Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
Temat: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 12:28 am
O jakim zwierzaku marzycie? Czy jest szansa, że to się spełni? Dzielcie się swoimi marzeniami, nic nie kosztuje a jakoś lżej się robi
Mnie prywatnie opętała sznurówka. Wężyk znaczy się. A konkretnie dwa. Para (a co, chcę małe sznuróweczki ). Cudeńko to Thamnophis sirtalis similis / Thamnophis sirtalis sirtalis 'florida blue'. Czyli zasadniczo pończosznik.
Co więcej istnieją realne szanse na postawienie terrarium w domu (choć będzie to pewnie dopiero po przeprowadzce, jeden kłopot z przenoszeniem terra mniej i przynajmniej facet z firmy przeprowadzkowej nie padnie mi na zawał) Problem to zdobycie takiego wężyka. W PL niedostępny (chyba że jakimś cudem sklep mi sprowadzi), pozostaje wycieczka za zachodnią granicę. Czyli 150-200€ mniej w kieszeni. Chyba czas zbierać oszczędności
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 12:42 am
Ja lubię węże i szczerze mówiąc to bardzo mi się podobają węże koralowe, boa dusiciele oraz fajne są też kobry.Fajnie mieć udomowionego węża w domu, ale chyba na węża się nie skuszę, chyba, że jakiegoś malego w przyszlości.... Za to najbardziej w świecie chcę mieć lwa, tygrysa i marzenie do spelnienia w przyszlości - konia, a tak ściślej - stadninę koni
Go?? Gość
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 12:51 am
Marzyłam,marzę i będę marzyć zawsze o karym lub gniadym folblucie..To moja jedyna miłość,niestety niespełniona..Może..?Kto wie.. Kiedyś chcę założyć hodowlę koni pełnej krwi angielskiej..
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 2:12 am
A ja marzę o labradorze retriverze i... chomiku. Tak, tak, chomiku. Labradora w życiu nie dostanę, bo raz, że drogi, dwa że w domu byłyby wtedy 3 psy i kot. A chomika tez nie, bo mama cały czas mówi: ,,po co masz hodować szczura w domu?"
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 2:28 am
Ja mam cały zwierzyniec- 10 szczurków, pies, kot, ryby. Konia mam, więc mam tego, czego chciałam, jednak nigdy nie przestaną marzyć o również - wężyku - mała zbożóweczka byłaby idealna *.*
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 2:47 am
Hm. Chciałabym mieć szczurka. Takiego hodowlanego, wiecie. W klatce;) Ale raczej nigdy go mieć nie będę, żółwisko jest, i sie starzeje;P
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 2:48 am
A ja marzę o tym, żeby mieć Golden Retrievera i kota Scottish Folda (ew. pięknego, mądrego dachowca). Te kociaki są przecudne . Ideał: rudzielec lub szary z miodowymi oczami
Zapomniałabym, oboje z moim facetem marzymy o serwalu . Te koty są PRZEPIĘKNE, bardzo mądre, układne i towarzyskie . Ale podobno kosmicznie drogie.
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Uśmieszek06 Liczba postów : 1132 Dołączył : 09/12/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 2:59 am
Sakura napisał:
A ja marzę o tym, żeby mieć Golden Retrievera i kota Scottish Folda (ew. pięknego, mądrego dachowca). Te kociaki są przecudne . Ideał: rudzielec lub szary z miodowymi oczami
Zwisłouche są cudowne. Szkoda tylko, że tyle tych wad genetycznych mogą mieć.
Węża by się chciało, oj tak. Albo baniaczek z tigerami...
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:00 am
mina stirit1 - a regius? calma - ja jakoś nie mam weny by jeszcze bawić się z inkubacją jaj, stąd wybór pończoszek. Inaczej pewnie były by i one, i odmian więcej, i dostęp sporo łatwiejszy. Ale jednak to te niebieskości mnie zauroczyły
A w ogóle czekam na odzew obrońców praw myszoskoczków (tak, będę hodować myszoskoczki na karmę, jakbym miała kupować oseski mysie to bym poszła z torbami) xD
Sakura ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:05 am
Uśmieszek napisał:
Sakura napisał:
Zwisłouche są cudowne. Szkoda tylko, że tyle tych wad genetycznych mogą mieć.
Węża by się chciało, oj tak. Albo baniaczek z tigerami...
Masz na myśli psa czy kota? Oba mają klapnięte uszka .
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:11 am
Kota, kota. Są dwie nazwy: Scottish Fold lub szkocki zwisłouchy.
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:17 am
A mi się dziś przypomniało, dzięki temu tematowi, że parę lat temu czaiłam się na kraba pustelnika Może, skoro nie mam aktualnie szans na psa, zadowolę się skorupiakiem
Sakura ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:18 am
Uśmieszku, w zasadzie najmniej wad genetycznych mają zawsze mieszańce. One nie są krzyżowane na zasadzie brat z siostrą, ojciec z córką, itd., tylko łączą się z osobnikami w pełni im odpowiadającymi pod względem genetycznym. Nierasowe psy czy koty są najzdrowsze, gdyż zazwyczaj udaje im się uniknąć tzw. chowu wsobnego
Uśmieszek ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:23 am
Inbred? W każdym razie, zwisłouche są wybitnie podatne na dysplazje stawu biodrowego, skrzywienia kręgosłupa... A szkoda.
carrie17 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : carrie17 Liczba postów : 921 Dołączył : 02/06/2012
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:44 am
Ja bym nie dała rady mieć węża, a dokładniej, nie miałabym serca karmić go gryzoniami, nawet mrożonymi, więc biedak chyba by zdechł z głodu
mnie się marzy szop pracz
Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 3:58 am
Ja oczywiście marzę o koniu Pięknym i dostojnym wierzchowcu, najlepiej o jasnej bądź karej maści Rasy wybranej nie mam, bo to nie ma znaczenia, z końmi styczność mam od wielu lat, i wiem, że każdy ma coś w sobie.
Wężyk, wężyk - zwierzę fajne, oczywiście, ale gdybym takowego posiadała to odszedłby z tego świata tak samo jak wężyk carrie xD
W domu posiadam 2 psiaki - Shih Tzu, ścięte kuleczki oczywiście (nie dałabym rady z czesaniem, poza tym chyba krótkowłochacze są ładniejsze ) Parkę rasową, już jeden miot poszedł od 3 letniego psa i 2 letniej suczki. Mam też mojego myszaka, Pyśka
koniara25000 Jedną nogą w ZM
Nick w grze : koniara25000 Liczba postów : 589 Dołączył : 08/01/2012
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:03 am
Ja to bym chciała mieć wilczaka Czechosłowackiego, lub ogólnie wilka, a z kotów to mein coona. Konia to też bym chciała mieć, pełnej krwi angielskiej lub appalosa. Węże też są fajne ale nie takie karyple, tylko takie wielkie, taki jak ten:
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:08 am
Dobra, wszyscy padna trupem po mojej wypowiedzi: oprócz poprzednio wymienionych zwierzaków chciałabym mieć... tygrysa albinosa (tak to się chyba nazywa). Takiego całego białego w kasztanowe pasy i z niebieskimi oczami
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:10 am
Aglyss napisał:
Dobra, wszyscy padna trupem po mojej wypowiedzi: oprócz poprzednio wymienionych zwierzaków chciałabym mieć... tygrysa albinosa (tak to się chyba nazywa). Takiego całego białego w kasztanowe pasy i z niebieskimi oczami
No one są piękne, ale mi się bardziej podobają z czarnymi paskami. Coś podobnego jest u lwów tylko że to nie jest albinizm, tylko genetyczne.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:12 am
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
No one są piękne, ale mi się bardziej podobają z czarnymi paskami. Coś podobnego jest u lwów tylko że to nie jest albinizm, tylko genetyczne.
Eee tam, nie ważne jaki kolor pasków, byleby biały był. Tylko pewnie to kosztyje ze dwa miliony dolarów jak nic... No i trzymaj takiego kolosa w domu.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:14 am
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
Eee tam, nie ważne jaki kolor pasków, byleby biały był. Tylko pewnie to kosztyje ze dwa miliony dolarów jak nic... No i trzymaj takiego kolosa w domu.
Bez kitu, wybrazić tylko sobie jake też ,,odpadki" by zostawiał, karme to chyba trzeba całe kawały mięcha kupować.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:16 am
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
Bez kitu, wybrazić tylko sobie jake też ,,odpadki" by zostawiał, karme to chyba trzeba całe kawały mięcha kupować.
Kawały mięcha? Raczej padlinę, i to hurtowo!
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:17 am
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
No chyba, można też go wypuśić żeby sam sobie jakiegoś jelonka upolował, tak jak kot myszke.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:26 am
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
No chyba, można też go wypuśić żeby sam sobie jakiegoś jelonka upolował, tak jak kot myszke.
tsaaa, a las zmieniać co tydzień, bo wszystko by powyżerał
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:29 am
Tygryski, tygryski... dziewczyny, nie ma się co rozdrabniać, jak już, to proponuję brać takie cudo:
Liger, po naszemu lygrys - bydlę, które nie ma w genach hamulca wzrostu, potomek samca lwa i samicy tygrysa.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:31 am
A skoro już jesteśmy przy kotowatych.. Nie pogardziłabym też śnieżną panterą (irbisem). One również sa przepiekne
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:33 am
Malto napisał:
Tygryski, tygryski... dziewczyny, nie ma się co rozdrabniać, jak już, to proponuję brać takie cudo:
Liger, po naszemu lygrys - bydlę, które nie ma w genach hamulca wzrostu, potomek samca lwa i samicy tygrysa.
Oglądałam o tych bydlakach program, jak dla mnie jest trochę za duży.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:34 am
Aglyss napisał:
A skoro już jesteśmy przy kotowatych.. Nie pogardziłabym też śnieżną panterą (irbisem). One również sa przepiekne
No, są przecudne. Ja bym nie pogardziła gepardem lub rysiem.
Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:44 am
Ja bym chciała Alaskana Malamute,sznaucera miniaturkę albo syberyjskiego husky'iego.A z kotowatych to maine coon'a.A z dzikich to lygrysa albo rysia.
Temat: Re: Wymarzony zwierz Pią Lip 06, 2012 4:48 am
koniara25000 napisał:
Aglyss napisał:
No, są przecudne. Ja bym nie pogardziła gepardem lub rysiem.
To lepiej zrób sobie trening prędkości u vernille, bo jak ci ten gepard ucieknie to będziesz musiała po niego nieźle zasuwać