Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wybór klasy... :) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Wybór klasy... :) Pon Maj 14, 2012 11:59 am | |
| Niestety zbliża się czas, gdy rozstanę się z debilami, z którymi musiałam spędzić 6 cudownych lat. Jednak nie na tym polega "problem". W przyszłości planuję być weterynarzem (lecz nie tym co kroi ) i w gimnazjum chciałam iść na biologiczno-chemiczną klasę. Jednak po wczorajszym spotkaniu z rodziną - zwątpiłam trochę. Moi siostrzeńcy, którzy chodzą do "mojego" gimnazjum mówią, że pani od chemii jest nie do zniesienia... Z drugiej strony - czemu nie spróbować? Może akurat chemia przypadnie mi do gustu - bo biologia to tam... Nie chcę iść do klasy zwykłej. Bądź co bądź bardziej "leży mi" klasa profilowa. Jeżeli nie do biologiczno-chemicznej to chciałabym iść do klasy "regionalnej". Co byście bardziej radzili? Bo mam teraz na prawdę dużą rozterkę, a do 31 maja trzeba odnieść podanie... | |
| | | Narkotyka Już coś wie
Nick w grze : Narkotyka Liczba postów : 185 Dołączył : 24/02/2012
| Temat: Re: Wybór klasy... :) Wto Maj 15, 2012 6:31 am | |
| Śmigaj na chemie i biologię, nie sugeruj się tym co mówią inni. mi nie raz mówili że porywam się z motyką na słońce, a potem kopary im opadały widząc, że to dla mnie była bułka z masłem. Na weterynarię najlepiej jak najwcześniej zacznij naukę na serio chemii.. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Wybór klasy... :) Wto Maj 15, 2012 7:18 am | |
| Nie ma co się przejmować, jaka kobieta uczy przedmiotu - jeśli masz określone zainteresowania i wiesz, co chcesz w życiu robić, działaj w tym kierunku. Rób swoje, nie oglądaj się na to, jaka jest nauczycielka ucząca Cię chemii. Nie masz jej kochać, ona ma Cię tylko porządnie przygotować do dalszej edukacji. Powodzenia. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Wybór klasy... :) Wto Maj 15, 2012 7:31 am | |
| Jak lubisz chemię i biologię, to nie martw się nauczycielem- może akurat przypadniecie sobie do gustu i nie będzie cię męczyc jak siostrzeńca? Spróbuj, lepiej zrobic coś i później żałowac, niż nie zrobic i martwic się, że się nie spróbowało | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Wybór klasy... :) Wto Maj 15, 2012 12:54 pm | |
| Aj, ja tam jestem w zwykłym gim i mi to bardziej na rękę. Wiesz, zastanów się dobrze. Ja do liceum składampapiey i na biochem i na humana i do zwykłej, ogólniakowej klasy. Nie sugeruj się innymi - moja biolożka jest zUa i wredna dla jednej klasy, a nas lubi:) Jak lubisz przedmiot, to i nauczyciela polubisz:) | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Wybór klasy... :) Wto Maj 15, 2012 2:09 pm | |
| aniawis. miałam w liceum nauczycielkę z chemii, która po kilku pierwszych lekcja znienawidziła naszą klasę i zawsze nas tępiła. Żeby nie dostawać pały za każdym razem, gdy była kartkówka czy sprawdzian, postanowiłam przygotować się na to, co miało nadejść. Nie potrafiłam poradzić sobie jednak z kilkoma działami i zwróciłam się do niej o wytłumaczenie mi tego, czego nie umiałam rozgryźć. Przyszłam do niej bodajże dwa razy po lekcja i do końca szkoły miałam już spokój. Mało tego, że odczepiła się ode mnie, to jeszcze pilnowałam mnie na zaliczeniach dużo mniej, niż innych, a muszę przyznać, że uwielbialiśmy ściągać, bo nikomu nie chciało się uczyć | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wybór klasy... :) | |
| |
| | | | Wybór klasy... :) | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|