Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Pomóżcie mi z Jowiszem | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
SalineroNatka Raczkujący
Liczba postów : 53 Dołączył : 09/06/2012
| Temat: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 11:29 am | |
| Mam problem. Mam Jowisza od wczoraj, ale coś nie chce wygrywać mi zawodów. Ma w tej chwili tyle umiejętności: Umiejętności Suma: 1209.00 Wytrzymałość 201.00 Prędkość 200.00 Ujeżdżenie 205.00 Galop 200.00 Kłus 201.00 Skoki 202.00 Ma zestaw posejdona, zestaw bonusowy i piętę achillesa. Zwycięstwa Wyścigi galopem 0 0 0 0 Wyścigi kłusem 0 0 1 0 Biegi przełajowe 0 1 1 2 Konkursy skoków 0 0 0 1 Zawody w ujeżdżeniu 0 0 0 0 I ja bym chciała mieć szanse na diamenty skoro już mam Jowisza, w związku z tym mam pare pytań: jakie umiejętności podwyższać i o ile ( chodzi w zawodach klasycznych ), jak często wysyłać go na podróż Galaktyką, na jak długo, na jakie zawody wysyłać, jaki stopień trudności, ile razy w ciągu dnia. Wiem, że te pytania mogą być uciążliwe, ale będe wdzięczna za odpowiedzi na pytania. POMÓŻCIE | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 11:35 am | |
| Daj mu dobrego towarzysza ( +15 - +18 do ujeżdżania) Wszystkie bonusy też mu daj [te znalezione w boksie też się liczą] A jeśli chodzi o przejażdżki to najpierw zajmij się trochę jego UM podwyższ je trochę i może zacznie wygrywać |
| | | SalineroNatka Raczkujący
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 11:58 am | |
| Ale Jowisz jest dorosły i żaden towarzysz mu nie podniesie umiejętności ! A poza tym wymieniłam jakie bonusy mu dałam, co jescze moge dać ? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 12:08 pm | |
| Ale obudzony towarzysz doda mu bonus do ujeżdżania Najpierw podratuj jego UM przejażdżką |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 12:27 pm | |
| To chyba kwestia odpowiedniego doboru przeciwników, mój odkąd go mam (poniedziałek) zgarnia codziennie diament daj mu dobrego towarzysza i budź go do zawodów. Szukaj jak najprostszych zawodów dla wszystkich koni (w których nie wystartował jeszcze żaden boski), a w zawodach dla boskich puszczaj go np z Grani (nie wiem czy ta nazwa się odmienia) ;] | |
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 12:33 pm | |
| Ok, spróbuę i będę budzić towarzysza - kota | |
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 1:16 pm | |
| Na razie ten sposób nie działa i u kolezanki też. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 1:27 pm | |
| - SalineroNatka napisał:
- Na razie ten sposób nie działa i u kolezanki też.
U mnie też nie działa ale radzę ci najpierw jego UM podratować Lepszy OJ z prysznicem następnym razem wybierz i zdobądź wszystkie bonusy z wkładania konia do boksu |
| | | carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 2:13 pm | |
| No cóż, mój wygrywa, może to kwestia szczęścia, że trafiam na słabszych przeciwników próbuj dalej (; | |
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 2:17 pm | |
| Prysznic mam Ooo, mam sposób !! Znaleźć beczułkę tłuszczu w boksie, a potem na zawody Chyba to pomoże
Ostatnio zmieniony przez SalineroNatka dnia Czw Cze 28, 2012 2:20 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 2:18 pm | |
| Jeśli chcesz by wygrywał w kłusie trenuj ujeżdżenie i prędkość. Podbij mu um do 1500 i wysyłaj. | |
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem Czw Cze 28, 2012 2:58 pm | |
| Dzięki wszystkim za pomoc, chyba już wszystko wiem, więc podsumowując i do zamknięcia - oprócz zwykłych bonusów nalezy znależć w boksie Jowisza derkę, palcat i czaprak. - Nie wysyłać konia do zawodów bez BECZUŁKI TŁUSZCZU ( sprawdać czy jescze jest w boksie ). - Wybrać sobie jedną konkurencję na która sie będzie wysyłać Jowisza. - Zobaczyć jakie umiejetności powinien podwyższyć do danej konkurencji i tak np. jeśli się chce by wygrywał w kłusie jeździć na Galaktykę i punkty dobijać w kłusie, ujeżdżeniu i prędkości, a na zawody zgodnie z wybraną specjalizacją, czyli np w kłusie. I tylko w tym się specjalizować, bo mozna się pogubić o ile się podwyższyło i do czego. Podbić mu um np. do 1500 i wysyłać na zawody I Zawsze patrzyć jak wysoko maja inni własciciele Jowisza umiejetności (Jowisz nie właściciel ), obudzić towarzysza jak na zawody i Galaktyke dawać po czyszczeniu, obudzeniu t. i jedzonku (tak jak zawody) | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Pomóżcie mi z Jowiszem | |
| |
| | | | Pomóżcie mi z Jowiszem | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|