| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 23, 2013 2:51 pm | |
| - LadyArvena napisał:
- Rooda napisał:
- LadyArvena napisał:
- Wczoraj zaczęty, a dziś skończony "Kłamca" Ćwieka.
Niedawno miałam okazję przeczytać pierwszą część. Nawet kilka razy uśmiechnęłam się pod nosem. Pewne jest, że zabiorę się za kolejne części. Dla takiego głównego bohatera warto! (;
Loki XD Mamy w legnickim klubie dwie wielkie fanki tej postaci. Tuż przed premierą ostatniego filmu co dzień wrzucały linki/notki/zdjęcia na ten temat na facebooku. Kolega dał im się wyciągnąć na to do kina, to potem sobie żartował, że jak tylko ta postać pojawiała się na ekranie to przez całą salę grupowe wzdychanie z zachwytu było.
z całym szacunkiem ale marvelowy Loki to ćwiekowemu może najwyżej buty wiązać :> jak przeczytacie ostatnią część to dajcie znać, jestem ciekawa jakie będzie wasze zdanie na jej temat | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Gru 24, 2013 1:05 am | |
| - Vium napisał:
- LadyArvena napisał:
- Rooda napisał:
- LadyArvena napisał:
Niedawno miałam okazję przeczytać pierwszą część. Nawet kilka razy uśmiechnęłam się pod nosem. Pewne jest, że zabiorę się za kolejne części. Dla takiego głównego bohatera warto! (;
Loki XD Mamy w legnickim klubie dwie wielkie fanki tej postaci. Tuż przed premierą ostatniego filmu co dzień wrzucały linki/notki/zdjęcia na ten temat na facebooku. Kolega dał im się wyciągnąć na to do kina, to potem sobie żartował, że jak tylko ta postać pojawiała się na ekranie to przez całą salę grupowe wzdychanie z zachwytu było.
z całym szacunkiem ale marvelowy Loki to ćwiekowemu może najwyżej buty wiązać :>
jak przeczytacie ostatnią część to dajcie znać, jestem ciekawa jakie będzie wasze zdanie na jej temat Jak będzie ostatnia część w bibliotece to przeczytam, ale na razie się na to nie zapowiada... | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Gru 24, 2013 5:33 am | |
| - Vium napisał:
- LadyArvena napisał:
- Rooda napisał:
- LadyArvena napisał:
z całym szacunkiem ale marvelowy Loki to ćwiekowemu może najwyżej buty wiązać :>
Oj zjadłyby cię dziewczyny XD One są w ogóle wielkimi fankami Marvela. Ogólnie żałuję, że na Fantasy Expo nie wpadłam trochę wcześniej. Miałabym okazję posłuchać wywiadu z Ćwiekiem. Może dowiedziałabym się czegoś ciekawego - Vium napisał:
jak przeczytacie ostatnią część to dajcie znać, jestem ciekawa jakie będzie wasze zdanie na jej temat Aż się zastanawiam co tam może być... Może jutro zabiorę się za drugi tom, bo dziś kończyłam Wielkiego Mistrza. - koziorożec napisał:
- Vium napisał:
jak przeczytacie ostatnią część to dajcie znać, jestem ciekawa jakie będzie wasze zdanie na jej temat Jak będzie ostatnia część w bibliotece to przeczytam, ale na razie się na to nie zapowiada... Ja już przestałam liczyć na bibliotekę :PPonad rok nam remontowali i była zamknięta, a w Legnicy zażądali 40 zł przy zapisie. I mogłabym wypożyczać tylko z jednej filli. Za każdą kolejną placówkę - kolejna kasa. Aktualnie czytam na czytniku, chyba nawet tym: KLIK . We wrześniu z rodzeństwem zrobiliśmy zrzutkę po niecałe 80 zł, teraz chyba podrożał. Książki ściągane z neta w wersji pdf, przerabiane w darmowym programie na epub i nic mnie nie ogranicza XD No prawie, bo nie wszystko w necie jest. Ale takie zwykłe książki da się dorwać. Tu masz Kłamcę, jakbyś zdecydowała się na czytanie na kompie: KLIK --- Mój profil na lubimyczytać | |
|
| |
Creamy Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Creamy Liczba postów : 515 Dołączył : 08/09/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sro Gru 25, 2013 3:41 am | |
| Cała Jeżycjada przeczytana (19 książek!) teraz czekam na 20 część. Obecnie czytam "Dom Tajemnic". Fajnie się zapowiada | |
|
| |
Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sro Gru 25, 2013 6:40 am | |
| Mam "Ani słowa prawdy" Piekary w domu w końcu <3 A "Władczyni imperium" zamówiona, więc Piekawe powtórzę sobie, a to niedługo przeczytam | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: co czytasz? Pią Gru 27, 2013 8:43 am | |
| - Vium napisał:
- Rooda napisał:
- LadyArvena napisał:
jak przeczytacie ostatnią część to dajcie znać, jestem ciekawa jakie będzie wasze zdanie na jej temat Melduję, że Kłamca zakończony :)W ciągu ostatnich 7 dni przeczytane 7 książek, czyli trylogia Canavan i Kłamca. Co do zakończenia... - Spoiler:
Nie podoba mi się. Już normalniejsza byłaby śmierć Lokiego, niż takie pozbycie się wszystkich. Poza tym ok - ludzie uwierzyli, że anioł, demony i mitycznie nie istnieją. To jak niby zinterpretowali to co się działo i co widzieli wcześniej? Omamy? Zniszczenia spowodowane trzęsieniem ziemi? Strasznie naciągane :/ Dodatkowo chciałam żeby się rozwiązała sprawa trójkąta Sybil-Loki-Jenny. A tu takie coś :/
Pierwsze dwie części były fajne, ale potem z tą wojną to Ćwiek jak dla mnie przesadził. I tak zaplątał, że chyba sam nie wiedział jak to rozwiązać.
A ty co o tym sądzisz? | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pią Gru 27, 2013 12:21 pm | |
| "Dziewiąty Mag" To najbardziej zboczona książka jaką czytałam. Gdyby wyciągnąć z niej wszystkie erotyczne momenty, zostałyby może dwa tomy. Ale po za tym fabuła ciekawa. | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 28, 2013 2:08 am | |
| LadyArvena: - Spoiler:
Mi się właśnie to zakończenie podoba. Faktycznie, strasznie zakręcił z tą wojną i stwierdzam, że to chyba był jedyny sposób żeby to jakoś zgrabnie zakończyć. Zgodzę się z tobą że 1 i 2 są najlepsze 3- no ujdzie, ale za 4 już nie przepadam. Jak zabił archanioła Michała to się popłakałam ;__; Denerwują mnie strasznie te liczne odwołania do filmów (których większość nie łapię bo tych filmów nie widziałam). A to z Daimonem Freyem pod koniec książki to troszkę przesadził Ale i tak pomimo tego baaardzo lubię tą serię
| |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 28, 2013 5:45 am | |
| - Spoiler o serii kłamca:
Ja początkowo typowałam, że Michał jakimś cudem przeżyje. W końcu to jedna z główniejszych postaci. A tu taka niespodzianka. Odwołania też nie wszystkie kojarzyłam, ale rozbawił mnie fragment nawiązujący do Pratchetta. Loki był przez krótki czas w świecie elfów i udawał króla. Przy wjeździe do miasta był fragment o transparentach. I tam: - Kłamca 4 napisał:
- (...) przysłonięta wielkim transparentem: Król Oberon mógłby nawet jeża... Znaczy gdyby chciał?*
I fragment Pratchetta: "nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Piosenka ta dorobiła się nawet różnych tekstów stworzonych przez fanów. Nie wiem też w końcu jak to z miśkiem było. Typowałam przez pewien czas, że może Bóg sobie tam siedzi na urlopie, ale w sumie tego nie wyjaśniono. Albo ja nie wyłapałam. Co myślisz o Kłamczuchu? ------------- * zalety czytnika Łatwo wyszukać odpowiedni fragment
| |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 28, 2013 6:30 am | |
| - Kłamca ciąg dalszy:
Kłamczuch? Taki niezwykły, pocieszny dodatek możesz mi przypomnieć co się z nim dzieje w 3 i 4? Bo czytałam trochę dawno i szczerze mówiąc nie pamiętam
| |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 28, 2013 7:33 am | |
| - Agnes napisał:
- "Dziewiąty Mag" To najbardziej zboczona książka jaką czytałam. Gdyby wyciągnąć z niej wszystkie erotyczne momenty, zostałyby może dwa tomy. Ale po za tym fabuła ciekawa.
Ale czyta się fajnie mam nadzieję że kontynuacja nastąpi i będzie długaśna | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: co czytasz? Sob Gru 28, 2013 10:18 am | |
| - Spoiler o serii kłamca:
- Vium napisał:
- Kłamczuch? Taki niezwykły, pocieszny dodatek możesz mi przypomnieć co się z nim dzieje w 3 i 4? Bo czytałam trochę dawno i szczerze mówiąc nie pamiętam
- w którejś z części, gdy okradziono Lokiego w walizce był też Kłamczuch. Który sam zmieniał pozycje np. wyciągał łapki z walizki, a złodziejowi wydawało się, że go nie ruszał - też akcja z złodziejem. Loki dojeżdża do hotelu a Kłamczuch siedzi na oknie - Złodziej się budzi, Loki siedzi w fotelu. Po krótkiej pogawędce chce strzelić do złodzieja, ale słychać trzask - nie ma nabojów. Oboje zaskoczeni, ale Loki udaje że tak miało być. Wstaje, a tam za plecami misiek i naboje - Loki uwięziony przez Bajkę w drzewie. Merlin wyczuwa powiew wiatru. Idą, znajdują "drzwi", które nie są domknięte tylko dlatego, że między nimi stoi Kłamczuch
| |
|
| |
Creamy Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Creamy Liczba postów : 515 Dołączył : 08/09/2013
| Temat: Re: co czytasz? Nie Gru 29, 2013 7:52 am | |
| -Marissa Meyer - Ciner (Planuję kupić drugą część - Scarlet) -Chris Columbus...... - Dom Tajemnic (niecierpliwie czekam na drugą część ) | |
|
| |
Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: co czytasz? Nie Gru 29, 2013 1:48 pm | |
| Młot Bogów - Saga Led Zeppelin. Musiałam się w końcu za to zabrać... | |
|
| |
Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pon Gru 30, 2013 9:04 am | |
| Od wczoraj mam "Sezon Burz"! Czyli cały Wiedźmin już u mnie na pułkach <3 | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Sty 02, 2014 1:37 pm | |
| Dwa dni temu skończyłam "Ręka Mistrza" Stephena Kinga, teraz czytam "Gra w 20 pytań" jako lekturę. ;_; | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 03, 2014 3:27 am | |
| Oj ostatnio to trochę przeczytałam. Na razie dwie części serii ,,Cienie" Pierwszą część ,,Pięknych istot" Trzy części cyklu ,,Zew nocy" Odświeżam sobie ,,Ostatniego smoka"
A w planach mam jeszcze ostatnią część ,,GONE", trzecią część ,,Drużyny", dwunastą część ,,Zwiadowców", trzecią część ,,Diabelskich maszyn". Ale to wszystko jeśli będzie w bibliotece, a więc może w przyszłym roku.
| |
|
| |
Dainfen Już coś wie
Nick w grze : Zielona Tarantula Liczba postów : 253 Dołączył : 15/10/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 03, 2014 4:16 am | |
| Aktualnie drugi raz czytam książkę "Felix, Net i Nika oraz Sekret Czerwonej Hańczy". Jestem na plus minus 40 stronie. | |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sty 03, 2014 9:54 am | |
| Ja właśnie przeczytałam Klątwę Tygrysów "Przeznaczenie" i szczerze mówiąc jestem zawiedziona serią. Jest to jedno wielkie miłosne przedstawienie podobne do Zmierzchu i chociaż się popłakałam po raz kolejny nad złym wyborem głównej bohaterki to muszę powiedzieć, że czytało mi się niektóre fragmenty z trudem, bowiem styl pisania autorki, a raczej tłumacza niezbyt mi odpowiada, poza tym są liczne literówki jak i dodane słowa, które nijak się do tego odnoszą. Mnóstwo ckliwych słówek a fabuła nic nie wnosząca, co kończy się dla mnie tym, że pomimo dobrego początku i zainteresowania nie zostało nic poza tym. Następne książki w moim arsenale będą zatytułowane Znak Ateny i Dom Hadesa pana Riordana, jednak najpierw muszę zakupić ZA, ponieważ DH dostałam na święta. | |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 9:56 am | |
| Skończyłam w końcu Death Note. D: Od ósmego czy dziewiątego tomu było taaaaaakie nudne. :c Ale ostatni tom był nawet, nawet. :3 Teraz czas się wziąć za czwarty tom Fullmetal Alchemist i doczytać aż do jedenastego tomu. A potem zamówić Wolf's Rain, ale nie wiem, skąd. .-. Wymyśli się. A za pozostałą kasę po Wolf's Rain kupić kolejne tomy Fullmetal Alchemist... Takie plany, o. | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 10:25 am | |
| Jadę Zwiadowców od początku, bo ciągle czekam na 12 część w bibliotece i trochę mi się już zapomina :< Aktualnie jestem gdzieś na 200 stronie 4 części ("Bitwa o Skandię") :3 | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 11:44 am | |
| Hm, widzę interesujący temat Aktualnie mam już połowę tomu "Bractwo Czystej Krwi" za sobą, które należy do serii "Miecza Prawdy". Ogólnie jest to część trzecia, a jeszcze jakieś 8 tomów do kupienia. Muszę się zacząć rozglądać za kolejną, bo tą szybko skończę, albo przerwać na chwilę i machnąć serię Dragon Age bądź Assassin's Creed, które stoją na półce już skompletowane ^^ | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 11:49 am | |
| "Doktor Sen" Kinga, czyli kontynuacja "Lśnienia". Pomijając fakt, że tego drugiego nawet nie czytałam ani nie oglądałam, co chyba muszę zrobić ;x | |
|
| |
mikerowave Główny Grafik
Liczba postów : 1075 Dołączył : 14/07/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 1:19 pm | |
| Aktualnie cczytam "Hobbit czyli tam i spowrotem". A jeszcze wczoraj czytałam "Sherlocka Holmesa". | |
|
| |
Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 2:22 pm | |
| Kirara czyta ,,Sezon Burz". Ogólnie to jest ładnie napisane, ale niech nikt nie spodziewa się czegoś wielkiego... | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 06, 2014 11:54 pm | |
| Z przymusu Hobbita, bo to lektura. Jednak gdyby to nie była lektura to bym tego nawet nie dotknęła. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 07, 2014 2:29 am | |
| Jak możesz :PPrzecież Hobbit to dobra książka. Chociaż teraz nie masz co na film się wybierać | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 07, 2014 3:23 am | |
| To tak, po raz setny czytam 'Portret Smierci'. Nie wiem jak to zrobie, ale ta ksiazka.stanie kiedys na mojej polce, nawet po angielsku czy chinsku, ja ja miec musze, bo uwielbiam ♥ Dla mnie to mistrzostwo.J.D.Robb, zdecydowane mistrzostwo. Potem w planach odgrzanie Wirusa Smierci i kilku pomniejszych pozycji Robb. A potem w koncu zabieram soe za Christie, Lackberg i Kinga, bo ksiazki stoja i sie kurza. Moja polka z ksiazkami jest najbardziej nieogarnieta polka XD | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 07, 2014 4:13 am | |
| "Hobbita" akurat powinno się czytać całkiem lekko, a przynajmniej ja odnoszę wrażenie, że jest znacznie lżejszy niż sama Trylogia Tolkienowska. Mimo to... nie każdemu może się to podobać, a że ja generalnie kocham i wielbię fantasy, a to jeden z lepszych światów... więcej chyba tłumaczyć nie muszę. Pewnie się zbiorę raz jeszcze do przeczytania, ale na razie seria "Miecza Prawdy" w ciągu dalszym ^^ | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 07, 2014 9:47 am | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
|
| |