Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki | |
|
+13PlaybackJunkie8 anje AyaKey Syjamska SandCastle ShhBonnie Arrin Jetrel Lubelak -Eruina- Evelynek EveDallas CzekoBoom 17 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Nie Lis 25, 2012 4:24 pm | |
| | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Nie Lis 25, 2012 11:17 pm | |
| Nie odwiedam nawiedzonych miejsc. A u mnie takowe są. Jednakze odkąd tam się ktoś wprowadił... :> Kielce. | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 4:50 am | |
| Eve, ja właśnie ubóstwiam takie miejsca^^ Pojedziemy, poboimy się i wrócimy. Jak ktoś ma jakieś namiary o tego typu miejscówkach na Śląsku to pisać, na pewno się wybierzemy i powysyłam Wam fotki:D | |
| | | Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 7:00 am | |
| Toto na ostatnim to duch... | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 7:41 am | |
| Duch? Nie sądzę Niby coś chłopaki tam widzą, ale ja uważam że to raczej kurz podświetlony latarką. Oprócz dreszczyku emocji, który tworzy nastrój tam panujący nie działo się nic nadzwyczajnego. Parę razy coś się poruszyło, albo było słychać dziwne dźwięki, ale żeby widzieć coś konkretnego - nigdy:D Ale podejrzewam że to wszystko przez wyobraźnię. ^^ | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 9:16 am | |
| Nie wierzę w duchy. W sensie 'materialnym'. kurz, ale stawiałabym bardziej na zakurzoną pajęczynę, wyglądają bardziej duchowato. Się sprzątało na strychu, się wie. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 9:28 am | |
| Przecież to piękne miejsce.Nigdy tam nie byłam,ale te napisy na ścianach o.o Jak można nazwać to Szpitalem Psychiatrycznym,skoro ludzie,którzy tam przebywali to prawdziwi artyści. o.o Ujęło mnie to zdjęcie,a mianowicie słowa na ścianie. |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 10:03 am | |
| pysia, wątpię, że pracownicy zakładu pozwalali podopiecznym na malowanie po ścianach. budynek jest stary, to by się dawno rozpadło, obstawiam raczej dzieło nieco bardziej współczesnego artysty |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 10:32 am | |
| U mnie przy szkole jest taki opuszczony dom. Na balkonach poustawiane są jakieś stare rzeźby. Obiecałam sobie, że kiedyś tam wejdę. Ale jeszcze nie dziś xd | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 10:47 am | |
| vernille, to kaplica. to było napisane przez siostry zakonne. nic się nie dzieje, dopóki nie czytasz tego na głos. poprzednim razem byliśmy, Sebek czytał na głos i słychać było, że krzesło się porusza;) Ale widzieć coś konkretnego - nic a nic. | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 10:56 am | |
| Jasne, wszystko"hałasuje i się porusza". Budynek stary i się zapada. Ale dreszczyk emocji zostaje | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 10:58 am | |
| Właśnie o tym mówię, Piotrze ^^ | |
| | | Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 11:07 am | |
| Willa Izabelka w Wiśle, baaardzo klimatyczne miejsce. Czeko, gdybyście jeszcze wybierali się do szpitala w Katowicach, ja i mój miły chętnie się wybierzemy. | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 11:08 am | |
| Jetrel, jasne. Następnym razem bierzemy tylko dmuchaną żyrafę, żeby ogarnąć reakcję ludzi w autobusie:P Przedział wiekowy mniej więcej od 14 do 19, więc chyba problemu nie ma:) ? | |
| | | Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 11:09 am | |
| Będziemy najstarsi;) 20 i 24 lata:) | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pon Lis 26, 2012 11:12 am | |
| | |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Wto Lis 27, 2012 3:57 pm | |
| Kocham takie opuszczone miejsce mają swój klimat i dreszczyk. Gdzie jest ten szpital? Do Katowic mam niedaleko chętnie wpadnę | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Sro Lis 28, 2012 3:21 am | |
| - Arrin napisał:
- Kocham takie opuszczone miejsce mają swój klimat i dreszczyk. Gdzie jest ten szpital? Do Katowic mam niedaleko chętnie wpadnę
Katowice, ul. Janusza Korczaka, 27. 40-stką się dojedzie, jeśli chodzi o autobusy, ale trzeba wysiąść na autostradzie i przejść się kawałek. Jeżeli chciałabyś się wybrać to pamiętaj, że tam nie ma wstępu i trzeba wejść przez brakujący element w murze (na leżąco, się przeciśnie), a następnie poszukać dziury w piwnicy od strony ulicy. Innego wejścia do środka nie ma:) No chyba że stróżówce 2 piwa dać i po sprawie:P | |
| | | ShhBonnie Nowy
Nick w grze : ... Liczba postów : 1 Dołączył : 07/11/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Sro Lis 28, 2012 2:14 pm | |
| Ja to tam widzę krew na podłodze. xD Strraszne, yyh. Zdjęcie 4 i 9 najstraszniejsze.. ;c Niedaleko mojej szkoły jest taki zawalony dom. Nie wiem co tam było, ale to niedaleko torów, niektórzy twierdzą że to był jakiś dom gdzie przesiadywali konduktorzy-DUUUCHY... taa. Wejść można od tyłu, drzwi główne są zamknięte. Pamiętam jak poszłam tam chyba w.. 2 klasie podstawówki z koleżanką, kolegą, kolegą i kolegą. xD Ale było strasznie.. Nie no, trochę światła było, bo to była taka ruina, a jak tam poszliśmy był dzień. Nie no, przegrałam zakład i miałam wejść do piwnicy (a tam czarność, jakbym wchodziła do czarnej dziury, latarki nie mieliśmy). No to nie weszłam.. :C Jeszcze jakieś malowidła były na ścianie.. O! Była namalowana twarz z krzyku! Ale się wystraszyliśmy tego.. Przytuliłam się aż do chłopaków. XD Nie no dobra, chodziliśmy sobie tam, "zwiedzaliśmy" xD, a tu idzie jakiś cień.. Wszyscy w panikę, bo nie było gdzie uciec. A tu facio, w okularach bigbitowych, z chlebem w siatce i do nas - ej młodzi uważajcie! I sobie poszedł... Więcej Nas tam nie było. xD | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Czw Lis 29, 2012 11:48 am | |
| Bonnie, a właśnie. Byliśmy w tym całym ośrodku i w końcu ktoś wpadł na głupi pomysł - "dawać, gasimy wszystkie światła, idziemy po ciemku". No dobra, jak mus to mus. Tymczasem słyszmy kroki; ja mam problem z zaświeceniem latarki, a reszta co? Nic. Tylko ja usłyszałam i zauważyłam, to sięgam po rękę ukochanego:P Reszta w ogóle się nie przestraszyła i słusznie.. Jakaś para również wybrała się na zwiedzanie tego miejsca. Co najśmieszniejsze nie mieli nic oprócz świateł z komórki:P Odnośnie krwi... Faktycznie, była. Tyle że farba;) Kurczę, jaka szkoda, że kumplowi część zdjęć się usunęła z aparatu. Były poodbijane dłonie, porobione napisy itd. Fajny ktoś miał pomysł, bo jak wchodzisz to nie widać, że farba. Dopiero potem ktoś ogarnie, że "lolz, zrobili nas w bambuko" | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Czw Gru 06, 2012 2:29 pm | |
| Odświeżam temat! Jetrel, potrzebny pilny kontakt, planowany wypad w ten weekend - sobota lub niedziela. (: | |
| | | SandCastle Już coś wie
Nick w grze : SandCastle Liczba postów : 180 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pią Gru 07, 2012 7:41 am | |
| Boję się, że w moim ukochanym mieście jest coś takiego (po Paryżu). Za młoda by iść jestem no i tak nie ma szansy bym tam pojechała, bo czym? Myślę, że godzina autem tylko by zobaczyć i wrócić to bezsensu. | |
| | | Syjamska Nowy
Nick w grze : Lela23580 Liczba postów : 49 Dołączył : 28/12/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Czw Sty 03, 2013 5:57 am | |
| Ja byłam z koleżanką jej psem i kolegów ... spotkaliśmy się na polach bo tam znajdował się ten dom. Wiec no i w drogę jak byliśmy kolo tego domu okazało się ze jest on do okola ogrodzony siatka ale Karol powiedział idziemy. Przyszło Nam skakać przez siatkę..xdd Pierwsi szli chłopacy bo ja z koleżanką miałyśmy cykora..xdd Dom w środku wyglądał strrrasznie był on trzy piętrowy ○.○ Gdy chodziliśmy w pewnej chwili usłyszeliśmy krzyk dziecka ○.○ Wiec pochowaliśmy się i odczekaliśmy chwilkę. Gdy juz to ucichło poszliśmy dalej i oczywiście mieliśmy latarkę Karol świecił przed az tu nagle nie wiedzieliśmy skąd wyszedł nam na drogę jakiś gościu... wszyscy w krzyk! Po tam wszystkim wybiegliśmy z tego domu i tam już nie wróciliśmy Ten dom był okropnie straszny norm. co tam się działo oraz co tam się znajdowało było do nieopisania.... | |
| | | AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Czw Sty 03, 2013 8:12 am | |
| Szkoda że wszystko takie porozwalane Fajnie by było jakby zachowały się jeszcze jakieś stare rzeczy z tamtych lat .
Ostatnio zmieniony przez AyaKey dnia Nie Sty 06, 2013 7:18 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | anje Już coś wie
Nick w grze : anje Liczba postów : 171 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pią Sty 04, 2013 11:22 am | |
| Ja tam żyje na co dzień z duchami. U mnie na strychu jest duch. Ktoś tam szura pudłami, pojawiają się i znikają różne rzeczy, nie które ruszają się. W ogóle w czasie wojny na terenie mojego ogrodu kogoś zabili. | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pią Sty 04, 2013 11:30 am | |
| Blisko mnie, w parku, jest staaary pałac. Kiedy po raz kolejny się z kuzynkami i siostrą tam wkradniemy to porobimy zdjęcia. ^^ | |
| | | anje Już coś wie
Nick w grze : anje Liczba postów : 171 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pią Sty 04, 2013 11:32 am | |
| - PlaybackJunkie8 napisał:
- Blisko mnie, w parku, jest staaary pałac. Kiedy po raz kolejny się z kuzynkami i siostrą tam wkradniemy to porobimy zdjęcia. ^^
I jak tam jest? Bo mój dom wbrew pozorom nie jest taki stary. Tylko ten duch... | |
| | | CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Pią Sty 04, 2013 1:16 pm | |
| to świetnie, wrzucajcie fotki jak cosik ^^ | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Sob Sty 05, 2013 4:58 am | |
| anje, strasznie dosyć - skrzypiące, drewniane schody, drzwi i okna zakryte cegłami lub dechami (próbują konserwować, ale gościowi kasa się skończyła), pełno cegieł, śliczne, porozwalane, ale normalnie magiczne kolumny z wzrokami... <3 Cudo. <33 Tylko tam podobno straszy, zawsze się tam boję sama chodzić. Macie zdjęcie z Google Grafiki. Stare:
http://www.staff.amu.edu.pl/~gmazurek/zpd/img/bogu2.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/nc/ge/0apo/PqfZWAl020OtNUpWyB.jpg
Nowsze: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Boguszyn.jpg | |
| | | Syjamska Nowy
Nick w grze : Lela23580 Liczba postów : 49 Dołączył : 28/12/2012
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki Sob Sty 05, 2013 7:08 am | |
| W Lublinie jest nawiedzony niby dom... ludzie sie niektórzy boja bo twierdza ze z tamtad dochodzą jakieś krzyki ... Podobno kiedyś tam została zabita jakaś babka ... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki | |
| |
| | | | Ciekawe miejsca - duchy, opuszczone domy, dziwne miejscówki | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|