| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 26, 2013 7:45 pm | |
| Dzisiaj w nocy skończę 35 część In Death, mam na telefonie jeszcze jedną + trzy inne opowiadania Robb. Potem w kolejce dwie Lackberg (Kaznodzieja i kamieniarz, do przypomnienia), następnie Zafon (pierwsze trzy jego, te młodzieżowe niby), jeszcze później mam na liście dary Anioła - całość i ten prequel czy co to jest (maszyny jakieś), no i oczywiście jeszcze wszystko o Magnusie I to tylko na najbliżze dwa tygodnie | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Nie Wrz 29, 2013 5:50 pm | |
| - EveDallas napisał:
- Dzisiaj w nocy skończę 35 część In Death, mam na telefonie jeszcze jedną + trzy inne opowiadania Robb.
Potem w kolejce dwie Lackberg (Kaznodzieja i kamieniarz, do przypomnienia), następnie Zafon (pierwsze trzy jego, te młodzieżowe niby), jeszcze później mam na liście dary Anioła - całość i ten prequel czy co to jest (maszyny jakieś), no i oczywiście jeszcze wszystko o Magnusie I to tylko na najbliżze dwa tygodnie Hmm... Sama jeszcze raz (chyba już 100), przeczytam wszystkie książki Zafóna... Mogę je czytać cały czas. Jedyne, które mnie zawiodły to "Gra Anioła" i świąteczny dodatek do "Więzień Nieba". Dary anioła... Zaczęłąm z zainteresowaniem, skończyłam z trudem, do 4-tej nawet nie zaglądam. Pomysł był interesujący, jednak autorka za dużo naraz chciała napisać, aż się myliło. (O tym jednak chyba już wcześniej pisałam, więc już nie będę.) Pomimo wszystko, bardzo interesował mnie wątek Morgensternów. Te maszyny również zaczęłam, zainteresowały mnie nawet bardziej niż te "Dary Anioła", ale jakoś nie chce mi się szukać kolejnych części... (chyba, że ebook) Tak poza tym nowiutka Anne Bishop "Pisane szkarłatem. Tom I: Inni" Już czeka na półce. Czytałam pierwsze dwa rozdziały... No tak, wilkołaki wampiry i wielkie, nowoczesne miasto... Czyli odbiegamy od poprzednich serii kompletnie. To może być jednak ciekawe. Wampiry - zupełnie inny rodzaj od znanych pijawek z kłami, wilkołaki też nie takie miłe pieski... Po prostu książka z charakterkiem. Jak to przy Anne Bishop bywa. Czy będzie to jednak doprawiona mieszanka zmierzchu z intuzem, czy nie o tym przekonam się wkrótce. (Nie przepadam za twórczością Stephenie Meyer. A czytałam.) |
|
| |
oooliwcia10 Już coś wie
Nick w grze : oooliwcia10 Liczba postów : 144 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Paź 08, 2013 8:08 pm | |
| Aktualnie czytam 2 część Igrzysk Śmieci. Kilka dni temu czytałam Antygonę, bo to lektura | |
|
| |
Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Paź 08, 2013 8:20 pm | |
| Jakieś 2 dni temu skończyłam "Buszującego W Zbożu". Po przeczytaniu, wiedziałam, że to miłość. Po prostu genialna książka, nic dodać nic ująć. | |
|
| |
Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sro Paź 09, 2013 1:20 pm | |
| - F. Krueger napisał:
- Jakieś 2 dni temu skończyłam "Buszującego W Zbożu". Po przeczytaniu, wiedziałam, że to miłość. Po prostu genialna książka, nic dodać nic ująć.
Słyszałam właśnie, że to na prawdę dobra powieść Pewnie kiedyś po to sięgnę. | |
|
| |
_pati201_ Już coś wie
Nick w grze : _pati201_ Liczba postów : 287 Dołączył : 23/07/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Paź 21, 2013 5:47 pm | |
| A ja tam czytam stary dobry Silmarillion mistrza Tolkiena. I nigdy nie sięgnę po Harrego Pottera, o nie | |
|
| |
Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Paź 21, 2013 6:01 pm | |
| - _pati201_ napisał:
- A ja tam czytam stary dobry Silmarillion mistrza Tolkiena. I nigdy nie sięgnę po Harrego Pottera, o nie
Czemu nie? | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Pon Paź 21, 2013 6:08 pm | |
| Popularne pozycje warto poznać ;p Właśnie dlatego, że są popularne xd | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Paź 22, 2013 3:52 pm | |
| Wypożyczyłam Endymion Spring, Metthew'a Skelton'a...Lubię bajki o dwunastolatkach xd | |
|
| |
Uharri Jedną nogą w ZM
Nick w grze : nightwood Liczba postów : 696 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Paź 22, 2013 4:31 pm | |
| Więc tak, ja polecam: - Andrzej Pilipiuk - "Oko Jelenia" (VI tomów) - Andrzej Pilipiuk - "Rzeźnik Drzew" - Andrzej Pilipiuk - "2865 Kroków" - Andrzej Pilipiuk - "Wampir Z M-3" - Terry Prachet - "Zadziwiający Maurycy I Jego Edukowane Gryzonie" - Michelle Lovric - "Córka Laguny" - Herbie Brennan - "Wojny Duszków" (V tomów - "Wojny Duszków", "Purpurowy Cesarz", "Władca Krainy", "Lord Duszek", "Wyprawa Duszkoludka") - Edmund Niziurski - "Sposób Na Alcybiadesa" (To akurat jest lektura, ale o dziwo ciekawa ) - Rafał Kosik - "Felix, Net i Nika" (XI tomów, niedługo XII, nie będę już ich wypisywać ) I nigdy, ale to nigdy nie czytajcie: - Henryk Sienkiewicz - "Krzyżacy" xD Na razie tyle, potem jeszcze coś napisze, tyle książek przede mną jeszcze do przeczytania xD | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Czw Paź 31, 2013 10:55 pm | |
| Ja czytam klasyk, czyli Hobbit Tolkiena :3 |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lis 01, 2013 6:47 am | |
| I ja też "Hobbit". Znowu. Ale muszę sobie przypomnieć, bo sprawdzian będzie. | |
|
| |
Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lis 01, 2013 6:55 am | |
| Ja właśnie przerabiam w szkole Hobbita -.- Okropna książka... | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lis 01, 2013 2:18 pm | |
| Ja jeszcze nie mam tego jako lekturę, czytam tak po prostu :3 byłam dwa razy w kinie, pasuje przeczytać. |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lis 01, 2013 2:24 pm | |
| - Cytat :
- I nigdy, ale to nigdy nie czytajcie:
- Henryk Sienkiewicz - "Krzyżacy" xD Niby czemu, akurat jedna z lektur, którą się czyta szybko, miło i przyjemnie. Jak zresztą wszystko Sienkiewicza | |
|
| |
KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lis 01, 2013 4:40 pm | |
| - Uharri napisał:
I nigdy, ale to nigdy nie czytajcie: - Henryk Sienkiewicz - "Krzyżacy" xD
Mi tam się podobało... Szkoda, że reszta klasy nie podzielała mojej opinii. Zazdroszczę wam omawiania Hobbita. Nasza nauczycielka proponowała, ale większość klasy nie czyta, więc prawdopodobnie nie będziemy mogli. Ja się zabieram za Drużynę Pierścienia, bo w końcu mam to tłumaczenie, które chciałam. | |
|
| |
Kai Shouri Już coś wie
Nick w grze : Kai Shouri Liczba postów : 231 Dołączył : 26/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lis 02, 2013 9:18 am | |
| Najgorsze co można zrobić książce, to zrobić ją lekturą - nie pamiętam, kto to powiedział, ale miał sporo racji. Bo jaka jest przyjemność czytania z przymusu? Obecnie po raz drugi czytam Zbrodnię i karę, właśnie z własnej woli. Uwielbiam te psychologiczne zagrywki i urojenia Rodiona Poza tym zabieram się po raz drugi do Igrzysk Śmierci, tak dla odświeżenia. Mało mam obecnie czasu na czytanie, bo studia swoją część dnia zajmują, aczkolwiek coś się tam wieczorami skubnie. Muszę sobie chyba odświeżyć Inny Świat, tak w ramach listopadowej refleksji. A z lżejszych lektur to poluję na nową książkę o Wiedźminie *u* | |
|
| |
Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 02, 2013 4:25 pm | |
| Ja wczoraj skończyłam "Ruiny Gorlanu" ( seria "Zwiadowcy" ), a dzisiaj zaczęłam drugą część. Krótkie, ale ciekawe. | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Gru 13, 2013 6:36 pm | |
| Karin Wahlberg, " Zastygłe życie". Całkiem przyjemnie się czyta. Mam słabość do szwedzkich kryminałów Mój zapał gaśnie wraz z myślą, że czeka na mnie "Balladyna", którą mam tuż przed nosem i którą zostawię sobie chyba na święta. Nie umiem czytać dramatów, więc już wyczuwam te codzienne walki z lekturą, oby przeczytać i zrozumieć cokolwiek ;/ | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Wto Gru 17, 2013 5:15 pm | |
| Ostatnio przeczytałam "Czarny Dom" Kinga, "Kruczobór" autora, którego nazwiska zapomniałam i "Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof". Najlepsza literatura to nie była, więc teraz odbijam sobie dzięki "Maladie" Sapkowskiego | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: co czytasz? Wto Gru 17, 2013 6:38 pm | |
| Aktualnie jestem w trakcie zwiadowców i Dziewiątego maga. | |
|
| |
Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Gru 17, 2013 9:27 pm | |
| Ross Macdonald ,,Śpiąca królewna" - również nie mam pojęcia co to i dlaczego to czytam Mika Waltari ,,Kto zabił panią Skrof" | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Gru 18, 2013 9:08 am | |
| U mnie się kurzą od jakiegoś czasu dwie książki. "O kocie, który lubił Brahmsa" Lilian J. Braun oraz "Mały książę" do którego nie mogę się zebrać od września. nie ma to jak cała książka o tym, że jakiś psychicznie nieustabilizowany chłopiec gada sobie z roślinką. | |
|
| |
Creamy Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Creamy Liczba postów : 515 Dołączył : 08/09/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 21, 2013 6:32 pm | |
| Przeczytałam już 17 tomów Jeżycjady ^^ Cała seria Percy'ego Jacksona także przeczytana Obecnie czytam Sprężynę oraz McDusię Małgorzaty Musierowicz, a na święta dostanę kolejne książki Ricka Riordana ( Dom Hadesa, Znak Ateny, Zagubiony Heros i Syn Neptuna) Dodatkowo: Moje drzewko pomarańczowe i Most do TerabithiiNiedługa mam zamiar zabrać się do Harry'ego Pottera | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 21, 2013 7:35 pm | |
| Mam ambitny plan przeczytac Igrzyska Smierci. Tak wlasnie. W planach. | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Nie Gru 22, 2013 8:34 am | |
| - EveDallas napisał:
- Mam ambitny plan przeczytac Igrzyska Smierci. Tak wlasnie. W planach.
