Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Gość
Gość
Anonymous

Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 7:52 am

Rozumiem. Ale jak masz jakieś pytania to zadawaj smialo. Chętnie odpowiem w miarę moich możliwości.
Powrót do góry Go down
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Nick w grze : British Dougs
Liczba postów : 526

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 9:38 am

AwwPysia - musisz mieć calkowitą pewność że dochody Twoich rodziców starczą na wszystko. Nie daj boże stanie się jakiś wypadek, pieniądze trzeba będzie wszystkie wylożyć - na konia nie starczy. Nie możesz żyć mówiąc sobie tylko - "jakoś to będzie" - tak jak to bylo z tym nieszczęsnym LO czy technikum do którego masz zamiar pójść.
Nawet w technikum trzeba się uczyć, będziesz wracać późno itd.
Czy na pewno chcesz "zawalić" sobie cale życie ze względu na konia, którego i tak nie masz pewności, że przetrzymasz tak dlugo jak uważasz?
Ja bym przemyślala wszystko od nowa - mam na pewno miejsce? Jak tak do dobrze.
Mam wystarczająco dużo pieniędzy by pogodzić wydatki na dom itd. i na konia? Tak?- Dobrze
Mam doświadczenie odpowiednie? Ja przynajmniej mam nadzieję, że ty masz dosc duże doświadczenie Wink
Trzeba wszystko porządnie ustalić. Usiądź wraz z rodzicami. Porozmawiaj z nimi czy na pewno starczy pieniędzy na konia i na dom. Bo nawet te 15 minut które spędzisz z rodzicami rozmawiając o kupnie konia mogą zaważyć na dalszym życiu wierzchowca
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 10:28 am

Wiesz, ale czy chcesz wszystkie pieniądze przeznaczyć na konia? Bo wiesz, w ten sposób, to mnie też stać. Ale a nóż coś się stanie, a ty nie będziesz już miała pieniędzy...
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 10:45 am

Wszyscy twierdzą że COŚ się stanie.. Być może, ale wtedy zapewne ktoś z rodziny pomoże - jestem więcej niż pewna. Czasem mam wrażenie, że ktoś, kto mówi że jestem głupia, tak myśląc o koniu, zazdrości - oczywiście nie mówię, że ktoś stąd jest taki, ale na innych forach zostałam tak potraktowana...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 11:01 am

Bo to zwierzęta i z nimi nic nie wiadomo. A konie są najbardziej podatne na choroby i schorzenia. To nie jest tak, że chcemy abyś zrezygnowała. Po prostu tą ciemną stronę posiadania konia też trzeba poznać.
Ja nie zazdroszczę, jestem już w takim wieku, że wiem kiedy mogę sobie na coś pozwolić i wiem, że póki nie zacznę pracować jestem na garnuszku rodziców. Zacznę na siebie zarabiać i będę wiedziała, że mogę opłacić mieszkanie, rachunki i inne sprawy które są kluczowe i związane z dorosłością kupię konia.
Ja też ile razy myślałam, że to takie łatwe, nieraz, obrażałam się na rodziców, że nie mogą mi kupić kopytnego. Ale dorosłam, ludzie mnie też uświadomili i żyje mi się łatwiej. Niemniej Tobie życzę aby Ci się udało. Bez większych problemów.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 11:50 am

Nie, mi chodziło nawet nie o konia, przecież, odpukać!, ktoś może zachorować czy coś. Nie, nie zazdroszczę - janieporadzłabym sobie z koniem. Owszem, umiem się nim zająć, ale nie wiem, czy w przyszłości starczy mi na to czasu.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 12:20 pm

Tylko że to nie jest tak, że koniec będę zajmować się sama, mam nadzieję. Wink Jak już to z dziadkiem i tatą, jednym słowem nie będę sama w trudnych sytuacjach. Dobra, dzięki za rady i uwagi. Wink

Wątek do zamknięcia.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipostSob Gru 01, 2012 12:26 pm

Ja w rodzinie nie mam na kogo liczyć. Nikt się na koniach nie zna, poza mną.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?   Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć? - Page 2 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Opłaca się kupić konia, na którym nie będę jeździć?
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Czy da się kupić od kogoś konia,nie mając sprzedaży bezpośrednich i zarezerwowanych?
» Zaczarowana Dynia dla konia do Grand Prix - czy to się opłaca?
» Będę płakać
» Znów będę męczyć. :D
» Nie mogę kupić kuponu!!!

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: