Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) | |
|
+5Star-x3 Feniks Hella LadyArvena Nevarra 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 08, 2011 4:01 am | |
| Wejdź i przekonaj się jakie nowości wprowadziliśmy do gry! - Cytat :
- Zaczynamy dzisiaj, dostosuj stronę swojego konia i odkryj nowe funkcje!
Odkryj Zestaw Harmonii: - nieograniczona ilość Promieni Heliosa - Złote Jabłko - Złoty Róg - Lira Apolla
Lub wypróbuj darmowe animacje na stronie konia
Wypróbuj również nowe funkcje w grze. Oto kilka z nich: - zmiany w zawodach - zbierz plony jednym kliknięciem - kiedy umieszczasz konia w OJ na liście bonusów widoczny jest prysznic - twoje preferencje sortowania będą zapamiętywane podczas wchodzenia na pola i łąki - teraz już podczas budowy toru do skoków, dresażu i crossu widoczny jest poziom trudności
Aby dowiedzieć się więcej zajrzyj do dziennika zmian A oto i on: - Cytat :
- Animacja koni
Wprowadź swoje konie do życia poprzez animowane otoczenie Odkryj wszelkiego rodzaju animacje do personalizacji koni ... Deszcz, śnieg, bańki, gwiazdy, znajdziesz to wszystko! (przypisek własny - do wyboru jest kilka drobnych animacji: mgła, kolorowe gwiazdki, maki, deszcz, żółte gwiazdki, dmuchawce, śnieg, jesienne liście, ogniki, spadające gwiazdy, motyle i bąbelki)
Odkryj przepiękne pejzaże Z Promieniem Heliosa możesz użyć pięknych krajobrazów jako wyjątkowego tła.
Możesz także użyć Promienia Heliosa razem ze Złotym Jabłkiem (ale tylko najnowsze są zgodne)
Chcesz wiecej? Z Zestawem Harmonii nadasz koniowi nową maść, zmienisz tło ile tylko zapragniesz i dostosujesz jego towarzysza!
Masz talent? Zacznij tworzyć maści, tła i towarzyszy! następnie zaoferuj je dzięki czarnej perle, wygrywasz kupony jeśłi zostaną zaakceptowane
Zmiany w zawodach Bardziej zrównoważone umiejętności drogą do nowych zawodów
W ciągu kilku miesięcy odkryjesz nowe westernowe dyscypliny takie jak cutting (ma to jakiś przekład na PL?). W międzyczasie zrównoważyliśmy umiejętności w obecnych dyscyplinach: - biegi przełajowe i skoki zużywają 12% energii - barrel racing (wyścigi wokół beczek) zużywają 1/4 mniej energii 12% energii - wszystkie zawody trwają 2 godziny - teraz zarabiasz więcej equus za skoki, przełaje i barrel racing - biegi przełajowe dodają teraz punkty również do umiejętności skoków
Zestawienie Dyscyplina - stary czas - nowy czas - bonus equus Przełaje - 2h - 2h - - Skoki - 1h 30m - 2h - +6% Ujeżdżenie - 2h - 2h - - Galop - 1h 45m - 2h - +4% Kłus - 1h 45m - 2h - +4% Barrel - 1h 45m - 2h - +6%
Zmiany te wyrównają poziom ras w skokach i przełaju (niektóre zużywały mniej energii i czasu) jako dodatek do tych zmian i zbalansowania gry jazdy poprawiające skoki wymagają co najmneij 6% energii
Udoskonalenia ośrodka jeździeckiego Łatwiejsze i szybsze
- zbierz plony jednym kliknięciem - kiedy umieszczasz konia w OJ na liście bonusów widoczny jest prysznic - twoje preferencje sortowania będą zapamiętywane podczas wchodzenia na pola i łąki - teraz już podczas budowy toru do skoków, dresażu i crossu widoczny jest poziom trudności
A także... Możesz wymieniać towarzyszy Cena za zestaw chmurek spada do 5 kuponów OJ, które mają więcej niż 5 koni boskich są oznaczone zamiast mieć fioletowej nazwy W ciągu 2 miesiecy Podkowy Hefajstosa zostaną usunięte z gry, więc wykorzystaj je zanim nie znikną następujące akcje będą resetowane podczas postarzania koni (7:00 czasu serwera): - głaskanie Xanthosa - i coś czego nie rozumiem: Receiving a Black Market item from a player who hasn't bought any passes (zabiorą jakiś przedmiot z CR graczowi który nie kupił żadnego kuponu?) Stworzone maści etc z Czarnej perły CR ponownie dostępne na stronie autorów Możesz teraz wybrać nowy tryb selekcji wartości podczas kilku akcji na stronie konia zaznaczając pole wyboru na stronie ustawień konta Uff.. i to wszystko. Przepraszam za moje kaleczenie tłumaczenia | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 08, 2011 5:57 am | |
| - Nevarra napisał:
- Wejdź i przekonaj się jakie nowości wprowadziliśmy do gry!
- Cytat :
- kiedy umieszczasz konia w OJ na liście bonusów widoczny jest prysznic - twoje preferencje sortowania będą zapamiętywane podczas wchodzenia na pola i łąki - teraz już podczas budowy toru do skoków, dresażu i crossu widoczny jest poziom trudności
Aby dowiedzieć się więcej zajrzyj do dziennika zmian
Za prysznice duży plus Przy ustalaniu zawodów brak podawanej automatycznie trudności był rzeczywiście męczący... Plus - Nevarra napisał:
A oto i on: - Cytat :
- Animacja koni
Wprowadź swoje konie do życia poprzez animowane otoczenie Odkryj wszelkiego rodzaju animacje do personalizacji koni ... Deszcz, śnieg, bańki, gwiazdy, znajdziesz to wszystko! (przypisek własny - do wyboru jest kilka drobnych animacji: mgła, kolorowe gwiazdki, maki, deszcz, żółte gwiazdki, dmuchawce, śnieg, jesienne liście, ogniki, spadające gwiazdy, motyle i bąbelki)
ŻĘ CO??? Wejdę na czyjegoś konia, i będzie mi migotał na ekranie gwiazdkami!? Co się dzieje z tą grą!? Chyba zauważono, że dużo osób przepada za glitery :/ - Nevarra napisał:
- Cytat :
Zmiany w zawodach Bardziej zrównoważone umiejętności drogą do nowych zawodów
W ciągu kilku miesięcy odkryjesz nowe westernowe dyscypliny takie jak cutting (ma to jakiś przekład na PL?). W międzyczasie zrównoważyliśmy umiejętności w obecnych dyscyplinach: - biegi przełajowe i skoki zużywają 12% energii - barrel racing (wyścigi wokół beczek) zużywają 1/4 mniej energii 12% energii - wszystkie zawody trwają 2 godziny - teraz zarabiasz więcej equus za skoki, przełaje i barrel racing - biegi przełajowe dodają teraz punkty również do umiejętności skoków
Zestawienie Dyscyplina - stary czas - nowy czas - bonus equus Przełaje - 2h - 2h - - Skoki - 1h 30m - 2h - +6% Ujeżdżenie - 2h - 2h - - Galop - 1h 45m - 2h - +4% Kłus - 1h 45m - 2h - +4% Barrel - 1h 45m - 2h - +6%
Zmiany te wyrównają poziom ras w skokach i przełaju (niektóre zużywały mniej energii i czasu) jako dodatek do tych zmian i zbalansowania gry jazdy poprawiające skoki wymagają co najmneij 6% energii
Mogli by w ogóle nam te westernowe zawody dać, żeby wszystko sie zrównało... Dłuższy czas wyścigów... W ogóle namieszanie... Trzeba będzie to rozgryźć w praktyce, żeby coś powiedzieć. - Nevarra napisał:
- Cytat :
A także... Możesz wymieniać towarzyszy Cena za zestaw chmurek spada do 5 kuponów OJ, które mają więcej niż 5 koni boskich są oznaczone zamiast mieć fioletowej nazwy W ciągu 2 miesiecy Podkowy Hefajstosa zostaną usunięte z gry, więc wykorzystaj je zanim nie znikną następujące akcje będą resetowane podczas postarzania koni (7:00 czasu serwera): - głaskanie Xanthosa - i coś czego nie rozumiem: Receiving a Black Market item from a player who hasn't bought any passes (zabiorą jakiś przedmiot z CR graczowi który nie kupił żadnego kuponu?) Stworzone maści etc z Czarnej perły CR ponownie dostępne na stronie autorów Możesz teraz wybrać nowy tryb selekcji wartości podczas kilku akcji na stronie konia zaznaczając pole wyboru na stronie ustawień konta Zmiana towarzyszy - dużo osób o to prosiło... Mi to na razie obojętne, ale pewnie gdybym miała konie wygrywające GP, to by mi pewnie zależało Zmiana z OJ z boskimi końmi - zmiana estetyczna. Bez różnicy Podkowy Hefajstosa zabierają? A co one przeszkadzają? Mam jedne. Trzeba będzie zużyć... " Receiving a Black Market item from a player who hasn't bought any passes"???? Jak ktoś ani jednego kuponu nie kupił to nie może mieć rzeczy z CR!? Przecież nawet w samouczku i potem w misjach coś się dostawało.... Co do maści - brawo W tej chwili nie mogę zobaczyć, kto użył moich maści :/ | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 08, 2011 6:18 am | |
| Doszła drobna kosmetyka (rzecz gustu - stara wersja bardziej mi się podobała) maści overo I na przykładzie stara wersja: I nowa: - Cytat :
- " Receiving a Black Market item from a player who hasn't bought any passes"???? Shocked Shocked Shocked Shocked
Jak ktoś ani jednego kuponu nie kupił to nie może mieć rzeczy z CR!? Przecież nawet w samouczku i potem w misjach coś się dostawało.... No właśnie tego nie rozumiem. Sama na h.com nie kupiłam za realną kasę żadnego i nie wiem co będzie... Zabiorą mi to wszystko?! ja się nie zgadzam, ja tu fortunę wydałam na KF, na PZ, na zdobycie duszka by przynosił mi rzeczy z CR i co?! | |
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 08, 2011 1:53 pm | |
| Mały dodatek - międzynarodowe howrse szykuje się na dodanie kolejnej rasy - trakeńskiej. | |
| | | Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 08, 2011 2:10 pm | |
| Mam nadzieję że nowa rasa pojawi się też na polskim howrse. Fajnie by było. Może też kiedyś wprowadzą jakąś polską rasę... A u fajnie że nowa wersja maści Overo weszła ta poprzednia była strasznie nienaturalna. | |
| | | Feniks Nowy
Liczba postów : 9 Dołączył : 24/05/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Czw Cze 09, 2011 12:29 am | |
| Za nie długo howrse to nie będzie gra o koniach tylko o psach, kotkach, smokach.... Nowa maść pinto wydaje mi się dziwna. Może przez przyzwyczjenie do starej. A trakeny już widziałam na niemieckim howrse | |
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 15, 2011 3:56 am | |
| hmmm... Animacja jest darmowa? Oo
Dla tych, którzy chcą zobaczyć o co chodzi z animacją, trzy przykłady (więcej koni brak XD ) motylki: http://us.howrse.com/elevage/fiche/?id=29399 deszcz: http://us.howrse.com/elevage/fiche/?id=170838 chmury: http://us.howrse.com/elevage/fiche/?id=108986 | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 15, 2011 8:10 am | |
| Ta animacja jest głupia wg mnie . oO | |
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sro Cze 15, 2011 10:23 am | |
| Tak animacja - póki co - jest za free. Pewnie zaraz wymyślą jakieś cudo za 1 kupon, w końcu zarobić trzeba xD | |
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Pią Cze 17, 2011 7:29 am | |
| Dopisuję do tego tematu, bo o tym samym Ow pisze. A że jeszcze u nas nie weszło to nowego tematu nie będę otwierać - Ow napisał:
- Witajcie!
Ponieważ wielokrotnie na forum pojawiały się pytania o Promień Heliosa, Złoty Róg i dostępność nowych projektów z przestrzeni twórczej, postanowiłam uchylić rąbka tajemnicy
Nowe możliwości pojawią się już w przyszłym tygodniu!
• Dostępne będą następujące przedmioty i funkcje pozwalające na personalizację konia: * Promień Heliosa -> Pozwoli na zmianę otoczenia (tła) konia. Będziecie mogli użyć kilku gotowych otoczeń zrobionych przez naszych grafików oraz tych, które wygrały głosowanie w maju! * Złoty Róg -> Pozwoli nadać nowy wygląd towarzyszowi. Będzie dostępny w Zestawie Harmonii. * Zestaw Harmonii -> Będzie zawierał Lirę Apolla, Złoty Róg, Złote Jabłko oraz specjalny Promień Heliosa, pozwalający na zmianę otoczenia danego konia bez limitu. * Animacje -> Dostępne dla każdego!
• Zmienią się niektóre zasady dot. zawodów i treningów: * Konkurs skoków i Biegi przełajowe będą kosztować co najmniej 12 punktów energii. * Wszystkie zawody będą trwać 2 godziny. * Konkurs skoków i wyścigi będą przynosić większe wygrane. * Trening poprzez przejażdżki po stromym stoku będzie kosztować mniej energii. * Biegi przełajowe będą podnosić umiejętność skoków.
• Oraz wprowadzimy kilka małych ulepszeń: * Budując tor do Biegów przełajowych lub konkursów w ujeżdżeniu, będzie można od razu zobaczyć zmiany w poziomie trudności konkursu. * Rejestrując konia w zawodach, wyświetlą się tylko te zawody, w których nie jest jeszcze zapisany.
Więcej informacji znajdziecie w dzienniku zmian bezpośrednio po aktualizacji!
A teraz, kilka szczegółów dotyczących Promienia Heliosa Wykorzystując Promień na dowolnym koniu będziecie mieli możliwość uzyskania dwóch widoków zwierzęcia:
Standardowego, jaki występuje u wszystkich koni:
Oraz rozszerzonego, w którym wszystkie okienka akcji przesunięte zostają poniżej konia:
Ten rozszerzony pewnie dodatkowo płatny | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Pią Cze 17, 2011 10:10 am | |
| Motylki, chmurki, gwiazdki, deszcz (który, na marginesie, najbardziej mi się z tego całego tatałajstwa podoba) - dodatki, które mnie zirytowały Nie chodzi mi tylko o wygląd i o to, że nie lubię, jak mi coś migocze na ekranie - chodzi mi głównie o szybkość wczytywania się strony. Osoby, które mają wolne łącze, mogą odczuć spowolenienie działania howrse. Kwestią gustu jest to, że wygląda mi to dość tandetnie. Proponuję dorzucić jeszcze jakiś łeb konia koło kursora, będzie się pięknie komponował. Cena 1 kuponu? O tak, jasne. Jeśli to u nas wprowadzą, a będę zmuszona kupić konia z takim bajerem, dopłacę kupon, by mi to usunięto A na poważnie - czy da się usunąć ten dodatek? Jeśli dało się go koniowi lub kupiło się konia z motylkami czy innymi chmurkami? Skoro już chcieli wprowadzać animację, mogliby "ożywić" konie. Przeżyłabym, gdyby na przykład macały ogonami czy potrząsały łbami. Coś w deseń koni wędrownych. O tym zagarnięciu przedmiotów z Czarnego Rynku od osoby, która nie kupiła kuponu... podzielam Waszą niewiedzę. Nie sądzę jednak, by było tak, jak piszecie. Dyskryminacja na całego. Administracja gry nie narażałaby się w ten sposób sporej części graczy. Propagowanie kradzieży? | |
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Pią Cze 17, 2011 10:54 am | |
| - Cytat :
- Ten rozszerzony pewnie dodatkowo płatny Wink
A wyjątkowo za darmo xD Je4st pstryczek nad konikiem, który przesuwa ramki w dół. Strasznie niewygodne podczas opieki - Cytat :
- A na poważnie - czy da się usunąć ten dodatek? Jeśli dało się go koniowi lub kupiło się konia z motylkami czy innymi chmurkami?
Jeśli się dało to się usunąć da. Nie wiem jak z kupnem. Niemniej opcja "bez animacji" tez istnieje (i chwała im za to) | |
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sob Cze 18, 2011 5:06 am | |
| Cytat z rozmowy z forum w grze: - Cytat :
- karolinkaj napisał:
- Animacje extra wszystko super a takie pytanko:
Czy to będzie od poniedziałku?
- igulek0201 napisał:
Tak.To będzie od ponieziałku(Calvana mi tak napisała)
Czyli prawdopodobnie w poniedziałek wchodzi zestaw i animacje | |
| | | Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Sob Cze 18, 2011 8:44 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Cytat z rozmowy z forum w grze:
- Cytat :
- karolinkaj napisał:
- Animacje extra wszystko super a takie pytanko:
Czy to będzie od poniedziałku?
- igulek0201 napisał:
Tak.To będzie od ponieziałku(Calvana mi tak napisała)
Czyli prawdopodobnie w poniedziałek wchodzi zestaw i animacje W ten poniedziałek? | |
| | | konskadziewczyna Nowy
Liczba postów : 40 Dołączył : 11/03/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Nie Cze 19, 2011 11:28 am | |
| Specjalnie kupowałam jakieś słabe konie na International, by pokazać Wam inne animacje ;D - bąbelki - http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=13094761 - światełka - http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=13093753 - gwiazdki - http://www.howrse.com/elevage/fiche/?id=11387427 | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Nie Cze 19, 2011 12:32 pm | |
| I ciekawe co jeszcze wymyślą w tej grze. Jeszcze troszkę barwnych pierdółek i oczopląsu będzie się można nabawić. Phi! A płać za to? Czy to w ogóle coś daje te tło lub zmiana maści zwierzaka? |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) Wto Cze 21, 2011 10:12 am | |
| Szczerze to ja tego troszkę nie rozumiem, potrzebuję trochę czasu żeby się przyzwyczaić do tych nowości, więc jak na razie wypowiadać się nie będę | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) | |
| |
| | | | GRA-Zestaw Harmonii i nowości (serwer angielski) | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|