| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Nie Wrz 08, 2013 2:06 pm | |
| Ja zawsze polecam książki Anne Bishop, jednak wielu czytelników uważa je za równie banalne i nudne co zmierzch, więc czytać chyba na własne ryzyko. Ja tam wybredna nie jestem. A co do twórczości tej autorki to jestem wielką (nawet) fanką. |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Wrz 14, 2013 5:34 am | |
| Wczoraj przyszedł mi pierwszy tom Fullmetal Alchemist i dwunastka Kuroshitsuji. Death Note nadal nie skończyłam, nie mam już motywacji. ;.; Może jedynie taką, żeby zobaczyć, jak umrze Light, ale ta motywacja jakaś mała jest i mało motywuje. ;.; I nadal nie pozbyłam się Resident Evil, ech. Chce ktoś?... Pomocy, ludzie. :c Trzeba uzbierać kaskę. >D | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Wrz 14, 2013 6:58 am | |
| Kuzynki, Księżniczka i Dziedziczki, które napisał Andrzej Pilipiuk | |
|
| |
Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pon Wrz 16, 2013 11:45 am | |
| Na razie czytam Małego Księcia, bo będziemy przerabiać XD | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Wrz 16, 2013 12:00 pm | |
| Amstaff - my też przerabiamy Małego Księcia, ale nie chce mi się go czytać ... ta, lepiej czytać ok. 600 stron Władcy Pierścieni, niż ok. 100 stron lektury xd | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Pon Wrz 16, 2013 12:28 pm | |
| Mały Książe nie jest taki zły. Wiem, bo czytałam z trzy lata temu, gdy moja siostra miała to za lekturę | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Pon Wrz 16, 2013 1:46 pm | |
| "Mały Książę" jest to jedna z moich ulubionych książek. Poza tym wspaniała chyba dla każdego... Jak ktoś czytać nie lubi, zawsze ma obrazki. Czytam kuzynce i jest zachwycona. Jest to jednak tylko moja opinia, są zapewne i tacy, co za tą książka nie przepadają... W końcu kazdy lubi co innego. |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Wrz 16, 2013 11:29 pm | |
| Mały Książę to jedna z bardziej wartościowych lektur i naprawdę przyjemnie się ją czyta. ;)Nie ma co się do niej zrażać. | |
|
| |
Frania26. ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Frania26. Liczba postów : 407 Dołączył : 11/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Wrz 17, 2013 2:55 am | |
| - wercia d napisał:
- Amstaff - my też przerabiamy Małego Księcia, ale nie chce mi się go czytać ... ta, lepiej czytać ok. 600 stron Władcy Pierścieni, niż ok. 100 stron lektury xd
to nie traktuj tego jako lektury ) książki trzeba czytać wszystkie a nie tylko fantasy i i te co "lubimy" z każdej można się czegoś dowiedzieć a Mały Książe ? mam tą książkę w domu i film w dwóch odsłonach - do tego jest piękna piosenka z niego Książka godna polecenia w każdym calu - pokazuje prawdziwe wartości - jest po prostu piękna. | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Wrz 17, 2013 7:32 am | |
| Mały Książe to świetna książka! Czytałam x razy i nadal mi się nie znudziła.
http://lubimyczytac.pl/profil/253735/yasmin-rose
jeśliby ktoś chciał zerknąć na namiastkę z tego co czytałam, to zapraszam, jednak naprawdę było tego zbyt dużo aby umieścić w wirtualnej rzeczywistości. | |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Wrz 17, 2013 8:00 am | |
| Mały Książę jest kochany. Fajna książka, do tego krótka. Wypożyczyłam rok temu na pierwszej przerwie w szkole i skończyłam na piątej chyba. XD | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Wrz 17, 2013 10:41 am | |
| szczerze, to i tak ją przeczytam. tylko jak na razie nie mam checi. nie przepadam za krótkimi książkami. zawsze mają albo mało opisów, albo mało akcji. ale co do malego księcia, wstrzymam się z opinią, dopóki go nie przeczytam | |
|
| |
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 18, 2013 8:26 am | |
| Ja aktualnie czytam 50 twarzy Greya i jestem tym dosłownie oczarowana *.* Grey jest taki mrrr i jak dadzą tego do ekranizacji co dali w oficjalnej obsadzie to się chyba potnę -.-* dla mnie Grey jest podobny do młodego Jamesa D'Arcy (coś w ten deseń): #1 #2 #3 #4 <-- Jeśli już w krótkich włosach. Co do Any to Eva Green mi na nią pasuje. Książkę łykam już 2 dzień i przeczytałam dokładnie 455 i pół strony na chwilę obecną a nadal czytam a zostały mi jeszcze 2 części (trylogia). Wciąga niesamowicie. Szczerze polecam tym którzy jeszcze nie czytali | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 18, 2013 9:18 am | |
| Zaczynam drugą księgę "Malowanego człowieka". Nevarra miała rację, świetna książka. Chyba jedna z lepszych, jakie czytałam. Tak mnie wciągnęła, że potrafiłam czytać koło 200 stron dziennie, pomimo dużej ilości zadań domowych i zajęć dodatkowych. W wolnej chwili wolałam czytać, niż wejść na komputer, a to się zdarza tylko przy wyjątkowych książkach | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 18, 2013 10:54 am | |
| Ja teraz czytam Kłamcę Jakuba Ćwieka. | |
|
| |
Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 18, 2013 11:34 am | |
| Suzan, ja Greya przeczytałam, to znaczy wszystkie trzy Greye i mi się nie podobało, więc ja tam nie polecam. Pierwsza część miała fajną fabułę, pozostałe 2 części już mniej. Pomysł fajny, ale napisane koszmarnie. Ciągłe rozpadanie się na kawałeczki i wewnętrzna bogini tańcząca salsę są nieco dziwne. I ta podświadomość, która ciągle coś mówi. Z Aną to chyba coś było nie tak, ale ok. Są fanfiki napisane dużo lepiej, ale to tylko moje zdanie Ja poza Quo Vadis, z którym męczę się od półtora miesiąca czytam sobie jeszcze Intruza... znów. | |
|
| |
Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 19, 2013 12:15 pm | |
| Czytam teraz "Magiczną Cukiernię". Tja, lubię literaturę dziecięcą. *Leci czytać dalej* | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 19, 2013 1:57 pm | |
| Ja nie czytałam Małego Księcia. Bo jak była jako lektura,to ja nie zdążyłam wypożyczyć xd Ale podobno jest dobra,dla dorosłych i dla dzieci więc spróbuję przeczytać w najbliższym czasie | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 19, 2013 3:26 pm | |
| - koziorożec napisał:
- Ja teraz czytam Kłamcę Jakuba Ćwieka.
Loki i archanioł Michał <3 Jak przeczytasz 4 część to daj znać co sądzisz o zakończeniu | |
|
| |
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Wrz 20, 2013 12:35 pm | |
| - Layzy napisał:
- Suzan, ja Greya przeczytałam, to znaczy wszystkie trzy Greye i mi się nie podobało, więc ja tam nie polecam. Pierwsza część miała fajną fabułę, pozostałe 2 części już mniej. Pomysł fajny, ale napisane koszmarnie. Ciągłe rozpadanie się na kawałeczki i wewnętrzna bogini tańcząca salsę są nieco dziwne. I ta podświadomość, która ciągle coś mówi. Z Aną to chyba coś było nie tak, ale ok.
Są fanfiki napisane dużo lepiej, ale to tylko moje zdanie
Ja poza Quo Vadis, z którym męczę się od półtora miesiąca czytam sobie jeszcze Intruza... znów. Tak akurat sceny erotyczne powiem że nie powalają wykonaniem bo można byłoby to lepiej opisać i z jakąś różnorodnością no i Ana mnie momentami irytuje - uważam że pan Grey zasługuje na lepszą dziewczynę #_# ale pomysł mnie zachwycił i ogólna fabuła <3 | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Wrz 21, 2013 12:48 pm | |
| Ja zgarnęłam ostatnio w bibliotece pierwsze lepsze - 'Impreza musi trwać'' i ''Ambicja'' i powiem,ze nawet fajne Tylko,że to 6 i 7 tom,reszty nie ma xD Najpierw mnie nużyło,potem zaczęło się trochę rozkręcać a teraz z chęcią to czytam,co chwile coś nowego | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Pon Wrz 23, 2013 11:10 am | |
| Nie ma nic w księgarniach - no cóż, od nowa Carlos Ruiz Zafón (różne). |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Wrz 24, 2013 12:52 pm | |
| Skończyłam "Malowanego Człowieka"! Wszystkim niezwykle polecam. A że dzień bez książki jest dniem straconym, to zabrałam się za coś, czego nigdy nie miałam zamiaru ruszać, nawet kijem. Ale koleżanki powiedziały mi, że jestem cholernie nieromantyczna i za grosz nie znam się na miłości, to postanowiłam przeczytać jakiś romans, jaki mi wybiorą. I padło na Nicholasa Sparksa " Bezpieczna przystań". Jak to skończę, to będę wielka Zaczynam od jutra, bo dzisiaj nie miałam na nic czasu. | |
|
| |
Barson1990 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Barsonka Liczba postów : 338 Dołączył : 30/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 25, 2013 11:24 am | |
| Obecnie pochłaniam Janet Evanovich "Szczęśliwa Siódemka". Jest to kolejny tom przygód Stephanie Plum, łowczyni nagród. Pierwszy tom "Jak upolować faceta? Po pierwsze dla pieniędzy" tak mi się spodobała, że z zachłannością czytałam kolejne części. Polecam wszystkim, zwłaszcza kobietom Dawka dobrego humoru, niesamowite przygody, trochę miłości i pożądania, no i przede wszystkim książka ma coś w sobie z kryminału. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 25, 2013 11:34 am | |
| Ja czytam Pieśń Lodu i Ognia, Metro Universum i Dextera - prawie jednocześnie | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 25, 2013 12:37 pm | |
| Ja się wreszcie zabrałam za Tess Gerritsen, którą kupiłam na wakacjach... Muszę przyznać, że wciąga i to bardzo. Zaczęłam dziś z samego rana (czytam w czasie wolnym od nauki, obowiązków i pracy) i aktualnie kończę (1-2 rozdziały do końca). Autorka wspaniale pisze. Nie nuży, nie traci czasu na rozległe opisy miejsc, postaci... Pomimo wszystko czegoś mi brakuje... W pewnym momencie miałam nawet wrażenie jakbym nie czytała książki, a oglądała jeden z tych amerykańskich seriali kryminalnych. To już jednak tylko moja wyobraźnia, może jednak to mi nie pasuje... Pomimo wszystko polecam. |
|
| |
El Już coś wie
Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl Liczba postów : 270 Dołączył : 29/08/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sro Wrz 25, 2013 1:21 pm | |
| A ja czytam "Thora" W.Hohlbeina. To mój prawie ideał - pokaźne tomisko fantasy mające coś wspólnego z moją ulubioną Marvelowską postacią chociaż bez powiązań z filmowym bohaterem tylko mitologicznym. Ostatnio skarżyłam się na to, ze książki które czytałam po GoT i dalszych częściach są zbyt nudne i przewidywalne. Thor spełnia moje wymagania, mimo tego że zgaduję co będzie dalej nie udaje mi się to Strasznie wciąga, książkę czytam jak głupia i już rozglądam się za czymś podobnym. Ktoś wyżej pisał o "Kłamcy", chyba będę musiała tego poszukać. Najpierw Thor, teraz Loki | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 26, 2013 6:18 am | |
| - El napisał:
- Ktoś wyżej pisał o "Kłamcy", chyba będę musiała tego poszukać. Najpierw Thor, teraz Loki
Tak, tak Kłamca jest naprawdę dobry. Nie czytałam jeszcze 3 części, ale polecam gorąco. | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 26, 2013 6:30 am | |
| Też czytałam Kłamcę - jest świetny Z polskich pisarzy współczesnych, fantasy, polecam również książki Marii Lidii Kossakowskiej i Andrzeja Pilipiuka. | |
|
| |
Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 26, 2013 12:00 pm | |
| Właśnie zaczęłam "Czarny Dom" Kinga | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
|