Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Imiona-pomoc! | |
|
+5LadyArvena CzekoBoom Arbuzek_10 Nevarra nevinowa 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Imiona-pomoc! Nie Wrz 23, 2012 1:14 pm | |
| Witam! Chciałabym Was kochani poprosić o pomoc przy wymyślaniu imion do książki. Jest to moja czwarta dłuższa praca pisemna, jak widać pomysłowości do imion starczyło mi tylko na trzy xD Jest to dla mnie dość ważne, bo prolog od tygodnia mam gotowy, fabułę i postaci w głowie ale cóż-bez imion ni rusz Każdą waszą propozycję rozważę, bo na prawdę tego bardzo potrzebuje a co więcej-wszystkie imiona postaram się umieścić w książce.
Co do imion-wymagań dużych nie mam. Jednakże chciałabym aby imię dla głównej bohaterki wyrażało kobiecą delikatność ale równocześnie byłoby odpowiednie dla silnej i zdecydowanej kobiety. Co do imienia bohatera marzę sobie, aby wyrażało opiekuńczość, siłę, cierpliwość. Imiona w języku dowolnym: polskim, angielskim, rosyjskim, japońskim-jedyny wyjątek to francuski (przepraszam wszystkich fanów tego języka, ale ja go nie trawie xD)
Swoje propozycje możecie wysyłać: na moją pocztę na howrse (KLIK) na mój e-mail - nevi.hw@wp.pllub pisać swoje propozycję tu, w tym wątku z góry bardzo dziękuje za pomoc! | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Nie Wrz 23, 2012 1:29 pm | |
| A coś z grubsza o fabule? Ciężko wymyślać imiona jak się nie wie do jakiego świata Zależy ci na takich bardzo niezwykłych? | |
| | | nevinowa Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Nie Wrz 23, 2012 1:37 pm | |
| w skrócie fabuła wygląda następująco: starszy brat bohaterki umiera w wypadku. dziewczyna w szkole po jego śmierci jest zagubiona i jakby nieobecna. sądzę, że ustawie to tak, że jakaś grupa uczniów będzie jej dokuczać i wtedy buch-przyjedzie książę na ratunek:D oczywiście będzie to znacznie bardziej rozbudowane, rzecz jasna. ale to tak początek w skrócie. zalezy mi na imionach takich nie codziennych jak np. Mateusz czy Alicja tylko jakiś takich ... wyjątkowych | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Nie Wrz 23, 2012 1:39 pm | |
| Hmm, może Elena? Kocham to imię, albo Alice, Mary, Alexis. Dla pana to moze być... Erick? Jack? Albo japoński Kaname | |
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Nie Wrz 23, 2012 1:43 pm | |
| - Arbuzek_10 napisał:
- Albo japoński Kaname
tutaj za duże skojarzenie z Vampire Knight ;D | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| | | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Nie Wrz 23, 2012 4:23 pm | |
| Fiora? Orianna? Katrna? Tristiana? z Polskich podobają mi się Joanna, Marcela, Zuzanna. Na faceta nie mam pomysłu, może Darius, Sandro, albo Selim. Polskie Hubert, Robert, Grzegorz (Grzesiu), Piotr.. | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Pon Wrz 24, 2012 6:49 am | |
| Jeśli chcesz mieć niecodzienne imię, możesz spróbować stąd: KLIK Niby podzielone na gatunki, bp to głównie do fantastyki, ale da się coś wypatrzeć Krasnoludy np. mają twarde, krótkie imiona, elfy dłuższe, dźwięczniejsze... Zależy czego szukasz... Przy pisaniu fantasy można też się wspomóc KLIK i KLIK Ale jeśli świat jest typowo nasz, to takie imiona mogą ci nie pasować... | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Pon Wrz 24, 2012 9:43 am | |
| Te imiona są mało popularne, ale je bardzo lubię. Wykorzystałam je w moich opowiadaniach: Lena, Ewa, Jerzy, Franek . | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Wto Wrz 25, 2012 7:11 am | |
| http://www.behindthename.com/
ALEESHA ALISSA AMBER BAILEE CARISSA CORINNE DELILAH DESIREE ESTELLE IDELLE JOLENE KARISSA KARLENE KAYLEE KINLEY LAVENDER LEEANN MAUREEN NIGELLA RAMONA RHIANNON SHANIKA SHELIA TANISHA TRISHA YVONNE ZOEY | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Wto Wrz 25, 2012 8:36 am | |
| Lishe Wymyślone przeze mnie dla moich postaci xD | |
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Wto Wrz 25, 2012 10:44 am | |
| ojejku! dziękuje bardzo za tak liczny odzew wszystkim serdecznie dziękuje!!! | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Wto Wrz 25, 2012 11:22 am | |
| i się zawsze podobało Delilah :3 Takie kobiece, ale jednocześnie mocna;3 Opiekuńczość? męskich imion nie umiem wymyślać, w oich opowiadankach są albo Tomoie, albo Severusowie/Regulusy/Arctusy/Rudolfy?podobne z HP:P | |
| | | kucykwyrwij Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : kucykwyrwij Liczba postów : 384 Dołączył : 22/04/2012
| Temat: Re: Imiona-pomoc! Wto Wrz 25, 2012 2:07 pm | |
| Dla bohaterki dałabym imię Scarlett lub Svenja, a dla chłopaka Will , Oskar.Uwielbiam te imiona | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Imiona-pomoc! | |
| |
| | | | Imiona-pomoc! | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|