| DoGGi Game | |
|
+58Broszka Pati...xd Ayame Lubelak zαbαvεcкαα katty88888 Aglyss ZetkaEmka Szron Szarusia16 Sakura Zaczarowana.x3 Fangusta arlyn blueberry. Arbuzek_10 EREIS LadyArvena Rhei stewardessa Narkotyka Marsh Nesqa wilczyca1000 koszolak Kotersiow koziorożec Ejli Karolina211 hanka1998 Ayashi Jetrel Alexinda Sathilia Bezbarwna92 natalia0101 najreproduktor koniara25000 waldik2 Nevarra Philipek Vanita Sabula korane Kinia_Ka EveDallas Uśmieszek Malto avrilka julcia0101 Kikyo22 Alasky Kai Shouri agix Sweet Rabbit gwiazda2002 nevinowa ArinStreal 62 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 2:20 am | |
| - Sakura napisał:
- Chyba wkradł się dość zabawny błąd, gdyż pies, który ma już ponad rok nadal wygląda, jak szczeniak
- Spoiler:
A to nie jest przypadkiem mój Argos? I na stronie do zajmowania się, i na wystawie, wygląda mi na dorosłego... chyba rzeczywiście jakiś myk Przypominam! Poszedł głos na Borysa w juniorach rasowych i na Azazela w kategorii otwartej rasowych. Mam wolne głosy w: - Psy rasowe - championi - Mieszańce - juniorzy - Mieszańce - kategoria otwarta - Mieszańce - championi Nikt? | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 2:30 am | |
| Bardzo liczę na Waszą pomoc . A tymczasem, kto życzy sobie głos? Mam niemal wszystkie wolne | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 2:44 am | |
| I super, nie mogę kryć... Próbowałam z czterema psami, zawsze to samo. Zobrazowanie problemu: 1. moja suczka w chwili krycia: 2. wybrany kawaler (nie ma słowa o zbyt małej energii!): 3. wynik krycia: Czy ja coś źle robię, czy to jakiś błąd w grze? Edit: I kolejna ciekawostka - pies spełniający wymagania nie może brać udziału w konkursie... To sobie pograłam - mam dwa psy, z żadnym nie mogę działać | |
|
| |
ArinStreal Już coś wie
Liczba postów : 218 Dołączył : 19/11/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 3:56 am | |
| Malto, zostały wprowadzone zmiany do konkursów, że trzeba miec po 50% potrzeb, żeby móc zapisać pieska *w ogłoszeniach jest* Co do krycia, mi pokryło normalnie 2 razy ;/ Może napisz do właściciela pieska z pytaniem, ile on ma energii? Nie wiem, czy to wina gry, czy pieska. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 4:01 am | |
| - ArinStreal napisał:
- Malto, zostały wprowadzone zmiany do konkursów, że trzeba miec po 50% potrzeb, żeby móc zapisać pieska *w ogłoszeniach jest* Co do krycia, mi pokryło normalnie 2 razy ;/ Może napisz do właściciela pieska z pytaniem, ile on ma energii? Nie wiem, czy to wina gry, czy pieska.
Co do konkursu, ok, moje niedoczytanie Co do pokrycia - próbowałam z czterema różnymi psami, to samo. Przy piątym, zamiast "Zaproponuj pokrycie", było jasno napisane, że pies nie posiada wystarczającej ilości energii. Popróbuję jeszcze z paroma i za parę minut edytuję post, dam znać, czy udało się zaciążyć Arię Edit: Parę kliknięć w różne psy i nic. Nie da się pokryć Arii. | |
|
| |
ArinStreal Już coś wie
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 4:15 am | |
| Napisałam do esef i już wiem To nie problem w Arii, a w tamtych pieskach. Właściciele ich, nie mają rangi do rozmnażania, a bez niej można zgłosić psa do ZK. Będzie to naprawiać jak wróci. Mogę pomóc w znalezieniu pieska należącego do osoby, która może kryć. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 4:25 am | |
| - ArinStreal napisał:
- Napisałam do esef i już wiem To nie problem w Arii, a w tamtych pieskach. Właściciele ich, nie mają rangi do rozmnażania, a bez niej można zgłosić psa do ZK. Będzie to naprawiać jak wróci. Mogę pomóc w znalezieniu pieska należącego do osoby, która może kryć.
