Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Wymarzony zwierz

Go down 
+27
deccot
blueberry.
avrilka
Evelynek
ana0000000000
Lea♥
Kuilu
Szarusia16
zαbαvεcкαα
Kirara
Alasky
Sathilia
Nika346
MrsKopytko
Asiaa.
Takashiro
koniara25000
Arbuzek_10
carrie17
Malto
Uśmieszek
Sakura
EveDallas
Calma
Aglyss
mina stirit1
Nevarra
31 posters
Idź do strony : 1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 12:28 am

O jakim zwierzaku marzycie? Czy jest szansa, że to się spełni?
Dzielcie się swoimi marzeniami, nic nie kosztuje a jakoś lżej się robi Wink

Mnie prywatnie opętała sznurówka. Wężyk znaczy się. A konkretnie dwa. Para (a co, chcę małe sznuróweczki Very Happy).
Cudeńko to Thamnophis sirtalis similis / Thamnophis sirtalis sirtalis 'florida blue'. Czyli zasadniczo pończosznik.
Wymarzony zwierz Thamnophis%20sirtalis%20similis,%201000c
Co więcej istnieją realne szanse na postawienie terrarium w domu (choć będzie to pewnie dopiero po przeprowadzce, jeden kłopot z przenoszeniem terra mniej i przynajmniej facet z firmy przeprowadzkowej nie padnie mi na zawał)
Problem to zdobycie takiego wężyka. W PL niedostępny (chyba że jakimś cudem sklep mi sprowadzi), pozostaje wycieczka za zachodnią granicę. Czyli 150-200€ mniej w kieszeni. Chyba czas zbierać oszczędności Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Nick w grze : British Dougs
Liczba postów : 526

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 12:42 am

Ja lubię węże i szczerze mówiąc to bardzo mi się podobają węże koralowe, boa dusiciele oraz fajne są też kobry.Fajnie mieć udomowionego węża w domu, ale chyba na węża się nie skuszę, chyba, że jakiegoś malego w przyszlości.... Smile
Za to najbardziej w świecie chcę mieć lwa, tygrysa i marzenie do spelnienia w przyszlości - konia, a tak ściślej - stadninę koni Very Happy
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 12:51 am

Marzyłam,marzę i będę marzyć zawsze o karym lub gniadym folblucie..To moja jedyna miłość,niestety niespełniona..Może..?Kto wie.. Kiedyś chcę założyć hodowlę koni pełnej krwi angielskiej.. Smile
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 2:12 am

A ja marzę o labradorze retriverze i... chomiku. Tak, tak, chomiku. Labradora w życiu nie dostanę, bo raz, że drogi, dwa że w domu byłyby wtedy 3 psy i kot. A chomika tez nie, bo mama cały czas mówi: ,,po co masz hodować szczura w domu?"
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Calma
Przyjaciel Zagrody
Calma

Nick w grze : Calma
Liczba postów : 658

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 2:28 am

Ja mam cały zwierzyniec- 10 szczurków, pies, kot, ryby. Konia mam, więc mam tego, czego chciałam, jednak nigdy nie przestaną marzyć o również - wężyku - mała zbożóweczka byłaby idealna *.*
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 2:47 am

Hm. Chciałabym mieć szczurka. Takiego hodowlanego, wiecie. W klatce;)
Ale raczej nigdy go mieć nie będę, żółwisko jest, i sie starzeje;P
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 2:48 am

A ja marzę o tym, żeby mieć Golden Retrievera i kota Scottish Folda (ew. pięknego, mądrego dachowca). Te kociaki są przecudne Smile. Ideał: rudzielec lub szary z miodowymi oczami Smile

Zapomniałabym, oboje z moim facetem marzymy o serwalu Very Happy. Te koty są PRZEPIĘKNE, bardzo mądre, układne i towarzyskie Smile. Ale podobno kosmicznie drogie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Nick w grze : Uśmieszek06
Liczba postów : 1132

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 2:59 am

Sakura napisał:
A ja marzę o tym, żeby mieć Golden Retrievera i kota Scottish Folda (ew. pięknego, mądrego dachowca). Te kociaki są przecudne Smile. Ideał: rudzielec lub szary z miodowymi oczami Smile

Zwisłouche są cudowne. Wymarzony zwierz 4074547142 Szkoda tylko, że tyle tych wad genetycznych mogą mieć.

Węża by się chciało, oj tak. Very Happy Albo baniaczek z tigerami...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=295856
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:00 am

mina stirit1 - a regius?
calma - ja jakoś nie mam weny by jeszcze bawić się z inkubacją jaj, stąd wybór pończoszek. Inaczej pewnie były by i one, i odmian więcej, i dostęp sporo łatwiejszy. Ale jednak to te niebieskości mnie zauroczyły Very Happy

A w ogóle czekam na odzew obrońców praw myszoskoczków (tak, będę hodować myszoskoczki na karmę, jakbym miała kupować oseski mysie to bym poszła z torbami) xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:05 am

Uśmieszek napisał:
Sakura napisał:

Zwisłouche są cudowne. Wymarzony zwierz 4074547142 Szkoda tylko, że tyle tych wad genetycznych mogą mieć.

Węża by się chciało, oj tak. Very Happy Albo baniaczek z tigerami...

Masz na myśli psa czy kota? Smile Oba mają klapnięte uszka Smile.
Powrót do góry Go down
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:11 am

Kota, kota. Są dwie nazwy: Scottish Fold lub szkocki zwisłouchy. Wink
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:17 am

A mi się dziś przypomniało, dzięki temu tematowi, że parę lat temu czaiłam się na kraba pustelnika Very Happy Może, skoro nie mam aktualnie szans na psa, zadowolę się skorupiakiem Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:18 am

Uśmieszku, w zasadzie najmniej wad genetycznych mają zawsze mieszańce. One nie są krzyżowane na zasadzie brat z siostrą, ojciec z córką, itd., tylko łączą się z osobnikami w pełni im odpowiadającymi pod względem genetycznym. Nierasowe psy czy koty są najzdrowsze, gdyż zazwyczaj udaje im się uniknąć tzw. chowu wsobnego Smile
Powrót do góry Go down
Uśmieszek
ZAGRODZIANIN
Uśmieszek

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:23 am

Inbred? W każdym razie, zwisłouche są wybitnie podatne na dysplazje stawu biodrowego, skrzywienia kręgosłupa... A szkoda.
Powrót do góry Go down
carrie17
Przyjaciel Zagrody
carrie17

Nick w grze : carrie17
Liczba postów : 921

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:44 am

Ja bym nie dała rady mieć węża, a dokładniej, nie miałabym serca karmić go gryzoniami, nawet mrożonymi, więc biedak chyba by zdechł z głodu Laughing

mnie się marzy szop pracz Wymarzony zwierz 4074547142
Powrót do góry Go down
Arbuzek_10
Przyjaciel Zagrody
Arbuzek_10

Nick w grze : Arbuzek_10
Liczba postów : 1241

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 3:58 am

Ja oczywiście marzę o koniu Wink Pięknym i dostojnym wierzchowcu, najlepiej o jasnej bądź karej maści Smile Rasy wybranej nie mam, bo to nie ma znaczenia, z końmi styczność mam od wielu lat, i wiem, że każdy ma coś w sobie.

Wężyk, wężyk - zwierzę fajne, oczywiście, ale gdybym takowego posiadała to odszedłby z tego świata tak samo jak wężyk carrie xD

W domu posiadam 2 psiaki - Shih Tzu, ścięte kuleczki oczywiście (nie dałabym rady z czesaniem, poza tym chyba krótkowłochacze są ładniejsze Wink) Parkę rasową, już jeden miot poszedł od 3 letniego psa i 2 letniej suczki. Mam też mojego myszaka, Pyśka Wymarzony zwierz 4074547142
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=487074
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Nick w grze : koniara25000
Liczba postów : 589

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:03 am

Ja to bym chciała mieć wilczaka Czechosłowackiego, lub ogólnie wilka, a z kotów to mein coona.
Konia to też bym chciała mieć, pełnej krwi angielskiej lub appalosa.
Węże też są fajne ale nie takie karyple, tylko takie wielkie, taki jak ten: Laughing
Wymarzony zwierz Scaled.php?server=521&filename=dehjfbvdkfhyrfdujfh
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:08 am

Dobra, wszyscy padna trupem po mojej wypowiedzi: oprócz poprzednio wymienionych zwierzaków chciałabym mieć... tygrysa albinosa (tak to się chyba nazywa). Takiego całego białego w kasztanowe pasy i z niebieskimi oczami Wymarzony zwierz 4074547142
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:10 am

Aglyss napisał:
Dobra, wszyscy padna trupem po mojej wypowiedzi: oprócz poprzednio wymienionych zwierzaków chciałabym mieć... tygrysa albinosa (tak to się chyba nazywa). Takiego całego białego w kasztanowe pasy i z niebieskimi oczami Wymarzony zwierz 4074547142

No one są piękne, ale mi się bardziej podobają z czarnymi paskami. Coś podobnego jest u lwów tylko że to nie jest albinizm, tylko genetyczne.
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:12 am

koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:

No one są piękne, ale mi się bardziej podobają z czarnymi paskami. Coś podobnego jest u lwów tylko że to nie jest albinizm, tylko genetyczne.

Eee tam, nie ważne jaki kolor pasków, byleby biały był. Tylko pewnie to kosztyje ze dwa miliony dolarów jak nic... No i trzymaj takiego kolosa w domu.
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:14 am

Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:

Eee tam, nie ważne jaki kolor pasków, byleby biały był. Tylko pewnie to kosztyje ze dwa miliony dolarów jak nic... No i trzymaj takiego kolosa w domu.
Bez kitu, wybrazić tylko sobie jake też ,,odpadki" by zostawiał, karme to chyba trzeba całe kawały mięcha kupować.
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:16 am

koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:

Bez kitu, wybrazić tylko sobie jake też ,,odpadki" by zostawiał, karme to chyba trzeba całe kawały mięcha kupować.

Kawały mięcha? Raczej padlinę, i to hurtowo!
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:17 am

Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:

No chyba, można też go wypuśić żeby sam sobie jakiegoś jelonka upolował, tak jak kot myszke. Laughing
Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:26 am

koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:

No chyba, można też go wypuśić żeby sam sobie jakiegoś jelonka upolował, tak jak kot myszke. Laughing

tsaaa, a las zmieniać co tydzień, bo wszystko by powyżerał Laughing
Powrót do góry Go down
Malto
ZAGRODZIANIN

Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co)
Liczba postów : 2378

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:29 am

Tygryski, tygryski... dziewczyny, nie ma się co rozdrabniać, jak już, to proponuję brać takie cudo:

Liger, po naszemu lygrys - bydlę, które nie ma w genach hamulca wzrostu, potomek samca lwa i samicy tygrysa.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2536024
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:31 am

A skoro już jesteśmy przy kotowatych.. Nie pogardziłabym też śnieżną panterą (irbisem). One również sa przepiekne Wymarzony zwierz 4074547142
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:33 am

Malto napisał:
Tygryski, tygryski... dziewczyny, nie ma się co rozdrabniać, jak już, to proponuję brać takie cudo:

Liger, po naszemu lygrys - bydlę, które nie ma w genach hamulca wzrostu, potomek samca lwa i samicy tygrysa.
Oglądałam o tych bydlakach program, jak dla mnie jest trochę za duży.
Powrót do góry Go down
koniara25000
Jedną nogą w ZM
koniara25000

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:34 am

Aglyss napisał:
A skoro już jesteśmy przy kotowatych.. Nie pogardziłabym też śnieżną panterą (irbisem). One również sa przepiekne Wymarzony zwierz 4074547142
No, są przecudne. Very Happy
Ja bym nie pogardziła gepardem lub rysiem.
Powrót do góry Go down
Takashiro
Jedną nogą w ZM
Takashiro

Nick w grze : Cougar
Liczba postów : 530

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:44 am

Ja bym chciała Alaskana Malamute,sznaucera miniaturkę albo syberyjskiego husky'iego.A z kotowatych to maine coon'a.A z dzikich to lygrysa albo rysia.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2306218
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipostPią Lip 06, 2012 4:48 am

koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
No, są przecudne. Very Happy
Ja bym nie pogardziła gepardem lub rysiem.

To lepiej zrób sobie trening prędkości u vernille, bo jak ci ten gepard ucieknie to będziesz musiała po niego nieźle zasuwać Laughing
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Wymarzony zwierz Empty
PisanieTemat: Re: Wymarzony zwierz   Wymarzony zwierz I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Wymarzony zwierz
Powrót do góry 
Strona 1 z 3Idź do strony : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Co teraz zjada Twój zwierz?