Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| FORUM -plany | |
|
+13Pumpernikiel Takashiro Lubelak Philipek koziorożec Temperance Athi Asiaa. Sheila86 EveDallas Nevarra Mikim7 LadyArvena 17 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 11:21 am | |
| |
| | | Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 11:28 am | |
| - EveDallas napisał:
xD Ale animacje spowolnią stronę, lepiej bez jest.
Co to? oO Jakaś kwadratowa ta dynia ... Raczej 3 klatkowa mała animacja nie spowolni strony, a nadaje fajny efekt stronie | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 12:32 pm | |
| To jest dyniowa latarnia z Minecrafta:3 Nawet nie wiesz JAK spowolni. Moze na moim kompie źle nie bedzie, ale często siedzę na szkolnych, z xp i starym Explorerem. tam się normalnie ładuje pięć minut, mimo niezłego łącza. | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 12:45 pm | |
| Co myślę o tych planach: 1. Świetnie, że będzie coś w stylu tej promocji. 2. Hm, te rozety się ciekawie prezentują,ale tamte są lepsze.. ; ) 3. Domyślam się jakby to wyglądało,ale czy nie powodowałoby to rozciągnięcie forum? 4. Nie mam nic do powiedzenia. : P 5. Byłabym za, jeśli nazwy są jakieś ciekawsze i bardziej pomysłowe. 6. Nie wiem na razie o co chodzi. : D 7. Fajnie,fajnie. Będzie nastrój halloween'owy na ZM. 8. O, to mi się podoba. Większość emotikonek jest nieużywana tylko leżą i się kurzą. 9. Super. ^^ Co myślę o znaczkach tematu: Świetne,mi się podobają. Świecąca wersja lepsza. Nic tylko podziwiać. Co myślę o tej kwadratowej dyni: Haha. xD | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 12:46 pm | |
| Jak można się śmiać z dyni z Majnkrafta, no ludzie no | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 12:55 pm | |
| Z animacjami bym się jeszcze wstrzymał, nie wszyscy mają nowsze sprzęty i szybkie łącza. Czekanie długo na załadowanie strony jest niemiłe, a kończy się często zamknięciem tejże z nerwów. | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:03 pm | |
| Pysia zaraz dostanie dostęp do panelu, żeby z Haloweenem pokombinować. O ile net mi nie zetnie :/ Teraz sprawdzam jeszcze, czy dobrze działa kopiowanie skórek na kompa, dla bezpieczeństwa starych. I czy da się wgrać od nowa. Do reszty zaraz się odniosę | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:05 pm | |
| Animacjom mówię stanowczo nie. Nie każdy ma sprzęt z najwyższej półki. |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:07 pm | |
| - Lubelak napisał:
- Z animacjami bym się jeszcze wstrzymał, nie wszyscy mają nowsze sprzęty i szybkie łącza. Czekanie długo na załadowanie strony jest niemiłe, a kończy się często zamknięciem tejże z nerwów.
Lubelak, jaki system, przeglądarka, prędkość upload i download internetu? Może uda mi się jakoś doradzić | |
| | | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:08 pm | |
| Arveno, jak co pisz mi na priv lub GG, ja mogę się zająć, na razie net działa sprawnie (nie licząc chwil, gdy spranie nie działa). Mikim, dziękuję, mnie działa OK, sprzęt dobry, net też niczego sobie. Ale rozmawiam z ludźmi z zagrody. Mają starsze maszyny i wolniejszy transfer. Sporo osób jako najmłodsze w domu dostaje stare kompy i resztki z netu.
Ostatnio zmieniony przez Lubelak dnia Nie Paź 28, 2012 1:11 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:09 pm | |
| - Mikim7 napisał:
- Lubelak napisał:
- Z animacjami bym się jeszcze wstrzymał, nie wszyscy mają nowsze sprzęty i szybkie łącza. Czekanie długo na załadowanie strony jest niemiłe, a kończy się często zamknięciem tejże z nerwów.
Lubelak, jaki system, przeglądarka, prędkość upload i download internetu? Może uda mi się jakoś doradzić To, że doradza się jednej osobie nie uczyni wszystkich użytkowników mających wolne łacze posiadaniem szybkiego. Sama pamiętam starą umowę, gdzie głupia strona ładowałą się 5 minut. A jeżeli były jakieś animacje... EDIT:Phil, nie tylko ty |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:13 pm | |
| - Philipek napisał:
- Heej, czy tylko ja miałam teraz przed oczami pomarańczową skórkę zagrody?
Stara jesienna XD Sprawdzałam kopie bezpieczeństwa. Działają ok. Pysia - na dole panel sterowania -> DISPLAY -> temporary themes Klikasz "Haloweenowa Zagroda" a potem "edycja" Jak wykończysz, to "Apple this theme to hte forum" Dałabyś radę na jutro wieczór, ewentualnie wtorek? Żeby to chociaż kilka dni pobyło...? Logo to które dałaś jest ok. Oznaczenia od Mikima, ale bez animacji - argumenty były przekonywujące | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:14 pm | |
| To w końcu chcecie animowane?, mówili wszyscy że chcą, teraz dopiero mówicie że nie Jak macie na prawdę wolne łącze tak do 6Mbs, Widnows xp z nawet nie z 100 Mb RAMu i przeglądarkę Explorer, no to kicha, o wtedy faktycznie wszystko będzie wolno wchodziło. Polecam sprawdzenie wersji mobilnej, która jest bardzo oszczędna względem pobierania Mb. | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:17 pm | |
| A może niech te dynie się świecą, ale nie będzie to animacja | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:22 pm | |
| koziorożec - według mnie to byłaby kicha. Zlewałby się ten punkt światła z dynią. | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:33 pm | |
| Mikim - tym razem też współpracujesz z Pysią? Bo nie wiem, czy dostęp do panelu dać... A ostatnio waszemu duetowi super skórka wyszła ^^
Chcieć by się chciało, ale rzeczywiście niektórzy mogą mieć problemy... | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 1:36 pm | |
| A jest obecnie pysia? Nie mogę jej złapać, a chciałem się spytać.
Arvena - Jeśli chcesz możesz dać, może wspomogę, żeby było szybciej. Chyba nie będzie to trwało tyle ile ta wiosenna skórka xD | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 2:22 pm | |
| Mikim - masz dostęp aktywowany Co do Pysi - pytanie chyba nieaktualne, bo minęła godzina XD | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 2:23 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Co do Pysi - pytanie chyba nieaktualne, bo minęła godzina XD
Jej o tych godzinach na ZM już raczej nie ma |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 2:44 pm | |
| Dobra, lecę dalej: 1) Promocja a'la piknik Widziałam, że coś tam organizatorzy pisali, ale nie miałam czasu poczytać Nadrobię dziś albo jutro. I Mikim jakby miał czas nad rankingiem popracować... Ale to jeszcze pogadamy. W długi weekend powinnam mieć więcej czasu i lepszy net. 2) zmiana oznaczeń pod awatarami Skoro uważacie, że rozety nie pasują, to ok Tylko przydałoby się, żeby te aktualne oznaczenia tyle miejsca nie zabierały. Może w takim razie mniejsze "wysokościowo"? Piknik miał być pamiątką, dlatego nie chcę usuwać, a jak dojdą kolejne promocje to może zrobić się tłoczno... Chyba, żeby... - Nevarra napisał:
-
- Cytat :
- - zmiana nazw rang
Zostawić administratora, moderatora i zagrodzianina. Skończy się nabijanie gwiazdek dla popularności. Szczerze to "hodowca małej stadniny" itp ani ziębi, ani grzeje moim zdaniem. Zbędne wpychanie tekstu w małą rameczkę.
I tam powciskać właśnie Zagrodzianina, moda, admina a reszta nic... Jedynym licznikiem pozostanie liczba postów. Co wy na to? I wtedy jedyne odznaczenia POD awatarem, to te z promocji. 3) chciałabym zmienić, żeby info o osobie było obok awatara zamiast pod - lub poszerzenie Rzeczywiście trochę zwęziłoby to posty i zdjęcia... Ale jeśli wywali się te prostokątne oznaczenia + zmniejszy ilość nicków pozostawiając tylko w howrse (ewentualnie z oznaczeniem, czy gra się gdzieś indziej, i żeby wtedy zaglądać na profil) to powinno być ok 4) zmiana nazw rang j.w 5) portal Mikim - pogadamy w czwartek Albo w środę, jeśli nam w miarę wcześnie rektorskie wrzucą. 6) Haloween Sprawa w toku. Właściwie załatwiona 7) Emoticonki Obserwacja trwa Plus mam nadzieję, że pozostali modzi i admini też będą zwracać uwagę na ich używanie w najbliższym czasie Czarno-biała lista jak się uda to w długi weekend 9) Pomysł z działu z pomysłami o zmianie sposobu wyświetlania zdjęć - prosiłabym o wypowiedzi w tamtym wątku Co o tym sądzicie | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 2:51 pm | |
| A dało by radę zrobić takie cuś, żeby kolor nicka zmieniał się wraz z ilością postów (np od ciemnozielonego, przez normalny zielony, jasnozielony, żółty, pomarańczowy, czerwony itd)? Miejsca nie zajmie już więcej | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 3:00 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Dobra, lecę dalej:
2) zmiana oznaczeń pod awatarami Skoro uważacie, że rozety nie pasują, to ok Tylko przydałoby się, żeby te aktualne oznaczenia tyle miejsca nie zabierały. Może w takim razie mniejsze "wysokościowo"? Piknik miał być pamiątką, dlatego nie chcę usuwać, a jak dojdą kolejne promocje to może zrobić się tłoczno...
A może pamiątki z pikniku były by coś formacje tych "Administrator", "Moderator", "Zagrodzianin" ? - LadyArvena napisał:
Chyba, żeby...
- Nevarra napisał:
-
- Cytat :
- - zmiana nazw rang
Zostawić administratora, moderatora i zagrodzianina. Skończy się nabijanie gwiazdek dla popularności. Szczerze to "hodowca małej stadniny" itp ani ziębi, ani grzeje moim zdaniem. Zbędne wpychanie tekstu w małą rameczkę.
I tam powciskać właśnie Zagrodzianina, moda, admina a reszta nic... Jedynym licznikiem pozostanie liczba postów. Co wy na to? I wtedy jedyne odznaczenia POD awatarem, to te z promocji.
Wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem - LadyArvena napisał:
3) chciałabym zmienić, żeby info o osobie było obok awatara zamiast pod - lub poszerzenie Rzeczywiście trochę zwęziłoby to posty i zdjęcia... Ale jeśli wywali się te prostokątne oznaczenia + zmniejszy ilość nicków pozostawiając tylko w howrse (ewentualnie z oznaczeniem, czy gra się gdzieś indziej, i żeby wtedy zaglądać na profil) to powinno być ok
Jeśli ma to wyglądać tak ja myślę to może być to dobra zmiana - LadyArvena napisał:
7) Emoticonki Obserwacja trwa Plus mam nadzieję, że pozostali modzi i admini też będą zwracać uwagę na ich używanie w najbliższym czasie
A gdyby trochę wyrzucono koników ? Wydaje mi się, że nie są zbyt popularne i używane - LadyArvena napisał:
9) Pomysł z działu z pomysłami o zmianie sposobu wyświetlania zdjęć - prosiłabym o wypowiedzi w tamtym wątku Co o tym sądzicie Ja jestem za tym pomysłem |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 3:29 pm | |
| - Nevarra napisał:
- A dało by radę zrobić takie cuś, żeby kolor nicka zmieniał się wraz z ilością postów (np od ciemnozielonego, przez normalny zielony, jasnozielony, żółty, pomarańczowy, czerwony itd)?
Miejsca nie zajmie już więcej Kolor nicka jest zależny od grupy do jakiej się należy... Raczej nie da rady inaczej Zresztą wtedy czasem mógłby być nieczytelny... - Kamil2010 napisał:
- LadyArvena napisał:
- Dobra, lecę dalej:
2) zmiana oznaczeń pod awatarami Skoro uważacie, że rozety nie pasują, to ok Tylko przydałoby się, żeby te aktualne oznaczenia tyle miejsca nie zabierały. Może w takim razie mniejsze "wysokościowo"? Piknik miał być pamiątką, dlatego nie chcę usuwać, a jak dojdą kolejne promocje to może zrobić się tłoczno...
A może pamiątki z pikniku były by coś formacje tych "Administrator", "Moderator", "Zagrodzianin" ?
Chodzi ci o aktualny format? Typu prostokąt? Czy jako nad awatarem? - Kamil2010 napisał:
- LadyArvena napisał:
7) Emoticonki Obserwacja trwa Plus mam nadzieję, że pozostali modzi i admini też będą zwracać uwagę na ich używanie w najbliższym czasie
A gdyby trochę wyrzucono koników ? Wydaje mi się, że nie są zbyt popularne i używane Koniki najprawdopodobniej wylecą wszystkie w pierwszej turze Ewentualnie zostanie jeden | |
| Temat: Re: FORUM -plany Nie Paź 28, 2012 10:49 pm | |
| - Cytat :
- 1) Promocja a'la piknik
Widziałam, że coś tam organizatorzy pisali, ale nie miałam czasu poczytać Nadrobię dziś albo jutro. I Mikim jakby miał czas nad rankingiem popracować... Ale to jeszcze pogadamy. W długi weekend powinnam mieć więcej czasu i lepszy net. Mi się podoba, bylebym miała coś do sponsorowania... A tak w ogóle to pisałam już o propozycji plusików w naszych tematach, to mogłoby być dobre zamiast mega oznaczeń, które mogłyby zostać tylko w profilu. O ile się tak da, ale tego prawie pewna jestem:3 - Cytat :
- 2) zmiana oznaczeń pod awatarami
Skoro uważacie, że rozety nie pasują, to ok Tylko przydałoby się, żeby te aktualne oznaczenia tyle miejsca nie zabierały. Może w takim razie mniejsze "wysokościowo"? Piknik miał być pamiątką, dlatego nie chcę usuwać, a jak dojdą kolejne promocje to może zrobić się tłoczno... Plusiki:3 - Cytat :
- Chyba, żeby...
Nevarra napisał: Cytat: - zmiana nazw rang
I tam powciskać właśnie Zagrodzianina, moda, admina a reszta nic... Jedynym licznikiem pozostanie liczba postów. Co wy na to? I wtedy jedyne odznaczenia POD awatarem, to te z promocji. To nie przejdzie. - Cytat :
- 3) chciałabym zmienić, żeby info o osobie było obok awatara zamiast pod - lub poszerzenie
Rzeczywiście trochę zwęziłoby to posty i zdjęcia... Ale jeśli wywali się te prostokątne oznaczenia + zmniejszy ilość nicków pozostawiając tylko w howrse (ewentualnie z oznaczeniem, czy gra się gdzieś indziej, i żeby wtedy zaglądać na profil) to powinno być ok jak dla mnie lekko przekombinowane, jest dobrze teraz, po co zmieniać? Mój komp nie udźwignie zmian... - Cytat :
- 7) Emoticonki
Obserwacja trwa Plus mam nadzieję, że pozostali modzi i admini też będą zwracać uwagę na ich używanie w najbliższym czasie Moge zerczyć, choć ja i tak używam dwóch emotek stałych i masy takich na chwilę XD - Cytat :
- 9) Pomysł z działu z pomysłami o zmianie sposobu wyświetlania zdjęć - prosiłabym o wypowiedzi w tamtym wątku Co o tym sądzicie
pisałam i zdania nie zmienię... - Cytat :
- Nevarra napisał:
- A dało by radę zrobić takie cuś, żeby kolor nicka zmieniał się wraz z ilością postów (np od ciemnozielonego, przez normalny zielony, jasnozielony, żółty, pomarańczowy, czerwony itd)?
Miejsca nie zajmie już więcej Kolor nicka jest zależny od grupy do jakiej się należy... Raczej nie da rady inaczej Zresztą wtedy czasem mógłby być nieczytelny... Zawsze można wprowadzić różne kolory dla różnych grup, admini modzi niebieksi, a zagrodzianin wyróżniony jasnoniebieskim na przykłąd. Albo i zmaina dla admina. Wtedy oznaczenia siup do profilu, i tylko te powtarzające się, to jest dla większości modów zagrodzianin, a dla adminów i kodotamjeszcze dodający do listy, który też mógłby mieć własny kolor | |
| Temat: Re: FORUM -plany Pon Paź 29, 2012 9:13 am | |
| Oho, już pierwsze zmiany ze skórką widzę. ^^ | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM -plany Pon Paź 29, 2012 9:15 am | |
|
Ostatnio zmieniony przez Kamil2010 dnia Pon Paź 29, 2012 9:16 am, w całości zmieniany 1 raz |
| Temat: Re: FORUM -plany Pon Paź 29, 2012 9:15 am | |
| Wybaczcie, na razie testujemy, bo coś tu nam nie gra Wybaczcie | |
| Temat: Re: FORUM -plany Pon Paź 29, 2012 9:54 am | |
| Coścoś,a ja biel widzę XD Tylko zeby nie było tak jak ostatnio, neuro nie ma... | |
| | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: FORUM -plany Pon Paź 29, 2012 12:21 pm | |
| wow, nowy wygląd jest super Nie wiem jak innym, ale mnie się bardzo podoba | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: FORUM -plany | |
| |
| | | | FORUM -plany | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|