Dobrze, cierpliwie poczekam, chociaż już mnie korci zobaczyć, co wyjdzie z krzyżówki owczarka i rottweilera Nie kłopocz się, dziękuję za wyjaśnienie sprawy, bo już myślałam, że coś mi się na koncie zbuntowało Edit: Pogrzebałam wg stażu i pokryłam Arię Lockhardem od Joy, jeśli gracz ma już rangę umożliwiającą krycie, da się | |
|
| |
koszolak Już coś wie
Liczba postów : 113 Dołączył : 17/10/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:01 am | |
| A po ilu wygranych wystawach psy startują w kategorii championów? Mój psiak wygrał dopiero jedną i już wylądował w championach. Wydawało mi się, że mój starszy pies nie zmienił kategorii od razu po pierwszej wygranej. | |
|
| |
ArinStreal Już coś wie
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:15 am | |
| 1 wygranej. Myślałam, że więcej trzeba, bo na becie bylo 3 Ale tutaj zostało zmienione na 1 wygraną. | |
|
| |
koszolak Już coś wie
Liczba postów : 113 Dołączył : 17/10/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:32 am | |
| Dzięki za potwierdzenie | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:38 am | |
| Nie da rady na tych 50% :/ Mój miał wszystko na minimini, oprócz higieny i energii. Zajęłam się nim, miałam ponad 50, nakarmiłam i bach. Chory. Spadło o połowę wszystko :/ Odczekałam na pełną energię, dałam szczepionkę, zwiększyłam paski do tych 50% i okazuje się, że głód też musi być na 50%. Bo tylko mi go brakuje, jest na 15%, reszta praktyczniepełna - zabawa 98, towarzystwo 60, ruch 71, higiena 71. (wszystko z użyciem karmy ADHD). Ale pisze "Może zostać zapisany na konkurs: NIE. Popraw zaspokojenie potrzeb tego psa.". Coś mi się wydaje, że przy tych nowych wymaganiach dobrze będzie, jak się uda psa raz na rok zapisać na zawody :/ | |
|
| |
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:40 am | |
| Nie wiem czemu wam nie udaje się zapisać psów na te konkursy. Ja już swojego zapisałam trzy razy. Może macie jakiś błąd? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:43 am | |
| Dobra, po małej męczarni wysłałam na dwa agility. Teraz spadł głód. Zwiększyłam na te 50. Ale spadł mi ruch. To spacer. Kurczę, nie podoba mi się to. Mam ochotę zawiesić grę do czasu zmian, bo tak to nic z psem nie zrobię poza simowym - nakarm, śpij, spacer, wykąp.
A wasze jakie wrażenia po zmianach? Konkretnie osób, które wysyłają na zawody? | |
|
| |
ArinStreal Już coś wie
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:43 am | |
| Hm, ja z Hrabiną aktualnie problemów nie mam. Zapisuje może na 3-5 zawodów, idzie spać, podnoszę trochę potrzeby i znowu zapisuję. Zobaczę jeszcze co z Cherry, czy uda mi się normalnie do 2.5lat wytrenować. Aktualnie, dobiję jej sztuczki a potem ogarnę konkursy. Zobaczymy, czy 50% to serio nie za trudno. LadyArvena, teraz chyba będzie trzeba bardziej przez to Higieny pilnować, tj szczepień/odrobaczeń. Bo to w plecy po czasie mocno daje. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:46 am | |
| - Kikyo22 napisał:
- Nie wiem czemu wam nie udaje się zapisać psów na te konkursy. Ja już swojego zapisałam trzy razy. Może macie jakiś błąd?
Jak energia mi wzrośnie też będe mogła wysłać trzeci raz dzisiaj. Ale patrząc na wcześniej... Mój pies ma dziś czwarty realny dzień. I nie licząc dzisiejszych zawodów brał w nich udział 115 razy. W 3 dni. Czyli mniejwięcej 38 dziennie. A teraz wychodzi, że cud będzie jeśli osiągnę 10 dziennie. To różnica jest. | |
|
| |
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:51 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Kikyo22 napisał:
- Nie wiem czemu wam nie udaje się zapisać psów na te konkursy. Ja już swojego zapisałam trzy razy. Może macie jakiś błąd?
Jak energia mi wzrośnie też będe mogła wysłać trzeci raz dzisiaj. Ale patrząc na wcześniej... Mój pies ma dziś czwarty realny dzień. I nie licząc dzisiejszych zawodów brał w nich udział 115 razy. W 3 dni. Czyli mniejwięcej 38 dziennie. A teraz wychodzi, że cud będzie jeśli osiągnę 10 dziennie. To różnica jest. Fakt, trochę uciążliwe są te zmiany. Może coś zmienia za jakiś czas. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:53 am | |
| Yuppi Zmniejszą wieczorem na 30% | |
|
| |
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 5:54 am | |
| Widzisz Jednak słuchają ludzi | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 6:01 am | |
| Czy ja mówię, że nie? Ale trzeba im mówić co jest złe, co ok, żeby wiedzieli co mają zmieniać. Bo jak się nie powie... W howrse, to zazwyczaj nie pozwalali mówić XD A jeśli już coś się wspominało w wątku o zmianach, to nie brali tego pod uwagę. doggi napisała, że zastanawiają się nad średnią z potrzeb. Jak dla mnie lepsza opcja. Bo przedtem miałam czegoś ponad 90, ale że inne 40-parę, to nie dało rady wysłać :/ | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 6:06 am | |
| Zmniejszono już do 30 Wielkie dzięki ode mnie, dla załogi gry. Neuro - spróbuj napisać w wątku o zmianach: http://www.doggi-game.pl/forum/topics/view/483/page:2 czy mogliby do tego zadania też dodać "sprawdź". Doggi była przed chwilą na forum, może od razu odpowie | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 6:17 am | |
| O, teraz wypatrzyłam: http://www.doggi-game.pl/forum/topics/view/724 | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 6:23 am | |
| Neuro - Arin napisała, że dziś dorobią tam "sprawdź" | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 7:35 am | |
| Aria została matką dwóch suczek i dwóch psiaków Tak z ciekawości - o co dokładnie chodzi z tym karmieniem szczeniąt? Codziennie musi być 100%, o ile dobrze rozumiem? Czy wystarczy nakarmić je do 100% raz w ciągu czterech miesięcy, kiedy maluchy są przy matce? ;P | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 8:00 am | |
| Nie chce mi odblokować rangi Nie mam nigdzie opcji sprawdź ani nic. Pomocy! |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 8:05 am | |
| Koś nie chce może awatarka? :3
Gdyby na howrse była taka administracja jak na DoGGi...od razu milej by się grało! | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 8:44 am | |
| - Themma napisał:
- Nie chce mi odblokować rangi Nie mam nigdzie opcji sprawdź ani nic. Pomocy!
A zrobiłaś te wszystkie dokonania: - Postarz psa do wieku 1 rok - Posiadaj fundusze w wysokości 2000 dgl - Naucz swojego psa chodzenia przy nodze - Osiągnij 5 dni stażu w grze? - Szarusia16 napisał:
Gdyby na howrse była taka administracja jak na DoGGi...od razu milej by się grało! Jednak trzeba też na to zwrócić uwagę, że tu mamy dostęp do właściwych adminów. A w howrse Ow niewiele ma do powiedzenia... Jak dużo osób na coś narzeka, albo coś uzna za ważne, to to przekazuje, a co admini z tym zrobią nie zależy ani od niej, ani od nas. Poza tym mają oni opinie, sugestie z kilku serverów. A tu mamy jeden polski I nowy, gdzie nie ma jeszcze tylu graczy, żeby admini nie nadążali | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 9:12 am | |
| A jakie zadania trzeba zrobić aby wbić drugą rangę w grze? |
|
| |
ArinStreal Już coś wie
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 9:20 am | |
| Malto, szczeniaki karmić trzeba jak spada na 0 Wtedy też jest, że nie możesz nic innego zrobić, poza karmieniem ich. A ja pokryłam teraz Hrabinę, jamnikiem I co? 3 samce! | |
|
| |
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 9:26 am | |
| Arin, a z wyglądu jakie są? | |
|
| |
ArinStreal Już coś wie
| Temat: Re: DoGGi Game Czw Maj 17, 2012 9:29 am | |
| Kikyo22, 2 czarne i jeden rudy http://www.doggi-game.pl/dogs/view/3676 ten rudy Ciekawi mnie właśnie, jak został złożony ich wygląd Tj czy mogą mieć np ogon po mamie? *bo w końcu ten duzy, ten mały * | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: DoGGi Game | |
| |
|
| |
| DoGGi Game | |
|