| Czy ktoś cię kiedyś oszukał? | |
|
+75Loolcia kasiaQ xd ZIZI KW kloe502 Zaczarowana.x3 Jaguarka Dianaxxx owouwka EveDallas Ajla90 mgła1 avrilka Alice24 tinolandia Blue Sea agix nikitaola Susian Elein fionusia15 .Klaudi96. Lanweni Alasky Wiktoria_koniara Violetfull Kazarina malamysz Anulka03 Sosik7777 biska_mala Ashley G. Horses12 koniś1333 archalowa Zochanka14 mopsia koniara25000 saphira98 Mati19568 ardnasak Cocaine KikiCatacumba^^ poprostukoniara Pati...xd Amlile gabriela żołądź Malto Sachara* Evangeline Chapela ZetkaEmka Majka Agura Kikyo22 Alicja3433 Narkotyka koniara23499 Koralikowa. Casablanka Sheila86 korane ewunia9811 Viluana Ejli CzekoBoom Sakura Philipek Diana375. daisy10092 Hoping. stewardessa weila123 Sweet Rabbit hanka1998 LadyArvena 79 posters |
|
Czy miałaś bezpośredni kontakt z oszustwem? | Tak, zostałam oszukana na cenną rzecz | | 26% | [ 163 ] | Tak, zostałam oszukana na drobne rzeczy | | 7% | [ 44 ] | Oszukano mnie kilka razy | | 11% | [ 65 ] | Oszukano mnie raz | | 12% | [ 72 ] | Nigdy mnie nie oszukano | | 15% | [ 90 ] | Chciano mnie oszukać, ale się nie udało | | 19% | [ 116 ] | Oszukano moją koleżankę | | 10% | [ 62 ] | Ja oszukałam kogoś innego | | 0% | [ 2 ] | Ja chciałam kogoś oszukać, ale tego nie zrobiłam | | 0% | [ 3 ] | Ja dostałam karę za oszukiwanie. Zasłużoną. | | 0% | [ 1 ] |
| Wszystkich Głosów : 618 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Sachara* Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 20/09/2011
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Mar 13, 2012 12:57 pm | |
| Ja zostalam oszukana.Z5robilam prezentacje na konkurs po oddania jakiś 150 prezentacji dziewczyna zamknela konkurs.I drugi przypadek dostalam plagiat avatara | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Mar 13, 2012 1:58 pm | |
| Jestem osobą nieufną w stosunku do obcych, więc jak przyszły mi dwie wiadomości z rzędu o niemal identycznej treści, ale z różnych kont (wiadomość w deseń "Dam za konia XXX 2 Nyksy, ale Ty wystaw konia pierwsza"), od razu krótko ucięłam temat. Wręcz wyśmiałam też propozycję nie do odrzucenia "Hejo! Będziemy mieć wspólne konto?! Wystarczy, że dasz mi hasło, a ja przekażę 30 kuponów!".
Więc - próbowano, ale konto mam czyste.
| |
|
| |
gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Mar 13, 2012 2:20 pm | |
| Raz okradziono mnie z 5-tego żywiołu, Gypse i innych tam rzeczy i koni.Oczywiście to nie było oszustwo tylko włam.A tak to mnie nie oszukano dal tego że mam nie zawodny sposub powiem krutko:Ty wystawiasz pierwszy albo interesu nie ma! | |
|
| |
Amlile Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 08/07/2011
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Mar 17, 2012 9:38 am | |
| Kiedyś zostałam oszukana na kupon i dobrego konia ze ZJ i KF. Już się sparzyłam i teraz uważam. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Mar 17, 2012 11:07 am | |
| - Malto napisał:
- Jestem osobą nieufną w stosunku do obcych, więc jak przyszły mi dwie wiadomości z rzędu o niemal identycznej treści, ale z różnych kont (wiadomość w deseń "Dam za konia XXX 2 Nyksy, ale Ty wystaw konia pierwsza"), od razu krótko ucięłam temat.
Wręcz wyśmiałam też propozycję nie do odrzucenia "Hejo! Będziemy mieć wspólne konto?! Wystarczy, że dasz mi hasło, a ja przekażę 30 kuponów!".
Więc - próbowano, ale konto mam czyste.
Ja również po ostatnich aferach zrobiłam się czujna, jak kot i na propozycje "wystaw/kup konia/CR pierwsza" reaguję tylko w jeden sposób - uprzejmie odmawiam i dziękuję na odchodnym. Jak dotąd nie byłam oszukana w taki sposób, raz tylko źle wyceniłam dobrego konia i poszedł za, moim zdaniem, zbyt niską cenę, ale nie była to próba oszustwa, a tylko tańszego kupna konia (robię tak samo, de facto. A któż tego nie robi?). Jak dotąd nie miałam nigdy włamu, ani oszustwa z rzeczami czy kuponami, a jedynie niesmaczna sytuację z była współpracownicą w cobach, która odchodząc z hodowli nie chciała zwrócić koni mimo, że zapewniała, że konie co do jednego wrócą do hodowli. | |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Mar 17, 2012 12:35 pm | |
| Mnie jeszcze nikt nie oszukał | |
|
| |
poprostukoniara Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 17/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Mar 17, 2012 3:05 pm | |
| Mnie oszukano nie raz Miałam dostać za trening konia Zestaw Nyks a dziewczyna (emblolo) napisała dziękuję za trening pozdrawiam i mnie zablokowałą : ( Ps. Zapraszam do przeczytania mojej prezentacji na howrse http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1597649 | |
|
| |
KikiCatacumba^^ Nowy
Liczba postów : 8 Dołączył : 18/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Mar 18, 2012 1:05 pm | |
| a ja oszukalam taka jedna z innego konta ale si eprzyznalam ehhh | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Mar 18, 2012 4:04 pm | |
| hasło to pół biedy... nawet nie wierze w te 30 kuponów ale koń za 12kuponów - 1158 um Zestaw Nyks, 2x5-ty żywioł, 2OM tu raczej dużo, po prostu jestem tak ufna że aż naiwna... |
|
| |
Cocaine Raczkujący
Liczba postów : 61 Dołączył : 19/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Mar 20, 2012 9:33 am | |
| Ech .. Nigdy nie wspomnę jak mnie na poprzednim koncie oszukano. A ja się dałam.
Miałam dać dziewczynie luzytana z 800 um, a ona mi KF. Gdy wystawiłam luzytana, i spojrzałam szybko na osobnej karcie że ona nie wystawiła KF, wkurzyłam się i anulowałam, ale gdy zobaczyłam że wystawiła, to też wystawiłam, tylko że byłam tak głupia, i pierwsza nie zaakceptowałam, ona zdążyła konia zwinąć i jednocześnie anulować wymianę.
Pisałam do niej pisałam, no i niestety. Ale, co było dziwne, po kilku dniach jej konta już nie było - nie zgłosiłam jej! Podejrzewam że luzytana przesłała na inne konto, a to usunęła.
Potem już nigdy nie ufałam obcym. Za dużą stratę poniosłam.
~Cocaine
| |
|
| |
ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Mar 25, 2012 3:56 am | |
| Mnie oszukano o cenną rzecz - jednorożca. | |
|
| |
Mati19568 Nowy
Nick w grze : Mati19568 Liczba postów : 2 Dołączył : 31/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Mar 31, 2012 12:40 pm | |
| Mnie raz oszukano wytrenowałem kiedyś bardzo dobrego konia do Gp i go sprzedałęm za 2 nyx i 100 tyś Eqqus wystawiłem jako 1 konia za te 100 tyś i przyjął ale nyx już mi nie wystawił i od tamtej pory tylko wystawiam jako 1 graczom który maja ran większe od mnie ...! | |
|
| |
saphira98 Raczkujący
Liczba postów : 70 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Kwi 01, 2012 2:04 am | |
| Mnie kilkanaście razy próbowano oszukać, więc tylko kilka kwiatków wypiszę: 1. Pewna graczka chciała kupić ode mnie jednorożca. Jak już uzgodniłyśmy cenę w przedmiocie z CR, ona zapytała, czy mogłybyśmy się wymienić za godzinę, bo teraz mama ją woła. Zgodziłam się. Dziewczyna nie zalogowała się już więcej tego dnia, a następnego zostałam przez nią zablokowana. 2. Mój ulubiony typ naciągacza, czyli super-hiper-ekstra oferta + już mnie oszukano. Osoba za jednorożca zasugerowała mi 2 Zestawy Nyks. Gdy tylko zastrzegłam, że wystawiam jako druga, poleciały wyzwiska i na tym sprzedaż się skończyła. 3. Najdziwniejsze chyba ze wszystkich... Nie wiem, czy podpada pod oszustwo, ale forma zapłaty za konia miała być... oryginalna. Otóż pewien chłopak chciał kupić ode mnie jednorożca. Miał on wystawiać pierwszy. Gdy już napisał, że wystawił przedmiot, u mnie w sklepie go nie było. Kiedy uparcie nie chciałam wystawić konia, gdyż nie widziałam zapłaty, osoba ta, chyba w desperacji, zasugerowała mi, że... zostanie moim chłopakiem w ramach zapłaty za konia XD | |
|
| |
koniara25000 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : koniara25000 Liczba postów : 589 Dołączył : 08/01/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Kwi 01, 2012 2:19 am | |
| Mnie oszukała taka jedna przy współdzielni, miała się końmi zająć a tylko wydała mi całe 500 000 eq, i jeszcze kłamała że się zajmowała końmi a żaden nie był oporządzony. | |
|
| |
mopsia Raczkujący
Liczba postów : 71 Dołączył : 29/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Kwi 01, 2012 2:17 pm | |
| Mnie także raz oszukano, ale bardzo porządnie. Miałam się wymienić z pewną graczką - ja daję 2 konie z DJ i kilka kuponów a ona Krezusa. Byłam na tyle głupia, że wystawiłam pierwsza - i tak okradziono mnie na konie warte łącznie ok. 20 kuponów. Na szczęście tamtej oszustce zabrano 10 pkt. karmy i ma bana :> | |
|
| |
Zochanka14 Nowy
Liczba postów : 40 Dołączył : 05/02/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Pią Kwi 06, 2012 5:46 am | |
| Mnie próbowano oszukać ale jakoś nie dam się wrobić | |
|
| |
archalowa Raczkujący
Nick w grze : Kuro.neko Liczba postów : 67 Dołączył : 16/01/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Pią Kwi 06, 2012 6:04 am | |
| mnie oszukano na klacz roga araba z nyxem,harmonią,upominkiem....
| |
|
| |
koniś1333 Raczkujący
Liczba postów : 51 Dołączył : 05/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Pią Kwi 06, 2012 7:32 am | |
| mnie też nikt nigsy nie oszukał...na szczęście | |
|
| |
Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Pon Kwi 09, 2012 12:46 pm | |
| A mnie próbowano oszukać. I to jeszcze w dodatku na KF, ale jak zobaczyłam ile gracz ma karmy, zrezygnowałam. A poza tym, dzień później znalazłam innego gracza, który właśnie przed nim ostrzegał! | |
|
| |
Ashley G. Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 06/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Kwi 10, 2012 8:02 am | |
| Mnie oszukano trzy razy. Raz przez sprzedaż konia za Zestaw Harmonii. Oczywiście ZH nie otrzymałam. I dwa razy przez współdzielenie. I to tak mnie oszukan, że jeszcze mnie wrobiono i miałam 9 punktów karmy. Owlient miało mnie na oku. I potem zostałam ukarana za niestosownego avatara choć większością graczy sie podobał. W końcu wściekłam się i usunęłam moje konto z 353 dniam stażu.
"Największym darem miłości jest obecność" | |
|
| |
biska_mala Nowy
Liczba postów : 10 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Kwi 10, 2012 11:12 am | |
| graczka oszukała mnie na wartościowego konia i sporą kasę. i raz na losach mi się zdarzyło. ja wysłałam a druga osoba nie odesłała, usunęła mnie ze znajomych i zablokowała. | |
|
| |
Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Wto Kwi 10, 2012 11:41 am | |
| Moją koleżankę Kazarinę oszukano. Ona miała dać jednorożkę z Harmonią, a ktoś OM. Ona klacz wystawiła na zarezerwowanej za 500 Equus, 2 gracz przyjął, a potem on wystawił konia, który nazywał się OM. I jeszcze napisał : - Cytat :
- nie OM to OM a nie jakies obiecia morfeusza ...
| |
|
| |
Sosik7777 Nowy
Liczba postów : 9 Dołączył : 11/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sro Kwi 11, 2012 3:13 pm | |
| Mi ukradli konto, posprzedawali najlepsze konie za 500 a potem usunęli... Konto Sosik7777 to moje nowe konto... | |
|
| |
Anulka03 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 414 Dołączył : 14/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Kwi 15, 2012 2:25 am | |
| Mnie raz oszukano na konto .... | |
|
| |
malamysz Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 15/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Nie Kwi 15, 2012 1:47 pm | |
| Tak - jeden raz - własnie dziś ! Oszust ogłasza na swojej stronie wymiany koni a potem najprawdopodobniej albo w zmowie z kimś albo przy użyciu drugiego konta "wystawia" konia na sprzedaż zarezerwowaną (na żadnych innych sprzedażach go nie ma więc pewnie musi go rezerwować w jakiś sposób). Na jego stronie koń jest pokazany jako na sprzedaż a on droczy się z tobą , że go wystawił i nie wie dlaczego go nie widzi inny gracz (ten któremu miał go wystawić) - na sprzedaże bezpośrednie nie chce go wystawić. | |
|
| |
Kazarina Nowy
Liczba postów : 12 Dołączył : 10/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sro Kwi 18, 2012 9:21 am | |
| Mnie też oszukano.Miałam dać jednorożca z ZestawemHarmonii, wysokim um i pg za dwa Objęcia Morfeusza a dostałam dwa konie o imieniu OM | |
|
| |
Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Pią Kwi 20, 2012 12:02 pm | |
| - Kazarina napisał:
- Mnie też oszukano.Miałam dać jednorożca z ZestawemHarmonii, wysokim um i pg za dwa Objęcia Morfeusza a dostałam dwa konie o imieniu OM
Właśnie o tym pisałam | |
|
| |
Violetfull Nowy
Liczba postów : 13 Dołączył : 12/04/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Kwi 21, 2012 3:33 am | |
| Mnie też oszukali :/ Za klacz - kiedyś jedną z najlepszych w rankingu umiejętności - konto założyłam od nowa , a rzecz zdarzyła się na poprzednim - miałam dostać 2 Nyxy i kupony =,= | |
|
| |
Wiktoria_koniara Nowy
Nick w grze : Wiktoria_koniara Liczba postów : 37 Dołączył : 21/12/2011
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Sob Kwi 21, 2012 5:38 am | |
| Mnie nie oszukano ani razu, na szczęście | |
|
| |
Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? Pon Kwi 23, 2012 8:46 am | |
| Mnie w pewnym sensie też oszukano.Moze i bardziej wrobiono ale nieważne...Dziewczynie włamała sie osoba i napisała coś w stylu "Hahaha Tutaj Alasky! Włamałam ci sie! Jesteś {bluzgi}!" No ale mam nadzieję,ze nie dostanę kary za cos czego nie zrobiłam No i raz Miałam sprzedac WM+45000equus za Zestaw Posejdona.Dziewczyna wzięła 45000 equus i zablokowała :/ | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Czy ktoś cię kiedyś oszukał? | |
| |
|
| |
| Czy ktoś cię kiedyś oszukał? | |
|