Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 | |
|
+2najreproduktor Karolina211 6 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Czw Sie 02, 2012 3:46 pm | |
| Tak więc pytam o urządzenie, z którego korzystaliście, macie na jego temat pozytywną opinię i możecie je polecić Moje maleństwo niestety troszkę się zepsuło, kabelek się złamał tuż przy samym tablecie i czasem odmawia posłuszeństwa aktualnie, żeby działał, używam plasteliny no nic, miałam najprostszy Bamboo PEN (o taki: KLIK) i osobiście jestem zadowolona, długo i dobrze służył, dlatego najchętniej zostałabym przy Wacomie moje skromne wymagania co do sprzętu: - firmy Wacom (najlepiej z serii Bamboo :3 sentyment jest :3) - mały - czarny - bez udziwnień, przycisków i jakichś innych dziwolągów - piórko wygodne w użyciu, rozmiarów zwykłego długopisu - cena do 350 zł czekam na propozycje tylko proszę, dawajcie coś, czego używaliście - nie chcę kupować w ciemno! | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Pią Sie 03, 2012 12:07 am | |
| Wacomów nigdy nie używałam, bo od samego początku pozostaję przy Pentagramie. Do Twoich wymagań pasuje mi jeden, którego używałam, Pentagram ThinType. Właściwie tablet to jedna wielka powierzchnia robocza, ciemny, 29 przycisków szybkiego dostępu. Jest cieniuteńki, na ile tylko technologia pozwala, z tego co wiem ma 5mm grubości, więc bardzo wygodnie się na nim rysuje. I ma folię, pod którą możesz podłożyć rysunek referencyjny. Cena w granicach 200zł, ogółem tablet dla osób, które chcą coś do rysowania, nie do szpanowania. |
| | | najreproduktor Jedną nogą w ZM
Liczba postów : 518 Dołączył : 22/07/2011
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Pią Sie 03, 2012 1:13 am | |
| Ja mam Wacom Bamboo3 Pen i jestem bardzo zadowolona, ma dużą czułość piórka, wygodnie się rysuje i w ogóle jedyny minus to troszkę mała powierzchnia robocza, ale czego tu oczekiwać za ok 250 zł Jeśli ktoś chce większą może kupić droższego, większego. Oto on, widzę, że ten także ma dołączony ArtRage jak mój http://allegro.pl/hit-tablet-wacom-bamboo-3-pen-small-fv-gw24-pl-i2515225537.html | |
| | | i3nici Już coś wie
Nick w grze : i3nici Liczba postów : 182 Dołączył : 11/07/2012
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Pon Sie 06, 2012 4:29 pm | |
| Zgadzam się z vernille - również mam Pentagram ThinType i się świetnie spisuje. | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Pon Sie 06, 2012 4:39 pm | |
| Hm... No to się zobaczy, może sb pentagrama kupię, będzie jakieś porównanie | |
| | | Szansonetka Nowy
Liczba postów : 9 Dołączył : 07/08/2012
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Sro Sie 08, 2012 2:12 am | |
| Wacomów ,osobiście nie używałam ... Ale mogę polecić firmy Apple świetnie się spisuję ,ale niestety jest dosyć drogi -_- Z Pentagramu korzystałam raz , i muszę przyznać ,że spisuje się świetnie | |
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Sro Sie 08, 2012 2:35 am | |
| - Szansonetka napisał:
- Wacomów ,osobiście nie używałam ... Ale mogę polecić firmy Apple świetnie się spisuję ,ale niestety jest dosyć drogi -_-
Z Pentagramu korzystałam raz , i muszę przyznać ,że spisuje się świetnie Apple robi tablety graficzne? Nie wiedziałam XD | |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Sob Sie 11, 2012 5:11 am | |
| Pracowałam i na pentagramie i na wacomie. Wygodniejszy w użyciu jest pentagram. Dla początkujących dobry jest Pentagram ThinType. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Sob Sie 11, 2012 5:21 am | |
| Karol nie jest początkująca xD
Ja korzystałam tylko z pożyczonego pentagranmu, i to na ciotki komputerze - mi się pracowało dobrze jak na pierwsze kilka razów:) Wygodny, i praktyczny. Z wacomem kontaktu nie miałam, więc nie wiem. | |
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 Nie Sie 12, 2012 11:19 am | |
| chyba sobie już wybrałam oglądałam wacomy i pentagramy, i jeszcze inne dziwactwa, i doszłam do wniosku, że jeszcze raz zainwestuję w wacoma. szalę przechyliły programy, jakie są "w zestawie", w takiej cenie to szkoda nie kupić TEMAT DO ZAMKNIĘCIA, DZIĘKUJĘ | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 | |
| |
| | | | Tablet graficzny - co mi polecicie? :3 | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|