| Pomocne sprawy konie | |
|
+11Philipek Sakura Alasky Ejli EveDallas -Eruina- Takashiro zαbαvεcкαα xTikTakx Calma tinolandia 15 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Gość Gość
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Sob Lip 14, 2012 11:39 am | |
| - Teadie napisał:
- Ja mam problem w galopie... Miałam niedawno pierwszy galop - jedno kółko. I to jest masakra jakaś po prostu. D: Odbijam się w siodle jak ryba złapana w sieć. D;
Tak samo jest w kłusie ćwiczebnym. ._. No to witaj w klubie Ty przynajmniej na lonży (chyba), a ja samodzielnie! W dodatku ludzie się na mnie gapili. Pewnie myśleli, że jakaś idiotka na koniu jedzie... |
|
| |
tinolandia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : tinolandia Liczba postów : 1555 Dołączył : 17/05/2012
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Sob Lip 14, 2012 12:39 pm | |
| Ja muszę namówic mamę żeby znowu mnie zapisała na jazdę, bo zatęskniłam za końmi... |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Sob Lip 14, 2012 4:34 pm | |
| Oj nie na lonży.. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Nie Lip 15, 2012 12:41 am | |
| No to jesteśmy jak siostry |
|
| |
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Nie Lip 15, 2012 6:03 am | |
| - Unicorn Champions napisał:
- No to jesteśmy jak siostry
no mam ulubionego konia nazywa sie Luna | |
|
| |
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Nie Lip 15, 2012 6:17 am | |
| - tinolandia napisał:
- Unicorn Champions napisał:
no mam ulubionego konia nazywa sie Luna Podobno twój ulubiony koń parę dni temu to byl Cytryn... | |
|
| |
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Nie Lip 15, 2012 6:23 am | |
| - mina stirit1 napisał:
- tinolandia napisał:
no mam ulubionego konia nazywa sie Luna Podobno twój ulubiony koń parę dni temu to byl Cytryn... przepraszam o czym ty mówisz ? (możliwe ,a nie czytałaś wątku jestem nową tinolandią) | |
|
| |
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Nie Lip 15, 2012 7:20 am | |
| - tinolandia napisał:
- mina stirit1 napisał:
- tinolandia napisał:
no mam ulubionego konia nazywa sie Luna Podobno twój ulubiony koń parę dni temu to byl Cytryn... przepraszam o czym ty mówisz ? (możliwe ,a nie czytałaś wątku jestem nową tinolandią) Jacie...odbudowa tinolandii Jednakże styl pisania masz nadal taki sam więc nie można się rozczytać i nie wiadomo o czym mówisz, ale to Twój problem. Dla mnie "tinolandia" zawsze będzie taka sama. Nara | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Nie Lip 15, 2012 7:54 am | |
| Ja z kolei mam problem z utrzymaniem łydki na właściwym miejscu w kłusie anglezowanym. Cały czas idzie mi do przodu i przemieszcza się jak wahadło zegara. Za nic nie mogę jej utrzymać w jednym miejscu. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Pon Lip 16, 2012 2:49 am | |
| - Teadie napisał:
- Ja mam problem w galopie... Miałam niedawno pierwszy galop - jedno kółko. I to jest masakra jakaś po prostu. D: Odbijam się w siodle jak ryba złapana w sieć. D;
Tak samo jest w kłusie ćwiczebnym. ._. Miałam raz sytuację, w której koń (mój dawny ulubieniec, Domino - R.I.P) poniósł mnie chwilę galopem (wtedy jeszcze nie próbowałam galopu. Zauważyłam wtedy, że bez jakiegokolwiek przygotowania, na luźno ten galop był całkiem wygodny. Nie trzymałam się, nie spięłam, za to siedziałam w siodle jak szmaciana lalka (niebezpieczne, jak diabli). Zawsze miałam problem z dosiadem, w kłusie ćwiczebnym fruwałam na wszystkie strony, w galopie tak samo. Pamiętam, gdy wsiadłam na potężne konisko, które w kłębie miało chyba 1.80 cm. Ten koń był jakąś masakrą. Co jakiś czas ni z gruchy, ni z pietruchy płoszył się i uskakiwał, a ja z nim, trzymając się kurczowo grzywy, żeby nie zlecieć z tej wysokości. Koń miał niesamowicie ciężki chód. Nie wiem, czy był krzyżówką z koniem pociągowym czy jak było w jego przypadku. W każdym razie wyszłam z jazd z potężnym siniakiem na udzie i przez dwa dni wydawało mi się, że chodzę jak kaczka . Nie dało się jeździć na nim kłusem ćwiczebnym, bo po prostu wyrzucał człowieka z siodła, jak katapulta. | |
|
| |
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Sro Lip 18, 2012 6:32 am | |
| Ja mam problem jak zakładam siodło to zak je zapinam Luna musi mieć marchewke do gryzienia bo inaczej by mnie ugryzła
jak to zamnienić./? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Sro Lip 18, 2012 10:55 am | |
| - tinolandia napisał:
- Ja mam problem jak zakładam siodło to zak je zapinam Luna musi mieć marchewke do gryzienia bo inaczej by mnie ugryzła
jak to zamnienić./? Zawiąż jej krótko kantar albo poproś kogoś żeby ją potrzymał. |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Sro Lip 18, 2012 11:16 am | |
| - tinolandia napisał:
- Ja mam problem jak zakładam siodło to zak je zapinam Luna musi mieć marchewke do gryzienia bo inaczej by mnie ugryzła
jak to zamnienić./? Wystarczy skrócić uwiąz na tyle, aby koń nie mógł machać łbem na wszystkie strony. | |
|
| |
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie Czw Lip 19, 2012 3:31 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pomocne sprawy konie | |
| |
|