Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Takashiro Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Cougar Liczba postów : 530 Dołączył : 04/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Lip 18, 2013 10:26 am | |
| A co do mang. Zaczełam czytać No.6 w Internecie, ofc Niedawno kupiłam pierwszy tom Pandory Hearts, pierwszy tom Stigmaty, drugi tom Rappy, czwarty tom Kociłapki, i piąty tom Hetalii | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lip 19, 2013 4:26 am | |
| - EveDallas napisał:
- PlaybackJunkie8 napisał:
- Ogier12 - *łączy się w bólu i żałobie*
Dzisiaj przyszło osiem tomów Death Note, tak, zaszalałam. :3 Będzie co czytać przez dwa, trzy dni. ^^ Moja biblioteczka kochana z mangami się powiększa. Moja dzidzia już urosła, o. XD Jak już skończę Death Note i zbiorę troszku kasy, to kupię dwa (czyli wszystkie, bo tak mało ich) tomy Wolf's Rain, a potem - jak zbiorę znowu kasę - zacznę kupować Fullmetal Alchemist może. :3 I w międzyczasie będę kupować nowe tomy Kuroshitsuji... Czyli to mój plan na życie. :3 Juliiiiiiiis, weź pożycz :3 Ty wiesz ze Ci będę smędzić XD ~ pożyczyłabym, ale przyjedź do Jarocina, wtedy pogadamy. :33 - wercia d napisał:
- PlaybackJunkie8 - czytałaś "Ten Obcy"?
~ czytałam, jako lekturę szkolną i nie podobała mi się. :c Ma ktoś jeszcze jakąś propozycję odnośnie tego posta?: " (...)Zna ktoś książkę taką... Niewyidealizowaną, pisaną z perspektywy chłopaka/mężczyzny lub po prostu o nim?... Bo już rzygam tymi książkami o niezwykłych, wyidealizowanych nastolatkach lub kobietach, które są najlepsze, najmądrzejsze, najładniejsze i w ogóle takie Mary Sue. :c Serio, można się tym obrzygać. Tym bardziej, że nowsze, współczesne książki właśnie opowiadają o takich bohaterkach, które umieją wszystko, wiedzą wszystko i są ogółem najlepsze. Normalnie... Uuuugh. >_< To co - zna ktoś? :>" Plus muszę powiedzieć, że z Death Note jednak tak szybko się nie wyrobię. Jestem dopiero na ósmym tomie, już po śmierci wiecie-kogo, tfu, nudno się zrobiło. Jeszcze ten tamten biały i ten tamten, co porwał też-wiecie-kogo... Co do tego drugiego - myślałam, że to dziewczyna. XDDD Serio. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lip 19, 2013 6:10 am | |
| - PlaybackJunkie napisał:
- Plus muszę powiedzieć, że z Death Note jednak tak szybko się nie wyrobię. Jestem dopiero na ósmym tomie, już po śmierci wiecie-kogo, tfu, nudno się zrobiło. Jeszcze ten tamten biały i ten tamten, co porwał też-wiecie-kogo... Co do tego drugiego - myślałam, że to dziewczyna. XDDD Serio.
Mellow? Taak, coś w tym jest.. (Kursywa (?) mi się zepsuła... Chcę wyłączyć, ale się nie daje... o.O) edit: Już się naprawiła...-__-' |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lip 19, 2013 7:41 am | |
| Sakura_Hime, Mello. Tak, on. c: Serio wygląda jak dziewczyna, nie? XD | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lip 19, 2013 10:36 am | |
| PlaybackJunkie8 - co racja, to niestety racja... Zawsze takie zadbane te włosy miał... No cóż urok mang/ anime. Nawet w jednej zrobiono z błyskawicznie z chłopaka dziewczynę dodając sukienkę i warkoczyk... (Przebywał na kobiecym terenie, gdzie faceci nie mieli prawa wstępu więc musiał udawać jakoś dziewczynę. No ale to już inna historia...) Mnie zawsze Mello irytował i irytuje... Nie wiem nawet czemu... o_O |
| | | Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lip 19, 2013 4:18 pm | |
| - Sakura_Hime napisał:
- Arbuzek_10 napisał:
- Katrina123 napisał:
- Arbuzek_10 napisał:
- Dzisiaj dokończyłam 10 tom serii 'Naznaczona'. No już nie mogę się doczekać kolejnego ;c
A nie przypadkiem "Dom Nocy"? Bo jak tak... no cóż, jak dla mnie to kolejna badziewna książka dla nastolatek które pragną miłostek Tak, przepraszam, przyzwyczaiłam się do tytułu pierwszego tomu. Katrina, Sakura początkowo książki mnie również nudziły, były kijowe i problemy Zoey faktycznie stawały się beznadziejne i mi się przejadły. No ale czytałam bo koleżanka mnie bardzo namawiała. Potem pojawiły się tematy starej magii, jakieś demony, dużo krwii i tak dalej, więc się do książki zdecydowanie przekonałam, gdyż te wszystkie nastoletnie problemy poszły w niepamięć i zaczęły się odbywać różne interesujące rzeczy. Chyba dopiero w 6 tomie pojawi się postać Kalony i Kruków Prześmiewców także po tym zdarzeniu rozpęta się cała akcja Więc widzę, że zatrzymałyście się obie w punkcie najbardziej nudnym i monotonnym. Polecam przeczytać całą powieść, a potem dopiero ją oceniać, bo to, że autorki chciały początkowo dokładnie przedstawić sytuacje bohaterów żeby na jej podstawie zacząć pisać co innego nie jest wcale takie złe. Chociaż przyznaję, że tych młodzieńczych problemów było jednak za dużo. To widzę, że dalej musiałam czytać... Skończyłam na momencie "cudownego wybudzenia się Zoey ze "śpiączki"". (Czytałam w formie książki papierowej tylko 2 pierwsze części.) Na początku lubiłam te książki, potem straciłam zainteresowanie z powodu zbyt długiego opisu sytuacji (coraz mniej akcji, a jak była - przewidywalna lub ta właściwa zaczynała się pod koniec tomu), choć może to tylko moje wrażenie. Wiem, nie lubię czegoś oceniać, kiedy tematu dobrze nie znam, jednak tutaj mam odmienne zdanie... Kalona niestety był dla mnie kolejnym "chłopakiem" Zoey, jakich w tej serii nie brakuje. Jednak masz rację, autorki zyskały u mnie również wielki plus za wprowadzenie mitologi indiańskiej (?). Cóż może po prostu nie moja ulubiona tematyka, gatunek lub zwyczajnie wiek nie ten. (Choć stawiam bardziej na pierwsze 2 powody, wiek nic do rzeczy nie ma.) No coz, znam osoby ktore maja 14 lat czy 19 a serie przeczytaly Niestety, nie bedzie on kolejnym jej chlopakiem, raczej kims zupelnie przeciwnym. Oczywisxie do momentu, jego sprawa bedzie zmieniana nie raz Ogolnie po powrocie z wyspy akcja nabierze tempa a w 10 tomie jest jej jednak najwiecej takze najgorsze i najnudniejsze momenty masz juz za soba wiec jesli masz ochote to zachecam do czytania. Rowniez jestem zdania iz ksiazka powinna trzymac w napieciu caly czas i ma u mnie wielki minus gdyz ciekawsze rzeczy dzieja sie id polowy powiesci. No ale nie ja ja napisalam. takze to chyba tyle w jej sprawie. | |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 20, 2013 4:05 am | |
| - Sakura_Hime napisał:
- Nawet w jednej zrobiono z błyskawicznie z chłopaka dziewczynę dodając sukienkę i warkoczyk...
~ przypomniałaś mi o Kuroshitsuji, tam z Ciela zrobili babkę. Aha, i zauważyłaś, że w Death Note niektórzy wyglądają tak, jakby nie mieli brwi?... Przykładowo Ide, Ryuzaki lub właśnie Mello. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 20, 2013 6:08 am | |
| - PlaybackJunkie8 napisał:
- Sakura_Hime napisał:
- Nawet w jednej zrobiono z błyskawicznie z chłopaka dziewczynę dodając sukienkę i warkoczyk...
~ przypomniałaś mi o Kuroshitsuji, tam z Ciela zrobili babkę. Aha, i zauważyłaś, że w Death Note niektórzy wyglądają tak, jakby nie mieli brwi?... Przykładowo Ide, Ryuzaki lub właśnie Mello. Na to nie zwracałam uwagi, choć rzeczywiście może dlatego nie zwróciłam na to uwagi, bo nie zauważyłam... Widocznie bardzo cienka kreska... (Jeżeli tam jest... ) |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 20, 2013 6:24 am | |
| Sakura_Hime, Ide to na 100 % nie ma tych brwi, ale Mello i Ryuzaki... Wygląda tak, jakby nie mieli. XD | |
| | | Nefumi Nowy
Liczba postów : 43 Dołączył : 03/06/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 20, 2013 8:10 am | |
| Z nudów wypożyczyłam sobie "Zagadki Sherlocka Holmesa" i powiem, że nawet mi się podoba. Moja siostra jest jego wielką fanką i nie zna ani jednej rozwiązanej przez niego zagadki w tej książce . "Książka zawiera opowiadania, które w Polsce były publikowane tylko raz - przed drugą wojną światową", więc może dlatego. Wszędzie szukam mangi Sailor Moon, tak wzięło mnie na to. Oglądałam to jak byłam mała, więc wspomnienia wróciły :3 Chciałabym zobaczyć, jak wygląda. Nie ma jej w moim mieście, więc zostaje mi tylko internet. Z tego co się orientuję, mogę ją kupić za 16 zł. Będzie czas i budżet, kupię. Przynajmniej rodzina wie już co chcę jako prezent ^__^ | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 20, 2013 11:23 am | |
| - Nefumi napisał:
- Z nudów wypożyczyłam sobie "Zagadki Sherlocka Holmesa" i powiem, że nawet mi się podoba. Moja siostra jest jego wielką fanką i nie zna ani jednej rozwiązanej przez niego zagadki w tej książce . "Książka zawiera opowiadania, które w Polsce były publikowane tylko raz - przed drugą wojną światową", więc może dlatego. Wszędzie szukam mangi Sailor Moon, tak wzięło mnie na to. Oglądałam to jak byłam mała, więc wspomnienia wróciły :3 Chciałabym zobaczyć, jak wygląda. Nie ma jej w moim mieście, więc zostaje mi tylko internet. Z tego co się orientuję, mogę ją kupić za 16 zł. Będzie czas i budżet, kupię. Przynajmniej rodzina wie już co chcę jako prezent ^__^
Ja tam przeczytałam "Księgę wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa", ogromne tomiszcze a dosłownie je pożarłam w kilka dni... 1119 stron A4 zapisanych drobnym maczkiem, myślałam, że będę ją czytać miesiącami... Wakacje się zaczęły i niecały tydzień - skończona... Przejrzałam tę "encyklopedię" i akurat takiej części nie znalazłam... Muszę podpytać dziadka, może ma w księgozbiorze. |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pią Lip 26, 2013 12:36 pm | |
| A Nev właśnie dostała głupawki. Przeczytała po raz n-ty "Prawa i powinności" (Karina Pjankowa). "— To ty żyjesz? — sprecyzował upierdliwie Ayelleri. — Na razie jeszcze tak — odparł ochryple nekromanta, usiłując oderwać od siebie Laelena. — Ale jeśli nie zdejmiesz, czcigodny, z mojej szyi swojego młodszego brata, ten stan może szybko ulec zmianie. Chłopcze, tak nie można! Nie jestem z kamienia, można mnie złamać! Niech go ktoś zabierze! — błagał zmartwychwstały Raywen. Ayelleri pośmiał się z innymi, po czym uznał, że co za dużo, to i koń nie pociągnie, i zaczął odczepiać brata od na wpół zduszonego nekromanty. — Len, puść czarownika, no puść, mówię! No co to za nawyk, żeby wiecznie brać w łapy różne świństwa! Ten nekromanta jest niehigieniczny, jeszcze się od niego czymś zarazisz!" Taaa xD | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Lip 27, 2013 1:16 am | |
| 35 ebooków J.D.Robb ♥ To wyraża wszystko ♥ | |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sie 02, 2013 3:13 am | |
| I upolowana zdobycz w Tesco: - Alan Campbell "Noc Blizn" (I tom Kodeksu Deepgate) wyd. MAG - Mirosława Sędzikowska "Eus Deus Kosmateus", wyd. superNOWA obie po 6.99 Szkoda ze więcej ciekawostek nie było. | |
| | | Tato Chce Być Pro Nowy
Nick w grze : Tato Chce Być Pro Liczba postów : 10 Dołączył : 01/08/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sie 02, 2013 4:17 am | |
| widzę wiele ciekawych książek czytacie :> chyba pokuszę się na niektóre z nich xD "Światła września" - Carlos Ruiz Zafón łohohoh : D to jest książka według mnie warta polecenia. niby nic się nie dzieje, niby trochę "monotonne" jednak mnie ciągle trzymała w napięciu :> beka trochę, bo ja czytając nocą, w niktórych momentach tak się bałam, że odkładałam te ksiązke i szłam spac, czasem "strach" trzymał mnie kilka dni i nie czytałam w ogóle. takie czytanie zeszło mi w chyba miesiąc. pożyczyłam ksiazkę przyjaciółce, a ją tak wciągnęło, że przeczytała ją w dwa dni ;o polecam na zimne listopadowe wieczory! : D | |
| | | Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sie 02, 2013 4:34 am | |
| Zaczęłam sobie czytać "Mozaikę Cieni" Toma Harpera. W skrócie, akcja dzieje się w XI-wiecznym Bizancjum, a główny bohater tropi niedoszłego zabójcę cesarza. Zapowiada się ciekawie (: | |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sie 02, 2013 2:43 pm | |
| Przyszły moje książki. <3 Stare i poobdzierane "Miasteczko Salem" Kinga i "Własny pokój" (nie pamiętam autorki). | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sie 17, 2013 5:03 am | |
| Wreszcie Kupiłam sobie książkę Tess Gerritsen "Ostatni, który umrze" chyba taki był tytuł. Widziałam wiele innych pozycji tej autorki, ale tylko ta jak na razie mnie naprawdę zainteresowała... Inne również, ale do kupna jeszcze mnie nie przekonywały. |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sie 17, 2013 6:51 am | |
| Teraz pożebrać o dwunasty tom Kuroshitsuji trzeba... Aha, i skończyłam "Koszmary i marzenia 1", zaczęłam rano drugi tom. | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sie 18, 2013 9:53 am | |
| Ojojoj. Ostatnio troch się tego nazbierało. Mam już za sobą prawie wszystkie tomy Artemisa Fowla,Eoina Colfera . Został mi tylko jeden i czekam na niego w bibliotece. Przeczytałam już dwa wydane tomy Diabelskich Maszyn autorstwa Cassandry Clare, czyli Mechaniczny Anioł i Mechaniczny Książe Skończyłam również tetralogię Wielka Wojna Diabłów, Andersena Kennetha Boegha Dzisiaj skończyłam Grę o Ferrin polskiej pisarki Katarzyny Michalak i nie mogę się doczekać kiedy wydadzą kontynuację, czyli Powrót do Ferrinu
Wszystkie te pozycje bardzo mi się spodobały i nie sądzę, by czas spędzony z nimi był czasem straconym | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sie 18, 2013 10:44 am | |
| Nadal Grę o Tron ;-;
Edit: - Jak byłem w Szczecinie to kupiłem sobie Gwiazdozbiór Psa o3o |
| | | Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Pią Sie 30, 2013 7:27 am | |
| Jakby ktoś chciał zobaczyć książki które przeczytałam już wcześniej oraz oceny tych książek zapraszam tutaj Nie ma tam może wszystkiego... ale jest ich trochę i dodaję, jak tylko coś mi się przypomni. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 05, 2013 8:25 am | |
| Po dłuższej przerwie w czytaniu zabieram się za "Malowanego Człowieka" Petera V. Bretta. Potem zapewne wezmę się za drugą księgę tego cyklu | |
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 05, 2013 9:42 am | |
| - hanka1998 napisał:
- Po dłuższej przerwie w czytaniu zabieram się za "Malowanego Człowieka" Petera V. Bretta. Potem zapewne wezmę się za drugą księgę tego cyklu
Czytaj czytaj, bo warto. Chociaż pierwszy tom jak na mój gust nadal najlepszy, drugi to już odgrzewanie kotleta trochę. Ale chociaż wiadomo co było dalej | |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 05, 2013 10:32 am | |
| Czy wie ktoś skąd mogę za darmo pobrać "Cmentarz Zwieżąt" (tak, zwieżąt ;_ Kinga? | |
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 05, 2013 11:52 am | |
| - -Eruina- napisał:
- Czy wie ktoś skąd mogę za darmo pobrać "Cmentarz Zwieżąt" (tak, zwieżąt ;_ Kinga?
Zapewne chomikuj albo peb.pl (poszukaj też pod tytułem "Cmętarz ...") | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: co czytasz? Czw Wrz 05, 2013 12:56 pm | |
| Niedługo ukaże się nowa książka Anne Bishop... *.* Już nie mogę się doczekać. |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| | | | drusia55 Już coś wie
Nick w grze : drusia55 Liczba postów : 149 Dołączył : 28/08/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Wrz 07, 2013 2:45 pm | |
| Ja kocham sage Pottera, Percy Jackson i heartland | |
| | | El Już coś wie
Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl Liczba postów : 270 Dołączył : 29/08/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Wrz 07, 2013 3:04 pm | |
| Robię drugie podejście do Dragon Age i chyba dzisiaj odpuszczę. Denerwuje mnie to, że fabuła jest taka prosta i przewidywalna, nic się nie dzieje. To chyba po ponownym przeczytaniu całej pieśni lodu i ognia, po tym nic nie będzie niespodzianką Może ktoś polecić dobre fantasy? Najlepiej jakieś high, dark też ujdzie. Albo to, gdzie są smoki ^^ | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
| | | | co czytasz? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|