Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak schudnąć? | |
|
+24LadyArvena Alasky Sakura i3nici carrie17 stewardessa xTikTakx karina127 Uśmieszek Arbuzek_10 EveDallas mina stirit1 Yamishi Nevarra Asiaa. hanka1998 Aki koziorożec Aglyss Rose666 wiola9786 Kikyo22 Sabula Linea2010 28 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Nie Cze 24, 2012 4:37 am | |
| Ja bym miała trudno z jedzeniem czegoś czego nie lubię; lubię wszystko x.X | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Nie Cze 24, 2012 4:50 am | |
| Ja mam 162 i ważę 57 kg więc muszę schudnąć Biorę się już teraz za jeżdżenie na rowerze, ale nie wiem czy mogę jeździć codziennie, czy TRZEBA koniecznie robić przerwę? Powie ktoś? ;p Czasem też sobie pobiegam może, ale wolę rowery, jak nie mogę na konie jeździć teraz ;/ | |
| | | Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Nie Cze 24, 2012 6:28 am | |
| - mina stirit1 napisał:
- Ja mam 162 i ważę 57 kg więc muszę schudnąć
Biorę się już teraz za jeżdżenie na rowerze, ale nie wiem czy mogę jeździć codziennie, czy TRZEBA koniecznie robić przerwę? Powie ktoś? ;p Czasem też sobie pobiegam może, ale wolę rowery, jak nie mogę na konie jeździć teraz ;/ Jak to musisz schudnąć? Ważąc 57 kilo nie powinnaś potrzebować chudnąć >.> | |
| | | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 8:51 am | |
| Nie wiem czy ktoś to podał,ale osoby które chcą się odchudzić niech tańczą! Taniec,taniec,taniec! | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 9:06 am | |
| To jest tak - ja według tych wszystkich wskaźników i innych dizadostw przy wzroście ponad 1.70m mam neidowagę, ale, za to, tu i ówdzie trochę za dużo się mnie zrobiło i trzeba to skorygować. Na brzuch genialne są rolki, rowerek, bieganie i brzuszki, przynajmniej ja tak robie, i jest dopbrze;P | |
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 11:19 am | |
| - EveDallas napisał:
- To jest tak - ja według tych wszystkich wskaźników i innych dizadostw przy wzroście ponad 1.70m mam neidowagę, ale, za to, tu i ówdzie trochę za dużo się mnie zrobiło i trzeba to skorygować.
Na brzuch genialne są rolki, rowerek, bieganie i brzuszki, przynajmniej ja tak robie, i jest dopbrze;P A na uda co jest najlepsze? ;p | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 11:50 am | |
| Ja mam 12 lat, 151 cm wzrostu i ważę 34 kilo ;/ | |
| | | Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 11:57 am | |
| To ja się chyba nie będę przyznawać. Polecam dietę pięciodniową=do 3-4 kg mniej. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 12:07 pm | |
| - Unicorn Champions napisał:
- Nevarra napisał:
- Powtórzę za Chmielewską - "Jeść to czego się nie lubi"
Wątróbki nie lubię. Niedobrze mi jest na jej widok. O matko, ja też nienawidzę wątróbki ;/ |
| | | karina127 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : karina127 Liczba postów : 500 Dołączył : 03/02/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 12:35 pm | |
| Oj,no przydało by się zrzucić brzuszek ... | |
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 12:42 pm | |
| Przy wzroście 130 cm moja waga wynosi 42 kg ;( W złym stanie jeszcze nie jestem,ale ...Denerwuje mnie ten brzuch ...I jak tu mam niby poderwać chłopaka,który mi się podoba :'( | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Cze 25, 2012 2:08 pm | |
| - wiola9786 napisał:
- Linea2010 napisał:
- wiola9786 napisał:
- Jezu ja mam wzrost prawie 167 ważę 47kg. Ja che przytyć!Chociaż mam za to jedną zaletę: długaśne nogi.
