Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Howrse - Rozrywka, czy część życia ? | |
|
+53Heroinaa Pani_Snow l(inga Zaplątana MaryMariaMara chevalier Karolina211 Aglyss Malto ZetkaEmka Naylian Fangusta Moon :3 Takashiro deccot Basia asiamar98 wilczyca1000 Arrin Selena1992 Calma tatarprima Julia_525 Sakura carrie17 Alasky Athi Evangeline Asiaa. olcia1234 Aki stewardessa Alexinda EveDallas CzekoBoom Ew3linka Uśmieszek Pati...xd Broszka Philipek Arbuzek_10 korane Ejli Akardo кoкo Barson1990 Kikyo22 hanka1998 koziorożec Nevarra Szarusia16 Clockvise avrilka 57 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Naylian Nowy
Nick w grze : Naylian Liczba postów : 18 Dołączył : 12/09/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 7:33 am | |
| hmm...gram dla relaksu,nic więcej. Można powiedzieć że tylko dla wykonywania grafiki i tego typu spraw | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 8:52 am | |
| - asiamar98 napisał:
- ver, serio wydałaś 1500 na grę? Ja się na siebie wkurzałam, że wydałam kasę na 5 kuponów, czyli jakieś 30 złotych
Tak. Też się na siebie wkurzałam, kiedy kupowałam te 5 kuponów, raz, drugi, trzeci, czwarty, a w końcu przyszła pora na myślenie - co ja robię? Ile ja kasy wydałam? Przeliczyłam, wyszło 1500xł (tak, słownie: TYSIĄC PIĘĆSET ZŁOTYCH). Czyli można by powiedzieć, że miałabym za to porządny program graficzny, bądź porządny tablet, a jakiś tysiąc zostałby mi jeszcze na inne zachcianki, np. nieco gorszy od supermegaprzeiwogóle programu graficznego. Mówię serio. - stewardessa napisał:
- Czemu już nie grasz na dg?
Bo ta gra mnie nudzi, to po pierwsze, po drugie, nie chcę stracić kolejnego tysiąca pięciuset złotych. |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 10:06 am | |
| Mnie też w pewnym momencie ponioslo, myślę, że ze 150 wydałam, ale na pewno nie tysiąć pięćset... Swoją drogą ciekawe, ile wydają ci ze szczytu... | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 1:38 pm | |
| - ZetkaEmka napisał:
- Swoją drogą ciekawe, ile wydają ci ze szczytu...
Chyba nie chcę wiedzieć... wolę wierzyć w rozsądek ludzi bawiących się w wirtualne koniki. Aktualnie howrse nie znaczy dla mnie nic. Loguję się tylko po to, by sprawdzić, czy nie mam jakichś pw od znajomych (na bzdurne wiadomości w stylu "usuwasz konto, sprzedasz mi swoje konie?" zwyczajnie nie odpisuję) i po to, by zaktualizować rzeczy w UFO. Nie robię nic więcej. Nawet nie chce mi się zatrudniać jako rymarz, nie zajmuję się ośrodkiem, nie oporządzam ani jednego konia. Niegdyś przebywałam na howrse parę godzin dziennie, aktualnie - pięć minut na dobę to rekord Gra skutecznie zniechęciła mnie do siebie (a raczej - Administracja zniechęciła mnie do gry. Chcieli się mnie pozbyć - udało im się ).
Ostatnio zmieniony przez Malto dnia Czw Wrz 13, 2012 1:46 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 1:44 pm | |
| Ujć... Malto, strajk? Mnie już to nie kręci tak, jak kiedyś... Pamiętam czasy, kiedy co dwie godziny wchodziłam na howrse - a nuż pojawiła się kolejna promocja? Czekałam z mega niecierpliwością, wszystkie koniki (3?) darzyłam miłością, bankrutowałam i zostałam uratowana. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 1:53 pm | |
| Ja doskonale zdaję sobie sprawę z mojego uzależnienia od komputera, chociaż niekoniecznie od Howrse. A może jednak? Od kiedy skasowano mi najcenniejsze konto na Wild Neigh, po prostu odcięłam się od tego PBF'u i wróciłam do wyścigu szczurów panującego na Howrse. A więc zaczynamy... 01. Tak 02. Tak 03. Tak 04. Tak 05. Nie 06. Tak 07. Tak, czasami nawet więcej 08. Nie 09. Nie 10. Tak. 11. Tak. 12. Hm, tak pół na pół. Jeśli mam jakąś szansę zdobycia RO - kupuję go. | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| | | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Wrz 13, 2012 3:28 pm | |
| 1500 zł? Oo
powiem, że ja wydałam... em... z (zaraz, 4 kupony na tamtym i 4 kupony na tym, z czego ŻADEN nie był za moją kasę, musiałam oddać połowę w gotówce XD) 24 zł wychodzi, ale dałam im prawie 50 ... więcej nie kupuję kuponów.
co do osób ze szczytu - dziewczyna, która kiedyś aktywowała mi współdzielenie, znajdująca się około 300 miejsca rankingu miała na koncie zakupione ponad 400 kuponów... było to z pół roku temu albo i wcześniej... teraz liczba na pewno jest wyższa. boję się, ile wydają osoby z pierwszej, powiedzmy, 100... oczywiście nie wszyscy. | |
| | | chevalier Raczkujący
Nick w grze : chevalier Liczba postów : 99 Dołączył : 12/06/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pią Wrz 14, 2012 2:14 am | |
| Ja kupiłam dwa kupony i nadal uważam, że to o trzy za dużo Szkoda mi każdego marnego grosza, który zasilił konto Owlientu. Już więcej na żadna grę nie wydam nic a nic - równie dobrze mogę te 6 złotych dorzucić dla jakiegoś bezdomnego chorego psiaka, na leczenie którego potrzeba pieniędzy albo nawet kupić sobie za to gumę do żucia. Szkoda mi prawdziwych pieniędzy na wirtualne gry, które i tak za jakiś czas mi się znudzą albo (tak jak Howrse) po prostu do siebie zniechęcą. | |
| | | tatarprima Nowy
Nick w grze : Primawera (dawniej tatarprima) Liczba postów : 22 Dołączył : 19/05/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Paź 08, 2012 8:45 am | |
| Jeszcze parę miesięcy temu pisałam że 4/12 a dzisiaj uświadomiłam sobie że to nie jest już tylko 4 punkty ale już połowa. Nic mnie nie odpędziło z howrse nawet to że dali mi bana dotąd nie wiem za co. Według mnie za dużo tych zmian. Nie usunę konta nie dlatego że jestem uzależniona lecz dlatego że powoli popularność zyskuje , hodowle zakładam. I miałabym to wszystko stracić? Nie jeszcze nie jestem gotowa | |
| | | MaryMariaMara Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Prezentacje. Liczba postów : 663 Dołączył : 10/07/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Paź 08, 2012 8:56 am | |
| Po przeczytaniu postu vernill, usuwam. Jeszcze nie wiem kiedy, ale usunę. | |
| | | Zaplątana W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Zaplątana Liczba postów : 346 Dołączył : 20/07/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Paź 08, 2012 9:31 am | |
| Ja podchodzę do howrse bardziej jako do rozrywki. Kupon kupiłam raz albo dwa, po pierwsze dlatego, że są za drogie, a po drugie dlatego, że sto razy bardziej wolę osiągać coś samodzielnie, krok po kroku, własną pracą, niż wykupując takie "ulepszacze". | |
| | | l(inga Nowy
Nick w grze : l(inga Liczba postów : 7 Dołączył : 23/10/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Wto Paź 23, 2012 4:25 am | |
| Ze mną było tak, że kilka razy usuwałam konta ze znakomitym rankingiem, bo gra przestawała mi sprawiać przyjemność. A to z hodowli krzyczą, że blupować konie, Howrse to, Howrse tamto. Byłam uzależniona. Ale teraz częścią życia na pewno Howrse nie jest. Traktuję jako rozrywkę. | |
| | | Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pią Cze 21, 2013 11:05 pm | |
| - Gość napisał:
- Jak poznać czy to uzależnienie ?
01. Pierwsze co robisz po wstaniu to włączasz komputer i logujesz się na howrse 02. Bierzesz udział w każdej promocji, niezależnie czy wymaga kupna kuponów czy nie 03. Wściekasz się, gdy ktoś cie wyprzedza i kupuje cennego konia przed tobą 04. W pracy/szkole/domu zastanawiasz się czy dostałeś wiadomość, lub ktoś kupił twojego konia 05. Howrse jest dla ciebie obowiązkiem, nie opuściłeś ani jednego dnia 06. Kiedy wiesz że masz ważną prace, którą musisz zrobić na komputerze to i tak przy okazji włączasz howrse 07. Spędzasz na howrse nawet do 10 Godzin dziennie 08. Gdy się spóźniasz tłumaczysz się tym, że czekałeś na ważną wiadomość dotyczącą kupna konia 09. Kiedy jest losowanie to jesteś o każdej podanej godzinie , aby nie przepuścić żadnego losowania 10. Gdy odcinają prąd to dostajesz szału i jesteś wściekły bo kto teraz zajmie się koniem ? 11. Howrse jest dla ciebie ważniejsze niż obowiązki domowe 12. Gdy jest promocja np. z otwieraniem RO to wysyłasz dużo SMS'ów i sprzedajesz tanio nawet bardzo dobre konie, by tylko zdobyć kupony
Jeśli Spełniasz choćby 8 warunków to wiedz, że coś się dzieje... Spełniam z tego tylko 2,5 na 12 podpunktów Kiedyś tylko wchodziłam codziennie, jak miałam jeszcze tylko 30 koni. Teraz poprostu dla stażu i dwóch cennych koni wchodzę. ( Sorry za odrzewanie starego kotleta ) | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Cze 22, 2013 5:00 am | |
| 01. Nie 02. Tak, zazwyczaj dla zabawy, ale tak. 03. Nie 04. Nie 05. Nie 06. Tak... Ale ja jak robię pracę mam otwarte przynajmniej 10 niepotrzebnych zakładek. 07. Nie. 08. Nie XD 09. Czasem 10. Częsciowo, jeśli robiłam coś ważnego. 11. Nje. 12. Nje. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Cze 22, 2013 5:06 am | |
| 01. Czasami, ale bardzo rzadko 02. Przeważnie 03. Nie 04. Nie 05. Nie 06. Tak 07. Nie 08. Nie 09. Tak 10. Nie 11. Nie 12. Nie |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Lip 11, 2013 9:35 am | |
| Nie graj w Howrse... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Czw Lip 11, 2013 9:45 am | |
| 01. Czasem 02. Tak, ale kuponów nie kupuję, biorę udział dla zabawy 03. Nie 04. Tylko podczas wieeeeelkiej nudy 05. Nie 06. Tak. Razem z 45765326425 zakładkami typu youtube. 07. Nie o_o tyle to nawet przy komputerze nie jestem, w roku szkolnym to szkoła, a w wakacje 3/5 dnia przesypiam 08. Nie 09. Staram się, ale jak nie dam rady to nic 10. Nie 11. Tylko jak mi się nie chce sprzątać 12. Nie. :3 |
| | | Heroinaa Nowy
Nick w grze : Ciasteczkoowa Liczba postów : 21 Dołączył : 02/06/2013
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Sob Lip 13, 2013 12:40 pm | |
| Kiedyś siedziałam na howse codziennie i bardzo zależało mi na koniach, Cr, rankingu itp. Teraz wchodzę tam głownie z nudów i nic mi się nie stanie jeśli opuszczę kilka dni gry. Nie biorę udziału we wszystkich promocjach, bo niektóre są zbyt wymagające. Jestem leniwa... xD Kupony kupuje bardzo rzadko... zazwyczaj w tedy gdy nie mam co z kasą na telefonie zrobić. | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Lip 14, 2013 4:17 am | |
| - Heroinaa napisał:
- Kiedyś siedziałam na howse codziennie i bardzo zależało mi na koniach, Cr, rankingu itp.
Teraz wchodzę tam głownie z nudów i nic mi się nie stanie jeśli opuszczę kilka dni gry. Nie biorę udziału we wszystkich promocjach, bo niektóre są zbyt wymagające. Jestem leniwa... xD Kupony kupuje bardzo rzadko... zazwyczaj w tedy gdy nie mam co z kasą na telefonie zrobić. Jeśli nie masz co zrobić z kasą to wyślij nawet jednego sms na fundacje i problem z głowy | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Lip 14, 2013 8:47 am | |
| Kiedyś: 1. Tak 2. Tak 3. Tak 4. Tak 5. Tak 6. Tak 7. Tak 8. Nie 9. Tak 10. Tak 11. Tak 12. Tak 11/12 Obecnie: 1. Nie 2. Nie 3. Nie 4. Nie 5. Nie 6. Nie 7. Nie 8. Nie 9. Nie 10. Nie 11. Nie 12. Nie 0/12 i jestem z tego powodu dumna | |
| | | astral Nowy
Nick w grze : astral Liczba postów : 43 Dołączył : 05/12/2011
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Wto Lip 23, 2013 2:33 pm | |
| O, ciekawy temat! Szkoda, że dopiero go znalazłam... Uważam, że stopień uzależnienia zależy od osiągnięć. Im lepiej Ci idzie tym bardziej się wkręcasz. Wszystko kiedyś się nudzi, ale szkoda odejść i to wszystko zostawić. Jeśli chodzi o sprawdzian uzależnienia wypisany w punktach to bez większego zastanowienia stwierdzam, że jestem uzależniona. I w pewnym sensie jest to część mojego życia, mała i niekomplikująca niczego cząstka. Nie skończę do póki nie znajdę czegoś co będzie wymagało tego wytracanego czasu i rzeczywiście nie będę potrafiła tego pogodzić. Mimo, że gra przerodziła się w obowiązek to nadal jest sentymentalna. Nie głowię się za często nad tym jak źle to funkcjonuje, prowadzę życie towarzyskie, potrafię się oderwać i zrobić to co chcę/muszę. Oczywiście nie usprawiedliwię tym mojego uzależnienia od gry, po prostu jestem zdania, że jeśli potrafię nad tym zapanować, to nie ma powodu do obaw | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Pon Lip 29, 2013 9:43 am | |
| Chmmm... w moim przypadku zgadza się tylko jeden punkt. Mianowicie 5.- loguję się codziennie. Głównie z nudów. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Wto Lip 30, 2013 5:23 am | |
| Hmm...co do uzależnienia (co sądzi mój tata i mówi,że ja ogółem jestem uzależniona od komputera) to raczej spełniam jeden punkt.I tak jak robię np.prezentację to włączam Howrse,aby zobaczyć,czy dobrze robię np.: pracę do CP,bo tam jest wątek z tutami.
Osobiście sama jestem dumna,że nie prze[i tu pada słowo pasujące do wyrazu,które z powodu na obecną porę i otoczenie ludzi młodych ośmielę się nie napisać/wypowiedzieć] nawet złamanego grosza na Howrse.Raz chciałam to zrobić,i to całkiem niedawno (cytat mojej mamy:"Jak mi skombinujesz jakąś stronę do dam Ci stówę"; Ja: "Nareszcie będę mieć kupony^^"),lecz zdecydowałam,że wydam to na cele bardziej lub mniej szlachetne.Za niedługo dostaję komputer (spóźniony prezent urodzinowy) od babci.Grat,złom nie lepszy od mojego laptopa z XP (jest tak zabójczo dobry,że nawet Minecraft nie ma zamiaru na nim działać,a że Tomb Raider na nim działa to jest już cud).I już leci 500 zł na części i dyski,które kupuję od mojego taty.Z tego też wychodzi,że mam już komputer b.dobry (pójdzie najnowszy Tomb Raider i TF2).Mam już wszystko i teraz zbieram na lepszy monitor,bo kwadratowe monitory psują oczy,a ja bym wolała panoramiczny.
Na Howrse już tak się nie gra jak dawniej.Te pierwsze przedmioty,powolne osiąganie rankingów-a teraz jest to już jakby prawdziwe życia-ta rywalizacja jest tak przejadła.Za dużo promocji,udogodnień no i te bezsensowne kary,które nie trafiają na odpowiednie osoby. Ja już tą grę zlewam,nie usuwam się,bo za dużo pracy włożyłam na moje konto-zostaję,bo też mogę w jakimś sensie pomóc niektórym osobom. |
| | | Syller Nowy
Nick w grze : Syller Liczba postów : 43 Dołączył : 07/07/2013
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? Nie Sie 04, 2013 1:35 am | |
| - Gość napisał:
- Jak poznać czy to uzależnienie ?
01. Pierwsze co robisz po wstaniu to włączasz komputer i logujesz się na howrse - tak, ale tylko w wakacje, aby nie marnować słonecznego dnia. 02. Bierzesz udział w każdej promocji, niezależnie czy wymaga kupna kuponów czy nie - tak, ale nie zużywam kuponów. 03. Wściekasz się, gdy ktoś cie wyprzedza i kupuje cennego konia przed tobą 04. W pracy/szkole/domu zastanawiasz się czy dostałeś wiadomość, lub ktoś kupił twojego konia 05. Howrse jest dla ciebie obowiązkiem, nie opuściłeś ani jednego dnia 06. Kiedy wiesz że masz ważną prace, którą musisz zrobić na komputerze to i tak przy okazji włączasz howrse 07. Spędzasz na howrse nawet do 10 Godzin dziennie 08. Gdy się spóźniasz tłumaczysz się tym, że czekałeś na ważną wiadomość dotyczącą kupna konia 09. Kiedy jest losowanie to jesteś o każdej podanej godzinie , aby nie przepuścić żadnego losowania 10. Gdy odcinają prąd to dostajesz szału i jesteś wściekły bo kto teraz zajmie się koniem ? 11. Howrse jest dla ciebie ważniejsze niż obowiązki domowe 12. Gdy jest promocja np. z otwieraniem RO to wysyłasz dużo SMS'ów i sprzedajesz tanio nawet bardzo dobre konie, by tylko zdobyć kupony
Jeśli Spełniasz choćby 8 warunków to wiedz, że coś się dzieje... Czyli 1/2 | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Howrse - Rozrywka, czy część życia ? | |
| |
| | | | Howrse - Rozrywka, czy część życia ? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |