Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Języki obce | |
|
+66Joshephine Ethlenn AkaiAkumu Miriada Toskania783 mikerowave Tiamat _pati201_ Uharri Agniusek Kai Shouri lue56 Oresama Wild_Horse koniara5842 irreply martyna66015 Paulitka90 Amezia AGONIST Gosiaw Minoo erreo Layzy Vium wercia d Syjamska wierszownik Linea2010 Narkotyka Malto Sheila86 nevinowa kateylin Domel Temperance Sevethe EREIS CzekoBoom Spanielcia avrilka Arrin Moon :3 Clue Selena1992 Julinda010 Asiaa. -Eruina- Alaya Takashiro Aglyss natalias143 EveDallas Nevarra ozzy4401 Fleur. Pati...xd Basia Mikim7 shunra Kinia_Ka blueberry. hanka1998 Alicja3433 anteek LadyArvena 70 posters | |
Jakie języki znasz? | ANGIELSKI - tyle co w szkole | | 9% | [ 110 ] | angielski - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | | 5% | [ 59 ] | angielski - zrozumiem prosty tekst | | 7% | [ 87 ] | angielski - zrozumiem codzienne artykuły w tym języku, swobodnie poruszam się po angielskich stronach | | 7% | [ 79 ] | angielski - potrafię się przywitać | | 7% | [ 79 ] | angielski - potrafię porozmawiać "kali jeść, kali pić" | | 6% | [ 67 ] | angielski - przeprowadzę zwykłą, codzienną rozmowę | | 7% | [ 89 ] | angielski - potrafię rozmawiać bez błędów, zawahań itp. | | 4% | [ 49 ] | NIEMIECKI - tyle co w szkole | | 7% | [ 89 ] | niemiecki - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | | 2% | [ 20 ] | niemiecki - zrozumiem prosty tekst | | 3% | [ 41 ] | niemiecki - zrozumiem codzienne artykuły w tym języku, swobodnie poruszam się po niemieckich stronach | | 1% | [ 13 ] | niemiecki - potrafię się przywitać | | 3% | [ 41 ] | niemiecki - potrafię porozmawiać "kali jeść, kali pić" | | 2% | [ 27 ] | niemiecki - przeprowadzę zwykłą, codzienną rozmowę | | 1% | [ 17 ] | niemiecki - potrafię rozmawiać bez błędów, zawahań itp. | | 0% | [ 6 ] | FRANCUSKI - tyle co w szkole | | 2% | [ 21 ] | francuski - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | | 1% | [ 15 ] | francuski - zrozumiem prosty tekst | | 1% | [ 9 ] | francuski - zrozumiem codzienne artykuły w tym języku, swobodnie poruszam się po francuskich stronach | | 0% | [ 1 ] | francuski - potrafię się przywitać | | 1% | [ 9 ] | francuski - potrafię porozmawiać "kali jeść, kali pić" | | 1% | [ 8 ] | francuski - przeprowadzę zwykłą, codzienną rozmowę | | 1% | [ 8 ] | francuski - potrafię rozmawiać bez błędów, zawahań itp. | | 0% | [ 4 ] | ROSYJSKI - tyle co w szkole | | 1% | [ 14 ] | rosyjski - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | | 1% | [ 11 ] | rosyjski - zrozumiem prosty tekst | | 1% | [ 16 ] | rosyjski - zrozumiem codzienne artykuły w tym języku, swobodnie poruszam się po rosyjskich stronach | | 0% | [ 4 ] | rosyjski - potrafię się przywitać | | 1% | [ 13 ] | rosyjski - potrafię porozmawiać "kali jeść, kali pić" | | 1% | [ 11 ] | rosyjski - przeprowadzę zwykłą, codzienną rozmowę | | 0% | [ 4 ] | rosyjski - potrafię rozmawiać bez błędów, zawahań itp. | | 0% | [ 2 ] | HISZPAŃSKI - tyle co w szkole | | 1% | [ 16 ] | hiszpański - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | | 2% | [ 27 ] | hiszpański - zrozumiem prosty tekst | | 1% | [ 11 ] | hiszpański - zrozumiem codzienne artykuły w tym języku, swobodnie poruszam się po hiszpańskich stronach | | 0% | [ 2 ] | hiszpański - potrafię się przywitać | | 2% | [ 19 ] | hiszpański - potrafię porozmawiać "kali jeść, kali pić" | | 0% | [ 6 ] | hiszpański - przeprowadzę zwykłą, codzienną rozmowę | | 0% | [ 6 ] | hiszpański - potrafię rozmawiać bez błędów, zawahań itp. | | 0% | [ 0 ] | INNY JĘZYK (napisz w poście jaki) | | 1% | [ 15 ] | inny język - tyle co w szkole | | 0% | [ 6 ] | inny język - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | | 2% | [ 23 ] | inny język - zrozumiem prosty tekst | | 1% | [ 13 ] | inny język - zrozumiem codzienne artykuły w tym języku, swobodnie poruszam się po stronach w tym języku | | 0% | [ 5 ] | inny język - potrafię się przywitać | | 1% | [ 15 ] | inny język - potrafię porozmawiać "kali jeść, kali pić" | | 1% | [ 11 ] | inny język - przeprowadzę zwykłą, codzienną rozmowę | | 1% | [ 10 ] | inny język - potrafię rozmawiać bez błędów, zawahań itp. | | 0% | [ 3 ] |
| Wszystkich Głosów : 1211 | | |
| Autor | Wiadomość |
---|
Sevethe Nowy
Nick w grze : Perro Liczba postów : 2 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Języki obce Pon Wrz 10, 2012 3:57 am | |
| Z angielskim jest u mnie kiepsko, umiem jedynie przetłumaczyć proste zdania, przywitać się, przedstawić i powiedzieć, że "Wiktoria głodna, dać Wiktorii jeść". XD Poza tym mam ogółem słomianą ambicję, więc często uczę się języków i zostawiam je w połowie drogi, a potem wszystko zapominam. Umiem kilka słówek z łaciny, kilka zdań z hiszpańskiego (podstawowe, typu "Kocham psy i koty" czy "Dzień dobry/Dobry Wieczór." albo "Nazywam się Wiktoria" etc.), no i jestem obecnie na poziomie początkującym w nauce języka japońskiego. Bez problemu mogę prowadzić codzienną rozmowę, a nawet automatycznie przeklinam po japońsku jak się wkurzę, a moja głowa sama przemienia dajmy na to "Tak" na "Hai", "Pochodzę z Polski" na "Watashi mo Porandu-jin desu" albo "Przepraszam" na "Gomen ne" Mam nadzieję, że zapał nie skończy mi się po kilku miesiącach. xD | |
| | | Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Języki obce Czw Wrz 20, 2012 2:02 pm | |
| Angielskim gadam jak najęta. Niemieckiego nie umiem prawie nic - to co było w szkole. Francuskiego się uczę w szkole rok i 20 dni - dość dużo umiem. Samodzielnie się uczę Norweskiego i Szwedzkiego, później idę na studia. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Języki obce Pią Wrz 28, 2012 11:48 am | |
| >> Wloski - ze wzgledu na miejsce urodzenia... ale co tam moj zyciorys... |
| | | Domel Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Awangarda Liczba postów : 142 Dołączył : 05/05/2012
| Temat: Re: Języki obce Sro Paź 10, 2012 8:46 am | |
| Niemiecki- Posługuję się ze swobodą, nie sprawia mi trudności Angielski- również jak wyżej... Włoski- Podstawy i wyżej umiem ^^ | |
| | | kateylin Nowy
Nick w grze : kateylin Liczba postów : 9 Dołączył : 19/10/2012
| Temat: Re: Języki obce Pią Paź 19, 2012 3:57 am | |
| Angielski i niemiecki tyle co w szkole i włoski. | |
| | | nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: Języki obce Nie Paź 21, 2012 9:10 am | |
| w innych, zaznaczałam jako Japoński, Chorwacki, Włoski i Węgierski. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Języki obce Nie Paź 21, 2012 10:11 am | |
| Stwierdzam uroczyście, ze niemiecki to kali jeść kali pić, moje zdanie na sprawdzianie - Twój dom duży? Miło byc czy twój dom jest duży xD | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Języki obce Nie Paź 21, 2012 12:05 pm | |
| E tam, mój niemiecki lepszy. "Czy w twoje miasto restauracja?", "Tak, w moje miasto restauracja" XD | |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Języki obce Pon Paź 22, 2012 1:44 pm | |
| Angielski całkiem nieźle. Radzę sobie z artykułami a nawet książkami w tym języku. Z filmami przeważnie najłatwiej, ale zależy od akcentu i estetyki wypowiedzi aktora. Jeśli bełkocze to jest trudniej Prócz tego troszkę rosyjski, ale to sama się nieco uczyłam w domu z pomocą "pana magistra" od rosjoznawstwa no i estoński - znajomy mnie uczył. Kali jeść kali pić, ale od biedy coś tam wydukam. Łatwiej to napisać niż powiedzieć a gramatyka jest masakrycznie skomplikowana. Natomiast nie liczę języków w których potrafię powiedzieć "czesc, dzień dobry, do widzenia i kocham cię" bo to bez sensu | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Języki obce Pon Paź 22, 2012 2:16 pm | |
| angielski - dogadam się, chociaż gramatyka momentami może leżeć i kwiczeć. francuski - kiedyś całkiem nieźle (cztery lata liceum o rozszerzonym francuskim, nauczycielka - najcięższa szkoła przetrwania, zdana matura, próba dostania się do Kolegium Językowego i na romanistykę UG), aktualnie, z racji nieużywania języka, zdegradowałam się do Kalego gadającego o żarciu. japoński - parę słów, parę zwrotów (dialekt Kansai). Wyłapane podczas oglądania programów itp. Tylko w mowie, na pewno nie w piśmie | |
| | | Narkotyka Już coś wie
Nick w grze : Narkotyka Liczba postów : 185 Dołączył : 24/02/2012
| Temat: Re: Języki obce Sro Paź 31, 2012 6:42 pm | |
| Angielski to tłukli mi do głowy chyba z 15 lat.. ale rpzydało się, bo mieszkalam z obcokrajowcami i bez problemów sie dogadywaliśmy niemiecki - dawno temu w iceum próbowali mi wcisnąć cokolwiek po germańsku wcisnąć, ale jedyna rzecz o ktorej pamiętam do tej pory, to to, że kiełbasa to wurst po niemiecku (a i tak nie jestem pewna...) No i Francuski. Na studiach pojawiła sie możliwość, zapisałam się i jestem zadowolona. Szkolę się trochę w domku jak mam czas prosty tekst zrozumiem, myślę że im więcej słownictwa wpadnie mi do głowy, tym łatwiej będzie:) Po za tym mus to mus i mieszkając kiedyś przy granicy z Czechami dyskutować z nimi trzeba było Chorwackiego za to używam intensywnie w wakacje. | |
| | | Linea2010 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Linea2010 Liczba postów : 745 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Języki obce Pią Lis 30, 2012 7:10 am | |
| Ja mam tak: angielski - bez większych problemów. szwedzki - porozumiewam się w tym jezyku na codzień, jak po polsku. | |
| | | wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: Języki obce Sob Gru 15, 2012 2:01 pm | |
| angielski - dogadam się, ale czasem gramatyka leży. Uczę się od 9 lat, metodą: lekcje prywatne 2 razy w tygodni, wracam rzucam torbę w kąt i do czasu następnych zajęć tam zaglądam francuski - tyle co w szkole, czyli prawie nic włoski - kilka zwrotów znam, zasłyszanych z gry | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Języki obce Nie Gru 16, 2012 1:37 am | |
| - wierszownik napisał:
włoski - kilka zwrotów znam, zasłyszanych z gry Czyli jak ja. Jedyne, co powiem i napiszę po włosku to kilka zwrotów zasłyszanych z AC2, czyli "witaj" czy "asasyn", a nawet "spoczywaj w pokoju" po łacinie umiem. Zaczynam rozumieć podstawy niemieckiego, 5 z diagnozy wleciała do dziennika Czyli to jednak była kwestia nauczyciela, a nie mojej głupoty. :> | |
| | | Syjamska Nowy
Nick w grze : Lela23580 Liczba postów : 49 Dołączył : 28/12/2012
| Temat: Re: Języki obce Czw Sty 03, 2013 8:00 am | |
| Ja umiem takie języki : Polski-bardzo dobrze umiem bo jestem polka Angielski- jak trzeba to umiem się dogadać albo komuś przetłumaczyć Niemiecki-dobrze umiem niemiecki ponieważ od niedawna mieszkam na terenie Niemiec Rosyjski-bardzo dobrze umiem jeśli chodzi o porozmawianie z kimś gorzej mi się czyta Francuski- niedługo będę tego języka uczyć w szkole chociaż trochę umiem co do mnie mówią | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Języki obce Pon Sty 14, 2013 12:52 pm | |
| angielski - tyle co w szkole... umiem wydukać jakieś zdania, ale ciężko idzie xD hiszpański - czemu się go uczę? bo w przyszłości (oby jak najbliższej) chcę pojechać do Hiszpanii i pogadać z Ronaldo x) ale narazie umiem najprostsze zwroty, takie jak "mam na imię...", "miło mi cię poznać", "dzień dobry", "do widzenia" itp. w wakacje umiałam więcej, ale zrobiłam przerwę i trochę zapomniałam... | |
| | | Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Języki obce Wto Sty 15, 2013 11:40 am | |
| -angielskiego uczę się 13 rok, ale jakichś oszałamiających efektów nie widzę. Potrafię przetłumaczyć jakiś tekst, piosenkę, coś z gry, ale gorzej będzie z wypowiedzeniem się i gramatyką (aczkolwiek jest nadzieja- z próbnej matury z podstawy miałam 97%!) - przez dwa lata w liceum uczyłam się łaciny- nic już nie pamiętam xD a szkoda. -baaaaaaardzo bym się chciała nauczyć norweskiego, rosyjskiego i galijskiego. | |
| | | Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
| Temat: Re: Języki obce Wto Sty 15, 2013 12:08 pm | |
| Więc tak: -Po angielsku się spokojnie dogadam, napiszę jakąś krótszą bądź dłuższą formę wypowiedzi, przetłumaczę tekst, chociażby piosenki , książkę po angielsku przeczytam, zrozumiem c: Czyli właściwie bez problemów - Po francusku... gorzej, dużo gorzej. Uczę się półtora roku a umiem policzyć do 20 ._. Ale dogadam się "Kali jeść, Kali pić" będzie ciężko, ale jakoś dam radę -Po niemiecku... niby uczyłam się te 3 lata, ale mało z tego nie pamiętam. Do dziesięciu policzę, przedstawię się, może odmienię jakiś czasownik i pamiętam jakieś randomowe słowa jak Geburtstagparty xD
Ostatnio zmieniony przez Layzy dnia Pią Lut 22, 2013 7:26 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Języki obce Nie Sty 27, 2013 12:47 pm | |
| rosyjski- z własnej ojczyzny-Białoruś włoski-ze szkoły niemiecki- ze szkoły angielski- prędzej się chińskiego nauczę, niż anglika |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Języki obce Wto Lut 12, 2013 3:15 pm | |
| Angielski - spoko jest ;P Wloski - kiedys mowilam bezblednie ale przeprowadzka do Polski wszystko zmienila... T^T Rosyjski - dom |
| | | erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Języki obce Nie Lut 17, 2013 3:11 pm | |
| - wercia d napisał:
hiszpański - czemu się go uczę? bo w przyszłości (oby jak najbliższej) chcę pojechać do Hiszpanii i pogadać z Ronaldo x) zdajesz sobie sprawę, że Ronaldo jest Portugalczykiem? | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| | | | Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: Języki obce Pią Mar 01, 2013 10:57 am | |
| francuski - sama douczałam się w domu, bo chcę umieć | |
| | | Gosiaw Nowy
Nick w grze : Małgosia21 Liczba postów : 11 Dołączył : 02/03/2013
| Temat: Re: Języki obce Sob Mar 02, 2013 12:33 pm | |
| W szkole uczę sie angielskiego i rosyjskiego. Angielski lubię i coś tam nauczyłam sie przez te kilka lat. Z rosyjskiem troche gorzej po po prawie dwóch latach znam cyrylice i się może przywitam jak się postaram ale nic więcej. | |
| | | AGONIST Nowy
Nick w grze : --- Liczba postów : 3 Dołączył : 15/02/2013
| Temat: Re: Języki obce Sob Mar 02, 2013 12:42 pm | |
| A ja się uczę Fińskiego xd Okropnie trudny język, ale mam zbyt ambitne plany na przyszłość xD | |
| | | Amezia Nowy
Nick w grze : Cassiopeia Liczba postów : 33 Dołączył : 25/02/2013
| Temat: Re: Języki obce Sob Mar 02, 2013 12:49 pm | |
| angielski - chodzę na zajęcia dodatkowe, myślę, że potrafiłabym się dogadać. hiszpański - umiem się przywitać, więcej nic, ale mam zamiar uczyć się tego języka w gimnazjum. x3 czeski - znam pojedyncze słowa i mam zamiar uczyć się tego języka kaszubski - co roku jeżdżę na Kaszuby i potrafię powitać, resztę muszę się douczyć. :3 | |
| | | Paulitka90 Raczkujący
Nick w grze : Paulitka90 Liczba postów : 93 Dołączył : 11/01/2013
| Temat: Re: Języki obce Nie Mar 03, 2013 8:30 am | |
| Angielski w sumie tyle co w szkole a poziom nie był powalający, ale sama we własnym zakresie się doszkalałam. Dogaduję się swobodnie z kumplem z Algierii. W sumie to dzięki tym rozmowom które prowadzę z nim od 2004 roku przez skype nauczyłam się więcej niż w szkole... Niemieckiego uczę się od 12lat, z niego pisałam maturę i wydaje mi się że umiem go wystarczająco dobrze Bynajmniej w tej chwili język zawodowy na studiach mam na 5 Słowackiego znam trochę słownictwa ze względu na znajomych stamtąd. I to najbardziej zbliżony do naszego język. No i w planie mam nauczyć się włoskiego w końcu kiedyś, ale cały czas brak czasu... | |
| | | martyna66015 Nowy
Nick w grze : martyna66015 Liczba postów : 16 Dołączył : 08/02/2013
| Temat: Re: Języki obce Nie Mar 03, 2013 11:28 am | |
| angielski-biegle niemiecki- nawet biegle rosyjski- próbuję się nauczyć bengalski- biegle, bo moja mama jest z Banglandeszu | |
| | | Amezia Nowy
Nick w grze : Cassiopeia Liczba postów : 33 Dołączył : 25/02/2013
| Temat: Re: Języki obce Pon Mar 04, 2013 12:36 pm | |
| I jeszcze włoski - ja w połowie włoszka przecie! Ale niewiele, bo prawie całe życie spędziłam tu,, w Polsce. | |
| | | irreply Nowy
Nick w grze : FibiSim Liczba postów : 10 Dołączył : 06/05/2011
| Temat: Re: Języki obce Wto Mar 19, 2013 9:08 am | |
| angielski - bez przechwalania się, po prostu mam dar do tego języka. (tak wiem, skromność) Normalnie się dogadam i wgl., z gramatyką trochę gorzej, ale pisanie, słówka i rozmowa -> OK. Nie chodzę na kursy. niemiecki - tak ze szkoły tylko. Mamy beznadziejnego nauczyciela, coś tam sama się douczam. japoński - podstawowe zwroty, ale będę chodzić na lekcje. hiszpański - dzięki koleżance. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Języki obce | |
| |
| | | | Języki obce | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|