Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Pomocne sprawy konie

Go down 
+11
Philipek
Sakura
Alasky
Ejli
EveDallas
-Eruina-
Takashiro
zαbαvεcкαα
xTikTakx
Calma
tinolandia
15 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Gość
Gość
Anonymous

Pomocne sprawy konie - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSob Lip 14, 2012 11:39 am

Teadie napisał:
Ja mam problem w galopie... Miałam niedawno pierwszy galop - jedno kółko. I to jest masakra jakaś po prostu. D: Odbijam się w siodle jak ryba złapana w sieć. D;
Tak samo jest w kłusie ćwiczebnym. ._.
No to witaj w klubie Very Happy Ty przynajmniej na lonży (chyba), a ja samodzielnie! W dodatku ludzie się na mnie gapili. Pewnie myśleli, że jakaś idiotka na koniu jedzie... Pomocne sprawy konie - Page 2 2153337378
Powrót do góry Go down
tinolandia
Przyjaciel Zagrody
tinolandia

Nick w grze : tinolandia
Liczba postów : 1555

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSob Lip 14, 2012 11:43 am

Unicorn Champions napisał:
Teadie napisał:
Ja mam problem w galopie... Miałam niedawno pierwszy galop - jedno kółko. I to jest masakra jakaś po prostu. D: Odbijam się w siodle jak ryba złapana w sieć. D;
No to witaj w klubie Very Happy Ty przynajmniej na lonży (chyba), a ja samodzielnie! W dodatku ludzie się na mnie gapili. Pewnie myśleli, że jakaś idiotka na koniu jedzie... Pomocne sprawy konie - Page 2 2153337378

nie sama jeżdże do lasu
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=109826
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSob Lip 14, 2012 12:39 pm

Ja muszę namówic mamę żeby znowu mnie zapisała na jazdę, bo zatęskniłam za końmi...
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSob Lip 14, 2012 4:34 pm

Oj nie na lonży.. Pomocne sprawy konie - Page 2 2153337378
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 12:41 am

No to jesteśmy jak siostry lol!
Powrót do góry Go down
tinolandia
Przyjaciel Zagrody
tinolandia

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 6:03 am

no mam ulubionego konia nazywa sie Luna
Powrót do góry Go down
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Nick w grze : British Dougs
Liczba postów : 526

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 6:17 am

tinolandia napisał:

Podobno twój ulubiony koń parę dni temu to byl Cytryn...
Powrót do góry Go down
tinolandia
Przyjaciel Zagrody
tinolandia

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 6:23 am

mina stirit1 napisał:
tinolandia napisał:

przepraszam o czym ty mówisz ?
(możliwe ,a nie czytałaś wątku jestem nową tinolandią)
Powrót do góry Go down
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Nick w grze : British Dougs
Liczba postów : 526

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 7:20 am

tinolandia napisał:
mina stirit1 napisał:
tinolandia napisał:

przepraszam o czym ty mówisz ?
(możliwe ,a nie czytałaś wątku jestem nową tinolandią)

Jacie...odbudowa tinolandii
Jednakże styl pisania masz nadal taki sam więc nie można się rozczytać i nie wiadomo o czym mówisz, ale to Twój problem.
Dla mnie "tinolandia" zawsze będzie taka sama.
Nara

Powrót do góry Go down
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostNie Lip 15, 2012 7:54 am

Ja z kolei mam problem z utrzymaniem łydki na właściwym miejscu w kłusie anglezowanym. Cały czas idzie mi do przodu i przemieszcza się jak wahadło zegara. Za nic nie mogę jej utrzymać w jednym miejscu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostPon Lip 16, 2012 2:49 am

Teadie napisał:

Miałam raz sytuację, w której koń (mój dawny ulubieniec, Domino - R.I.P) poniósł mnie chwilę galopem (wtedy jeszcze nie próbowałam galopu. Zauważyłam wtedy, że bez jakiegokolwiek przygotowania, na luźno ten galop był całkiem wygodny. Nie trzymałam się, nie spięłam, za to siedziałam w siodle jak szmaciana lalka (niebezpieczne, jak diabli). Zawsze miałam problem z dosiadem, w kłusie ćwiczebnym fruwałam na wszystkie strony, w galopie tak samo. Pamiętam, gdy wsiadłam na potężne konisko, które w kłębie miało chyba 1.80 cm. Ten koń był jakąś masakrą. Co jakiś czas ni z gruchy, ni z pietruchy płoszył się i uskakiwał, a ja z nim, trzymając się kurczowo grzywy, żeby nie zlecieć z tej wysokości. Koń miał niesamowicie ciężki chód. Nie wiem, czy był krzyżówką z koniem pociągowym czy jak było w jego przypadku. W każdym razie wyszłam z jazd z potężnym siniakiem na udzie i przez dwa dni wydawało mi się, że chodzę jak kaczka Razz. Nie dało się jeździć na nim kłusem ćwiczebnym, bo po prostu wyrzucał człowieka z siodła, jak katapulta.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
tinolandia
Przyjaciel Zagrody
tinolandia

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSro Lip 18, 2012 6:32 am

Ja mam problem jak zakładam siodło to zak je zapinam Luna musi mieć marchewke do gryzienia bo inaczej by mnie ugryzła

jak to zamnienić./?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSro Lip 18, 2012 10:55 am

tinolandia napisał:
Ja mam problem jak zakładam siodło to zak je zapinam Luna musi mieć marchewke do gryzienia bo inaczej by mnie ugryzła

jak to zamnienić./?

Zawiąż jej krótko kantar albo poproś kogoś żeby ją potrzymał.
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostSro Lip 18, 2012 11:16 am

tinolandia napisał:

jak to zamnienić./?

Wystarczy skrócić uwiąz na tyle, aby koń nie mógł machać łbem na wszystkie strony.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
tinolandia
Przyjaciel Zagrody
tinolandia

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipostCzw Lip 19, 2012 3:31 am

ok dzięki
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Pomocne sprawy konie   Pomocne sprawy konie - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Pomocne sprawy konie
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Wyjaśnienie sprawy
» sprawy dla koni !!!nowość!!!
» sprawy dla koni !!!nowość!!!
» Końskie sprawy - nietypowa prośba :)
» Nasze końskie sprawy(krytyka)

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach