| Jaka rasa? ;) | |
|
+31milandra Aki amorkowa nevinowa tisi Sulfur kaśka koniara olcia1234 Zielonooka. Sqalo Szatejel Trafia dante Yambe Akka CzekoBoom yamacha Nevarra Star-x3 Qnie055 konskadziewczyna Furia Krysia1 Volkovia Koralikowa. PrimaVera999 AnAn Sylwinciak Wilczyca990 Merc Lubelak LadyArvena 35 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re Czw Kwi 28, 2011 9:01 am | |
| Ja teraz hoduję andaluzki dla przyjemności Od 27 lutego jestem w przodującej hodowli, bardzo mi się podoba ;D Ogólnie konie andaluzyjskie słyną z urody w realnym świecie i chyba dlatego kiedyś je wybrałam.. Chociaż sama nie wiem.. Jakoś tak mi się spodobały Edit : nie jestem już w FdC.
Ostatnio zmieniony przez CzekoBoom dnia Wto Lip 05, 2011 10:29 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Sqalo Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 28/04/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Czw Kwi 28, 2011 1:23 pm | |
| Ja zaczęłam od Anglików, chociaż sama nie wiem dlaczego. Niewiele mam wspólnego z końmi w normalnym życiu poza howrse. Mam tylko konie czyste. Od niedawna zaczęłam też gromadzić konie fryzyjskie, ponieważ bardzo mi się podobają. | |
|
| |
Zielonooka. Nowy
Liczba postów : 12 Dołączył : 29/04/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Kwi 29, 2011 7:45 am | |
| Aktualnie hoduję Andaluzy - mam ich 23. Staram się osiągać jak najlepsze PG, lecz ograniczone fundusze nie pozwalają mi na szaleństwo . Moje najlepsze PG to 416.75 (klaczka), a inna z PG 415 jest w ciąży . Moim aktualnym celem w hodowli jest ogierek, który ma PG na tyle duże, aby przodował w pokryciach - wtedy mogłabym sobie pozwolić na małe szaleństwo . Hoduję również luzytany - mam ich dopiero 7, ale PG mojego najlepszego konia to 444 ( ). Jest ogierem. Niewiele brakuje mi do PG 460. Cel mam taki sam jak w andaluzach - wyhodować konia który pokryciamy zarobi na moje wydatki . Przyrostek do obydwóch hodowli jest taki sam - Opiekunowie Nocy . | |
|
| |
olcia1234 Już coś wie
Nick w grze : Telly Liczba postów : 179 Dołączył : 26/04/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Sob Maj 07, 2011 6:35 am | |
| angliki (odnawiam hodowlę) araby (zaczynam hodowlę) nie przepadam za mieszańczami chociaż jak znajdę jakąś naprawdę świrniętą mieszankę to kupie a potem sprzedam z zyskiem chyba że to klacz to jej młode staram się doprowadzić do czystej krwi(fajna zabawa) | |
|
| |
kaśka koniara Nowy
Liczba postów : 34 Dołączył : 06/05/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Sob Lip 02, 2011 12:54 am | |
| | |
|
| |
Sulfur Nowy
Liczba postów : 23 Dołączył : 31/05/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Wto Lip 05, 2011 5:21 am | |
| Hm... Z moją hodowlą dużo było zamieszania. Na start wzięłam sobie andaluzy, bo skusiły mnie trzy gwiazdki w ujeżdżaniu (a fryza nie chciałam). Ale że znalazłam się na Howrse właściwie przez znajomą, zaczęła mnie namawiać do hodowli fiordów. No to cóż, wzięłam od niej klaczkę. Niespecjalnie podobały mi się obrazki do tej rasy, chciałam hodować przede wszystkim coś, co mi się podoba. Więc kupiłam kłusaka. Potem przyszła kolej na "omatko, zróbmy sobie konie takie jak te od naszych postaci w rpg". I razem ze znajomą zabrałyśmy się za achały. Ostatecznie podało jednak na fiordy i cieszę się, że przy nich zostałam. W rzeczywistości wyglądają niesamowicie (i to mnie pociesza xD), nie są tak bardzo oblegane jak inne rasy, przez co stosunkowo łatwo było mi się wybić W przyszłości zamierzam też zająć się hodowlą achałów i kłusaków ;D Nie odpuszczę ^^ | |
|
| |
tisi Nowy
Liczba postów : 37 Dołączył : 14/06/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pon Lip 11, 2011 11:36 am | |
| Ja hoduję luzytany. Wzięłam je dlatego, bo miały wysokie PG. Zaczynałam z 472 w maju. Teraz doszłam już do PG 520 z czego jestem niezmiernie dumna. | |
|
| |
nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Lip 22, 2011 2:31 am | |
