Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Poradnik HTML | |
|
+26Marsh martosia2004 Catalina Kinia_Ka Shizune madzia1111 EveDallas myszka23 tinolandia Ayame Uśmieszek Alexinda Kotek~ zαbαvεcкαα lala299 Marynarkova. julcia0101 najreproduktor Calma pe$$ia koniara23499 Diana375. Kikyo22 blueberry. Zaczarowana.x3 Karolina211 30 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
martosia2004 Już coś wie
Nick w grze : martosia2004 Liczba postów : 177 Dołączył : 27/09/2012
| Temat: Re: Poradnik HTML Sro Paź 10, 2012 8:04 am | |
| To ty zrobiłaś? Kłaniam się.....do końca dzięki temu nauczyłam się robić moję (fajtłapowate) prezki i robisz pięknę prezki tej z konikiem polskim używałam przez jakiś czas JESTEŚ MISTRZ | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Poradnik HTML Sro Paź 10, 2012 2:27 pm | |
| Dzięki :3 miło słyszeć, że komuś się to przydaje | |
| | | martosia2004 Już coś wie
Nick w grze : martosia2004 Liczba postów : 177 Dołączył : 27/09/2012
| Temat: Re: Poradnik HTML Czw Paź 11, 2012 7:42 am | |
| | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Sob Lis 10, 2012 3:00 pm | |
| Strona ma nowy wygląd... mam nadzieję, że się wszystkim podoba teraz nie powinno też być problemu z wyświetlaniem odnośników - teraz to tekst, już nie obrazki. Dla porównania: | |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Lis 18, 2012 11:54 am | |
| Karolina, dowiedziałam się, ze robiłaś ładne avki. Ciągle robisz? | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Lis 18, 2012 1:57 pm | |
| Marsh, to nie temat na to... ;p nie rysuję już awatarów. | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Czw Sty 10, 2013 3:58 pm | |
| Od dzisiaj na stronie ruszył SHOUTBOX http://prezentacjakarolina211.strefa.pl/shout.html | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Poradnik HTML Pią Sty 11, 2013 9:44 am | |
| Karolu,wiesz co?Może dobrym pomysłem byłoby zaktualizowanie podstrony ,,Twórcy prezentacji" ponieważ są tam już nieaktualne / usunięte spółki etc. Taka moja mała sugestia. |
| Temat: Re: Poradnik HTML Pią Sty 11, 2013 2:07 pm | |
| pysia, mogę to zrobić, tylko nigdy nie ma czasu xD ale teraz 2 tygodnie wolnego, więc powinnam dać radę | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Lut 03, 2013 1:47 pm | |
| Weszła nowa podstrona - "Reklamy"! Od teraz za darmo umieszczam tam dowolne bannery - jeśli nawiązują w jakiś sposób do howrse i nie są obraźliwe (; Umieszczam także bannery spółek, które już są zareklamowane w "Twórcach" (;
Do tego usunęłam podstronę "Od autora" - stwierdziłam po prostu, że wszystko, co tam było już jest w innych miejscach i innymi słowami. | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Czw Lut 07, 2013 2:51 pm | |
| Mi to się jednak nudzi XD Postanowiłam przygotować więcej gotowców do użytku ogólnego, które pojawią się w podstronach, które będą opisywać, jak zrobić HTML do danego rodzaju grafiki, czyli w podstronach: "Zwykła prezentacja" "Prezentacja z pionowymi, ruchomymi ramkami" "Prezentacja z poziomymi, ruchomymi ramkami" Będą pojawiać się gotowce, na samym dole, pod instrukcją.
