Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY

Go down 
+17
Sakura
Sheila86
Uśmieszek
Diana375.
zabaykowa
mugi-chan
ZetkaEmka
Malto
oli820
Kinga075
joanne
avrilka
Mikim7
Sweet Rabbit
hanka1998
Hoping.
Lubelak
21 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
joanne
Nowy
joanne

Liczba postów : 6

KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:23 pm

Malto po opinii jaką masz na howrse - powodzenia z tym Smile Co do mikim myślę że hakowaniem przejmą się bardziej niż podpisywaniem obrazków xD
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:26 pm

joanne napisał:
Malto po opinii jaką masz na howrse - powodzenia z tym Smile
To znaczy? Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
joanne
Nowy
joanne

Liczba postów : 6

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:28 pm

Malto nie mi osądzać.
Powrót do góry Go down
oli820
Nowy
oli820

Liczba postów : 8

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:29 pm

A podam prosty przykład. Robicie prezentacje. Wybieracie zdjęcie i obrabiacie. Później podpisujecie swoim nickiem. Nie podajecie źródła do zdjęcia, a nie pozwalacie kopiować. Dlatego, że włożyliście w to pracę. Ja obrazki też podpisałam, aby uniknąć kopiowania posta. Chciałam tą wiadomością zakończyć tą dziecinną kłótnię. Nie obwiniajcie tylko naszego bloga, ale pomyślcie, czy zawsze byliście też tacy uczciwi i podawaliście źródła.
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:32 pm

joanne napisał:
Malto nie mi osądzać.
Więc po co rzucasz słowa na wiatr? Smile

Wracając do tematu - dowiedziałam się, jak Mikim zdobył te informacje. I gwarantuję, że z hakowaniem nie ma to nic wspólnego. Nawet nie miał czego opisywać - źródło howrse jest oczywiste.

Cytat :
A podam prosty przykład. Robicie prezentacje. Wybieracie zdjęcie i obrabiacie. Później podpisujecie swoim nickiem. Nie podajecie źródła do zdjęcia, a nie pozwalacie kopiować. Dlatego, że włożyliście w to pracę. Ja obrazki też podpisałam, aby uniknąć kopiowania posta.
Widzę, że nie masz pojęcia, na czym polegają prawa autorskie.. NIE MASZ PRAWA zabrać się za obrabianie czyjegoś zdjęcia (prezentacja, blog), jeśli nie masz na to zgody autora. Dalsze działania to już ryzyko, że ktoś się o te prawa upomni, a Ty zostaniesz ukarana.
Ty obrabiasz grafikę Owilentu i podpisujesz adresem bloga. Powodzenia...
Powrót do góry Go down
zabaykowa
W skromnych progach Zagrody
zabaykowa

Liczba postów : 379

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:43 pm

Posłuchajcie..
Nie wiem co mam powiedzieć. Nie chcę całego tego zamieszania. Otwieracie na nowo sprawę która była już zakończona, do tego dorabiacie kilka historyjek. I mówię tu także o dziewczynach z mojego zespołu. Dlaczego nie może być tak jak wcześniej, kiedy Zagroda żyła swoim życiem a nasz blog swoim? Wiem, wiem że sprawa z kopiowaniem "coś" zmieniła ale tak jak wyżej napisałam - została w y j a ś n i o n a, a ja jako odpowiedzialna za wszystkich przeprosiłam.

Malto, jeśli uważasz że obrazki są umieszczane niezgodnie z prawem, chciałabym żebyśmy porozmawiały na priv.
Co do wszystkich innych, proszę o niezaczynanie kolejnej kłótni, to nie od tego jest ta gra. Z tego co obiło mi się o uszy miała podobno służyć rozrywce.. Przykro mi że jest inaczej.
Powrót do góry Go down
http://www.i-love-howrse.blogspot.com
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:44 pm

Z tego co ja wiem i siedzę na tym forum to Mikim szuka informacji i to on akurat to nam to opublikował.Nie,że ja jestem przeciwko Tobie,joanne ale taka jest prawda. Wink
No,a co do wieku to ja nie jestem dorosła i też się tego NIE WSTYDZĘ!To nie wiek czyni z człowieka ''mistrza'' tylko rozum!!Nawet małemu człowiekowi należy się szacunek. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
Mikim7
ZAGRODZIANIN
Mikim7

Nick w grze : Mikim7
Liczba postów : 1222

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:50 pm

zabaykowa - wybacz, ale twoje dwie koleżanki, naprawdę mnie wkurzają Sad Nie mam nic do Ciebie i nie chce żeby było. Po prostu ostrzegam że takimi "akcjami" robicie sobie wprost "anty reklamę". Tła znalazłem sam, nie jestem hakerem i mam 15 lat.

To chyba wszystko. Miłego wieczoru!
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=416853
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:52 pm

Fajnie,ze przez takie głupoty ''odchodzą'' ludzie...Sad
Mikim7 - ja Ci wierze,nie tylko dlatego że masz odznakę ''zagrodzianina' ale też dlatego jakich rzeczy dokonujesz. Smile
Pozdrawiam i też znikam,dobranoc!
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 1:56 pm

zabaykowa napisał:
Malto, jeśli uważasz że obrazki są umieszczane niezgodnie z prawem, chciałabym żebyśmy porozmawiały na priv.
Co do wszystkich innych, proszę o niezaczynanie kolejnej kłótni, to nie od tego jest ta gra. Z tego co obiło mi się o uszy miała podobno służyć rozrywce.. Przykro mi że jest inaczej.
Żeby było jasne - uważam, że obrazki takie jak ten:
KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 Scaled.php?server=190&filename=pingwinf
są proszeniem się o kłopoty ze strony Owilentu. Wspomniałam Ci o tym w jakimś poście na Zagrodzie i o sprawie zapomniałam. Ani myślałam robić z tego wielkiego halo. Jeśli jednak joanne zapowiada, że doniesie na Mikima, który nie robi NIC nielegalnego, stwierdziłam, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Gdyby nie ona, sprawy by nie było. Nie wiem, skąd nagle ta jej zajadłość.

Po prostu radzę Wam nie opisywać w ten sposób nie należącej do Was grafiki.
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 2:04 pm

Ale chwila,chwila...Mikim przecież nie kopiuję treści tylko pisze słowami co jest w ogóle inną historią,oczywiście jeśli chodzi o treść.
Fakt,nie chce się kłócić ale ja jako,że staję w obronie kolegi z forum powiem to niezłośliwie tylko szczerze,że powinniście pisać pod spodem przykładowo tego pingwina źródło; howrse.pl a nie podpisujecie swoim blogiem.Przecież to nie wy tworzyłyście.Taka rada Razz
Powrót do góry Go down
Diana375.
Przyjaciel Zagrody
Diana375.

Nick w grze : Magiczna375
Liczba postów : 669

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 2:11 pm

To prawda.
Blog zabaykowej łamie zasady gdyż przerabia obrazki bez zgody Owilentu.

A to z zasad Howse:

Spoiler:

To znaczy,że nikt nie ma prawa kopiować a tym bardziej przerabiać niczego z Howrse.

A co do blogu zabaykowej to gdy weszłam na ten blog zobaczyć co jeszcze skopiowali to wyskoczył mi komunikat,że mój komputer jest zagrożony(pojawiły się wirusy z blogu)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1785679
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 2:14 pm

Diana375. napisał:
To prawda.

A to z zasad Howse:

Spoiler:

To znaczy,że nikt nie ma prawa kopiować a tym bardziej przerabiać niczego z Howrse.

A co do blogu zabaykowej to gdy weszłam na ten blog zobaczyć co jeszcze skopiowali to wyskoczył mi komunikat,że mój komputer jest zagrożony(pojawiły się wirusy z blogu)

affraid
Powrót do góry Go down
Diana375.
Przyjaciel Zagrody
Diana375.

Nick w grze : Magiczna375
Liczba postów : 669

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 3:45 pm

koniara1237 napisał:
Diana375. napisał:
To prawda.

A to z zasad Howse:

Spoiler:

affraid

O co chodzi z tą buźką?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1785679
Hoping.
Przyjaciel Zagrody
Hoping.

Nick w grze : Paulax9
Liczba postów : 1176

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostSob Mar 10, 2012 4:02 pm

Że jest zszokowana tym wszystkim. Ja także ... Ale nie obwiniajmy tylko zabaykowej. Ma także wspólników.
Powrót do góry Go down
http://ourstories.mojeforum.net/
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostNie Mar 11, 2012 3:33 am

O co się tak awanturujecie? Aż się we mnie zagotowało. Joanne, ty też kiedyś miałaś 15 lat. I co, dręczył Cię ktoś z tego powodu i robił kozła ofiarnego? I to jeszcze w INTERNECIE, gdzie jesteś anonimowa, możesz sobie pisać o kim chcesz i co Ci się podoba . Minusuj sobie. Ale pewnych rzeczy NIE da się pojąć.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
zabaykowa
zabaykowa

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostNie Mar 11, 2012 3:41 am

Przepraszam bardzo, ale to już się robi śmieszne. Paulax9, czy przeczytałaś temat od początku? Ja mam wspólników? Blog powstał po to, żeby pomóc początkującym graczom i dawać wskazówki tym bardziej zaawansowanym, nagle stajemy się gangiem tych złych i niedobrych, dlaczego? Bo moje odczucia są takie, że to jest reakcja łańcuchowa, jeśli nie macie nic sensownego do powiedzenia to lepiej nie mówcie nic. Wiem, że informacja Lubelaka jest po części skierowana do nas, będę dalej powtarzać w kółko: została wyjaśniona. Komunikat trafił do publiczności, nie widzę sensu we wracaniu do sprawy.

Co do obrazków - jutro [dziś jest niedziela, żeby nie było znowu jakichś problemów tłumaczę: dziś i tak nie odpiszą] zamierzam napisać do adminów i ustalić jak mamy dodawać obrazki, aby nie naruszały regulaminu. Chciałabym także zauważyć że wszelkie rodzaje petycji, prezentacji, avatarów i innych przeróbek obrazków z howrse są także naruszeniem regulaminu. Tak więc przykładowo avatary ZM też nie są z nim zgodne, jednak nie zamierzam poruszać tej kwestii ponieważ nie sądzę żeby to było odpowiednie. Od lat wszystkie gry społecznościowe mają swoje grupy poza portalem, nikt się nigdy tego nie czepiał.
Ostatnia sprawa - ze strony bloga nie zamierzam nikogo zgłaszać, jeśli któryś z autorów twierdzi inaczej - to jest jego kwestia i proszę o niełączenie z nią mnie i mojego bloga.
Z mojej strony to tyle, chciałabym tylko poprosić Lubelaka o ucięcie dyskusji bo nic dobrego z niej nie wyniknie.
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostNie Mar 11, 2012 4:19 am

"I na końcu chciałabym jeszcze dodać, że pępkiem świata nie jesteś i internet jest internetem i informacje możemy znaleźć sobie sami i NIGDY nie możesz być pewny że akurat wzięliśmy je od Ciebie"

"My bierzemy informacje które już zostały opublikowane a nie zhakowane czy jak to tam Makim nazywa więc to kompletnie inna sprawa"

Więcej nie będę cytować, żenujący poziom rozmowy. Przedszkolaki mają lepsze argumenty.
To teraz będzie pewność, stąd już nie weźmiecie.
Jeśli chcecie zostać na zagrodzie proszę o przeproszenie zainteresowanych stron i zachowanie się do zasad kultury. Jak nie zrobicie tego to musimy się pożegnać. Dyskusji nie przyjmuje.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Lubelak
Administrator
Lubelak

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostNie Mar 11, 2012 4:22 am

To nie było adresowane do nikogo, ten cały post. Prosiłem o kulturalne zapytanie się autora, a na pewno bys się zgodził, czy można wykorzystać to co tutaj napisał.
Nie chodzi mi akurat o Mikiego, inne tematy też są kopiowane, a Zagroda to na tą chwile 15 misięcy cięzkiej pracy, nieraz kilka godzin dziennie by ludzie mieli gdzie pomocy szukać.
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostNie Mar 11, 2012 3:19 pm

Naprawdę nie chcę sporów czy kłótni, ale sytuacja jest co najmniej śmieszna, a na dodatek obrażany jest Miki.
Powrót do góry Go down
Sheila86
Przyjaciel Zagrody
Sheila86

Nick w grze : Sheila86
Liczba postów : 658

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 4:18 am

Ja uważam, że na blogach na których zostały użyte obrazki zrobione przez mikima powinien pojawic się dopisek o autorze, który je opracował (bo widać, że to jego własna praca), ponadto aby zamknąć całą sprawę wystarczyłoby zwykłe "przepraszam Mikim" od osób, które tę pracę wykorzystały. Nie ma sensu bardziej rozdmuchiwać sprawy. Zrobić dopisek o autorze obrazków na blogu i powiedzieć przepraszam to na prawdę niewiele, a chyba przyjemniej jest grać w zgodzie i spokoju niż kłócić się o bezsensy.

Co do naruszania tzw praw autorskich Owlientu&Ubisoftu to myślę, że wykroczenie zostało zrobione zarówno tutaj jak i na blogach gdyż i ZM i blogi są publicznymi witrynami internetowymi. Uważam jednak, że nie będzie z tego powodu problemów - ponieważ wszystko to zapewnia howrse po prostu darmową reklamę Smile

Prócz tego podpisuję się pod tym co napisał Lubelak. Wystarczyło poprosic Mikima o pozwolenie i nie byłoby całej sprawy lub po prostu dopisać "opracował: Mikim07"
Dlaczego opracował? Ano dlatego, że prawdziwym źródłem jest tutaj jednak howrse Smile
+ można dodać na przykład że na tym blogu umieściła tą pracę "ta" osoba, skoro już chcecie, aby wasze imię/nick też się pojawiło Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1084664
zabaykowa
zabaykowa

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 9:28 am

Sheila86 napisał:
Ja uważam, że na blogach na których zostały użyte obrazki zrobione przez mikima powinien pojawic się dopisek o autorze, który je opracował (bo widać, że to jego własna praca), ponadto aby zamknąć całą sprawę wystarczyłoby zwykłe "przepraszam Mikim" od osób, które tę pracę wykorzystały. Nie ma sensu bardziej rozdmuchiwać sprawy. Zrobić dopisek o autorze obrazków na blogu i powiedzieć przepraszam to na prawdę niewiele, a chyba przyjemniej jest grać w zgodzie i spokoju niż kłócić się o bezsensy.

I dokładnie to zrobiłam, po raz kolejny proszę o nie poruszanie tematu. : )

Lubelaku, gdybyśmy robili wyścigi to jestem tylko 2 miesiące za tobą i mnie też nie jest lekko. Przykładowo w tej chwili, kiedy jestem wrabiana we wspólników po zakończeniu całej sprawy a blog co tu wiele mówić ośmieszany. Przykro mi za kłótnię na Twoim forum, nic więcej nie mogę zrobić. Mam po prostu nadzieję że to się więcej nie powtórzy.
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 11:34 am

No i jeszcze o jednej sprawie zapomnieliście... Miały być przeprosiny...
Powrót do góry Go down
Mikim7
ZAGRODZIANIN
Mikim7

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 11:40 am

Już dajcie spokój zabaykowa mnie przeprosiła i sprawa wyjaśniona. Dziękuje, pozdrawiam.
Powrót do góry Go down
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 11:52 am

OK. Smile Moim zdaniem temat można zamknąć i niech stoi zamknięty, bo inaczej wcześniej czy później znów wybuchnie awantura...
Powrót do góry Go down
Mikim7
ZAGRODZIANIN
Mikim7

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 12:30 pm

zetka - Lubelak specjalnie go otworzył i raczej nie zamierza go zamknąć, Jest dobrze Very Happy
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 12:53 pm

Zapytam tylko - czy joanne, zgodnie z zapowiedzią, działa w temacie "zgłaszam Mikima za cośtam"? Wink
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostPon Mar 12, 2012 12:54 pm

Jeszcze nie wypowiedziała się jedna z czołowych awanturnic Zagrody Laughing... Nie zamierzam jednak wywoływać znów żadnych kłótni, napiszę tylko, że moja racja stoi po stronie Mikima, który zamieszczając linki do strony logowania, w żadnym wypadku nie złamał obowiązującego prawa, jedyne, co zrobił, udostępnił szerszemu audytorium coś, co i tak zostało już stworzone, nie kopiując żadnego elementu cudzej twórczości, nie przerabiając jej pod własnym nickiem. Równie dobrze zabrońmy udostępniania odnośników do jakichkolwiek stron, gdyż każde przekazanie linku np. przez komunikator, na forum, na stronie, serwisie, etc. byłoby równoznaczne z popełnieniem przestępstwa internetowego.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
CzekoBoom
VIP
CzekoBoom

Liczba postów : 1195

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostWto Mar 13, 2012 4:44 am

Sakura napisał:
Jeszcze nie wypowiedziała się jedna z czołowych awanturnic Zagrody Laughing...
kogo masz na myśli?? Shocked
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1714772
Barson1990
Przyjaciel Zagrody
Barson1990

Nick w grze : Barsonka
Liczba postów : 338

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipostWto Mar 13, 2012 9:01 am

Ja powiem tylko tyle...
Kopiowanie, zmienianie, poprawianie i podpisywanie się pod cudzą pracą JEST naruszeniem praw autorskich. Jeżeli właściciel zdjęcia/rysunku/książki/piosenki i innych NIE WIE/NIE WYRAŻA ZGODY na publikowanie/zmienianie/przerabianie jego pracy to wina osoby, która się podpisała pod cudzą pracą nie pozostawia żadnych wątpliwości.
Jakiś czas temu miałam okazję się o tym przekonać, gdyż afera jaka była u nas na uczelni przechodziła wszelkie pojęcie. Mianowicie dziewucha z innego kierunku ŻYWCEM zerżnęła pracę mojej koleżanki na temat wychowywania młodzieży w wieku gimnazjalnym. Podpisała się pod tą pracą i rozpowszechniła ją w internecie (zmieniła nieznacznie kilka zdań). Koleżanka mało zawału nie dostała, bo była to praca licencjacka, nad którą spędziła kilka miesięcy. Oczywiście sprawa trafiła na policję, jako naruszenie praw autorskich. Dziewucha, która pracę przywłaszczyła miała sporo nieprzyjemności, gdyż sprawa trafiła do sądu. Oba komputery (mojej koleżanki i kopiary) zostały zabrane, jako dowód, policja nie miała żadnych wątpliwości, że praca jest mojej koleżanki, więc sąd również. Kopiara została wydalona z uczelni, ukarana karą pieniężną i jeszcze jakieś tam sankcje ponosi za swój czyn.

Więc osobiście przestrzegam wszystkich, którzy się do takiego kroku posunęli i podpisali pod cudzą pracą, bo takie zagrywki mają krótkie nogi i osoba, która się napracowała ma prawo (ja bym powiedziała nawet, że obowiązek), by sprawę zgłosić i domagać się zadośćuczynienia.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2837768
Sponsored content

PisanieTemat: Re: KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY   KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

KOPIOWANIE INFORMACJI Z ZAGRODY
Powrót do góry 
Strona 2 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» I wojna światowa - zbiór wszystkich informacji
» Dot. Zagrody
» Rozpowrzechnianie Zagrody
» Gratulacje dla Zagrody!
» Reklama Zagrody!

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach