duże ilości wiadomości dziennie, ale bez przesady... | |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 10:36 am | |
| Dla mnie to nie tak źle Mam 3 miesiące na pracę do CP i +6 pkt Karmy | |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 10:56 am | |
| Ale co z tego że teraz niby bedzie można rozpoznać czy ktos jest uczciwy czy nie, jak np wymiany są na własną odpowiedzialność :/ i nie można zgłosić takiego oszustwa ;/ | |
|
| |
Cisa VIP
Liczba postów : 36 Dołączył : 04/05/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 11:21 am | |
| IMHO Ten system ma swoje plusy i minusy. + W końcu użytkownicy łamiący regulamin, a w szczególności dopuszczający się oszustw wobec innych graczy, gdy stracą kilka punktów karmy, to będą musieli ją dłuuuugo odrabiać. A najprawdopodobniej zrezygnują z gry. Można liczyć na to, że zmniejszy się liczba oszustw. + Osoby, które miały kilkanaście a czasem i dziesiąt pkt karmy nic sobie nie robiły z regulaminu, bo utrata nawet kilku punktów nie była dla nich tragedią. Teraz konsekwencje będą jednakowe dla wszystkich. - Ten dodatkowy kupon za zdobycie kolejnych 5 pkt karmy był zawsze miłym prezentem. Mam nadzieję, że wprowadzą jednak kiedyś na to miesjce jakąś gratyfikację. Np przez utrzymywanie 10 punktów przez kilka miesięcy. - 150 dni stażu, żeby wysłać pracę CP. Mam nadzieję, ze to ulegnie zmianie na korzyść graczy jednak. Te 5pkt zawsze można było sobie kupić. Teraz trzeba czekać bite 5 miesięcy
Myślę, że celowo nie jest to jeszcze wprowadzone, żeby mogli ocenić czy coś przeoczyli w wymyślaniu tego planu. Obym miała rację. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 11:27 am | |
| Tyle, że ktoś może założyć konto, nie oszukiwać trochę, a później raz dwa oszukać dużo ludzi i tyle.. |
|
| |
Cisa VIP
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 11:41 am | |
| Oczywiście, ze może. Ale wtedy jeszcze więcej straci Im dłuższy staż, tym większa strata. | |
|
| |
Cisa VIP
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 11:49 am | |
| Zapomniałam o jeszcze jednym bardzo ważnym plusie! Wielu graczy z dużą iloscią karmy, ukrytą za kontem pegaza nie wypowiadało się na forach, żeby tylko nie być posądzonym o to, ze wpłacają kasę w grę (choć to całkowicie ich sprawa). Może w końcu wyjdą z ukrycia i teraz chętniej z nami pogadają również na nocnych markach No i skoczą się docinki, ze ten czy tamten paypaluje Każdy będzie miał 10karmy i ani grama więcej | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 12:01 pm | |
| To jest złe !
Zrobisz coś złego to odejmują, a zrobisz coś dobrego i nic się nie dzieje.. |
|
| |
Cisa VIP
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 12:13 pm | |
| Jak znasz regulamin gry i forum i przez 30 dni jesteś grzeczna to punk karmy wraca. Po to są zasady, żeby w grze nie było chaosu. | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 12:36 pm | |
| Kurcze, zaczynam się bac o swoje punkty Karmy- jeszcze mi dezaktywują forum... o_O | |
|
| |
Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 12:39 pm | |
| - hanka1998 napisał:
- [...] jeszcze mi dezaktywują forum... o_O
A ile masz Karmy? Mi to jest akurat 'na rękę', bo ja mam 0 przez głupią nieuwagę jak miałam mały staż :/ No bo dlaczego odjęto mi karmę za poród, przy którym mnie nie było jak i tak jak się nie loguje to czas nie leci, wiec jakim cudem klacz mogła urodzić? O.O | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 12:40 pm | |
| - Paulax9 napisał:
- hanka1998 napisał:
- [...] jeszcze mi dezaktywują forum... o_O
A ile masz Karmy?
Teraz mam chyba 7 pkt. Karmy.. Już 2 raz odejmowali xD | |
|
| |
Cisa VIP
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 1:04 pm | |
| hanka1998 To musiałabyś jeszcze 8 stracić, zeby zacząć się obawiać. A tak będziesz miała 10, bo masz dodatnią karmę. | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 1:07 pm | |
| Dziękuję Cisa za ostrzeżenie, postaram się uważac na forach i powstrzymac się od spamu xD | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 1:33 pm | |
| JEAH! Odzyskam dostęp do forum ... chyba ... . Jedyna najgorsza rzecz to brak kuponu po 5 ptk. Karmy ... Jeśli wprowadzą inne nagrody za Karmę to będę naprawdę zadowolony! | |
|
| |
wirek Nowy
Nick w grze : wirek Liczba postów : 15 Dołączył : 01/02/2012
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 2:48 pm | |
| Nevinowa - mnie także , nie jesteś sama. W ogóle ciągłe zmiany mnie denerwują. A już zwłaszcza takie. I mam w nosie diamenty- zarobię je sobie- a od mojej karmy rączki z daleka! A oszuści będą dalej a i trolli nie braknie- wystarczy nowe konto stworzyć. I tyle. Poza tym zgadzam się z Carinaly- wątpię by oszuści kupowali kupony i do tego oszukiwali... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Sro Lut 01, 2012 3:53 pm | |
| Zwróćcie uwagę na jedną rzecz: - Cytat :
- 10 punktów karmy => Pełen dostęp do wszystkich opcji (przy czym niektóre opcje nadal są uzależnione od stażu, więcej informacji na ten temat znajduje się poniżej)
6 punktów karmy => Brak dostępu do forum i ogłoszeń. Brak dostępu do wymian i wysyłania prezentów. Jak widać, jedno czy dwa przewinienia NIE BLOKUJĄ dostępu do forum, sprzedaży itp. Trzeba coś przeskrobać czterokrotnie, by ponieść poważniejsze konsekwencje. I tymczasowo tyle, bo pora spać Pomysł wciąż mi się podoba. Nawet bardzo. | |
|
| |
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Czw Lut 02, 2012 12:05 am | |
| Chociaż ja i tak pewnie jak będę widziała, że ktoś ma 9pkt karmy to pewnie i tak nie będę się wymieniać - za dużo razy oszukana :p | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Czw Lut 02, 2012 1:39 am | |
| Pozwólcie, że wkleję to, co właśnie wyrzeźbiłam na forum howrse - za literówki przepraszam, jestem ich świadoma, ale nie mam siły ani energii na korektę... - Cytat :
- Nie ma to jak poranne przemyślenia pod prysznicem. Dzięki takim wyczynom może wspomnę o klejnych kwestiach, które wpadły mi do głowy.
( "oszust zacznie grę z 10 punktami Karmy, oszuka, założy now konto, i będzie oszukiwał od nowa!"
W sumie przeciwko tej uwadze mam najmniej argumentów. Najsilniejszym niech będzie to, że gracz owszem, zaczyna z 10 punktami Karmy, ale wciąż go obowiązują ograniczenia stażowe - nie ma natychmiastowego dostępu do sprzedaży czy wymian, więc to go znaczny sposób hamuje. Każdy gracz o większym stażu może zastrzec na prezentacji, że nie wymienia się z graczami poniżej 40 dnia stażu (przykładowo) lub, mniej restrykcyjnie, że nie wystawia przedmiotów/koni jako pierwszy, jesli gracz z wymiany/handlu nie ma, dajmy na to, 60 dni. To powinno ukrócić nieuczciwe zagrywki.
( "mam 50 punktów Karmy i nie chcę, żeby mi je odbierano...!"
Argument, którego nijak nie zrozumiem. Karma nie jest aktualnie żadnym wyznacznikiem prestiżu czy uczciwości. Więc po co walczyć o nią jak o niepodległość? Masz Karmę na plusie, zaczniesz z pozycji startowej (10 punktów). Nie widzę w tym żadnej ujmy czy kary.
( "...i nie chcę diamentów jako rekompensaty!"
Tutaj podobnie jak powyżej. Moja Karma jest mi obojętna, więc chętnie oddałabym ją nawet za darmo. Z drugiej strony, stawiając się w pozycji tych bardziej "ambitnych graczy... mam apel do Administracji. Zważywszy na ogólny protest i na to, że wysoka Karma świadczyła jednak o wkładzie finansowym w grę, nie lepiej byłoby przyznać graczom po kuponie za każdy "odejmowany" punkt? Zwłaszcza że nie pojawią się już najpewniej kupony za każdy piąty punkt? Lub, jeśli to za duże wymaganie - cztery punkty - Diament - piąty punkt Kupon? Czy to nie byłby uczciwy przelicznik?
( "Nie będzie już kuponów co piąty punkt Karmy!"
Kolejny apel do Administracji, bo ewidentnie ta kwestia boli graczy najbardziej - a gdyby zastosować metodę: co 100 dzień automatyczne przyznanie kuponu w przypadku, gdy gracz tego dnia ma Karmę na poziomie 10-9 punktów (jakaś wpadka może się przytrafić każdemu)? To zachęci graczy do uczciwości i dbania o swoją opinię, a wiciąż byłoby tak, jakby dostawali kupon za zdobycie 5 punktów Karmy.
( "to już nie będę miał dostępu do Przestrzeni Twórczej?!"
Nie wiem, jak jest aktualnie, ale może zmniejszyć limit ze 150 na 100 dni?
Ogólne przemyślenia, spisane na szybko... być może będą pomocne. | |
|
| |
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! Czw Lut 02, 2012 1:45 am | |
| - Cytat :
- po 6 punkcie karmy za każdy dostaniesz 1 diament
Przy 16 punktach to jest *liczy na palcach * no nie może być dostanę 10 diamentów | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! | |
| |
|
| |
| Nowa zmiana dotycząca punktów karmy! | |
|