Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Howrse - Rozrywka, czy część życia ? | |
|
+53Heroinaa Pani_Snow l(inga Zaplątana MaryMariaMara chevalier Karolina211 Aglyss Malto ZetkaEmka Naylian Fangusta Moon :3 Takashiro deccot Basia asiamar98 wilczyca1000 Arrin Selena1992 Calma tatarprima Julia_525 Sakura carrie17 Alasky Athi Evangeline Asiaa. olcia1234 Aki stewardessa Alexinda EveDallas CzekoBoom Ew3linka Uśmieszek Pati...xd Broszka Philipek Arbuzek_10 korane Ejli Akardo кoкo Barson1990 Kikyo22 hanka1998 koziorożec Nevarra Szarusia16 Clockvise avrilka 57 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 10:11 am | |
| Jako iż w wątku: Gracze którzy odeszli.. pojawił się temat nałogowego grania to postanawiam zadać wam pytanie: Jesteście uzależnieni ? Dla was howrse to kawałek życia, czy tylko Rozrywka ?
|
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 10:18 am | |
| Szczerze? Kiedyś było to moim kawałkiem życia, teraz leje na to. Mogłabym odejść..chociaż jakby głębiej się nad tym zastanowić szkoda mi pracy jaką włożyłam w to konto. No ale, nie siedzę na howrse całymi dniami, już nie siedzę..mogłabym wchodzić na parę minut aby tylko mi konta nie usunęli. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 10:36 am | |
| Chciałabym odejść..Chciałabym zostawić to wszystko..Ale nie mogę,rzeczywistość każde mi uciekać się w cyber świat.Rzeczywistość każe mi to robić..Na Howrse jestem TYLKO dlatego,że mam tam przyjaciół,dlatego że chcę tworzyć,dlatego,że ciężko mi rozstać się z tym,z czym spędziłam 548 dni.. |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 11:18 am | |
| To uzależnienie,tak jestem uzależniona.Na początku była to meega,meega frajda a teraz tylko myślę ''nie chce mi się oporządzać tych koni'' a przecież nie muszę lecz wciąż to robię.Była to zabawa teraz jest nałóg i stres. | |
| | | Clockvise Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Clockvise Liczba postów : 675 Dołączył : 27/12/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 12:21 pm | |
| Dla mnie to taka zabawa xD Nigdy nie chce mi się oporządzać koni i ich nie oporządzam. Nic mi się nie stanie jak opuszczę 1 tydzień albo i więcej czasu gry xD | |
| | | Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 12:57 pm | |
| Kiedyś byłam dość uzależniona od tej gry. Ale teraz mi to wszystko zwisa co tam robią, wkurza mnie polityka Owlientu, nie gram już w to zbytnio, wchodzę tylko zobaczyć, czy mam jakieś wiadomości... | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Maj 26, 2012 1:02 pm | |
| Kurczę, wiecie co? Faktycznie początek gry, kilka koni, pierwsze CR to naprawdę frajda z gry, potem to już "obowiązek małżeński". Obecnie gram głównie na PL, przez te [piiiiip] promocje żal mi chociaż raz się nie zalogować, przez rogi - żal nie pokryć przynajmniej tych lepszych. Do tego trochę kasy władowałam w kupony, parę boszczydeł wpadło i szkoda z tego zrezygnować. International - grałam ostro do czasu powstania polskiego serwera i jeszcze jakiś czasy potem. Obecnie mocno odpuściłam, tyle co w sumie sprawdzę czy któryś z duchów raczył wywędrować, jakimś koniem się zając dla stażu i w sumie tyle. Zdarza mi się nie wchodzić kilka dni z rzędu. Niemniej konto trzymam "na wszelki wypadek" jakby jednak polska wersja mnie wkurzyła do tego stopnia, że to z niej ucieknę. Przynajmniej będę miała do czego wrócić, bez zaczynania od zera. Rumuński - jak pisałam wyżej, dla mnie to początek gry, póki co cieszę się z rogatych walijczyków, w przyszłości pewnie ten serwer porzucę | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 3:51 am | |
| Jak poznać czy to uzależnienie ?
01. Pierwsze co robisz po wstaniu to włączasz komputer i logujesz się na howrse 02. Bierzesz udział w każdej promocji, niezależnie czy wymaga kupna kuponów czy nie 03. Wściekasz się, gdy ktoś cie wyprzedza i kupuje cennego konia przed tobą 04. W pracy/szkole/domu zastanawiasz się czy dostałeś wiadomość, lub ktoś kupił twojego konia 05. Howrse jest dla ciebie obowiązkiem, nie opuściłeś ani jednego dnia 06. Kiedy wiesz że masz ważną prace, którą musisz zrobić na komputerze to i tak przy okazji włączasz howrse 07. Spędzasz na howrse nawet do 10 Godzin dziennie 08. Gdy się spóźniasz tłumaczysz się tym, że czekałeś na ważną wiadomość dotyczącą kupna konia 09. Kiedy jest losowanie to jesteś o każdej podanej godzinie , aby nie przepuścić żadnego losowania 10. Gdy odcinają prąd to dostajesz szału i jesteś wściekły bo kto teraz zajmie się koniem ? 11. Howrse jest dla ciebie ważniejsze niż obowiązki domowe 12. Gdy jest promocja np. z otwieraniem RO to wysyłasz dużo SMS'ów i sprzedajesz tanio nawet bardzo dobre konie, by tylko zdobyć kupony
Jeśli Spełniasz choćby 8 warunków to wiedz, że coś się dzieje... |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 4:11 am | |
| - anietkaaa napisał:
- Jak poznać czy to uzależnienie ?
01. Pierwsze co robisz po wstaniu to włączasz komputer i logujesz się na howrse 02. Bierzesz udział w każdej promocji, niezależnie czy wymaga kupna kuponów czy nie 03. Wściekasz się, gdy ktoś cie wyprzedza i kupuje cennego konia przed tobą 04. W pracy/szkole/domu zastanawiasz się czy dostałeś wiadomość, lub ktoś kupił twojego konia 05. Howrse jest dla ciebie obowiązkiem, nie opuściłeś ani jednego dnia 06. Kiedy wiesz że masz ważną prace, którą musisz zrobić na komputerze to i tak przy okazji włączasz howrse 07. Spędzasz na howrse nawet do 10 Godzin dziennie 08. Gdy się spóźniasz tłumaczysz się tym, że czekałeś na ważną wiadomość dotyczącą kupna konia 09. Kiedy jest losowanie to jesteś o każdej podanej godzinie , aby nie przepuścić żadnego losowania 10. Gdy odcinają prąd to dostajesz szału i jesteś wściekły bo kto teraz zajmie się koniem ? 11. Howrse jest dla ciebie ważniejsze niż obowiązki domowe 12. Gdy jest promocja np. z otwieraniem RO to wysyłasz dużo SMS'ów i sprzedajesz tanio nawet bardzo dobre konie, by tylko zdobyć kupony Ja spełniam 6/7 tych warunków. Uffff - Cytat :
- Jeśli Spełniasz choćby 8 warunków to wiedz, że coś się dzieje...
Ksiądz Natanek?
Ostatnio zmieniony przez koziorożec dnia Nie Maj 27, 2012 4:37 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 4:18 am | |
| Jedynie 3 punkty spełniam: > |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 4:32 am | |
|
Ostatnio zmieniony przez koziorożec dnia Nie Maj 27, 2012 4:33 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 4:33 am | |
| Tylko 3 warunki spełniam, jeszcze nie jest ze mną najgorzej. :3 | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 6:07 am | |
| Przyznaję się Jestem uzależniona , dla mnie to część życia i tyle , nie ma dnia abym nie weszła , ale ... szczerze NUDZI mnie to już , czuję , że to obowiązek aby wejść więc wchodzę . Mam nadzieję , że to minie , po malutku |
| | | Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 6:41 am | |
| Mnie dotyczy tylko pierwszy punkt xD Ale ja tak mam już od małego xD Zawsze jak wstaje, to najpierw włączam kompa, a później idę robić coś innego xD | |
| | | Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Maj 27, 2012 1:25 pm | |
| O litości... 12/12 w moim przypadku było... A to stanowczo nie jest powód do dumy... aż mam ochotę się spalić ze wstydu/zapaść pod ziemię albo jeszcze coś innego O_o | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| | | | кoкo Już coś wie
Liczba postów : 299 Dołączył : 13/05/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 1:27 am | |
| | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 5:33 am | |
| - anietkaaa napisał:
01. Pierwsze co robisz po wstaniu to włączasz komputer i logujesz się na howrse 02. Bierzesz udział w każdej promocji, niezależnie czy wymaga kupna kuponów czy nie 03. Wściekasz się, gdy ktoś cie wyprzedza i kupuje cennego konia przed tobą 04. W pracy/szkole/domu zastanawiasz się czy dostałeś wiadomość, lub ktoś kupił twojego konia 05. Howrse jest dla ciebie obowiązkiem, nie opuściłeś ani jednego dnia 06. Kiedy wiesz że masz ważną prace, którą musisz zrobić na komputerze to i tak przy okazji włączasz howrse 07. Spędzasz na howrse nawet do 10 Godzin dziennie 08. Gdy się spóźniasz tłumaczysz się tym, że czekałeś na ważną wiadomość dotyczącą kupna konia 09. Kiedy jest losowanie to jesteś o każdej podanej godzinie , aby nie przepuścić żadnego losowania 10. Gdy odcinają prąd to dostajesz szału i jesteś wściekły bo kto teraz zajmie się koniem ? 11. Howrse jest dla ciebie ważniejsze niż obowiązki domowe 12. Gdy jest promocja np. z otwieraniem RO to wysyłasz dużo SMS'ów i sprzedajesz tanio nawet bardzo dobre konie, by tylko zdobyć kupony
Jeśli Spełniasz choćby 8 warunków to wiedz, że coś się dzieje... Niestety,lub stety tylko punkt 04. |
| | | Akardo Raczkujący
Nick w grze : Akardo Liczba postów : 61 Dołączył : 05/04/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 5:40 am | |
| Heh, tę grę (jak i każdą inną tego typu) stworzono właśnie po to. Zauważcie ile strat przynosi jeden dzien nieobecnosci na howrse...czy to w rankingu czy to w promocjach... A co się tyczy podpunktów to już wiem, że coś się ze mną dzieje | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 5:43 am | |
| 0pkt. w ogóle przestałam grać w howrse,w końcu ile można oporządzać w kółko te same konie.. | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 6:03 am | |
| Ja czasami mówię że opuszcze tą przeklętą grę ale po dłuższym zastanowieniu żal mi porzucić tyle trudu, nieprzespanych nocy itp> Więc lepiej może się nie zastanawiać ... | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 8:17 am | |
| Kiedyś... było to moim uzależnieniem, grałam ciągle, w końcu mi się znudziło, nie chciałam oporządzać koni i opuściłam grę, po ok. 2 miesiącach wróciłam, i znowu - uzależnienie, kilka godzin dziennie, pokrycia, sprzedaże itp. Teraz mi się już nie chce, Owlient przesadza, i w ogóle, już mi zwisa, spełniam 2... no może 3 punkty | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 9:01 am | |
| Spełniam tylko 2 punkty tych warunków. Kiedyś dosyć dużo czasu spędzałam na Howrse,ale teraz wolę o wiele przyjemniej spędzić czas będąc na dworze z przyjaciółmi czy też prawdziwymi końmi. W końcu to tylko gra,choć nie ukrywam,że mi nie zależy na zdobyciu nowych (np.) koni,przedmiotów z Czarnego Rynku itp. Wczoraj musiałam zrezygnować z jednej z moich hodowli,do której należałam - a dokładniej to Feria del Caballo. A wszystko to z powodu braku czasu, no i niechęci blupowania koni...Znudziło mi się,no. Oporządzam tylko boszczydła,chociaż zdarzy mi się w ogóle nic nie ruszyć. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 9:17 am | |
| A ja do tej pory gram mając jednego konia.On mnie nie obchodzi,ot co.Po prostu jestem tam dla trzech powodów:1.Grafiki 2.Znajomych i jeszcze innej,ale nie powiem ;X |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 12:39 pm | |
| Pewnie chodzi o chłopaka | |
| | | Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Maj 28, 2012 1:25 pm | |
| - anietkaaa napisał:
Jeśli Spełniasz choćby 8 warunków to wiedz, że coś się dzieje... Wyszło mi tylko 2 | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Wto Maj 29, 2012 6:03 am | |
| Mi wyszło 10.. | |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Wto Maj 29, 2012 6:22 am | |
| oooo niedobrze niedobrze co robić mi wyszło 12/12 | |
| | | Ew3linka Raczkujący
Nick w grze : Ew3linka Liczba postów : 83 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Wto Maj 29, 2012 6:45 am | |
| Dla mnie to fajna zabawa xD jak i obowiązek x jednej strony xD, ponieważ prowadzę hodowlę z Zabaaa91 i mam na głowie ponad 20 osób xD wiec czasami muszę być dostępna xD, ale są dni kiedy nei chce mi sie oporządzać konie i nie robię tego poprostu wejdę zobaczyć tylko czy ktoś czegoś nie chce i idę zając się czymś innym | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pią Cze 01, 2012 4:49 pm | |
| Jeeej, ale teraz powspominałam "moje" czasy. ;P
Kiedyś naprawdę potrafiłam spędzić na howrse pół dnia, żeby nabić ranking. A dzisiaj? Skończyłam z tym. Cholernie uzależnia i wciąga. Na początku może było fajnie, oporządzanie koni, zawody, trening itd... Pamiętam jaką miałam podjarkę jak wzięli mnie do Feria del Caballo w 2010r. No mniejsza o to.. xd
Ale nie powiem, lubię czasem napisać do kogoś z tych stron, chociaż z tego co zauważyłam zmieniłam się bardzo przez czas, kiedy grałam. Tzn stopniowo z 12-letniej Ani zrobiła się 15-letnia Anna.. Bo grałam od 2009. Jak sobie przypomnę siebie wtedy to... lol. xd Pewnie znowu za 3 lata jak zobaczę co wypisywałam w tym całym internecie to się załamię. No cóż, bywa i tak ;dd | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? | |
| |
| | | | Howrse - Rozrywka, czy część życia ? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|