Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Gra o psach | |
|
+9koziorożec Philipek gwiazda2002 weila123 EveDallas stewardessa Sakura Ejli LadyArvena 13 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Gra o psach Pon Mar 05, 2012 2:11 pm | |
| Wiele osób wspomina, że chciałoby by powstałą gra podobna do howrse, ale o psach. I tak z ciekawości, pokażcie swoją kreatywność - jak taka gra miałaby się nazywać? Co byście w niej chcieli? Opiszcie zalety gry idealnej | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Gra o psach Pon Mar 05, 2012 11:58 pm | |
| Nazwać do niby dowg.pl, wiadomo, a tak? Wystarczy mi Howrse, nie chcę żadnego Dowg. |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 2:27 am | |
| Hm.. Miłe towarzystwo,i braku niczego,na co trzeba bybyło wydać prawdziwe pieniądze.Oraz oczywiście brak oszustów,przejrzysty interfejs.. | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 4:52 am | |
| Przede wszystkim zmiana grafika, bo jeżeli Owlient miałby zabrać się za robienie tej gry, lepiej, żeby zwolnił obecnego grafika i przyjął nowego. Pies, który został narysowany przez jednego z grafików, jako koński towarzysz jest TRAGICZNY. Ktoś nie potrafi rysować i naprawdę nie wiem, dlaczego został przyjęty do robienia grafiki w grze... Kilka takich moich pomysłów: -ok. 5-6 ras na sam początek, ale najbardziej użytkowych, które są wyspecjalizowane np. w łowiectwie, ratownictwie lub rehabilitacji osób niepełnosprawnych (tu widziałabym mojego ukochanego Golden Retrievera ), bojowe i obronne. -bonusy w postaci np. złotych misek, kości, smyczy i obroży wysadzanej diamentami, leżanki, innych zabawek. -pies, w przeciwieństwie do koni Howrse byłby rysowany w pozycji śpiącej na leżance, zanim zostałby obudzony do zwykłych zajęć i treningów, podobnie po położeniu go spać. -trzeba by było psa szczepić i odrobaczać. -można by ewentualnie, jako dodatek, wprowadzić książeczkę zdrowia psa do ogólnego wglądu dla wszystkich, aby wiadomo było, że pies, którego chcemy kupić jest w pełni zdrowy i czy nie kupujemy psa, który okaże się niezaszczepiony lub nieodrobaczony. To na razie tyle. Jeżeli wpadnie mi jeszcze coś do głowy, napiszę. Tak właśnie widziałabym grę o psach podobną do Howrse, gdyby ja wprowadzili | |
| | | LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 5:25 am | |
| Ejli - nie dałoby się stworzyć gry, która nie zarabia Twórcy po to nad nią ślęczą i udoskonalają, żeby mieć z tego jakiś zysk. Serwery też muszą opłacać z czegoś. Sakura - z tym spaniem mi się podoba | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 6:11 am | |
| No dobra,w takim razie gra zrobiona według Sakury byłaby grą idealną Na wasze szczęście(I nieszczęście) mam zamiar się nauczyć najczarniejszej magii zwanej HTML,ale nie sądzę bym cokolwiek pojeła...
Ostatnio zmieniony przez Ejli dnia Wto Mar 06, 2012 6:36 am, w całości zmieniany 2 razy | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 6:18 am | |
| - Ejli napisał:
- No dobra,w takim razie gra zrobiona według Sakury byłaby grą idealną
Na wasze szczęście(I nieszczęście) mam zamiar się nauczyć najczarniejszej magii zwanej HTML,ale nie sądzę bym cokolwiek pojeła... Nie twierdzę, że to, co wymyśliłam byłoby dobre, wręcz idealne, z resztą są to tylko początki moich pomysłów na grę Ucz się HTMLa, czemu nie? Chociaż HTML na niewiele się tu zda, prędzej PHP lub CSS... Poza tym, Owlient miałby do się czego przyczepić, gdybyś sami stworzyli taką grę | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 6:37 am | |
| - Sakura0001 napisał:
- Ejli napisał:
- No dobra,w takim razie gra zrobiona według Sakury byłaby grą idealną
Na wasze szczęście(I nieszczęście) mam zamiar się nauczyć najczarniejszej magii zwanej HTML,ale nie sądzę bym cokolwiek pojeła... Nie twierdzę, że to, co wymyśliłam byłoby dobre, wręcz idealne, z resztą są to tylko początki moich pomysłów na grę
Ucz się HTMLa, czemu nie? Chociaż HTML na niewiele się tu zda, prędzej PHP lub CSS... Poza tym, Owlient miałby do się czego przyczepić, gdybyś sami stworzyli taką grę Widziałam że tak bedzie.. z Przeczytanej części kursu HTML,zrozumiałam tylko jaki kod HTML ma podstawa strony,a później to już niewiedziałam gdzie co powsadzać,żeby działałało... | |
| | | stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 6:52 am | |
| Może tak by było: Trening: Wytrzymałość - Zostań Prędkość - Aport Ujeżdżenie - Daj łapę Galop - Siad Kłus - Slalom Skoki - Skok przez obręcz
Grand Prix - Agillity
Specjalizacja, np. pies obronny itp | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 7:35 am | |
| Kto napisze skrypty? Ruszamy z grą xDD | |
| | | weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 7:58 am | |
| Dajcie znać jak ją zrobicie ;D
| |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:07 am | |
| weila- może ty też byś coś zrobiła? To taki trochę olewczy stosunek "Pokażcie jak zrobicie". | |
| | | gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:15 am | |
| - Sakura0001 napisał:
-ok. 5-6 ras na sam początek, ale najbardziej użytkowych, które są wyspecjalizowane np. w łowiectwie, ratownictwie lub rehabilitacji osób niepełnosprawnych (tu widziałabym mojego ukochanego Golden Retrievera ), bojowe i obronne. -bonusy w postaci np. złotych misek, kości, smyczy i obroży wysadzanej diamentami, leżanki, innych zabawek. -pies, w przeciwieństwie do koni Howrse byłby rysowany w pozycji śpiącej na leżance, zanim zostałby obudzony do zwykłych zajęć i treningów, podobnie po położeniu go spać. -trzeba by było psa szczepić i odrobaczać. -można by ewentualnie, jako dodatek, wprowadzić książeczkę zdrowia psa do ogólnego wglądu dla wszystkich, aby wiadomo było, że pies, którego chcemy kupić jest w pełni zdrowy i czy nie kupujemy psa, który okaże się niezaszczepiony lub nieodrobaczony.
to jets gra idealna a waluta to mogłobybyć np. zamiast kuponów złote kości a zamiast łąki Park zamiast boksu buda no i mogłybybyć także psy Boskie takie silne rasy jak Owczarek Szkocki albo Husky... wiecie co ja sobie narazie włącze notatnk i będe tam zapisywać wszystkie nasze pomysły na dowg.pl i jeśli cudem znajdziemy kogoś kto umie robis stronki to mu wyślę te nasze pomysły | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:16 am | |
| Gwiazda - ja i Mikim umiemy robić | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:27 am | |
| a zroniłabyś taką stronkę ? | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:30 am | |
| - gwiazda2002 napisał:
- Sakura0001 napisał:
-ok. 5-6 ras na sam początek, ale najbardziej użytkowych, które są wyspecjalizowane np. w łowiectwie, ratownictwie lub rehabilitacji osób niepełnosprawnych (tu widziałabym mojego ukochanego Golden Retrievera ), bojowe i obronne. -bonusy w postaci np. złotych misek, kości, smyczy i obroży wysadzanej diamentami, leżanki, innych zabawek. -pies, w przeciwieństwie do koni Howrse byłby rysowany w pozycji śpiącej na leżance, zanim zostałby obudzony do zwykłych zajęć i treningów, podobnie po położeniu go spać. -trzeba by było psa szczepić i odrobaczać. -można by ewentualnie, jako dodatek, wprowadzić książeczkę zdrowia psa do ogólnego wglądu dla wszystkich, aby wiadomo było, że pies, którego chcemy kupić jest w pełni zdrowy i czy nie kupujemy psa, który okaże się niezaszczepiony lub nieodrobaczony.
to jets gra idealna a zamiast łąki Park zamiast boksu buda no i mogłybybyć także psy Boskie takie silne rasy jak Owczarek Szkocki albo Husky... wiecie co ja sobie narazie włącze notatnk i będe tam zapisywać wszystkie nasze pomysły na dowg.pl i jeśli cudem znajdziemy kogoś kto umie robis stronki to mu wyślę te nasze pomysły | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:31 am | |
| i jeszcze mogłaby być Złota kość i Diamentowa Kość coś na wzo ZJ i DJ | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 8:48 am | |
| Hum no wiesz, na programowaniu się nie znam, a zresztą mam zaległą stronkę do zrobienia, mogę najwyżej grafikę zrobić. Możesz zobaczyć: www.mojepieski.com | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 10:42 am | |
| Hm... przede wszystkim stworzyłabym moje ulubione rasy psów, z czasem byłoby ich coraz więcej. Trening polegałby na uczeniu się sztuczek,np. : -siad -ukłon -waruj ( zostań ) -do nogi -podaj łapę -turlaj się ...a zamiast przejażdżek byłyby psie wystawy. No i GP,które zamieniłabym na agility. Kto chętny do założenia takiej gry razem ze mną? | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 10:52 am | |
| Phillipek - ja kupuję niedługo tablet, mogłabym narysować te wasze psy jakby mi się udało, a do strony jestem jak najbardziej chętna. Zresztą, możesz zobaczyć - jak umiem podrabiać . Jak chcesz to pisz na GG, podam ci na priv | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 10:56 am | |
| - Philipek napisał:
- Hm... przede wszystkim stworzyłabym moje ulubione rasy psów, z czasem byłoby ich coraz więcej. Trening polegałby na uczeniu się sztuczek,np. :
-siad -ukłon -waruj ( zostań ) -do nogi -podaj łapę -turlaj się ...a zamiast przejażdżek byłyby psie wystawy. No i GP,które zamieniłabym na agility.
Kto chętny do założenia takiej gry razem ze mną? Ja jestem za. Z ras to najlepiej żeby były 4 moje ulubione czyli: Golden Retriver Husky (ewentualnie malamut. To osobna rasa choć bardzo podobna do husky) York i Berneński pies pasterski. Lofciam te rasy. Oczywiście inne rasy też muszą być. Dobrze jak b były kundelki. | |
| | | Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:05 am | |
| Ja umiem robić strony i wgl. Animacje i mogłabym wam zrobić całą grę tylko potrzebuję kilku osób do pomocy z grafiką i wgl. Pisać na howrse lub tu! | |
| | | Diana375. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 669 Dołączył : 23/02/2012
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:14 am | |
| nazwa: www.dowg.pl rasy psów(te pierwsze) : kundel,maltańczyk,haldenstovare,jamnik,york i bandog Boskie psy: husky,owczarek niemiecki Trening: -Podaj łapę -siad -leżeć -skoki przez obręcz -waruj -do nogi
boks to buda a łąka to park kupony to kości a eq to psidki(psd) ZJ to Złota kość DJ to djamentowa kość uzdy,podkowy,siodła,czaprak i wgl. to smycze,lerzaki,piłki,zabawki i wgl.
KTO POMORZE MI GRAFIKĄ I Z TEKSTEM BĘDZIE ADMINEM GRY!!! TWORZĘ GRĘ O PSACH,ZGŁASZAĆ SIĘ NA HOWRSE,TUTAJ LUB NA POCZTĘ TUTAJ | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:22 am | |
| | |
| | | weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:25 am | |
| - stewardessa napisał:
- weila- może ty też byś coś zrobiła? To taki trochę olewczy stosunek "Pokażcie jak zrobicie".
Jejku , ja tak żartem rzuciłam ... nie denerwuj się. Mogłaby być jeszcze rasa sznaucer miniaturowy . Jest to rasa stróżująca I dobry pomysł z tym leżeniem. A raz w miesiącu trzeba by pieska szczepić A co by było zamiast Ośrodka ? Może jakiś psi hotel , czy coś ? | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:33 am | |
| moje rodzeństwo zastanawia się nad stworzeniem czegoś takiego... Ale to tak w ramach treningu... Czy znajdą czas i im się uda, to się okaże I ktoś tu mówił o HTML - brak kazał przekazać, że w HTML nie da rady napisać takiego programu - Cytat :
boks to buda a łąka to park kupony to kości a eq to psidki(psd) ZJ to Złota kość DJ to djamentowa kość uzdy,podkowy,siodła,czaprak i wgl. to smycze,lerzaki,piłki,zabawki i wgl. Owlient mógłby wtedy twórców oskarżyć o plagiat. Więc musi być coś innego, nie powiązanego z howrse.... | |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:35 am | |
| A ja myślę ze jest możliwość iż taka gra powstanie. Jeśli chciało im się robić grę o dzieciach (co mi się nie podoba), to i o psach zrobi | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:43 am | |
| pewnie tak... fajnie by było. :3 | |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 11:52 am | |
| super myśle że przy takim przykładaniu się długo nie będziemy czekać na dowg.pl
| |
| Temat: Re: Gra o psach Wto Mar 06, 2012 12:00 pm | |
| - Kikyo22 napisał:
- A ja myślę ze jest możliwość iż taka gra powstanie. Jeśli chciało im się robić grę o dzieciach (co mi się nie podoba), to i o psach zrobi
Owlientowi? Owlient już ładnie zarobił na howrse, raczej wątpię, że będzie mu się chciało coś nowego ruszać... A nawet jeśli - najpierw byłby jeden server, francuski. Pomijając czas tworzenia, co z pół roku od rozpoczęcia pewnie by im zajęło, to na polski server możemy liczyć najwcześniej za jakieś dwa lata... Już dawno z tej gry zrezygnujemy. Zresztą patrząc na teraźniejszą politykę administracji nie wiem, cz chciałabym zaczynać grać w inną grę tego typu... Gdzie wszystkiego powoli się zakazuje, oprócz kupowania kuponów | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Gra o psach | |
| |
| | | | Gra o psach | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|