Ps. wysokie jest urocze. Ja też mam długie nogi ale na dużo mi to nie pomaga QnQ. Masz tyle wzrostu co ja i ważysz o 16 kilo mniej! .___.' Mi one pomagają np. uciekanie przed kimś przydaje się to. One nie są za grube i właśnie się na nich szybko biega.(przebiegłam chyba z 6 km prawie w 4 min. ) Usain Bolt przebiega 100m w niecałe 10 sekund i jest to najlepszy wynik świata. 6km w 4 minuty to 25m/s*, czyli w sumie 100m w 4 sekundy i najzwyczajniej w świecie nie wierzę Ci, że biegłaś sprintem calutkie sześć kilometrów i pokonałaś ten dystans w zaledwie cztery minuty, bo nawet najlepszy wynik na PIĘĆ kilometrów to niecałe TRZYNAŚCIE minut. (6000m - 240s x - 1s x = 6000/240 = 25, jeśli dobrze liczę )
Ostatnio zmieniony przez vernille dnia Sro Cze 27, 2012 1:07 am, w całości zmieniany 2 razy |
| | | xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Cze 26, 2012 10:38 am | |
| - karina127 napisał:
- Przy wzroście 130 cm moja waga wynosi 42 kg ;(
W złym stanie jeszcze nie jestem,ale ...Denerwuje mnie ten brzuch ...I jak tu mam niby poderwać chłopaka,który mi się podoba :'( Żartujesz? Ile masz lat, że jesteś taka niska? ;d | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Sro Cze 27, 2012 12:05 am | |
| Tja, diety, diety... Tylko złego moga narobić, niezdrowo jej schudnąć za dużo na az. ja tam mam moją najlepszę - pieć posiłków dziennie, słodyczy bardzo mało, dużo warzyw i zieleniny, unikam słodzików, potraf z głębokiego tłuszczu i wcinam owoce;P (ITja, ostatnio trochę odstpuję od tego planu - zapiekanki - niezdrowe, ale mniam!) | |
| Temat: Re: Jak schudnąć? Sro Cze 27, 2012 5:02 am | |
| - xTikTakx napisał:
- karina127 napisał:
- Przy wzroście 130 cm moja waga wynosi 42 kg ;(
W złym stanie jeszcze nie jestem,ale ...Denerwuje mnie ten brzuch ...I jak tu mam niby poderwać chłopaka,który mi się podoba :'( Żartujesz? Ile masz lat, że jesteś taka niska? ;d Nie powiem.Mniej niż ty Ja już zaczynam przewyższać mamę xD | |
| | | xTikTakx Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 700 Dołączył : 06/01/2012
| | | | stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Czw Cze 28, 2012 9:50 am | |
| Ja mam 12 i trochę lat, jakieś... 140 - 139 cm wzrostu i wagę 30 kg xd No, 31 Zaskoczę. Wcale nie trzeba jeść dużo owoców ani unikać tłuszczu. Wręcz przeciwnie! Jasne, ruch się przyda, ale... | |
| | | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Czw Cze 28, 2012 12:38 pm | |
| A moim zdaniem za bardzo się przejmujecie i narzekacie na wszystko... Ja jestem przykładem, że trzeba polubić się taką, jaką się jest - wtedy każdy inaczej patrzy i inaczej zachowuje się względem Ciebie bo jeśli będziecie małymi, zakompleksionymi dziewczynkami, to właśnie tak będą postrzegać was ludzie. A jeśli będziecie szły dumnie przez miasto z waszymi odstającymi brzuszkami, zbyt małym/wielkim/grubym/chudym czymś tam, to nikt oprócz was tego nie zauważy no chyba, że ma się już baaardzo widoczną nadwagę. Ja w gimnazjum ważyłam 60kg przy wzroście 163. Teraz, po skończeniu liceum, przy tym samym wzroście (lol, już nie rosnę) ważę 47 kg - i nie potrafię przytyć, a schudłam poprzez stres i złe odżywianie (nie, to nie jest zachęta do takiej diety o.O). I co do ruchu, wcale nie trzeba się nie wiadomo jak wykańczać biegając czy ćwicząc - każda wasza czynność spala kalorie. Nawet mycie garów a także spacery czy piesze/rowerowe wycieczki Nic na siłę dziewczyny, a jeśli naprawdę chcecie schudnąć to róbcie to z głową. Bo radykalne zrzucanie wagi ma przykre konsekwencje, ale dopiero kiedy dorośniecie. Moja mama była baardzo przy kości będąc młodą dziewczyną. Przeszła na radykalną dietę i dzisiaj ma mnóstwo objawów po niej np. zgagę. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Czw Cze 28, 2012 1:58 pm | |
| carrie - gdy w szybkim czasie zrzuca się dużo kg, to potem skóra wisi na ciele jak wąż na gałęzi (lol, jakie porównanie) | |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Czw Cze 28, 2012 2:14 pm | |
| Aglyss lol nie, nic mi nie wisi, a chudłam miarowo przez 6 lat, nie z dnia na dzień, może dlatego. Mi dokucza cellulit i przetłuszczające się włosy, a także tłusta skóra, no ale żyć trzeba | |
| | | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Lip 16, 2012 3:18 pm | |
| Na chudnięcie najlepsza jest systematyczność. Ludzie w gim/lo chudną, bo mają na przykład pięć razy w tygodniu dolecieć do stacji PKP, albo do samej szkoły, a potem do domu. Czynność powtarzana pięć razy tygodniowo, o tej samej porze, przez trzy lata... oczywiście nie zwalnia Was to z obowiązku prawidłowego odżywiania się. |
| | | i3nici Już coś wie
Nick w grze : i3nici Liczba postów : 182 Dołączył : 11/07/2012
| Temat: Re: Jak schudnąć? Pon Lip 16, 2012 4:14 pm | |
| No to ja mam 15 lat, 158 cm wzrostu i ważę 42 kilo... Najszybciej chudnę jak jem pizzę i leżę całe dnie w łóżku. | |
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 1:50 am | |
| - vernille napisał:
- Na chudnięcie najlepsza jest systematyczność. Ludzie w gim/lo chudną, bo mają na przykład pięć razy w tygodniu dolecieć do stacji PKP, albo do samej szkoły, a potem do domu. Czynność powtarzana pięć razy tygodniowo, o tej samej porze, przez trzy lata... oczywiście nie zwalnia Was to z obowiązku prawidłowego odżywiania się.
Ja biegam tak że przez ok. 40 minut biegnę 1 minutę i 2 marszem.Co dwa dni. <w ciągu 40 minut pokonane 4,5 km> Mam też zamiar wykonywać codziennie zestaw ćwiczeń i co dwa dni jeździć na rowerze <paręnaście km> Na rowerze mam już doświadczenie, więc mogę jeździć nawet codziennie, ale też bez przesady - żeby się nie przemęczać Ponadto jeżdżę dwa razy w tygodniu konno. Jak myślisz vernille ? Czy w póltora miesiąca robiąc te czynności systematycznie, zamieniając jedzone slodycze w owoce schudnę? Chcę schudnąć przeważnie dla tego, że będziemy jeździć na basen, a ja nie chcę wyglądać jak nie wiem co | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 4:46 am | |
| W tej chwili nie chce mi się tak bardzo odchudzać. Kiedyś postanowiłam to zrobić (mam lekką nadwagę, kwestia genów) i w tym czasie jadłam mniejsze posiłki, zrezygnowałam ze słodyczy, co było dla mnie totalną katorgą ze względu na to, że jestem łasuchem . Zaczęłam również ćwiczyć, może nie tak bardzo intensywnie, ale truchtałam sobie z godzinkę, czasem dwie (strasznie mnie to nużyło, nie lubię jednostajności). W ciągu miesiąca, może trochę więcej straciłam 15 kilo, jednak nie utrzymałam długo tej wagi, bo wkurzało mnie to, że muszę stosować tyle wyrzeczeń i szybko powróciłam do wagi sprzed kuracji. Chciałabym móc jeść wszystko, na co mam ochotę i nie tyć. Moja siostra tak ma i zawsze jej tego zazdrościłam. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 5:36 am | |
| mina ciekawa jestem, na ile Ci tego zapału starczy. Pamiętaj, że musisz mieć jeden dzień totalnej przerwy od jakiegokolwiek poważniejszego wysiłku, bo organizm musi się zregenerować.