| Na początku hodowałam angliki i hoduje je do tej pory. Ogółem hoduje każdą rase 100% czystej krwi. Od 31 maja bieżacego roku dołączyłam się do The Best Shetlands (hodowla kucy szetlandzkich) a 24 czerwca (bodajże tego xd) bieżacego roku do Feria del Caballo (hodowla koni andaluzyjskich) oraz prowadze własną hodowlę koni luzytańskich. Mamy juz 8* z czego jestem niezmiernie szczęśliwa bo hodujemy konie bez żadnym OM i tego typu rzeczy :> od niedawna zaczęłam eksperyment koni angloarabskich (w realu kocham tą rase < 3) i mam zamiar rozpocząć ich zamkniętą hodowle | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Lip 22, 2011 3:39 am | |
| ahh... Do moich achałów dołączyły jednorożce pinto i szetlandka Poza tym od niedawna trakeny i coby | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Lip 22, 2011 3:46 am | |
| Coby <333 I jednorożce Connemara I Trakeny ^^ | |
|
| |
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Wto Sie 02, 2011 3:19 am | |
| Od wczoraj zaczęłam hodować andaluzy w prestiżowej hodowli Feria del Caballo. Lecz nadal ciągnie mnie do hanowerów i szetlandów. Myślę nad stworzeniem hodowli mieszającej ze sobą te 2 rasy | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Wto Sie 02, 2011 4:20 am | |
| Mycha! Ja też się chciałam dołączyć do Ferii ;p ale w takim razie muszę gdzie indziej. Może Araby lub achały? Ja hoduję coby (1* doskonałości) i jednorożce connemara Jeszcze quartery dla przyjemności (pokrywam jeden z drugim dla dużej gromadki) | |
|
| |
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Wto Sie 02, 2011 4:40 am | |
| - nadia.amorek napisał:
- Mycha! Ja też się chciałam dołączyć do Ferii ;p
Zapytaj daisy. Może jeszcze kogoś potrzebujemy | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Wto Sie 02, 2011 4:44 am | |
| doobra, narazie nie. Może założe własną hodowlę ;p | |
|
| |
milandra Nowy
Liczba postów : 42 Dołączył : 03/08/2011
| |
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? Sro Sie 03, 2011 7:10 am | |
| Konie czystej krwi arabskiej dlatego, że są to piękne konie, ich wdzięk i sposób w jaki chodzą. Konie fryzyjskie dlatego, że pięknie wyglądają w karym umaszczeniu oraz tę lokowate,bujne grzywy i ogony. | |
|
| |
Kyou Już coś wie
Nick w grze : Kyou Liczba postów : 132 Dołączył : 12/08/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Sie 12, 2011 9:34 am | |
| Hm... Na początku wybrałam angliki. Mój pierwszy koń trzyma się dobrze, ma wysokie BLUP (nie 100%). Podsumowując obecnie mam 5 koni tej rasy. W loterii wygrałam trakenka, więc postanowiłam hodować te konie. Oczywiście na moje szczęście dostałam ogiera, więc sprzedałam go, a kupiłam klacz. (Było mi z tego powodu ciężko, ale zależało mi na hodowli). Jak na razie hodowla dopiero się rozwija. W eliksirach dostałam Coba Irlandzkiego (oczywiście ogiera, ale dostał PZ) Hodowla też się rozwija, gdyż na razie mam 3 baby Później zakupiłam jednorożca, araba (klacz). Jednak poważnie rozważam nad wymienienie go na anglika, ale to jeszcze nie wiadome. No i moja najświeższa hodowla koni luzytańskich | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Sie 12, 2011 10:21 am | |
| A Nev znów kombinuje. Wyprzedaję większość rogatych (zostawiam jedynie pinto), z pozostałych kopytnych mam kilka koni kupnych (ale i tak na palcach jednej ręki można je policzyć), kilka łaciatych bezrogów ostatnio doszło do potrenowania. I w sumie tyle, poza tym że wzięło mnie na kolekcjonowanie - na razie poluję za brakującymi żywiołami (może w czasie promocji się uda), potem może za maściami z DJ i ZJ? | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Pią Sie 12, 2011 12:32 pm | |
| Ja hoduję araby czystej krwi, bo uwielbiam tą rasę. Od niedawna rozpoczęłam hodowlę koni do GP, a także dołączyłam do wspaniałej hodowli jednorożców wszystkich ras. | |
|
| |
weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) Sob Sie 13, 2011 12:29 pm | |
| coby - bo są piekne szetlandy - słodkie walijczyki - a to nie wiem czemu | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Jaka rasa? ;) | |
| |
|