Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Kolejne bazgroły | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Alcesta Już coś wie
Nick w grze : Alcesta Liczba postów : 179 Dołączył : 02/08/2012
| Temat: Kolejne bazgroły Wto Paź 30, 2012 2:18 pm | |
| Zrobiłam dziś taki oto szkic: Ale nie wiem, jak go wypełnić. Myślałam nad koniem magicznym, czyli jakiegoś ognia, czy wody. Może też dostałby skrzydła lub róg. Macie jakieś pomysły? Ja mam obecnie zaćmienie i nic zupełnie wymyślić nie mogę A na brak części tylnej nogi nie zwracajcie uwagi - planuję mu w tym miejscu jakiś ogon wlepić.
Ostatnio zmieniony przez Alcesta dnia Sro Paź 31, 2012 2:36 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: Kolejne bazgroły Wto Paź 30, 2012 2:49 pm | |
| A nogi przypadkiem ciut nie za długie? Ja to bym zrobiła go jakiegoś magicznego z długą powiewającą grzywą | |
| | | Alcesta Już coś wie
| Temat: Re: Kolejne bazgroły Sro Paź 31, 2012 9:11 am | |
| Chyba faktycznie nieco przydługie te nogi I ten koń ma chyba coś ze stawami. No i zauważyłam, że jest niepełnosprawny - brak mu jednej chrapy. Ale w sumie to są efekty odstresowania się po ciężkim dniu i nieprzespanej nocy. Jutro postaram się go poprawić, no i coś z maścią pokombinować. Dzięki za podsunięcie pomysłu. Postaram się wrzucać, jak coś mi będzie wychodzić | |
| | | Manroe Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 586 Dołączył : 08/04/2012
| Temat: Re: Kolejne bazgroły Sro Paź 31, 2012 9:34 am | |
| anatomia ci uciekła, poza tym nie rozumiem dlaczego przy uszach jest dziura. XD | |
| Temat: Re: Kolejne bazgroły Sro Paź 31, 2012 1:52 pm | |
| Już wiem, co zrobić z przydługimi nogami - powiększyć nieco głowę lub zrobić grzywę, która optycznie ją powiększy. Ewentualnie pogrubić tylną nogę, lub powiększyć brzuchol. I pewnie zrobię go takiego bardziej mrocznego, to jeszcze mu nogi optycznie pomniejszy. A ta "dziura" między uszami, to miejsce na grzywę (jakby co, to to prawe ucho jest wywinięte od wiatru, dlatego takie dziwne). Tak samo nie ma połowy tylnej nogi, bo i tak ją będzie ogon zasłaniał. No a jutro ruszą prace z wypełnianiem go kolorem. Specjalnie wybrałam sobie taką pozę konia, żeby dobrze zrobić, a się nie narobić (z tego, co widzę, to gracze wolą te konie dynamiczne, w ruchu, od tych stojących). A! Macie jeszcze jeden szkic (bardziej pracochłonny, jakbym go miała wypełniać, więc pozostanie jedynie szkicem, przynajmniej jak na razie): | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Kolejne bazgroły Czw Lis 01, 2012 1:02 pm | |
| Mam wrażenie że lewa tylna noga jest trochę za chuda i kopyta nierówne, fajnie by było jakbyś dodała grzywę i ogon, bo obecny jest pod postacią dwóch kresek. | |
| Temat: Re: Kolejne bazgroły Czw Lis 01, 2012 1:19 pm | |
| Grzywę, ogon, wszystkie poprawki i cienie zrobię już w Gimpie, bo cały ten szkic był robiony w... Paincie. Bo ja ani tabletu nie posiadam, ani w Gimpie się kompletnie nie orientuję, dlatego korzystam z takich prymitywnych programów I dzięki za komentarz, każdy ma dla mnie ogromne znaczenie | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kolejne bazgroły | |
| |
| | | | Kolejne bazgroły | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|