Biegając przez 40 minut (1' bieg 2' marsz) pamiętaj, że marsz nie może być spacerkiem, musisz wyciągać kopytka i maszerować w solidnym tempie. Na rowerze to samo - po ulicach jeździ się marnie, ale te kilkanaście kilometrów np. wzdłuż autostrady droga techniczną w konkretnym tempie zrobią swoje.
Ogółem nawet jak siedzicie przed komputerem, to i tak spalacie kalorie. Ale podczas treningu warto się jednak zmęczyć, wyprać z energii, im więcej tym lepiej - ale z umiarem, bo i krzywd można sobie zrobić.
Kalorie kaloriami, tłuszczyk spala się o wiele wolniej. Kiedyś przyszłam z treningu, po którym potem wręcz padłam, nie miałam siły się nawet podnieść - sprawdzam sprzęt, spalony tłuszcz: 0.1 grama. Patrzę na cukierki, które wcześniej jadłam - każdy miał o wiele więcej tłuszczu niż to, co spaliłam. xD |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 6:56 am | |
| Mnie zniechęcił do odchudzania fakt, że gdy schudłam już te 15 kilo, moja waga nie ruszyła się nawet o gram w dół. Było te 15 kilo mniej i finito. Waga nie chciała nadal spadać, choć robiłam wszystko to, co wcześniej. Nie chodziłam do dietetyka, nie odżywiałam się samą zieleniną, ale ograniczyłam posiłki, nie jadłam słodyczy i ćwiczyłam. Byłam jednak rozczarowana tym, że nie mogę zrzucić już nic więcej. Zupełnie, jak gdyby był to już limit możliwości mojego organizmu względem utraty masy. | |
| Temat: Re: Jak schudnąć? Wto Lip 17, 2012 10:30 am | |
| - vernille napisał:
- mina ciekawa jestem, na ile Ci tego zapału starczy. Pamiętaj, że musisz mieć jeden dzień totalnej przerwy od jakiegokolwiek poważniejszego wysiłku, bo organizm musi się zregenerować.
Biegając przez 40 minut (1' bieg 2' marsz) pamiętaj, że marsz nie może być spacerkiem, musisz wyciągać kopytka i maszerować w solidnym tempie. Na rowerze to samo - po ulicach jeździ się marnie, ale te kilkanaście kilometrów np. wzdłuż autostrady droga techniczną w konkretnym tempie zrobią swoje.
Ogółem nawet jak siedzicie przed komputerem, to i tak spalacie kalorie. Ale podczas treningu warto się jednak zmęczyć, wyprać z energii, im więcej tym lepiej - ale z umiarem, bo i krzywd można sobie zrobić.
Kalorie kaloriami, tłuszczyk spala się o wiele wolniej. Kiedyś przyszłam z treningu, po którym potem wręcz padłam, nie miałam siły się nawet podnieść - sprawdzam sprzęt, spalony tłuszcz: 0.1 grama. Patrzę na cukierki, które wcześniej jadłam - każdy miał o wiele więcej tłuszczu niż to, co spaliłam. xD Zapalu to ja mam wiele Zawsze mam ten jeden dzień przerwy na regenerację. Hmmm...co do tego czy idę spacerkiem - NIE...absolutnie.To jest żywy marsz. Jeżdżąc na rowerze jeżdżę dość szybko po nieruchliwych ulicach.Czasem biorę MP3 i slucham muzyki, ale jedynie na drogach na których NIC nie jeździ, więc co do bezpieczeństwa nie ma się co obawiać. Biegać biegam w lesie i po ścieżkach polnych, slychając rytmicznej muzyki PS: Podobno aby się nie męczyć tak bardzo trzeba nauczyć się oddychać przeponą.Czytalam o tym, ale nadal nie wiem jak to robić.Możesz vernille powiedzieć jak się uczyć oddychania przeponą? | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak schudnąć? | |
| |
| | | | Jak schudnąć? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|