Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jakie są wasze ulubione horrory? :D | |
|
+16kala23010 blueberry. Nevarra gwiazda2002 Asiaa. Kuilu Arbuzek_10 bibi666689 Aangelika101 ana0000000000 .Klaudi96. avrilka kara250 Casablanka EveDallas mina stirit1 20 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Wto Maj 01, 2012 11:58 am | |
| Możecie podzielić się tu waszą opinią na temat jakiegoś horroru, możecie tu polecić jakiś dobry, straszny film.Ogólnie- piszcie wszystko co chcecie o horrorach, strasznych filmach i o "strasznych książkach/opowiadaniach" Wątek dla tych którzy uwielbiają straszne kino! Jeżeli chodzi o mnie<o film> to bardzo podobalo mi się"Lśnienie" na podstawie książki Stephena Kinga Lubię także "Znaki" - o kosmitach Jeżeli chodzi o książki to czytam przede wszystkim Stephena Kinga.Najbardziej podobal mi się "Drogowy wirus zmierza na pólnoc" Czytal/oglądal może ktoś to? Zapraszam do dyskusji! | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Wto Maj 01, 2012 10:46 pm | |
| Powiem tak - filmy-horrory omijam, ostatnio co prawda oglądałam "Mgłę" na podstawie książki Kinga, ale średnio mi się podobła. Za dużo farby -.- Wolę książki. Dlaczego? Dlatego, że czytając sama kreuję sobie bohaterów, nie całkiem zgadzających ię z opisem, ale co tam. Np. taki Henry z "Łowcy snów" Kinga. Jak dla mnie był niskim, pulchnym psychiatrą, mimo że opis był zgola inny;) Lśnienie? Książka jest genialna, choć... mało straszna. Fajnym horrorem jest np. Korzystaj z nocy Koontza;) | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 3:21 am | |
| - EveDallas napisał:
- Powiem tak - filmy-horrory omijam, ostatnio co prawda oglądałam "Mgłę" na podstawie książki Kinga, ale średnio mi się podobła. Za dużo farby -.-
Wolę książki. Dlaczego? Dlatego, że czytając sama kreuję sobie bohaterów, nie całkiem zgadzających ię z opisem, ale co tam. Np. taki Henry z "Łowcy snów" Kinga. Jak dla mnie był niskim, pulchnym psychiatrą, mimo że opis był zgola inny;) Lśnienie? Książka jest genialna, choć... mało straszna. Fajnym horrorem jest np. Korzystaj z nocy Koontza;) No wlaśnie- oglądasz film a tu się okazalo, że czytalaś książkę i zupelnie inaczej bohaterów sobie wyobrażasz | |
| | | Casablanka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 598 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 3:46 am | |
| Mi przypadła do gustu kobieta w czerni, straszny film jak dla mnie brr... Polecam | |
| | | kara250 Już coś wie
Nick w grze : AC / DC Liczba postów : 103 Dołączył : 14/01/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 6:43 am | |
| kobieta w czerni, the ring, sleepy hollow, pirahna, piła, wszystko co sraszne | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 11:11 am | |
| ''Kobieta w Czerni'' <3 Straszne | |
| | | .Klaudi96. Raczkujący
Liczba postów : 66 Dołączył : 29/04/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 12:58 pm | |
| Koszmar z ulicy wiązów Dom nocy Ring I więcej nie pamiętam ;p | |
| | | ana0000000000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ana0000000000 Liczba postów : 520 Dołączył : 01/01/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 1:56 pm | |
| POLECAM (filmy) Paranormal Activity 1,2,3 - Świetny! Dla ludzi o mocnych nerwach! Egzorcyzmy Emily Rose - gorąco polecam! (100% ankietowanych po tym filmie budziło/budzi się o 3 w nocy) Egzorcyzmy Amy Evans - bez lektora fajny, ale nie najlepszy Koszmar z ulicy wiązów - fajny! Nie bój się ciemności - po tym naprawdę boisz się ciemności Rec 1 i 2 - swietne! Kobieta w czerni - super! 1408 - fajny, zależy kto co woli, ale mi się podobał Piła - wolę o duchach, ale jako horror, naprawdę świetny Zejście 1 i 2 - Brrr.. Omen - oglądałam zwiastun i kawałek filmu, ale fajny NIE POLECAM (filmy) Ostatni egzorcyzm - spałam na nim, nie klei się Egzorcysta - Może i lekko straszny, ale nudny Inne: Polecam Polowanie na czarownice, to nie horror, ale fajny film godny obejrzenia. Jeżeli jeszcze cos obejrzę, albo mi przyjdzie tytuł do głowy napiszę | |
| | | Aangelika101 Już coś wie
Nick w grze : Aangelika101 Liczba postów : 242 Dołączył : 15/02/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 3:51 pm | |
| Mało horrorów obejrzałam, ale obejrzałam Krzyk- Może być. w którejś z ostatnich scen sie uśmiałam xD Oszukać przeznaczenie- Tak jak wyżej. Na końcu miałam ubaw jak ta ręka za stół spadła Oszukać przeznaczenie 2- początek mocne, potem nawet, nawet... Ale nuuudy... Jeszcze coś było, nie pamiętam tytułu. Akcja działa sie w metrze. Mieszkał tam jakiś chory psychicznie człowiek. Było chyba z 5 trupów(standardowo główna bohaterka przeżyła. Czy raz, jeden raz, główna bohaterka nie może zostać zabita?? ). I jeszcze kilka, ale nie pamiętam;) | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sro Maj 02, 2012 11:19 pm | |
| - mina stirit1 napisał:
- EveDallas napisał:
- Powiem tak - filmy-horrory omijam, ostatnio co prawda oglądałam "Mgłę" na podstawie książki Kinga, ale średnio mi się podobła. Za dużo farby -.-
Wolę książki. Dlaczego? Dlatego, że czytając sama kreuję sobie bohaterów, nie całkiem zgadzających ię z opisem, ale co tam. Np. taki Henry z "Łowcy snów" Kinga. Jak dla mnie był niskim, pulchnym psychiatrą, mimo że opis był zgola inny;) Lśnienie? Książka jest genialna, choć... mało straszna. Fajnym horrorem jest np. Korzystaj z nocy Koontza;) No wlaśnie- oglądasz film a tu się okazalo, że czytalaś książkę i zupelnie inaczej bohaterów sobie wyobrażasz
No właśnie, i poza tym, nie lubię filmów jeszcze za coś - niektórzy reżyserzy po prostu umyslają sobie takie beznadziejne dodatkowe sceny, wycinają jakies, dodatkowo czasem aż obrzydzają je, dodając mnóstwo hm, farb i plastikowych zabawek, także to nie ma sensu -.- Co do Kobiety w Czerni, lipone to było. Z której strony straszne? jedyny fajny moment to był początek, z tymi dziewczynkami, i ta scena, kiedy to Dan stoi w oknie, wygląda i paczy, czy nie ma gdzieś ducha, a on za nim ;* | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Czw Maj 03, 2012 4:29 am | |
| - EveDallas napisał:
- mina stirit1 napisał:
- EveDallas napisał:
Wolę książki. Dlaczego? Dlatego, że czytając sama kreuję sobie bohaterów, nie całkiem zgadzających ię z opisem, ale co tam. Np. taki Henry z "Łowcy snów" Kinga. Jak dla mnie był niskim, pulchnym psychiatrą, mimo że opis był zgola inny;) Lśnienie? Książka jest genialna, choć... mało straszna. Fajnym horrorem jest np. Korzystaj z nocy Koontza;) No wlaśnie- oglądasz film a tu się okazalo, że czytalaś książkę i zupelnie inaczej bohaterów sobie wyobrażasz
No właśnie, i poza tym, nie lubię filmów jeszcze za coś - niektórzy reżyserzy po prostu umyslają sobie takie beznadziejne dodatkowe sceny, wycinają jakies, dodatkowo czasem aż obrzydzają je, dodając mnóstwo hm, farb i plastikowych zabawek, także to nie ma sensu -.- Co do Kobiety w Czerni, lipone to było. Z której strony straszne? jedyny fajny moment to był początek, z tymi dziewczynkami, i ta scena, kiedy to Dan stoi w oknie, wygląda i paczy, czy nie ma gdzieś ducha, a on za nim ;* nooo...czasem reżyserzy dodają nowe sceny ;/ | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Czw Maj 03, 2012 4:44 am | |
| | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Czw Maj 03, 2012 11:52 pm | |
| czasem? Oni zawsze tak psuja filmy. Mam nadzieję, że żadnemu nigdy nie przyjdzie do głowy reżyserować 'In death', bo zabiję normalnie, jak mi Eve i Roarke zepsują. | |
| | | bibi666689 Raczkujący
Liczba postów : 91 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 5:57 am | |
| - Koszmar z ulicy wiązów - Piła - DNA - 30 dni mroku - The ring - Królowa potępionych - Dark floors - na koniec troszkę dziwne ale da się oglądac - Kobieta w czerni - 13 duchów - 436 mieszkańców - Lustra | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 6:43 am | |
| Przyznam - Straszny Film (3 najlepsze) - może nie straszny ale śmieszny no w sumie, straszny może też trochu, zależy jak ktoś ocenia prawdziwy strach (dla mnie jedynie był zabawny). Jeśli chodzi o Rec to nie oglądałam, ale urywki widziałam Egzorcyzmy Emily Rose - na samą myśl o tym co się tam działo... auć Pranormal Activity - to się nazywa horrrror. Małe streszczenie dla ludzi którzy mają słabe nerwy i niestety nie skuszą się na looknięcie - No więc taka kobieta z mężem bodajże i dzieckiem przeprowadza się do strasznego domu (ma być na faktach, ogólnie taki nie reżyserowany oprócz początku - zainstalowali ukryte kamery i pokazują to co one uwieczniły). No więc to z ukrytych kamer - dziecko zaczęło płakać i ta kobieta zeszła do tego dziecka (ok. 2 w nocy) no i jak była w kuchni stała sobie normalnie a patelnie wiszące na takich wieszaczkach i garnki spadły z hukiem na ziemię - baba się wystraszyła i z wiskiem uciekła. Podobno również w innej części dziecko chodziło po ścianach albo duch ściągnął tą kobietę za nogi po schodach. 13 duchów - widziałam tylko urywek
Aha, jeszcze jedno - w książce dom nocy główna bohaterka została zabita i wysłana do nieba, jednak jej wojownik ją stamtąd wyciągnął... ale jednak umarła na kilka dni... | |
| | | Kuilu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Chantilly. Liczba postów : 395 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 7:08 am | |
| Oj, ile to ja się naoglądałam horrorów, trudno zliczyć, ale spróbuję kilka wymienić. Warto wspomnieć o Mirrors oczywiście jak sama nazwa mówi film o lustrach. Przepadam za Paranormal Activity, Oddział- nie oglądałam całego, ale wydawał się ciekawy, Labirynt Fauna- całkiem dobrze się oglądało, Oszukać Przeznaczenie- zabijanie na różne sposoby, Resident Evil 4- Afterlife inne też, Bunt gargulców. Reszty nie pamiętam. | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 8:22 am | |
| Powiem tak jedynym horrorem po kórym się potem bałam były 'Egzorcyzmy Emili Rose ( nie pamiętam jak to się pisze).Potem koledzy mnie uświadomili ,że te egzorcyzmy nie mogły być prawdziwe ,bo o prawdziwych się nie mówi.'Oszukać przeznacznie' wszystkie części,do dziś boję się jeździć po mostach ;x.'Paranormal acitvity',różne z yt....'The ring'.Dużo tego.Nie chcę mi się dalej rozpisywać-jak ktoś chcę mogę dać link (na pw.) do odcinkowych horrorów z yt.w sensie tych które oglądałam | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 8:26 am | |
| - ana0000000000 napisał:
- POLECAM (filmy)
Paranormal Activity 1,2,3 - Świetny! Dla ludzi o mocnych nerwach! Egzorcyzmy Emily Rose - gorąco polecam! (100% ankietowanych po tym filmie budziło/budzi się o 3 w nocy) Egzorcyzmy Amy Evans - bez lektora fajny, ale nie najlepszy Koszmar z ulicy wiązów - fajny! Nie bój się ciemności - po tym naprawdę boisz się ciemności Rec 1 i 2 - swietne! Kobieta w czerni - super! 1408 - fajny, zależy kto co woli, ale mi się podobał Piła - wolę o duchach, ale jako horror, naprawdę świetny Zejście 1 i 2 - Brrr.. Omen - oglądałam zwiastun i kawałek filmu, ale fajny
NIE POLECAM (filmy)
Ostatni egzorcyzm - spałam na nim, nie klei się Egzorcysta - Może i lekko straszny, ale nudny
Inne: Polecam Polowanie na czarownice, to nie horror, ale fajny film godny obejrzenia.
Jeżeli jeszcze cos obejrzę, albo mi przyjdzie tytuł do głowy napiszę Powiem jeszcze ,że Paranormal jest (jak dla mnie nudny).Dla ludzi o mocnych nerwach powiedziałabym raczej Egzorcyzmy Emily Rose,a tak wgl. pierwszej nocy po obejrzeniu tego filmu obudziłam się o 3. Ps. Oglądałam wszystkie te filmy :3 | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 8:54 am | |
| - Asiaa. napisał:
- ana0000000000 napisał:
- POLECAM (filmy)
Paranormal Activity 1,2,3 - Świetny! Dla ludzi o mocnych nerwach! Egzorcyzmy Emily Rose - gorąco polecam! (100% ankietowanych po tym filmie budziło/budzi się o 3 w nocy) Egzorcyzmy Amy Evans - bez lektora fajny, ale nie najlepszy Koszmar z ulicy wiązów - fajny! Nie bój się ciemności - po tym naprawdę boisz się ciemności Rec 1 i 2 - swietne! Kobieta w czerni - super! 1408 - fajny, zależy kto co woli, ale mi się podobał Piła - wolę o duchach, ale jako horror, naprawdę świetny Zejście 1 i 2 - Brrr.. Omen - oglądałam zwiastun i kawałek filmu, ale fajny
NIE POLECAM (filmy)
Ostatni egzorcyzm - spałam na nim, nie klei się Egzorcysta - Może i lekko straszny, ale nudny
Inne: Polecam Polowanie na czarownice, to nie horror, ale fajny film godny obejrzenia.
Jeżeli jeszcze cos obejrzę, albo mi przyjdzie tytuł do głowy napiszę Powiem jeszcze ,że Paranormal jest (jak dla mnie nudny).Dla ludzi o mocnych nerwach powiedziałabym raczej Egzorcyzmy Emily Rose,a tak wgl. pierwszej nocy po obejrzeniu tego filmu obudziłam się o 3. Ps. Oglądałam wszystkie te filmy :3 Ja sie już budzę 3 lata | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 04, 2012 9:32 am | |
| - Asiaa. napisał:
- Powiem tak jedynym horrorem po kórym się potem bałam były 'Egzorcyzmy Emili Rose ( nie pamiętam jak to się pisze).Potem koledzy mnie uświadomili ,że te egzorcyzmy nie mogły być prawdziwe ,bo o prawdziwych się nie mówi.
To film oparty na prawdziwej historii Anneliese Michel (wydarzyła sie w latach 70 XX wieku w Niemczech) Jeżeli oglądałaś wersję USA z 2005 roku w reżyserii Scotta Derricksona (a na pewno ogladałas tą wersje, bo nie doszło do mnie żeby ktoś inny zrobił jeszcze ten film), to prawie na końcu filmu w tej stajni uzyte są prawdziwe głosy z kaset, na których były nagrywane egzorcyzmy (są w innym języku dlatego są napisy w j. angielskim nie wiem czy zauważyłaś. Chyba to łacina, bo na niemiecki mi to nie wygląda, po przesłuchaniu bez lektora.) A ja się dziwiłam czemu wszyscy budzą się po nim o 3... Wiadomosci z internetu i onetu KLIK przeczytaj to całe | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 11, 2012 4:38 am | |
| Wszyscy się budzą, a ja nie xD Powiedzmy, ze mi egzorcyzmów starczy, raz miałam w łapsku książeczke do odprawiania, to kurde dopiero jest uczucie... | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 11, 2012 7:59 am | |
| - EveDallas napisał:
- Wszyscy się budzą, a ja nie xD Powiedzmy, ze mi egzorcyzmów starczy, raz miałam w łapsku książeczke do odprawiania, to kurde dopiero jest uczucie...
Skad ją wytrzasnęłaś? | |
| | | gwiazda2002 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : gwiazda2002 Liczba postów : 1473 Dołączył : 19/12/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pią Maj 11, 2012 8:54 am | |
| Ja polecam ,, Zielona Mila '' Jak jeden gościu zdeptał myszkę to mnie aż serce zabolało | |
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sob Maj 12, 2012 1:00 am | |
| Ja nie, ksiądz xD "Zielona Mila" to nie horror, to piekna powieść, kij z tym że Kinga. Piękne to jest, i powiedzmy, strasznie łzawe. Na filmie nie prawie nie ryczałam, ale jak czytałam na rekolekcjach, to zaczęłam płakać siedząc w salce konferencyjnej, aż mi chcieli książkę zabrać xD Ale z tą myszką nie dopracowani. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sob Maj 12, 2012 3:46 am | |
| Filmów nie oglądam (swoją drogą to kiedy ja widziałam telewizor...?), za to książki pochłaniam w ilościach hurtowych. Z takich ciekawszych: Lovecraft, Masterton, King, H.A. Knight, J.V. Smith, Lumley, G.N. Smith, P. Wilson
A ogólnie możesz zajrzeć na tą stronkę: http://horror.com.pl/ | |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Sob Maj 12, 2012 7:05 am | |
| Ludzka Stonoga - może nie ma tam duchów, pił mechanicznych itp., ale po tym filmie budziłam się w nocy i mówiłam: "Nie, nie, nie idź tam!". Ruiny (lub podobnie) - tu również brak zombie czy duchów i innych strasznych potworów, ale chwilami tak ohydny, że aż straszny. Paranomal Activity - widziałam połówkę 2 części i 3/4 3 części. Filmik trzymał mnie w napięciu - byłam po innych horrorach i bałam się, że wyskoczy jakiś stwór itp. Krwiożerczy Święty - film opowiada o św. Mikołaju, który zamiast dawać dzieciom prezenty, porywa je i morduje. Widziałam niestety tylko urywek (film się zacinał), ale początek był przerażający - Krwiożerczy Święty wbił człowiekowi łopatę w łeb. Straszny Film - widziałam część 1,2 i 3, oraz połowę 4. Czwartej nie polecam - jest trochę zboczo...na. Jak dla mnie i koleżanek bywały straszne momenty (wyłażąca z telewizora dziewczynka), ale i również śmieszne. Śmieszne zdecydowanie przeważały. O mało nie spadłyśmy z łóżka turlając się ze śmiechu. Wszystkie te filmy polecam. Szczególnie "Ludzką Stonogę" czy "Krwiożerczego Świętego". Ten drugi film przy najbliższym spotkaniu z koleżankami postaram się obejrzeć w całości. | |
| | | kala23010 Nowy
Liczba postów : 15 Dołączył : 06/05/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pon Maj 21, 2012 10:30 am | |
| Ponieważ jest to uważane za horror to najbardziej lubię Zmierzch ♥ | |
| | | Imia Już coś wie
Liczba postów : 102 Dołączył : 01/05/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pon Wrz 24, 2012 8:22 am | |
| Ring, to dla mnie nie horror. Za to uwielbiam "Koszmar z ulicy Wiązów" i Piłę. Tylko... nie pierwsze 3 części piły. I dalej do VII <3
A egzorcyzmów to ja się naoglądałam w wieku 12 lat... oO I do dziś tego nie włączę. Widziałam nawet jak wypędzają demona z dziewczyny na żywo. OO | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pon Wrz 24, 2012 2:12 pm | |
| - Imia napisał:
- Widziałam nawet jak wypędzają demona z dziewczyny na żywo. OO
mogłabyś opisać jak to przebiegało? baardzo mnie to ciekawi | |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D Pon Wrz 24, 2012 2:21 pm | |
| "Wzgórza mają oczy" raz to obejrzałam i chyba ostatni. Do tej pory mam ciarki | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jakie są wasze ulubione horrory? :D | |
| |
| | | | Jakie są wasze ulubione horrory? :D | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|