| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 07, 2014 10:45 am | |
| Cornelia Funke "Atramentowe serce", następnie "Pod kopułą" i "Zielona mila" Stephena King'a oraz "Szczęściarz" Nicholasa Sparksa. | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 16, 2014 9:08 am | |
| Aktualnie drugą cześć trylogii o Atramentowym Świecie Cornelii Funke, ''Atramentowa Krew'' | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 20, 2014 8:10 am | |
| "Atramentowa Krew" Cornelii Funke. | |
|
| |
Tysia1996 Nowy
Nick w grze : Tysia1996 Liczba postów : 26 Dołączył : 27/01/2014
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 27, 2014 10:11 am | |
| Ja tak dużo czytałam książek... Sama teraz maniaczę Snarry i Drarry. XD ^^ Cuda! <3 Chyba już wszystko w necie przeszukałam. ;P Polecam też :
1. Zwiadowcy 2. Tunele 3. Pamiętniki Wampirów 4. Nicolas Flamel 5. Wywiad z Wampirem 6. serie książek o wampirach a w niej "Wampiry wolą szatynki" 7. Nocarz, Renegat, Nikt i Fiolet naszej polskiej autorki ;P (też wampiry xD)
i dużo dużo innych XD
Oraz zwykłe opowiadania yaoi, slash, hentai, jak i fantasy, horrory na internecie oraz kilka e-boooków! <3 1. K. A. Merikan 2. Luana 3. strega bianca 4. ola sobecka 5. Leśni Ptak 6. ShivKat - Fire Dragon Tatto Studio i... wiele wiele innych znów XD
PS: Do Yaois polecam dziewczyny... zakochacie się w dwóch facetach... mrrr ^^ XD Ja sama wariuję na punkcie yaoiców. ;)Możecie mnie wszędzie znaleźć pod nickiem Yaoistka^^. ;PP | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 27, 2014 2:52 pm | |
| Dla miłośników kotów: Halina Terakowska Tam gdzie spadają anioły. |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 28, 2014 7:01 am | |
| Soporofic, czemu dla miłośników kotów? Czytałam recenzje, kotów nie znalazłam | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 28, 2014 7:14 am | |
| Nie chcę spoilować. Przeczytaj |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 15, 2014 10:49 am | |
| The Transfer - tłumaczenie nieoficjalne
W tym tygodniu przeczytałam już Niezgodną, Zbuntowaną oraz nieoficjalne tłumaczenie Oddanej/Wiernej. |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 15, 2014 1:16 pm | |
| Tysia1996, jak lubisz yaoi, to polecam też Zaparz Mi Herbatę, Zostawić Rzeczywistość i trochę hardowe K111 (znaczy, mocno hardowe). :3 Jutro prawdopodobnie zamówię naraz aż szesnaście tomów Fullmetal Alchemista i zakończę serię, bo to będą już ostatnie tomy. W międzyczasie kupiłam sobie całą serię Wolf's Rain, czyli... Dwa tomy. I wydali w Walentynki piętnasty tom Kuroshitsuji, więc trzeba się jakoś wybrać do Empika, chociaż rozdziały czytam do przodu po angielsku. Od Eviacza dostałam całą serię In Death do poczytania, więc muszę się za to wziąć. Mam też Baśnie Barda Beedley'a do przeczytania. :3 | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 15, 2014 2:11 pm | |
| Wolf's Rain udało mi się kiedyś trafić na Allegro. Oba tomy za... 16zł (łącznie z przesyłka ). W każdym razie skończyłam tom trzeci "Miecza Prawdy" i wzięłam się za kolejną część, czyli "Świątynia Wichrów". | |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 15, 2014 2:31 pm | |
| Ayashi, ja miałam za 17 zeta chyba oba tomy. XD Piąteczka! | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lut 15, 2014 2:42 pm | |
| Play, okazje są dobre i trzeba je wykorzystywać, ot co xD Dlatego nie powinno się mnie wpuszczać do antykwariatów i na jakieś wyprzedaże... ;_; | |
|
| |
El Już coś wie
Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl Liczba postów : 270 Dołączył : 29/08/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Paź 04, 2014 2:47 am | |
| Podbijam. Przez wakacje wreszcie znalazłam czas na przeczytanie sagi Millenium. Nie przepadam za takim gatunkiem ale zakochałam się w Lisbeth, ona wynagradza mi wszystko | |
|
| |
Miriada Nowy
Nick w grze : .bella. Liczba postów : 37 Dołączył : 02/10/2014
| Temat: Re: co czytasz? Sob Paź 04, 2014 9:15 am | |
| Aktualnie, nie mam czasu na czytanie czegokolwiek innego prócz podręcznika i kserówek z biologii i angielskiego, aaa nie zapominając o lekturach na polski, ale jak ten czas miałam na rozrywkę to czytałam fantasy i romansidła, z fantasy ulub autorki to PC i Cristin Cast oraz Cassandra Clare, romansidła to Sparksa. | |
|
| |
El Już coś wie
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lis 15, 2014 1:45 am | |
| Zaczęłam czytać Wiedźmina... Tak, wiem, szybko się za niego wzięłam, niektórzy aż nie wierzą, że dopiero teraz Potem chyba pójdzie coś od Tolkiena, ewentualnie Atramentowe Serce - ostatnio widziałam, że leciało w telewizji i chciałabym sobie przypomnieć. | |
|
| |
Aimtor Już coś wie
Nick w grze : Aimtor Liczba postów : 128 Dołączył : 26/07/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lis 15, 2014 7:15 am | |
| Gwiazd naszych wina nie znam tylko autora... | |
|
| |
Laura_raa Już coś wie
Nick w grze : Zielona Tarantula Liczba postów : 152 Dołączył : 08/06/2014
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lis 15, 2014 9:28 am | |
| | |
|
| |
El Już coś wie
| Temat: Re: co czytasz? Nie Lis 16, 2014 5:23 am | |
| Polecam Szukając Alaski tego samego autora, ta książka jakoś bardziej mnie uwiodła niż Gwiazd naszych wina. | |
|
| |
Izura Nowy
Nick w grze : Izurra Liczba postów : 24 Dołączył : 04/11/2014
| Temat: Re: co czytasz? Nie Lis 16, 2014 9:23 am | |
| Po raz enty Ojca Chrzestnego. Skremują mnie z tą książką | |
|
| |
Yamishi Raczkujący
Nick w grze : ◞Uszatka◟ Liczba postów : 56 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 04, 2015 5:08 pm | |
| Obecnie kończę czytać "Królową Zdrajców". | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: co czytasz? Nie Lip 05, 2015 7:09 am | |
| Ulysses Moore - po raz trzeci chyba. Bardzo przyjemna seria ;] | |
|
| |
Oliweczkam1234 Nowy
Nick w grze : kucykowagirl7000 Liczba postów : 45 Dołączył : 15/06/2015
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sie 09, 2015 3:41 am | |
| Oliwia ja chyba jedna niepełnoletnia na Zagrodzie... Ja polecam KAŻDĄ serie Holly Webb- każdą czytałam, każda świetna, ale najlepsze ,, Rose '' i ,, Lily '' | |
|
| |
Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sie 28, 2015 4:59 am | |
| Przerobiłam dzisiaj ,,Drogę do szczęścia" (autor - Richard Yates). Polecam, co starszym użytkownikom. | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Paź 16, 2015 3:18 am | |
| Jest rok 1878. Podczas wystawy światowej w Paryżu rodzi się chłopiec. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że przyszedł na świat w przestrzelonym balonie, który o mały włos nie rozbił się o ziemię. Nie ma wątpliwości – takie dziecko musi być wyjątkowe. I rzeczywiście: dziewięcioletni Conor Broekhart cudem ratuje niewiele starszą księżniczkę Izabelę przed niechybną śmiercią. Jest jednak ktoś, kto najchętniej pozbyłby się go raz na zawsze. To bezwzględny marszałek Bonvilan, który morduje króla Mikołaja, władcę Wysp Saltee. Chłopiec przypadkiem staje się jedynym świadkiem zbrodni, a co gorsza – głównym podejrzanym. Zostaje oskarżony o morderstwo i wtrącony do więzienia w kopalni diamentów znajdującej się na Małej Saltee. Stamtąd nikt jeszcze nie wrócił żywy. By przetrwać, młody Broekhart będzie musiał zapomnieć o swojej tożsamości, o przeszłości, o pięknej Izabeli. Stanie się Conorem Finnem, który zyska szacunek wśród współwięźniów i przechytrzy okrutnych strażników. Zaplanuje też ucieczkę. Czy uda mu się dokonać czegoś, czego do tej pory nikt nie dokonał? Bestsellerowa, świetnie napisana książka przygodowa. Piękna, wzruszająca opowieść o sile marzeń, które pomagają nie tyle przenosić góry, co wzbić się w powietrze. Lotnik znalazł się w finale prestiżowej brytyjskiej nagrody literackiej Carnegie Medal 2009, przyznawanej za najlepszą książkę dla dzieci i młodzieży. Na jego podstawie powstaje film w reżyserii Gila Kenana.Dopiero zacząłem, ale czyta się świetnie | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sty 17, 2016 4:06 pm | |
| Wojciech Cejrowski "Gringo wśród dzikich plemion" Kapitalne, oto fragment:
PIEGOWATA MADONNA Widział kto kiedy piegowatą Madonnę? Albo Maryję w zaawansowanej ciąży z bardzo wybrzuszoną sukienką? Albo scenę obrzezania Jezusa, przedstawioną z detalami? Ja widziałem To tylko kwestia wyobraźni Przyznaję, trochę innej niż nasza, bo indiańskiej, ale kiedy się głębiej zastanowić, to właściwie dlaczego nie? Piegi - rzecz dość powszechna Ciąża - wiąże się zawsze z wybrzuszeniami sukienek A obrzezanie - z nożem . Posłuchajcie... Wiele lat temu w Meksyku pozwolono, by Indianie po raz pierwszy w historii namalowali obrazy do kościoła. Pewien biskup uznał, ze są już wystarczająco nawróceni, by im powierzyć to odpowiedzialne zadanie Ponadto chodziło o ściągnięcie większej liczby Indian na msze. W tym celu mieli sobie samodzielnie wystroić świątynię i zrobić to w taki sposób, żeby się w niej potem dobrze czuli. Instrukcja, którą otrzymali, była prosta namalujcie kolejne Tajemnice różańcowe - tylko tyle. Indianie chwycili pędzelki i wykonali robotę z wielkim zapałem. Przy okazji bardzo starannie zadbali o szczegóły. Kiedy „Maryja nawiedza św. Elżbietę” obie są ciężarne, prawda? No to namalowali im solidne brzuchy. żeby każdy od razu wiedział, o którą scenę chodzi. Przy obrzezaniu, sięgnęli najpierw do Pisma Świętego, potem zaś, dodatkowo, do naukowego komentarza, żeby sprawdzić o co właściwie chodziło. Znaleźli tam objaśnienie, mówiące ze obrzezanie odbywało się za pomocą noża, ze leciała przy tym krew, a dziecko rzecz jasna darło się wniebogłosy - i tak to namalowali. A co im strzeliło do głowy, żeby Matce Boskiej robić piegi? Jak to co? Wiedzieli od księży i z kościelnych obrazów, ze na pewno nie była Indianką, a wszystkie białe kobiety w słonecznym Meksyku natychmiast dostają piegów No to Matka Boska tez. | |
|
| |
becia22 Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 5 Dołączył : 04/02/2016
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lut 04, 2016 9:18 am | |
| ja chciałabym przeczytać książkę carla sagana - kontakt, ale powiedzcie mi gdzie ja taką znajdę teraz w dobrej cenie? to książka z 91 roku a na allegro stoi za 60zl nowa. Takie pieniądze to już wolę wydać na powiem wam szczerze. Jak można sobie cenić tak stare książki.... Zobacz sobie http://balkon-zabudowa.pl i sprawdz ich ceny.
Ostatnio zmieniony przez becia22 dnia Pon Lip 11, 2016 8:22 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Kwi 30, 2016 11:30 am | |
| Całą serię Darów Anioła i Diabelskich Maszyn. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
|