Ja mam ambitny plan przeczytania "Zwiadowców" i "Hobbita". | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 23, 2013 2:15 pm | |
| Wczoraj zaczęty, a dziś skończony "Kłamca" Ćwieka. Przede mną ostatnia część trylogii czarnego maga, którego dopiero dziś ściągnełam i przerobiłam na format "czytnikowski". - MrsKopytko napisał:
- EveDallas napisał:
- Mam ambitny plan przeczytac Igrzyska Smierci. Tak wlasnie. W planach.
Ja mam ambitny plan przeczytania "Zwiadowców" i "Hobbita". Nie czytaj hobbita, jeśli zamierzasz oglądać film. Ja w zeszłym roku postanowiłam sobie odświeżyć książkę miesiąc przed filmem. To był bardzo głupi pomysł... ---- Macie konto na lubimyczytac.pl ? | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 23, 2013 4:52 pm | |
| Wczoraj skończyłam czytać "Anioł Stróż" Nicholasa Sparksa i zaczęłam "Ręka Mistrza" Stephena Kinga. | |
|
| |
Rooda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Rooda Liczba postów : 310 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 23, 2013 6:17 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Wczoraj zaczęty, a dziś skończony "Kłamca" Ćwieka.
Niedawno miałam okazję przeczytać pierwszą część. Nawet kilka razy uśmiechnęłam się pod nosem. Pewne jest, że zabiorę się za kolejne części. Dla takiego głównego bohatera warto! (; A co do ,,Ręki mistrza"... Na początku byłam zafascynowana. Świetny pomysł na książkę, niezła akcja, lekki dreszczyk emocji, a potem to już standardowo, jak u Kinga, - nuda. Co do książek: nadal męczę ,,Kto zabił panią Skrof", ale zabrałam się również za ,,Pomnik Cesarzowej Achai" Andrzeja Ziemiańskiego. Nie będę się nudzić w Święta. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 23, 2013 7:20 pm | |
| - Rooda napisał:
- LadyArvena napisał:
- Wczoraj zaczęty, a dziś skończony "Kłamca" Ćwieka.
Niedawno miałam okazję przeczytać pierwszą część. Nawet kilka razy uśmiechnęłam się pod nosem. Pewne jest, że zabiorę się za kolejne części. Dla takiego głównego bohatera warto! (;
Loki XD Mamy w legnickim klubie dwie wielkie fanki tej postaci. Tuż przed premierą ostatniego filmu co dzień wrzucały linki/notki/zdjęcia na ten temat na facebooku. Kolega dał im się wyciągnąć na to do kina, to potem sobie żartował, że jak tylko ta postać pojawiała się na ekranie to przez całą salę grupowe wzdychanie z zachwytu było. - Rooda napisał:
- Co do książek: nadal męczę ,,Kto zabił panią Skrof", ale zabrałam się również za ,,Pomnik Cesarzowej Achai" Andrzeja Ziemiańskiego. Nie będę się nudzić w Święta.
Czytałam trylogię po tym, jak miałam okazję wysłuchania Ziemiańskiego na żywo, na Fantasy expo we Wrocławiu. Ale do cesarzowej jakoś nie podeszłam. Z tego co widzę wróciłam potem do pratchetta, nowy wiedźmin i dłuższa przerwa. Daj znać, czy warto czytać cesarzową. Przypomina raczej dwa pierwsze tomy Achai, czy trzeci? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
|
| |
| co czytasz? | |
|