Jeśli ktoś chciałby wykonać gotowca - nie widzę przeszkód, jednak musi on spełniać następujące warunki: 1) Być ogólnodostępny, tzn. zamiast nicku na powitanie powinien znaleźć się uniwersalny napis typu "Witam na profilu" "Witaj" itp. 2) Grafika użyta do stworzenia tła może pochodzić TYLKO z howrse (nie wliczając brushy, tekstur itp. - one mogą być z innych stron). 3) Można się podpisać na grafice, jednak nie może ona zawierać znaku wodnego ani jakiegoś wielkiego podpisu - pamiętajmy, że to ma być OGÓLNODOSTĘPNY GOTOWIEC. 4) Należy przesłać 2 obrazki: pełny rozmiar grafiki oraz miniaturkę. Maksymalne wymiary miniaturki to 200 pikseli szerokości i 104 piksele wysokości. 5) Należy przesłać grafikę z poprawnie wykonanym kodem HTML w 1 z trzech kategorii: zwykła prezentacja, prezentacja z ramkami ruchomymi pionowo lub prezentacja z ramkami ruchomymi poziomo.
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Poradnik HTML Czw Lut 07, 2013 2:57 pm | |
| O, o, ja zrobię! Mam tylko pytanie - czemu nie można ze zdjęciem? Koń np. jest uniwersalny, w końcu to gra o tym. Jeśli ma się zgodę autora, to chyba nie jest to problem... Ale to tylko tak á propos (: |
| Temat: Re: Poradnik HTML Pią Lut 08, 2013 1:44 pm | |
| Owszem, koń jest uniwersalny, ale wolałabym nie. Nie to, żebym się bała, że ktoś nie ma zgody czy coś - po prostu chcę utrzymać klimat grafiki tylko howrsowskiej.
Poza tym - myślałam nad nową, weselszą wersją strony... Jakieś żywsze kolory. Ale nie wiem, czy się opłaca i brakuje mi konkretnego pomysłu... Więc postaram się zamieścić na stronie głównej sondę, można zagłosować, czy chce się nową skórkę, czy nie. | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Pią Lut 22, 2013 8:35 am | |
| Lud się wypowiedział: Chcecie nowego wyglądu! XD Tak więc wszem i wobec ogłaszam, że go stworzę... Dodatkowo strona zmieni adres! Wszystko postaram się zrobić jeszcze w lutym ^^ | |
| | | Masakra Już coś wie
Nick w grze : Masakra Liczba postów : 139 Dołączył : 08/02/2013
| Temat: Re: Poradnik HTML Sob Lut 23, 2013 4:39 am | |
| Mogłabyś powiedzieć (jeśli Ty to stworzyłaś)Jak zrobiłaś efekt "ramki na obrazku".No wiesz, że wygląda jakby były razem...I jeszcze jedno z kont bierzesz te "znaczki" na ramce?I jak je wstawiasz?Chodzi mi o tą grafikę | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Sob Lut 23, 2013 4:36 pm | |
| Masakra, pierwszego nie rozumiem; efekt ramki na obrazku? chodzi ci o cień? Jeśli tak, to w GIMPie jest do tego odpowiedni filtr. W 2... Po pierwsze piszemy *skąd. Znaczki, czyli paski są mojej roboty, a te... okręgi (?) są z deviantart. Są to brushe, trzeba je zainstalować i używa się jak normalnego pędzla Słowo się rzekło, zapraszam na nową, wiosenną stronę: Do tęczy zostałam zmuszona przez kilka nikczemnych osobników na skajpie XD | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Lut 24, 2013 1:52 am | |
| Karo, ładnie jest, ale przydałyby się paddingi w ramkach z tekstem... ;c |
| | | Masakra Już coś wie
Nick w grze : Masakra Liczba postów : 139 Dołączył : 08/02/2013
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Lut 24, 2013 3:04 am | |
| | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Lut 24, 2013 5:11 am | |
| - vernille napisał:
- Karo, ładnie jest, ale przydałyby się paddingi w ramkach z tekstem... ;c
verni, wiem. ale... no dobra, zrobię XD | |
| | | A-k Nowy
Nick w grze : Aurora-kot Liczba postów : 38 Dołączył : 13/04/2013
| Temat: Re: Poradnik HTML Sob Kwi 13, 2013 10:49 am | |
| | |
| | | A-k Nowy
Nick w grze : Aurora-kot Liczba postów : 38 Dołączył : 13/04/2013
| | | | Avima Już coś wie
Nick w grze : Quaro Liczba postów : 128 Dołączył : 19/01/2013
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Cze 02, 2013 7:42 am | |
| nie chce mi się wyświetlić ... pisze że wystąpił jakiś błąd | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Sro Lis 13, 2013 2:55 pm | |
| Witam wszystkich serdecznie. Odkopuję ten temat z odmętów Zagrody, bo mam do wszystkich prośbę! Otóż myślałam nad kolejnymi zmianami (na poradniku i PCP, ale o PCP to nie tutaj). Przede wszystkim zmieni się nieco wygląd i obsługa strony; parę rzeczy po prostu zniknie, parę - mam nadzieję - poprawi się na lepsze. Tym razem, przy wprowadzaniu zmian, zapytam was o opinie, pomysły, może ktoś chce się przydać? Nie powinno być z tym problemu. Co chciałabym zrobić: Przede wszystkim poprawić język i sposób opisu w tutorialach już istniejących. Jak czegoś nie rozumiecie, albo sądzicie, że można napisać prościej to walcie śmiało. Zmiana działania strony z gotowcami. Nie wiem jeszcze, co dokładnie z nią zrobić, ale na pewno zmienić! :PPomysły? Rozbudowa części o grafice. Teraz mamy tam masło maślane, wszystko na 1 stronie, a przecież grafika to superważna część prezentacji. Także rozbudowa, oczywiście tylko najbardziej podstawowe sztuczki, mamy Designera, gdzie jest pełno tutoriali. Anyway, jakby ktoś miał pomysł, o czym napisać to niech da znać. Chętnie się dowiem, co widzielibyście na stronie poradnika. Zmiana wyglądu i kolorystyki. Nie mam nic do bieli i niebieskiego, w sumie sama zrobiłam to w tych kolorach, ale kojarzą mi się z dentystą XD W jakich kolorach widzielibyście Poradnik? Może przypomnę, jak już wyglądał; początkowo był prostą jak drut, białozieloną stroną z menu na samym dole napisanym drobnym maczkiem; moje początki z HTML. Następnie był fioletowy, tutaj było kilka zmian w tak zwanym międzyczasie. Ewoluowało menu, doszło o podstronach. Kolejnym krokiem był czarno-biały poradnik. Trochę zmieniona wersja poprzedniego, Karol odkrył CSS XD Zabawa z kryciem, teksturami i te sprawy. Z tego, co pamiętam to przy tym wyglądzie dodałam shoutbox. Później wiosenny, żółtozielony, wesolutki poradnik już na nowym adresie. Inne menu, inne zagospodarowanie przestrzeni na stronie. Kwiatki, tęcza, wgl wszystko takie sweet. Ostatnia wersja, jaka widziała światło dzienne, to aktualna, każdy może obejrzeć. Poza tym myślałam nad rozbudową kolejnych tutoriali. To znaczy więcej wskazówek, uwag, lepsze uporządkowanie, dodanie ciekawostek i władowanie większej ilości wiedzy. Chodzi przede wszystkim o ogarnięcie tego wszystkiego do jak najprostszej obsługi. Tak więc proszę o wszelkie opinie i sugestie, co zmienilibyście w stronie. WSZYSTKO wezmę pod uwagę | |
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Sty 19, 2014 4:06 pm | |
| UWAGA UWAGA WSZYSCY ZAGRODOWICZE I HOWRSOWICZE (i wszyscy, co to przeczytają) OD DZISIAJ MAM ZASZCZYT ZAPREZENTOWAĆ WAM NOWY WYGLĄD STRONY! http://poradnik-html.strefa.pl/ I wreszcie mogę się wziąć za naukę x3 | |
| | | SARAMIS55 Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 1 Dołączył : 01/06/2014
| Temat: Re: Poradnik HTML Nie Cze 01, 2014 12:17 pm | |
| Pomocne ^.^ | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Poradnik HTML | |
| |
| | | | Poradnik HTML | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach