Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Przestrzeń Twórcza

Go down 
+90
karina127
Alasky
Szron
Baldrianka
łodzia
MrsKopytko
Kyou
Barson1990
Mania
asiamar98
stewardessa
anna i wiki
Nathaly
Agura
XX_lero
Clockvise
Aglyss
Truskawka918
finka123
koziorożec
zαbαvεcкαα
KaVcia
Mikim7
Majka
EREIS
avrilka
nocena
Evangeline
Aangelika101
Ayashi
Kikyo22
OneStepCloser
Sathilia
Nesska
Broszka
xTikTakx
Pati...xd
Uśmieszek
Sabula
Asiaa.
poziomka22
Dala
koszolak
Guzik
koteczek043
EveDallas
Carinaly
Madela
Azarel
mustang_z_filmu
Linea2010
Farabolxd
Philipek
hanka1998
Herrouash
Kotek~
julcia0101
Piernikowa Mamba
Adora
asia98999
Malto
Sweet Rabbit
Athi
Oresama
Krysia1
Nevarra
amru3
Róża-chodowca9
Clue
Chimaera
ZetkaEmka
eloite
annrem
Hella
mina stirit1
asia-girl45
Aki
nutrenka
Rose666
Ola Koniara
CzekoBoom
ilofhorses
amorkowa
Lubelak
nevinowa
Szarusia16
Sakura
LadyArvena
tisi
Star-x3
94 posters
Idź do strony : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 34  Next
AutorWiadomość
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

Przestrzeń Twórcza - Page 15 Empty
PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Lut 26, 2012 10:39 am

LadyArvena napisał:
nocena napisał:
To całe głosowanie to w ogóle jakaś porażka. Zaczynam się zastanawiać czy to aby nie pic na wodę fotomontaż...

popieram. Moje argumenty:
1) głosujemy do 18 dnia miesiąca. Dlaczego więc wygrane maści pojawiają się dopiero 26? Po tygodniu od zakończenia losowania? Maści poddawane są głosowaniu automatycznie, wyniki więc też powinny być automatycznie. Dlaczegoś przesuwają ogłoszenie ich. Czyli jeszcze przeglądają i jak coś im nie pasuje - odrzucają.
2) Jak wiecie wysyłałam 4 maści - 3 to pegazy. Jeden model w trzech odmianach kolorystycznych. Plus jeden "bezskrzydły"
Dosyć szybko przy jednym pegazie pojawiło się:
Cytat :
Twoja praca została odrzucona, ponieważ jest zbyt podobna do już istniejących obrazków.
Stwierdziłąm - ok. Widocznie głosowanie przeszły ta praca i inna, a że dwie podobne nie mogą być, to tą odrzucono. Bo jakby głosów brakowało, pisało by standardowe "Zbyt mało głosów"
Jednak po kilku kolejnych dniach przy reszcie pojawiło się właśnie
Cytat :
Zbyt mało głosów
Że co?!
To niech mi ktoś powie, do jakiej pracy jest podobna moja maść, że ją odrzucono? I dlaczego po głosowaniu? W teorii sprawdzają PRZED głosowaniem. Jak coś przejdzie to już jest ok (nie licząc plagiatów). A tu się okazuje, że po skończeniu głosowania jeszcze przeglądają co tam najwięcej głosów zdobyło... :/ Dziękuję bardzo za takie oszustwo. Piszę dziś po wyjaśnienia chociaż pewnie nic nie uzyskam.
Dodatkowo wciąż czekam na zwrot kuponów za 3 maści. Jak na razie dostałam tylko za pierwszą.

Dowód:
Spoiler:

Więcej siostry już o nic nie dręczę, bo to nie ma sensu.

LadyArveno,nie przejmuj się,to jest głupie. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Lut 26, 2012 11:11 am

Czyżby plagiat...?
Przestrzeń Twórcza - Page 15 2yzd5oj
Ta koza pochodzi z lineartu,tylko gracze postanowili ją nieco przerobić...
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

Nick w grze : Felis.
Liczba postów : 128

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Lut 26, 2012 11:26 am

nie rozumiem tego... jedne odrzucają bo są podobne do już istniejących, a z drugiej strony dostają się prace niemal identyczne bo robione na tym samym lineartcie! również "dziwne jest" że w innnych wersjach przyjmują konie smoki, ślimaki, jakies okrągłe piłki czy ludzi a mi, na howrse.pl odrzucili konia-świerszcza...no proszę was! lub też inny przykład... mojego konia odrzucili ponieważ wzorowałam sie na zdjęciu... wyraźnie w pomocy jest napisane że MOŻNA się wzorować! a jednak odrzucili... dodatkowo w CR jest napisane że "nie wolno przerabiać obrazków z gry", a czy przypadkiem tło z narysowanymi przedmiotami z CR nie zalicza się pod to?

+ kiedyś wyczytałam (prawdopodobnie na pomocy) iż "decydujący głos ma zespół howrse" czy coś w tym stylu... znaczy że jak praca się podoba administracji to nawet jakby nie miała żadnego głosu przeszła by? czy dlatego nie podają ilości zdobytych głosów?-.-

++ mają jakiś dziwny sposób sprawdzania... kiedyś wysłałam pracę, nie dostała się... 2 miesiące potem wysłałam ją jeszcze raz - odrzucili przed głosowaniem ponieważ znaleźli defekty. to ja się pytam gdzie były te defekty 2 miesiące temu? na hawajach?! howrse.com - widzę kilka/naście razy w głosowaniach wciąż te same plagiaty, u nas od razu banują. Nie uważacie że to niesprawiedliwe?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1748154
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Lut 26, 2012 2:14 pm

Jest to irytujące i własnie dzisiaj przy okazji mojej interwencji w sprawie zwrotu kuponów wspomniałam o tym. Mam takie wrażenie, że ta gra to jedno wielkie oszustwo. Dlaczego w różnych wersjach językowych przechodzą jedne i te same maści lub towarzysze i jedyne, co je różni, to kolor lub to, że są np. w paski czy kropki. Myśle, że powinniśmy wystosować zbiorowy protest przeciwko takiemu stawianiu sprawy. Niech ujawnią swój prawdziwy sposób publikowania prac. Nie wierzę w to, żeby którakolwiek z moich maści uzyskała zbyt mało głosów, raczej chodzi o to, że Owlient faworyzuje graczy z jednego kraju, dyskryminując przy okazji tych z innych wersji językowych...

Oto, co napisałam Administracji gry na kontakcie:

Cytat :
Witam serdecznie. Pomijając fakt, że irytuje mnie sytuacja związana z maściami do CP, gdy widzę, że moje prace, w które włożyłam mnóstwo pracy i czasu, nie miały najmniejszych szans przejść do ZJ, zastanawiam się, dlaczego mimo zakończenia kilka dni temu głosowania, nie otrzymałam do tej pory zwrotu moich 4 kuponów, które wydałam na 2xCP? O ile dobrze pamiętam, zawsze otrzymywałam zwrot kuponów zaraz po ogłoszeniu odrzucenia mojej pracy, więc wydaje mi się, że czekam na nie stanowczo zbyt długo. Niepokoi mnie ta sytuacja i chciałabym dowiedzieć się, w jaki sposób zostanie rozwiązana. Nie daję nikomu za darmo moich cennych kuponów i jeżeli nie mam z tych wydanych na CP żadnych korzyści, chce je z powrotem na moim koncie.

Pozdrawiam
Sakura0001

Wiem, że jest to w tonie bardzo roszczeniowym, ale nie mam już siły użerać się z machlojami tej firmy. Gdyby nie fakt, że mam tyle fajnych koni, których nie chcę się pozbywać i poznałam wielu fajnych ludzi w tej grze, dała bym sobie z nią spokój.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
Evangeline
Już coś wie
Evangeline

Liczba postów : 267

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 11:32 am

Ja zrobiłam coś takiego:
[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img836/2372/modeles.png][/IMG]

Nie zamierzam tego wrzucać do CP, nie mam talentu, przynajmniej w komputerze, jakbym miała skaner, to chętnie bym narysowała na kartce papieru, nienawidzę się użerać z myszką komputerową.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1536984
Evangeline
Już coś wie
Evangeline

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 11:32 am

Spoiler:

Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 11:41 am

Mychaa444 napisał:
Spoiler:

WTF??
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
ZetkaEmka
ZAGRODZIANIN
ZetkaEmka

Nick w grze : ZetkaEmka
Liczba postów : 2034

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 12:09 pm

koteczek043 napisał:
dlaczego nie ma opcji "pomiń"?
Moim zdaniem wtedy wszyscy cierpliwi by pomijali czekając na swoją/kolegi pracę. xD
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 12:12 pm

EREIS napisał:
Mychaa444 napisał:
Spoiler:

WTF??

EREIS , no co Ty? Przecież to jest CUDOWNE ! Jakbym spotkała to bym zagłosowała<3
Te kolory, ta ekspresja. Ah.
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 1:58 pm

Dokładnie.. Taa... Dobrana kolorystycznie praca wygląda jak... Picasso o.O''
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 2:49 pm

Myślałam, że padnę, gdy zajrzałam na stronę Centrum Pomocy, na którym wystosowałam ostatnio mój "apel" o zwrot kuponów... Ja im bluzgam już równo, a oni ze stoickim spokojem odpisują na moje zaczepki w ten sposób:

Cytat :
Witaj

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.

Kupony zostały zwrócone w dniu 27/2/2012.

Nie wahaj skontaktować się z nami ponownie, gdybyś miała dalsze zapytania. Nasz Zespół zawsze chętnie Ci pomoże.

Dziękujemy i życzymy miłej gry.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse

I jak tu się nie załamać? Laughing lol!
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Lut 28, 2012 3:05 pm

Sakura0001 - yeah ^^
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostSro Lut 29, 2012 9:29 am

Napisałam do nich wczoraj z zapytaniem (odrobinę przerobiona moja wypowiedź z forum):
Cytat :
Witam,
Wysyłałam do CP w lutym 4 maści - 3 to pegazy. Jeden model w trzech odmianach kolorystycznych. Plus jeden "bezskrzydły". Wszystkie
przeszły pierwszy Państwa przegląd, potem było głosowanie. Po skończonym głosowaniu dosyć szybko przy jednym pegazie pojawiło się:
Cytat:
"Twoja praca została odrzucona, ponieważ jest zbyt podobna do już istniejących obrazków."

Stwierdziłam, że widocznie głosowanie przeszły ta praca oraz inna, a że dwie podobne nie mogą być, to tą odrzucono. Bo jakby głosów brakowało, pisałoby standardowe "Zbyt mało głosów". Jednak po kilku kolejnych dniach przy reszcie pojawiło się właśnie
Cytat:
"Zbyt mało głosów"
Dowód w załączniku (dowod-1)

Prosiłabym więc o wyjaśnienie. Co takiego oznacza tekst przy pierwszej maści. Plagiatem nie jest, bo maść samodzielnie rysowana. Posiadam chyba jeszcze gdzieś szkic na kartce, w razie potrzeby mogę dostarczyć. Poza tym dostałam zwrot kuponów więc nie o to chodzi.
Jeśli odrzucone bo przypomina jakąś maść która już kiedyś była - prosiłabym o wskazanie którą. A także zwracam uwagę, że maści zdarzają się podobne (dowod-2), prawdopodobnie z lineartu i nie zostały one odrzucone jako podobne do istniejących. Z jakiego więc powodu moja maść dostała taki opis? Jeśli zdobyła odpowiednią ilość głosów, na co wygląda to dlaczego została odrzucona po głosowaniu?

Pragnę także zapytać dlaczego status prac dziś mi się zmienił (dowod-3). Dlaczego zabrano te teksty "zbyt mało głosów"?

Liczę na szybką odpowiedź na moje dwa pytania

pozdrawiam

LadyArvena

Dowody macie też w załącznikach. Ten drugi to to zdjęcie podrzucone przez kogoś na poprzedniej stronie, te z trzema kozami z identycznego lineartu.

Ich odpowiedź:
Cytat :
Witaj,

Jeśli Twoja praca została odrzucona, oznacza to, iż zespół zajmujący się Przestrzenią Twórczą ze wszystkich serwerów, stwierdził, że nie spełnia ona któregoś z wymagań. Jest nam przykro, że nie mogła ona być zaakceptowana gdyż zdajemy sobie sprawę z wysiłku włożonego w każdą z prac. W związku z tym wszystkie kupony zużyte na wysłanie maści zostały zwrócone, a instrukcja dotycząca poprawy maści umieszczona na tej stronie:

http://www.howrse.pl/member/creation/historique

Jeśli maść została uznana jako zbyt podobna do obecnie istniejących radzimy spróbować jakiegoś nietypowego podejścia do maści Pegaza Wink

Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse

Co z tego wynika?
1) Że sprawdzają jeszcze prace po głosowaniu i jak im się zechce to mogą odrzucić. Więc nie warto się cieszyć, że coś przeszło do głosowania, bo to jeszcze nie ostatni etap
2) "nie spełnia ona któregoś z wymagań" - którego? Nie mam pojęcia. A skoro przeszła pierwszy etap to stwierdzili widocznie, że wymagania spełniała. I pozostałe wersje kolorystyczne także.
3) Kupony dostałam parę dni temu. Po co o tym wspominali, skoro to wiem?:/
4) Jaka instrukcja? Tam właśnie jest napisane, że zbyt podobna do istniejących maści :/ A pegaz to przecież pegaz - koń ze skrzydłami. Jak tak patrzeć to każdy pegaz jest "podobny" i powinni wszystko odrzucić. A jeśli do konkretnej maści to dlaczego do jasnej ciasnej nie chcą mi powiedzieć do jakiej?!
5) "spróbować jakiegoś nietypowego podejścia do maści" też mam rysować konia w wałkach? :/
6) Dlaczego jak nie można podobnych to są już trzy kozy z tą samą maścią? Więc wychodzi na to, że mogę wziąć tamten lineart i wysłać jakąś czwartą do kompletu. To przejdzie.
7) Brak odpowiedzi dlaczego nie pisze mi już "Zbyt mało głosów" przy większości maści, tylko same iksy zostały

Podsumowując - nic się nie dowiedziałam. Poza tym, że jeszcze raz weryfikują zawsze po głosowaniu. I że mogą się wypchać, bo więcej nic nie wysyłam. Szkoda wysiłku siostry, szkoda zamrażać na miesiąc kupony jak się potem nawet doprosić wyjaśnienia nie można. Już lepiej by zrobili gdyby wpisali mi zbyt mało głosów zamiast tych głupot.
Owlient zarobił u mnie WIELKIEGO minusa. Pomijając brak konkretnej odpowiedzi, także za oszustwo. Nigdzie nie jest napisane, że mogą odrzucić pracę po wygranym głosowaniu, a teraz na to wyszło. WIELKIE dzięki Owliencie.
Attachments
Przestrzeń Twórcza - Page 15 Attachmentdowod-1.png
d
You don't have permission to download attachments.
(41 Kb) Downloaded 29 times
Przestrzeń Twórcza - Page 15 Attachmentdowod-3.png
You don't have permission to download attachments.
(25 Kb) Downloaded 21 times
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Evangeline
Już coś wie
Evangeline

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostSro Lut 29, 2012 9:33 am

Dzięki, ale kuponów brak... Smile Bym musiała zrobić małe poprawki, ale może kiedyś...
Powrót do góry Go down
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostSro Lut 29, 2012 9:55 am

LadyArvena napisał:

Pragnę także zapytać dlaczego status prac dziś mi się zmienił (dowod-3). Dlaczego zabrano te teksty "zbyt mało głosów"?

Przy każdej pracy która nie przejdzie "wyjaśnienie" znika po jakimś czasie... Następnie znika nazwa a potem wszystko z listy wysłanych prac
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostSro Lut 29, 2012 12:58 pm

Ale przy pracy z października wciąż wisi "zbyt mało głosów". Więc jeśli już, to najpierw tam powinno zniknąć Wink
Powrót do góry Go down
EREIS
Przyjaciel Zagrody
EREIS

Nick w grze : EREIS
Liczba postów : 1094

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostSro Lut 29, 2012 2:42 pm

Kontakt i pisanie do nich to jak kopanie się z koniem. Miałam podobną bezsensowną rozmowę na temat otoczenia :

Witam. Wysłałam pracę do CP i została ona odrzucona gdyż rzekomo

"Na Twoim projekcie koń unosi się ponad ziemią."

Na pracy koń owszem znajduje się w kosmosie ma za sobą planetę ale kopytami stoi na pierścieniu okalającym tą planetę w związku z tym moje pytanie brzmi na czym polega to unoszenie się i czemu został projekt odrzucony.

Praca o którą pytam w załączniku lub oto link do niej

https://2img.net/r/ihimizer/img861/9318/42150479.png

ich odpowiedź :

Witaj,

Jeśli Twoja praca została odrzucona, oznacza to, iż zespół zajmujący się Przestrzenią Twórczą ze wszystkich serwerów, stwierdził, że nie spełnia ona któregoś z wymagań. Jest nam przykro, że nie mogła ona być zaakceptowana gdyż zdajemy sobie sprawę z wysiłku włożonego w każdą z prac. W związku z tym wszystkie kupony zużyte na wysłanie maści zostały zwrócone, a instrukcja dotycząca poprawy maści umieszczona na tej stronie:

Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse

z racji tej że nic mi nie napisali jak widać to posłałam 2 zgłoszenie :

Dziś wysłałam zapytanie/zgłoszenie (Zgłoszenie 12013-212518 Zamknięte) o powód odrzucenia, gdzyż nie rozumiem czemu uznano - na jakiej podstawie - że praca się nie nadaje do CP. zgłoszenie zamknięto a powodu odrzucenia nie udzielono. dlaczego uznano że koń unosi się w powietrzu skoro tak nie jest?? na czym ma polegać owo unoszenie skoro koń ma "grunt" pod kopytami?? proszę o podanie wyjaśnienia powodu odrzucenia a nie odsyłanie na stronę na której nie ma wyjaśnienia.

ponad to do głosowania zostały przyjęte prace w których to koń ewidentnie nie ma kontaktu z podłożem, lata ponad czymś lub nawet i obok teoretycznego podłoża przykłady w załączniku.

a to ich odpowiedź co mnie już załamała :

Witaj,

Odpowiedź została udzielona w poprzednim zgłoszeniu. Zdaniem naszego zespołu zajmującego się wszystkimi maściami z wszystkich serwerów, maść Twoja wymaga poprawy opisanej w powodzie odrzucenia pracy. Sugerujemy, aby podkreślić, iż koń stąpa po pierścieniu.

Dziękujemy,

Zespół Howrse

To nic innego jak kopanie się z koniem bo w tym głosowaniu posłałam już przerobionąpracę i co tym razem :

Twoja praca jest powtórzeniem kształtów lub wzorów, co nie jest dozwolone.

Mówiąc krótko ja to za przeproszeniem pierniczę taką zabawę skoro tego typu praca dostaje się do głosowania:
http://desmond.imageshack.us/Himg688/scaled.php?server=688&filename=100032329presentation.jpg&res=medium
albo taka jest w opcja już do dania dla konia
http://creation.howrse.com.s3.amazonaws.com/100001814-normal.jpg

No sorry ale czegoś nie kumam - są równi i równiejsi widać ...

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=722213
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostSro Lut 29, 2012 3:08 pm

A ci równiejsi są z innych wersji językowych. Widać, że nasza, polska wersja jest bardzo dyskryminowana przez Owlient. Podejrzewam, że mój Golden Unicorn został w ten sam sposób odrzucony, bo... nie wiadomo, co... Skoro po ukończeniu głosowania prace nadal są selekcjonowane, nigdy nie będą podawali realnych wyników głosowania, gdyż musiałoby wyjść na jaw, że po wszystkim odrzucają dodatkowo niektóre prace, które uzyskały na tyle dużo głosów, że mogły spokojnie dostać się do ZJ. Nie wiem tylko, dlaczego notorycznie przepuszczane są prace takie same lub bardzo podobne do poprzednich. I są to prace z zagranicznych serwerów. Jeden, bardzo charakterystyczny styl dawno utkwił mi w mózgownicy, ale tak już działa mi na nerwy mnogość paści i otoczeń w tym stylu, że za każdym razem gdy widzę zrobioną w ten sposób pracę, oddaję głos na zupełnie inną.

Taki mały przykład tego stylu, który tak bardzo mnie drażni, że nie mogę na niego patrzeć:

Przestrzeń Twórcza - Page 15 100006277-normal
Powrót do góry Go down
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostCzw Mar 01, 2012 8:27 am

Nie mogę zrozumieć jednego... ok, są świetni graficy na innych serwerach no ale bez przesady! co miesiąc widać tych samych twórców, którzy na swoim koncie mają już po min. 10 stron prac! To nie sprawiedliwe, nie dość że odrzucają bezpodstawnie nasze polskie prace, to jeszcze dopuszczają 15 prac pod rząd tej samej osoby! a co tam, my wyżyjemy ze zwrotów a oni niech mają nawet po 1000 prawda? Według mnie powinni stworzyć pewien limit, np. ilość maści na miesiąc jaka może dostać się do ZJ wykonana przez jedną osobę ograniczyła się do 3. W ten sposób inni, mniej uzdolnieni gracze mieli by większą szansę na wygraną
Powrót do góry Go down
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Mar 04, 2012 5:34 am

Prawdopodobnie wysyłam maść dla kuca. No i mam pytanie,co oni mają na myśli pisząc:

4 - Zatwierdź
Upewnij się, że Twoja praca zgadza się z poniższymi zasadami. Jeśli nie, stracisz Kupony wykorzystane do wysłania jej, a w przypadku oszustwa zamkniemy Twoje konto.

Tutaj chodzi o splagiatowanie pracy?
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Mar 04, 2012 6:13 am

Philipek napisał:
Prawdopodobnie wysyłam maść dla kuca. No i mam pytanie,co oni mają na myśli pisząc:

4 - Zatwierdź
Upewnij się, że Twoja praca zgadza się z poniższymi zasadami. Jeśli nie, stracisz Kupony wykorzystane do wysłania jej, a w przypadku oszustwa zamkniemy Twoje konto.

Tutaj chodzi o splagiatowanie pracy?

O plagiatowanie lub poprostu wstawienie wyciętego obrazka Wink
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Mar 04, 2012 8:50 am

Ja na tąś ''twórczość'' nie mam sił i ochoty dlatego nigdy nie próbowałam...A jeszcze te komentarze wasze,które zniesmaczają i odkrywają prawdę też zniechęcają po tym jak was potraktowali. ;(
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Mar 04, 2012 10:29 am

hmm... A mam takie pytanie... Orientujecie się może czy można wysłać drugi raz maść, którą odrzucili? Bo przetestowałabym i wysłała jeszcze raz tą maść. Chciałabym wiedzieć, czy znów odrzucą, że jest podobna do innych maści Wink Ale muszę mieć pewność, czy to legalne...
Powrót do góry Go down
koteczek043
Już coś wie
koteczek043

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostNie Mar 04, 2012 11:27 am

LadyArvena - możesz wysłać Wink w głosowaniu często widzę te same projekty przez kilka miesięcy aż się dostają (albo i nie). W każdym razie nigdzie nie ma mowy że tak nie wolno... ja sama kiedyś wysłałam swój projekt jeszcze raz, ale odrzucili go przez "defekty i plamy" choć koń dokładnie ten sam co wcześniej -.-
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 10:27 am

LadyArvena - wyślij,zobaczymy co teraz się stanie. Smile
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 1:55 pm

hanka1998 napisał:
Przestrzeń Twórcza - Page 15 Scaled.php?server=7&filename=qbeztaramka

Prosimy o głosy (o ile przyjmą) Wink

Jednak wysłałaś Very Happy Świetnie. Trzymam kciuki
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 1:56 pm

Dziękuję bardzo, przyda mi się Wink
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostPon Mar 05, 2012 2:37 pm

Cytat :

Głosowanie

Po wstępnej selekcji dokonanej przez Zespół, prace trafiają do Przestrzeni Twórczej, gdzie są poddane pod głosowanie. Głosowanie jest anonimowe, co daje wszystkim pracom równe szanse.

Jeśli po głosowaniu, Twoja praca nie otrzyma wystarczającej liczby głosów, zwrócimy Ci Kupony.

Ostateczny wybór

Po zakończeniu głosowania, wyselekcjonujemy najlepsze prace wybrane przez graczy oraz kilka wybranych przez nas. Pod koniec każdego miesiąca będzie co najmniej:

• Przestrzeń Twórcza - Page 15 Pomme-or 80 nowych maści w Złotym Jabłku

• Przestrzeń Twórcza - Page 15 Rayon-helios 50 nowych otoczeń w Promieniu Heliosa

• Przestrzeń Twórcza - Page 15 Corne-or 80 nowych towarzyszy w Złotym Rogu

Jest napisane, że potem dobierają jakieś prace, które mogły w głosowaniu odpaść a im się podobały... Czyli warto zawsze próbować.
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 9:21 am

Haha! Mojej nie przyjęli xd
Powrót do góry Go down
Majka
Już coś wie
Majka

Liczba postów : 279

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipostWto Mar 06, 2012 9:34 am

LadyArvena napisał:
Napisałam do nich wczoraj z zapytaniem (odrobinę przerobiona moja wypowiedź z forum):
Cytat :
Witam,
Wysyłałam do CP w lutym 4 maści - 3 to pegazy. Jeden model w trzech odmianach kolorystycznych. Plus jeden "bezskrzydły". Wszystkie
przeszły pierwszy Państwa przegląd, potem było głosowanie. Po skończonym głosowaniu dosyć szybko przy jednym pegazie pojawiło się:
Cytat:
"Twoja praca została odrzucona, ponieważ jest zbyt podobna do już istniejących obrazków."

Stwierdziłam, że widocznie głosowanie przeszły ta praca oraz inna, a że dwie podobne nie mogą być, to tą odrzucono. Bo jakby głosów brakowało, pisałoby standardowe "Zbyt mało głosów". Jednak po kilku kolejnych dniach przy reszcie pojawiło się właśnie
Cytat:
"Zbyt mało głosów"
Dowód w załączniku (dowod-1)

Prosiłabym więc o wyjaśnienie. Co takiego oznacza tekst przy pierwszej maści. Plagiatem nie jest, bo maść samodzielnie rysowana. Posiadam chyba jeszcze gdzieś szkic na kartce, w razie potrzeby mogę dostarczyć. Poza tym dostałam zwrot kuponów więc nie o to chodzi.
Jeśli odrzucone bo przypomina jakąś maść która już kiedyś była - prosiłabym o wskazanie którą. A także zwracam uwagę, że maści zdarzają się podobne (dowod-2), prawdopodobnie z lineartu i nie zostały one odrzucone jako podobne do istniejących. Z jakiego więc powodu moja maść dostała taki opis? Jeśli zdobyła odpowiednią ilość głosów, na co wygląda to dlaczego została odrzucona po głosowaniu?

Liczę na szybką odpowiedź na moje dwa pytania

pozdrawiam

LadyArvena

Dowody macie też w załącznikach. Ten drugi to to zdjęcie podrzucone przez kogoś na poprzedniej stronie, te z trzema kozami z identycznego lineartu.

Ich odpowiedź:
Cytat :
Witaj,

Jeśli maść została uznana jako zbyt podobna do obecnie istniejących radzimy spróbować jakiegoś nietypowego podejścia do maści Pegaza Wink

Z wyrazami szacunku,
Zespół Howrse

Co z tego wynika?
1) Że sprawdzają jeszcze prace po głosowaniu i jak im się zechce to mogą odrzucić. Więc nie warto się cieszyć, że coś przeszło do głosowania, bo to jeszcze nie ostatni etap
2) "nie spełnia ona któregoś z wymagań" - którego? Nie mam pojęcia. A skoro przeszła pierwszy etap to stwierdzili widocznie, że wymagania spełniała. I pozostałe wersje kolorystyczne także.
3) Kupony dostałam parę dni temu. Po co o tym wspominali, skoro to wiem?:/
4) Jaka instrukcja? Tam właśnie jest napisane, że zbyt podobna do istniejących maści :/ A pegaz to przecież pegaz - koń ze skrzydłami. Jak tak patrzeć to każdy pegaz jest "podobny" i powinni wszystko odrzucić. A jeśli do konkretnej maści to dlaczego do jasnej ciasnej nie chcą mi powiedzieć do jakiej?!
5) "spróbować jakiegoś nietypowego podejścia do maści" też mam rysować konia w wałkach? :/
6) Dlaczego jak nie można podobnych to są już trzy kozy z tą samą maścią? Więc wychodzi na to, że mogę wziąć tamten lineart i wysłać jakąś czwartą do kompletu. To przejdzie.
7) Brak odpowiedzi dlaczego nie pisze mi już "Zbyt mało głosów" przy większości maści, tylko same iksy zostały

Podsumowując - nic się nie dowiedziałam. Poza tym, że jeszcze raz weryfikują zawsze po głosowaniu. I że mogą się wypchać, bo więcej nic nie wysyłam. Szkoda wysiłku siostry, szkoda zamrażać na miesiąc kupony jak się potem nawet doprosić wyjaśnienia nie można. Już lepiej by zrobili gdyby wpisali mi zbyt mało głosów zamiast tych głupot.
Owlient zarobił u mnie WIELKIEGO minusa. Pomijając brak konkretnej odpowiedzi, także za oszustwo. Nigdzie nie jest napisane, że mogą odrzucić pracę po wygranym głosowaniu, a teraz na to wyszło. WIELKIE dzięki Owliencie.

Wiem, że pisałaś to dość dawno, ale czytając teraz to forum po prostu nie mogłam wytrzymać:
Ow odpowiada po prostu automatycznie. Myślę, że nikt do końca nawet nie przeczytał twojej wiadomości. Zresztą to nie pierwszy taki przypadek. Ow coraz bardziej nas olewa. Myślę, że jak tak dalej pójdzie to howrse przejdzie do historii...
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Przestrzeń Twórcza   Przestrzeń Twórcza - Page 15 I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Przestrzeń Twórcza
Powrót do góry 
Strona 15 z 34Idź do strony : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 24 ... 34  Next
 Similar topics
-
» Przestrzeń Twórcza
» Przestrzeń Twórcza
» Przestrzeń Twórcza.
» Przestań Twórcza
» Moja 'twórcza' pracownia...

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum aktualności :: Gra-
Skocz do: