Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 10:52 am | |
| w tym wątku możemy podzielić się opinią na temat jakiejś książki. jest godna polecenia, czy odłożyliście po kilku stronach? czy często czytacie książki, czy tylko jak musicie? jakie lubicie rodzaje książek? ja osobiście polecam serię "Zwiadowcy" Johna Flanagana. baaardzo wciąga, pierwszą część w jeden dzień przeczytałam ^^ (około 300 stron), a teraz biorę się za drugą | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:02 am | |
| Aktualnie wzięłam 2 książki na ferie- Przebudzenie Kelley Armstrong i Assassin's Creed: Bractwo Olivera Bowdena. Zapowiadają się fajne ferie ^^ I mogę polecić serię kryminałów Camilli Lackberg, zajefajna Autorka doskonale potrafi manipulować ludzkimi uczuciami i wprowadzić ich w taki błąd, że po dowiedzeniu się, kto był zabójcą można się na prawdę zdziwić Fajnych książek jest dużo, nie chce mi się ich wymieniać, bo bym Was zanudziła, więc zakończę moją krótką listę | |
| | | Dianaxxx W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Dianaxx Liczba postów : 384 Dołączył : 17/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:10 am | |
| Polecam "życie Pi" genialna książka
| |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:11 am | |
| Ja obecnie czytam GONE, autorstwa Michaela Granta. Bardzo ciekawa książka, o nastolatkach w pewnym mieście, gdzie nagle zniknęli wszyscy powyżej 16 roku życia. Że tak powiem "walkę" pomiędzy sobą prowadzą uczniowie z Coates Academy oraz Perdido Beach. Na dodatek odkrywają tajemniczy mur którego nie da się przeniknąć, a po dotknięciu wywołuje straszny ból. W jaskini mieszka potwór potrafiący władać umysłami. Dzieci odkrywają tajemne moce. Książka bardzo ciekawa, warta polecenia, wiele postaci, wątków. Nie mogę się oderwać W niedawnym czasie przeczytałam dwie serie wampiryczne (nie, nie styl "Zmierzchu" -,-), również bardzo ciekawe. Szykuję się na Igrzyska Śmierci po przeczytaniu GONE. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:18 am | |
| Dianaxxx - podobno Pi to facet. Jest teraz taki film w kinie. |
| | | Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:22 am | |
| To ja polecam: - "Siewca Wiatru" Mai Lidii Kossakowskiej oraz jej zbiór opowiadań "Żarna Niebios" - książki o Jakubie Wędrowyczu, trylogię "Kuzynki", cykl "Norweski Dziennik", "Wampir z M3" i "Operacja Dzień Wskrzeszenia" Andrzeja Pilipiuka - "Starą Baśń" J.I.Kraszewskiego - trylogię Sienkiewicza -cykl "Kłamca" i "Chłopców" Jakuba Ćwieka -"Żyjący z wilkami" Shaun'a Ellis'a -"Tańczący z lwami" Tony'ego Fitzjohn'a na pewno o czymś zapomniałam | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:23 am | |
| Ja obecnie czytam: - Odprawę posłów greckich, bo lektura. x.o - Harry'ego Pottera - jestem aktualnie na 6 części - Eragon - chłopak znalazł jajo smoka. Dosyć fajne. :> - Czarne, czerwone, śmierć - Chłopak wkręcił się w towarzystwo neonazistów i tym podobnych. - Solaris - facet wylatuje na planetę, zdążył się skłócić i odkłócić z profesorem, przyszła do niego jego zmarła żona, a dopiero jest tam mniej niż dzień. XD sci - fi - EVER. Często czytam, bardzo. Ogólnie polecam: - Felix, Net i Nika - Pamiętnik narkomanki - Odlot na samo dno - Heartland - Czarne oceany - Czy androidy myślą o elektrycznych owocach? - Cyberiada Arbuz, - Igrzyska Śmierci są boskie. :> | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:50 am | |
| Te, które przeczytałam i mi się spodobały: - "Heartland" (L. Brooke), - "Buszujący w zbożu" (J. D. Salinger), - "Pamiętnik narkomanki" (B. Rosiek), - seria "Z piekła" (różni autorzy), - seria Madison Avery (K. Harrison), - seria "Pamiętniki wampirów" (L. J. Smith), - seria "Peggy Sue i duchy" (S. Brussolo), - seria "Harry Potter" (J. K. Rowling), - seria "Świat nocy" (L. J. Smith)...
Wiem, że było o wiele więcej, ale nie pamiętam. XD Strasznie polecam. <3
Jestem fanką fantasy, mam zamiar przeczytać: - "Upadli", - "Łowca gildii", - "Kroniki rodu Drake'ów", - "Siedem promieni", - "Wampiraci", - "W kolorze krwi", - "Błękitnokrwiści", - "Kroniki obdarzonych" - "Dary anioła", - "Przemiana", - "Życzenie", - "Arcane society", - "Porzuceni", - "Igrzyska śmierci", - "Niebo jest wszędzie", - "Saga kryminalna", - "Zarażeni", - "Wojna zombie", - "Zombie survival", (a, taki sobie podręcznik na wszelki wypadek...) - "GONE: Zniknęli", - "Noc zombie", - "Miasto żywych trupów".
Ale to tylko zamiary. XD | |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 11:53 am | |
| Błękitnokrwistych i GONE masz na pierwszym miejscu przeczytać :3 | |
| | | Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 12:18 pm | |
| Oj dużo tego było... ale takie najbardziej godne polecenia to: -Igrzyska Śmierci (cała saga) - pochłonęłam całą (sagę) w niecały miesiąc a jedna książka ma około 300 stron -Assassin's Creed : Tajemna Krucjata - genialna w każdym calu. -I ogółem dzieła H.P. Lovecraft'a - na chwilę obecną najbardziej polecam : Zew Cthulhu, Szczury w Murach i Dagona | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 12:43 pm | |
| Ja polecam serie: GONE Zwiadowcy] Kroniki Pradawnego Mroku
A już najbardzie książki mautorstwa Julie Kagawa z serii Żelazny Dwór Książka opowiada o Megan Chase, która w dniu swych szesnastych urodzin dowiaduje się, że jej brat zostal porwany przez elfy, a jej najlepszy kolego Robbie Coller to tak naprawdę Robin Koleżka, sławny Puk ze Snu Nocy Letniej. Potem okazuje się, że jest pół elfem i córką króla Oberona, poznaje zimowego księcia i co najważniejsze grymlakina kota podobnego do tego z Alicji w Krainie Czarów. Pierwsza księga: Żelazny król Druga księga: Żelazna córka Trzecie księga :Żelazna królowa(jeszcze nie ma w Polsce_ | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 12:51 pm | |
| Uwielbiam Heartland, przeczytałam wszystkie części. Fajne są jeszcze pewne inne książki, ale dla "młodszych nastolatek", a wy starsze jesteście ode mnie xD |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Sty 23, 2013 10:44 pm | |
| Arbuzku, szczerze powieiawszy to Gone to nędzna podróba 'Pod Kopułą' Kinga, przeczytałam tamto i powiem tak - King pisze świetnie, grant niekoniecznie, niedopowiedzenia, dziwne wątkli... | |
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 7:34 am | |
| - Cytat :
- Błękitnokrwistych i GONE masz na pierwszym miejscu przeczytać :3
~ mam już kolejkę z Cornera, soo... XD Moja kolejka: "Dary anioła" >> "Igrzyska śmierci" >> "Upadli" >> "Kroniki rodu Drake'ów" >> "Błękitnokriwści" >> "GONE: Zniknęli". Dopisałam te dwie. ^^ | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 7:36 am | |
| I Zarażonych też masz przeczytać! Super książka | |
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 8:08 am | |
| - Cytat :
- I Zarażonych też masz przeczytać! Super książka
~ dopisane. ^^ "Dary anioła" >> "Igrzyska śmierci" >> "Upadli" >> "Kroniki rodu Drake'ów" >> "Błękitnokriwści" >> "GONE: Zniknęli" >> "Zarażeni". | |
| | | Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 9:45 am | |
| To ja bardziej pod fantastykę czytuję... Z niewymienionych tutaj: + "Dracula" Brama Stokera - chociaż ma ponad 100 lat, książka jak dla mnie genialna. + Trylogia Czarnego Maga + kontynuacja Trylogia Zdrajcy - b. dobre książki + Klatwa Tygrysa, pięć tomów ( w Polsce na razie wyszły 3) - niby modny trójkącik dziewczyny i nie-do-końca normalnych, ale całkiem dobrze napisany i ze sporą dawką kultury orientu. + Saga o Wiedźminie Sapkowskiego - obowiązkowo dla fana/fanki fantasy, saga naszego polskiego Mistrza + Saga Ludzi Lodu - mniejsza dawka fantastyki, 47 tomów (15 za mną), też polecam + Władca Pierścieni i Hobbit - klasyk fantasy. + Cykl Inkwizytorski Jacka Piekary - dla starszych i nie koniecznie się może podobać. Okrutny świat Inkwizycji, z dodatkową dość znaczącą zmianą faktów biblijnych. Ale ma coś w sobie, według mnie. Z takich pół-fantastycznych (z cyklu: nastolatka i o-mój-boże-ty-się-błyszczysz): + cykl o Ever (mam 1 tom, według mnie nietrafiony zakup, raz przeczytałam i odstawiłam, ale nóż widelec komuś się spodoba) Poza fantastyką: + seria o Tomku A. Szklarskiego - podróżniczo-przygodowa seria o młodym polskim łowcy zwierząt i jego przyjaciołach dziejąca się na początku XX wieku, mile wspominam + Tysiąc Wspaniałych Słońc - kupiłam przyjaciółce, jeszcze nie miałam okazji przeczytać, ale to ponoć bestseller, powieść o kobietach w świecie islamu + Małgosia kontra Małgosia - raczej dla nieco młodszych powieść o tym, jak pewna pyskata nastolatka z lat 80-90-tych zostaje wepchnięta na miejsce swojej imiennicy ze średniowiecza... Przyjemnie się czytało A tak moją ukochaną książką jest Siewca Wiatru. Abaddon górą Jak coś mi się przypomni, to dopiszę. Ja czytam dużo, przez klasę maturalną mniej niżbym chciała, ale i tak mam na koncie ponad 100 książek. | |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 9:54 am | |
| Przeczytałam całą serie o Eragonie (czyli Dziedzictwo też). Teraz w tydzień łyknęłam serie "Olimpijscy Herosi", w której skład wchodzą: ~ "Zagubiony Heros" ~ "Syn Neptuna" ~ "Znak Ateny" Te książki napisał Rick Riordan, polecam | |
| | | amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 12:13 pm | |
| - Cytat :
- - "Upadli"
Czytałam niedawno, bardzo ciekawa i wciągająca, polecam Obecnie czytam "Córka Laguny" Michelle Lovric. Potem wezmę się za serię "Zwiadowcy", a następnie "Zaklinacz koni" i "Cień wiatru". | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 12:14 pm | |
| Ja polecam: Heartland Igrzyska Śmierci Serię niefortunnych zdarzeń Zlodziej Magii Smoczy jeździec -> C.Funke wszelkie Stepheny King'i Serce -> de Amicisa Ulyssesa Moora Delirium Teraz będę czytać Wyścig Śmierci, potem Strażników historii Ogólnie bardzo lubię fantasy co widać po większości tytulów. Ale bardzo też polubilam Serce E. de Amicisa, które do fantasy się na pewno nie zalicza | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| | | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 1:32 pm | |
| Pfffff od wakacji znaczy od sierpnia utknęłam na "dziedzictwio Krwi" To 6 tom sagi "bractwo czarnego sztyletu" Jak w życiu nie przeczytałam zadnego romansu , bo nie trafie, tak w sumie 5 poprzednich tomów ogarnęłam w jakieś 2 miesiące. Nie bede sie rozpisywac i streszczać każdego tomu. mamy XXI wiek obok ludzi zyja sobie wampiry i ich wrogowie. Tytuowe bractwo to banda 6 agresywnych facetów/wojowników, którzy staraja sie chronic jakos swoja rasę . Każdy inny, każdy ma swoje plusy i minusy, Znajdą sie też kobiety o które sa w stanie walczyć. Generalnie jak ktos lubi wampiry akcję przeplatajacą się z romansami to polecam. Jest dosć fajnie napisana, we fabule zasze coś sie dzieje, czasem trafia sie fajne sytuacje albo humor. Cieżko powiedzieć ktory wątek jest tym przodujacym co osobiscie mi sie podoba. I musze to powiedzieć: Zmierzch przy tym to pikuś | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 1:36 pm | |
| | |
| | | Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 24, 2013 2:11 pm | |
| Polecam książki Trudi Canavan, chociaż nie wszystkie nadają się dla młodszych czytelników. Dla osób w wieku ok. 13 lat (i tych dojrzałych od 11) myślę, że jest spoko.
Eragon też jest dobry. Podobały mi się także Igrzyska Śmierci.
Generalnie lubię poczytać. Sagi w których jedna część ma 800 stron - dla mnie normalka. | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 25, 2013 8:31 am | |
| - wercia d napisał:
ja osobiście polecam serię "Zwiadowcy" Johna Flanagana. baaardzo wciąga, pierwszą część w jeden dzień przeczytałam ^^ (około 300 stron), a teraz biorę się za drugą Ja teraz czytam 10. Musze przyznać że poprzednie były ciekawsze | |
| | | Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 25, 2013 9:24 am | |
| A o czym są Ci 'zwiadowcy'? Ciagle mnie kuszą w bibliotece, ale nie wiem, czy mnie zainteresują. | |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 25, 2013 10:09 am | |
| I jeszcze książki Aprilynne Pinke mi się podobają | |
| | | wercia d Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 25, 2013 12:03 pm | |
| - Asiaa. napisał:
- A o czym są Ci 'zwiadowcy'? Ciagle mnie kuszą w bibliotece, ale nie wiem, czy mnie zainteresują.
ohoho dobra opowiem: taki Will (myślałam, że to dziewczęce imię ) zawsze chciał zostać rycerzem. był z sierocińca. gdy nadszedł dzień wyboru, wszyscy jego koledzy dostali odpowiedź kogo czeladnikami zostaną (uczniami), tylko Will został bez odpowiedzi. w pewnej chwili zwiadowca (w tamtych czasach wszyscy się bali zwiadowców, bo pojawiali się znikąd, jakby za pomocą czarów) podszedł do barona z kartką. Will postanowił się dowiedzieć jaka jest treść tej kartki i zakradł się w nocy do siedziby barona, gdy nagle coś złapało go za ramię. okazało się że to zwiadowca... kurcze, chyba za dużo powiedziałam xD to już jedna czwarta książki w skrócie xD resztę sobie wypożycz i przeczytaj (wiem, jestem ZUA) | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 25, 2013 1:57 pm | |
| - Asiaa. napisał:
- Ja obecnie czytam:
(...) Wszystko na raz? Ja aktualnie z doskoku krótki e-book "Największy w historii sekret robienia pieniędzy" - dziś zaczęłam i dziś skończę. Polecony przez Redmera w kluczach szczęścia, więc nie miałam wyjścia Ostatnio zaczęłam "Sztukę wywiadu", ale z powodu egzaminów utknęłam Oprócz tego byłam w połowie "Podróży autora" ale studia mają to do siebie, że czasu jakoś brak. I w sumie zacznę chyba od początku. Z takich typowo dla fabuły to ostatnio czytałam coś, co pożyczyli mi w klubie fantasy. Tytułu nie pamiętam, ale fabułę tak XD Ogólnie w trakcie roku jestem zawalona tekstami pedagogicznymi niestety :/ | |
| | | Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 25, 2013 2:15 pm | |
| Polecam serię Zwiadowcy Johna Flanagana, i Century P.D Baccalario. Obecnie jestem na 4 tomie " Zwiadowców", a serię " Century " skończyłam. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
| | | | co czytasz? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|