Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]

Go down 
+38
Kotersiow
Kemishi
Alasky
Czarny Kot
Inaczej Perła 20
wilczyca1000
asiamar98
ZetkaEmka
Sweet Rabbit
CzekoBoom
julcia0101
Pati...xd
oli820
zabaykowa
Calma
ana0000000000
Aki
koziorożec
Sabula
stewardessa
EREIS
Aglyss
Malto
Rose666
playerxyz
Athi
avrilka
Barson1990
Wisth
Szarusia16
Anella313
Alexinda
LadyArvena
Philipek
hanka1998
Nevarra
Casablanka
EveDallas
42 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostSro Mar 28, 2012 12:03 pm

playerxyz - ale Owlient nie zmusza nikogo by kupował kupony. Można grać bez wydania grosza. Na interze gram od sylwka 2010 a dorobiłam się sporego stadka rogatych z KF, spory czas hodowałam dobrej klasy andaluzy, zapasy z CR też źle nie wyglądają. A nie kupiłam nawet pół kuponu. Można? Można. Kupony są tylko ułatwieniem, ale bez nich tez można dobrze się bawić i całkiem daleko zajść.
Czyli na tym przykładzie dostajemy darmowy T-shirt w zamian za fałszywą kasę.
Jasne, że gra jest dla graczy i to oni powinni decydować przynajmniej o części wprowadzonych zmian (cóż, z tym wyższym pg starterów się nam udało więc może jakaś nadzieja jest). Ale nie ma co ukrywać to ci sami gracze do takich a nie innych sytuacji doprowadzają. I dopóki mentalność ludzka się nie zmieni to żadne protesty nie mają sensu. Garstka uczciwych podejdzie do sprawy poważnie, a reszta dzieciaków sobie to oleje i dalej będzie olewać warunki użytkowania "bo tak im wygodniej".
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

Liczba postów : 82

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostSro Mar 28, 2012 12:29 pm

Mysia napisał:
Powiem tylko tyle - jeśli tak dalej pójdzie spakuję walizki i odejdę, zostawiając im pewien "prezent" na francuskim kontakcie

ten komentaż ma sens. jeżeli człowiek decyduje się na zakończenie relacji z owlient (czyli w moim wypadku jeśli nie naprawią sprawy i zmuszą mnie do kroku żądania zapłaty za kupony spowrotem i kasowanie konta) - wtedy nie powinno się tego robić bez wytłumaczenia powodu, z którego tracą klienta. i gdy się to tłumaczy, to najlepjej bezpośrednio do głównego managementu.

Nevarra napisał:
playerxyz - ale Owlient nie zmusza nikogo by kupował kupony..

Nevara: tego nikt nie twierdził, ale to do tematu nic nie ma. firma nie "zmusza", ale powiedzmy: nie pogardzi gotówką gdy ją dostaje, zrozum że to jest firma zwyczajna, prosperująca gdy robi plus, to jest jej cel. funkcje bezpłatne mają funkcję reklamową, przekonującą gracza i przyzwyczającą go do gry aż gracz przekonany w końcu gotówkę wyda. (gdy nie wyda, czyli gdy zostaje "tylko użytkownikiem": też ok, bo jego kliki pomagają reklamę sprzedać za pożądną cenę.)

i jako firma w relacji firma-klient masz absolutnie prawo, pewnego zachowania od nich oczekiwać.

(ps do nevarra: generalnie w takich biznesach, czyli na stronach komercjalnych to działa tak, że jesteś albo płacącym klientem albo towarem. gdy nie płacisz, czyli gdy jest coś "za darmo" na komercjalnych stronach: wtedy jesteś "towarem", czyli należysz do tej liczby użytkowników, którzy są sprzedawani reklamującym firmom na howrse jako potencjalni klienci tych reklamujących firm, odbiornicy ich reklam. owlient żyje z a) sprzedaży kuponów oraz b) sprzedaży reklamy. reklamę też tylko sprzedasz gdy twoja reputacja jest w porządku, czego nie dostaje się z pogardliwego i obrażającego obchodzenia się ze swoimi klientami)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=516
stewardessa
Jedną nogą w ZM
stewardessa

Nick w grze : Messi.
Liczba postów : 587

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostSro Mar 28, 2012 1:18 pm

Hmmm.... ja się przeniosę na tracka, jak to u nas wprowadzą.
Powrót do góry Go down
ana0000000000
Przyjaciel Zagrody
ana0000000000

Nick w grze : ana0000000000
Liczba postów : 520

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostSro Mar 28, 2012 1:25 pm

Witaj ana0000000000,

Straciłeś 1 punkt karmy z następującego powodu: Avatar szkalujący innego gracza - oszustwa zgłaszaj na kontak

Zdobędziesz jeden punkt karmy z powrotem po 30 dniach logowania się do gry. Prosimy uważniej przestrzegać regulaminu Howrse.

Możesz sprawdzić strone karmy klikając tutaj.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse

K***a!
Mam 9 punktów karmy, bo na Avku miałam że ****** gracz mnie oszukał.
Menda na 2KF oszukała a Owlient jakby nigdy nic zamiast upomnienia (nigdy nie złamałam zasady dot. prezentacji czy avków) - 1 karmę od razu i d**a.

Za 10 dni mam 400 dzień i chyba usuwam konto najwidoczniej za rok będą tylko nieliczni ze stażem 200 dni reszta lepszych usunie konta.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=615859
Alexinda
W skromnych progach Zagrody
Alexinda

Nick w grze : Alexinda
Liczba postów : 346

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostSro Mar 28, 2012 3:02 pm

czy ja wiem...
Może to i lekka przeginka, ale pomyślcie o tym, co by było, gdyby nie było tak rygorystycznych zasad? Wyobraźcie sobie avatary trolli, oszustów, petycjarzy i reszty tego badziewia (jeśli kogoś obraziłam - przepraszam bardzo). Do mnie ta wizja nie przemawia. Jasne, że nie popieram czegoś takiego, ale w sumie nie są to aż tak wielkie zmiany, a już szczególnie avatary i PW, w których chyba się nic nie zmieniło. A może to tylko tam? Bo cośtamcośtam pojawiało się nagminnie?
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 1:30 am

Alexinda napisał:
czy ja wiem...
Może to i lekka przeginka, ale pomyślcie o tym, co by było, gdyby nie było tak rygorystycznych zasad? Wyobraźcie sobie avatary trolli, oszustów, petycjarzy i reszty tego badziewia (jeśli kogoś obraziłam - przepraszam bardzo). Do mnie ta wizja nie przemawia. Jasne, że nie popieram czegoś takiego, ale w sumie nie są to aż tak wielkie zmiany, a już szczególnie avatary i PW, w których chyba się nic nie zmieniło. A może to tylko tam? Bo cośtamcośtam pojawiało się nagminnie?

a poczytałaś do końca?? mają taka dowolność działania że pewno nawet i do zagrody linku ci nie będzie wolno mieć - uważasz że to ok??
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 1:35 am

EREIS napisał:
a poczytałaś do końca?? mają taka dowolność działania że pewno nawet i do zagrody linku ci nie będzie wolno mieć - uważasz że to ok??

przeczytajcie sobie najpierw ten wątek -> pierwsza strona, druga... tutaj nie chodzi o mniemanie, domyślanie się: mamy już "upomnienia" za napisanie słowa "zagroda" w forum howrse (! nawet nie linku, wystarczy słowo)

ja bardzo przepraszam, ale czegoś takiego po prostu nie toleruję, przekroczyli granicę i musimy się jakoś odezwać.

ja sądze, że jakiś moderator nie zrozumiał zupełnie co ot jest "reklama" i bawi się guzikami gdzie prawa do bawienia się nie ma. ale to jest problem organizacyjny: jeśli administracja nie jest w stanie dać moderatorom szkolenie aby rozeznanie przynajmniej mieli co jest reklamą co nie (co będzie nie łatwo im do zrozumienia dać jeśli mają problem rozpoznać co jest linkiem co nie...) - wtedy jest to problem organizacyjny, za to administracja ponosi odpowiedzialność.

Ostatnio zmieniony przez playerxyz dnia Czw Mar 29, 2012 1:40 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Alexinda
Alexinda

Nick w grze : Alexinda
Liczba postów : 346

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 1:36 am

Próbuję tylko patrzeć optymistycznie (z jakiejś tam strony). Tak, racja, oni zawsze przesadzają. Ale nic z tym nie zrobisz.
Powrót do góry Go down
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 1:42 am

Nie wiem czy "zawsze" przesadzają ale definitywnie nie będę się spokojnie patrzeć na moderację która już zupełnie głowę zaczyna tracić - i to z powodu, jak się domyślam, reguł do których przyzwoitego szkolenia nie dostali.

bez odezwania się nic się nie zmieni. więc ruszyć jakoś powinniśmy się.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 1:54 am

Na pewno. To jest nie poważne.
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 1:55 am

no ja na INT nie gram a mój post dotyczył hipotetycznej sytuacji na polskim serwie - u nas są inni modzi, więc może i za takie coś by nie było dymu
Powrót do góry Go down
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 2:16 am

EREIS: ?

tego komentarza już zupełnie nie rozumiem. upomnienie, które do mnie doszło (a jak przeczytasz ten wątek dokładnie oraz sąsiednie wątki o podobnym temacie zobaczysz że problem nie dotyczy tylko mnie) - te upomnienia nie były z innej wersji, to były w polskim języku przysłane upomnienia na polskiej wersji. czyli jeśli coś nie gra u komunikacji między admiinistracją rozsyłającą reguły a moderacją która ma na utrzymanie ich uważać (czego się domyślam, na odpowiedź od nich jeszcze czekam, ale sądzę że to problem mniej więcej tego typu), to jest to problem istniejący tutaj, na tutejszej wersji.

a jak zerkniesz jeszcze raz na pierwszą stronnę tego wątku, uzauważysz że w tym nic "hipotycznego" nie ma - to, co arvenie wydawało się możliwym problemem na przyszłość okazuje się już istniejącym, faktycznym już teraźniejszym problem i to w większym rozmiarze niż niektórym (też i mi) by się wydawało.

Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 2:27 am

tyle że to wątek o INT a u nas chyba jeszcze te przepisy nie weszły bynajmniej ja nie kojarzę takiej informacji ...
Powrót do góry Go down
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 4:38 am

jeszcze raz: wątek składa się z a) postu startującego i b) całej reszty postów. post startujący był o INT (czyli przyszłości na PL), ale komentarze następne to zmieniły, bo nagle się okazało że reguły niby dopiero kiedyś nas oczekujące w praktycznym doświadczeniu okazują się nie tylko już obowiązujące na PL, ale dodatkowo w większym rozmiarze niż się wydawało. to jest problem na wersji PL i to już teraźniejszy, nie przyszły.
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 6:26 am

to skoro przepis nie wszedł to znaczy, że nie można go stosować więc logicznie biorąc twoje upomnienie było bezzasadne i należy ci się wyjaśnienie ale aby je uzyskać musisz napisać na kontakt a tam powiedzą ci, że skoro je dostałeś to znaczy, że złamałeś zasady i tyle. Koło się zamyka i tak nic nie zrobisz a mało tego nawet się nie masz szans dowiedzieć kto dał ci to upomnienie żeby sprawę skierować przeciwko konkretnej osobie.
Ja tak miałam z forum z działem hodowla. Napisałam czy ktoś ma jakieś fajne krycie dla klaczy żeby wyszła lepsza i dostałam za to upomnienie. Napisałam na kontakt to mi powiedzieli, że skoro je dostałam to było uzasadnione a na drugi raz mam bardziej jednoznacznie pisać ...

Cytat :

poszukiwany kawaler dla tej pani myślałam nad arabem czystej krwi ale pokrycia są do kitu na ogólnych a na prywatne nikt nie chce dać :/ macie jakieś pomysły na krycie - czym ją pokryć
za to dostałam upomnienie
Powrót do góry Go down
Calma
Przyjaciel Zagrody
Calma

Nick w grze : Calma
Liczba postów : 658

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 7:04 am

Cd. Track King to ja mam tam taki paseczek z językiem, nie tłumaczy za świetnie, ale da się grać (:
Powrót do góry Go down
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 7:08 am

EREIS: moim zdaniem tu są 2 problemy.

a) upomnienie było by nielogiczne nawet gdyby to nie było tutaj zastowowania nowej albo zaostrzonej reguły. wytłumaczyłam w pierwszych wątkach dlaczego: "reklama" dotyczy spamu dla stron komercjalnych (przemycania reklam takich na stronach firmowych za darmo. firma po prostu chce aby kto chce reklamować na howrse, kontaktował się z firmą i płacił jak każdy inny. zagroda nie jest stroną komercjalną)
i
b) nie było dodatkowo żadnego linku. nikomu, żadnemu modowi, adminowi, po prostu nikomu nie wolno zabierać ci prawa napisać zwykłego słowa jak "google" albo "zagroda", to jest dość gruntowne. kto próbuje użytkownikom albo klientom tak w własnych prawach grzebać, ten rzyzkuje stratę użytkownika/klienta, to powinno być jasne.

dodatkowo w tym widać już użycie ostrzejsze, czyli czy nowe reguły już są oficjalne publikowane czy nie - w głowie moderatorów już działają, na to się trzeba nastawić.

----

ps inny temat, do EREIS: weź proszę kliknij na ten link i wyślij to zgłoszenie dzisiejsze jeszcze raz, tam brakowało dowodu...
Powrót do góry Go down
Calma
Przyjaciel Zagrody
Calma

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 7:15 am

To howrse z gry przemienia się już w getto. Dosłowinie, może niech jeszcze stworzą słownik, jakich słów nie można używać.
Ale jak to wejdzie to zamierzam dostać bana przez zapychanie kontaktu ;3
Powrót do góry Go down
zabaykowa
zabaykowa

Liczba postów : 379

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 2:24 pm

Niech ktoś napisze na prezentacji google.pl, zobaczymy czy się będą rzucać. Może mi coś umknęło, ale linki nie są jeszcze zabronione w avatarach. Ciekawe co z poradnikiem Calvany, ZM, moim blogiem i całą resztą darmowych reklam? Co do protestów - tydzień bez kuponów? Ciekawe, ja w ciągu całej gry nie kupiłam więcej niż 5, więc proponuję co najmniej miesiąc. Nie sądzę żebyśmy mogli sami coś zdziałać, jesteśmy jak już ktoś wspomniał tylko Polaczkami którzy się buntują, ale na innych serwerach raczej nie przyjmą tego lepiej niż my więc jakieś szanse są.. Pod warunkiem że będziemy kłócić się w cywilizowany sposób, nie 'na chama' jak to niektórzy mają w zwyczaju.
Powrót do góry Go down
http://www.i-love-howrse.blogspot.com
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 2:43 pm

Bez kuponów... Ciężko o taki protest skoro duża część graczy nie kupuje Wink Prędzej trzeba by zorganizować coś w stylu "dzień bez howrse" w ramach protestu. Nagłośnić, zachęcić jak najwięcej ludzi... Tak, żeby do Ow też dotarło, ze coś takiego się szykuje. I danego dnia nie wejść. Dopiero jakby w statystykach zobaczyli, że tego dnia nie weszła połowa graczy mogliby się zastanowić nad tym co robią i czym ryzykują. Ale namów tu tylu ludzi... Część tego dnia nawet zapomni, część wejdzie z ciekawości sprawdzić... I z protestu nic nie wyjdzie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostCzw Mar 29, 2012 3:00 pm

Hej, zakładam konto na Trackking.org, niech ktoś da swoj nick to podam go jako sponsora:)
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 12:23 am

lisiczka napisał:
Hej, zakładam konto na Trackking.org, niech ktoś da swoj nick to podam go jako sponsora:)

lilusen
A ty lisisczko pomożesz mi tam w razie czego? Z angielskim to ja nie jestem szczególnie zaprzyjaźniona.
Powrót do góry Go down
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 3:59 am

co do pomocy dot. angielskiego też chętnie pomogę, jeśli jest np potrzeba przetłumaczenia czegoś.

co do mnie, jeszcze nie ma dobrych wiadomości. pierwsza odpowiedź od administracji przyszła, z której widać, że administracja też ma problemy z definicją "reklamy". wytłumaczyłam mój punkt widzenia (czyli podałam moją argumentację) i dałam znać że upomnienia (generalnie, ich podchodzenia do tej sprawy z próbą "zabraniania" ludziom pisania zwykłych słów) nie toleruję jeśli sprawy nie naprawią, tracą klienta na dobre z finansowymi skutkami, na co odpowiedzi drugiej jeszcze nie mam.

więc jest bardzo możliwe, że bardzo niedługo zniknę z gry jako skutek tej sytuacji, jeśli chcą się dalej upierać i z odpowiedzi drugiej nie wyniknie że administracja zaczyna myśleć.

no ale tak musi czasami być. muszą się zdecydować co chcą : albo klientów kupujących kupony, ale wtedy trzeba wiedzieć jak się jako firma zachować. albo chcą się zachowywać jak teraz - ale wtedy jest jasne że rozmawianie z pełnoletnimi klientami jakby ci siedzili w piaskownicy prowadzi do straty klientów - tak się da tylko z przestraszonymi maluchami gadać, a ci zazwyczaj nie należą do masowo kupony kupujących klientów. muszą się po prostu zdecydować czego chcą. jeśli wolą te swoje upomnienia i kneblowanie ludzi, wtedy muszą zmienić strategię swoją (zrezygnować z sprzedaży kuponów, koncentrować się na sprzedaż reklamy czyli klików generowanych przez przestraszonych maluchów... no i też zrezygnować z takich części gry jak BLUP i trenowanie do GP, bo te części jako wymagające trochę logiki i matemematyki nie adresują pięcioletnich przestraszonych dzieciaków. jak dotąd, widzę dość wyraźną dyskrepancję między strategią rozgrywki a stylem obsługi klientów...)
Powrót do góry Go down
Calma
Przyjaciel Zagrody
Calma

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 4:34 am

zabaykowa - ja nie kupiłam ani jednego. nie zamierzam inwestować w nierealny świat, szkoda mi pieniędzy na takie gry
Powrót do góry Go down
playerxyz
Raczkujący
playerxyz

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 6:41 am

zabaykowa napisał:
... Ciekawe co z poradnikiem Calvany, ZM, ...

co do zagrody mgły przeczytaj pierwszą stronę tego wątku. mi prywatnie aktualnie właśnie chodzi o to że dostałam "upomnienie" za napisanie słowa (nie linku) "zagroda" w forum (a propos nie jakaś "reklama", bo zagroda nie jest komercjalną stroną i bez spamowania, bo w wątku pasującym do tematu, w którym użytkownicy gry się butowali że im ogłoszenia zabrali, więc podałam poradę, gdzie ogłoszenia znajdą. przysłali za to "upomnienie" (dodatkowo, o czym nie było mowy w upomnieniu, zabrano dojście do forum (!) ) - i teraz toczy się dyskusja na ten temat na kontakcie, bo nie wiem jak wy, ale ja tolerować czegoś takiego, finansować firmy tak się zachowującej zakupem kuponów absolutnie nie mam zamiaru, czyli jeśli nie zabiorą się za naprawę sytuacji, żądam odpłaty za kupony, z czym wiąże się automatyczne kasowanie konta.

Powrót do góry Go down
Calma
Przyjaciel Zagrody
Calma

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 8:26 am

Wg mnie to już ciężka przesada - cd. zagrody, to nie myślicie, że jest ona na tyle nieszkodliwa, że będzie dało się wklejać bannery? Albo chociaż obrazki z linkiem.
A' propos to znikną też przecież prezentacje w wixie, paste html, strefy ...
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 9:18 am

Pff,wiecie co?Zaczynam mieć to wszystko powoli,że tak powiem w nosie! Cały czas,zakazy,zakazy i jeszcze raz zakazy.Ludzie przecież nie da się na howrse ''żyć''. Nie miejmy prezentacji,niech będę puste no bo po co?Nie miejmy awatarów,niech nie będzie nic no bo po co skoro zarys głowy człowieka też jest ładny?Nie miejmy prywatnych wiadomości,no bo po co się kontaktować z ludźmi.Nie miejmy wgl. howrse,bo po co nam one?! dobranoc
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
oli820
Nowy
oli820

Liczba postów : 8

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 9:43 am

Jeśli nie będzie można reklamować się na avatarach i sprzedawać prezentacji to tragedia. Co oni mają do tych prezentacji -,- Podstrony - źle, czaty na prezentacji - źle, liczniki - źle, suwaczki - źle. Może najlepiej to usuną ? Albo gdzie można reklamować blogi, fora i czaty ? A zwłaszcza o howrse ? Ręce opadają ....
Powrót do góry Go down
zabaykowa
zabaykowa

Liczba postów : 379

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostPią Mar 30, 2012 9:47 am

A tym bardziej nie wiem co mają do darmowych reklam ich strony...
Powrót do góry Go down
http://www.i-love-howrse.blogspot.com
Pati...xd
Przyjaciel Zagrody
Pati...xd

Nick w grze : Pati...xd
Liczba postów : 4498

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipostSob Mar 31, 2012 3:17 am

Ja już normalnie nie mogę howrse się zmienia na gorszę. GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 2153337378

Coraz bardziej to howrse mnie zniechęca do grania na nim <rejestruje się na Track King>
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3288
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]   GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT] - Page 3 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA - Nowe zasady dot. prezentacji, awatarów i PW [INT]
Powrót do góry 
Strona 3 z 4Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Nowe zasady żywienia w szkołach.
» Nowa Kolekcja Prezentacji i Awatarów!
» Wszystkie rodzaje prezentacji i awatarów - najtaniej
» Licytacja prezentacji i awatarów na rzecz fundacji Sleepwalker!
» Nowe kody do prezentacji

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum aktualności :: Gra-
Skocz do: