| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Nie Kwi 14, 2013 1:43 am | |
| Dan Brown- Kod Leonarda da Vinci. Super książka, ale jakoś tak czasu i chęci brakuje na czytanie :/ | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Nie Kwi 14, 2013 1:54 am | |
| Nie rozumiem waszego "zapału do czytania ale braku siły" ... Ja jak mam ciekawą książkę, to o niczym innym nie myślę tylko żeby sobie poczytać. czytam w kuchni w czasie mieszania w garnku, w kibelku, w wannie, w pracy i w ogóle cały czas aż się w końcu dowiem jak się skończyła Mam szafę pełną fantastyki i przygód, i co chwile wracam do tytułów raz przeczytanych, bo mam ochotę sobie przypomnieć te wszystkie przygody. Książkę aktualnie czytaną nosze zawsze przy sobie, a nóż widelec znajdzie się pięć minut wolnego czasu (w poczekalni, w kolejce...) | |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Nie Kwi 14, 2013 2:04 am | |
| "Morderstwo w Orient Expressie", taki tam klasyk, ale być może zabiorę się wkrótce za "Pieśń Lodu i Ognia", gdyż zacząłem oglądać serial "Gra o Tron" i muszę przyznać, że pochłonął mnie do reszty. Serial jest na motywach powieści. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Nie Kwi 14, 2013 3:37 am | |
| Ja dalej Eddingsa, Belgariada już skończona, teraz kontynuację na warsztat ("Strażnicy Zachodu", cz1. Malloreonu) | |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Nie Kwi 14, 2013 3:39 am | |
| ebonita, też nie wiem, o co mi chodzi, ale nie mam chęci, chociaż chcę. <-- Ale to dziwnie brzmi. | |
|
| |
oooliwcia10 Już coś wie
Nick w grze : oooliwcia10 Liczba postów : 144 Dołączył : 01/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Kwi 30, 2013 6:33 am | |
| Ja się zabrałam za serię "Olimpijscy Herosi". Na razie przeczytałam jedną z trzech części "Zagubiony Heros", i będę czytać drugą "Syn Neptuna". | |
|
| |
Amy Nowy
Nick w grze : Amy Liczba postów : 5 Dołączył : 03/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sob Maj 04, 2013 2:35 am | |
| Ja obecnie Zwiadowcy-pierwsza część .. | |
|
| |
Nika346 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Nika346 Liczba postów : 445 Dołączył : 20/03/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Maj 04, 2013 2:59 am | |
| Wczoraj skończyłam "Mroczną połowę" Stephena King'a. Świetna książka, nie mogłam się od niej oderwać | |
|
| |
Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Maj 04, 2013 4:34 am | |
| Poza milionami fanfików czytam też 'Lśnienie' Stephena Kinga | |
|
| |
blackshadow Nowy
Nick w grze : Mellody. Liczba postów : 8 Dołączył : 29/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sro Maj 29, 2013 1:09 pm | |
| Zwiadowcy ♥ Przeczytałam pierwszą i drugą. Niedługo zabiorę się za trzecią. | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Maj 29, 2013 1:19 pm | |
| Ostatnio przeczytałam 4 książki z serii ,, Dary Anioła" . Super książka.
Przeczytałam też pierwszą część ,,Eragona" i czekam na kolejną w bibliotece.
Do kolekcji dołączam też ,,Szeptem" i oczekuję ,,Cresendo''.
Wczoraj zaczęłam czytać książkę pt ,, Naznaczeni błękitem" polskiej autorki i książka jest nawet ciekawa.
Ogółem to zawsze mam pecha, bo mam po jednej części z każdej serii, a dalsze części są u kogoś innego i muszę na nie bardzo długo czekać. | |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sro Maj 29, 2013 1:29 pm | |
| Ja jakiś czas temu przeczytałam "Kłamcę" Ćwieka. Muszę powiedzieć, że bardzo mi się spodobało, ale zakończenie całej serii było takie, że miałam ochotę zamordować autora Ale i tak polecam każdemu, kto lubi fantastykę. | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 2:23 am | |
| Ja obecnie jestem w połowie trzeciej części "Dziedzictwa", tj. "Brisingr". I nie powiem, nawet ciekawe, skoro nie czytam 200 stron lektury, tylko 600 stron tejże książki (a lekturę mamy na ten wtorek ;_; ) | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 2:38 am | |
| A ja kończę powoli serię Dana Browna, jestem w połowie "Zaginionego symbolu". Supeeeer *3* Tylko zastanawia mnie, co ja zrobię ze swoim życiem, jak już doczytam do końca. Jakby nie było innych książek.. W każdym razie muszę się streszczać, bo już mnie bibliotekarka ponagla | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 2:40 am | |
| Mi biblioteka nic nie mówi, mogę trzymać książkę nawet 2 miesiące i nikt mi nie mówi, że mam już oddać. Może to dlatego, że mieszkam z bibliotekarką po sąsiedzku? Mniejsza z tym, nie powinnam się tym przejmować | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 2:43 am | |
| wercia, ale koniec roku szkolnego się zbliża, a kobita chce się ze wszystkimi rozliczyć. Nam też pozwala na trzymanie książek przez całe wieki (wychowawczyni, to i pozwala na więcej), ale na wakacje raczej nam niczego nie odstąpi | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 4:17 am | |
| - wercia d napisał:
- Ja obecnie jestem w połowie trzeciej części "Dziedzictwa", tj. "Brisingr". I nie powiem, nawet ciekawe, skoro nie czytam 200 stron lektury, tylko 600 stron tejże książki (a lekturę mamy na ten wtorek ;_; )
No ja właśnie czekam aż ktoś odda do biblioteki drugi tom tej serii tzn. ,,Najstarszy". - hanka1998 napisał:
- wercia, ale koniec roku szkolnego się zbliża, a
kobita chce się ze wszystkimi rozliczyć. Nam też pozwala na trzymanie książek przez całe wieki (wychowawczyni, to i pozwala na więcej), ale na wakacje raczej nam niczego nie odstąpi U nas w bibliotece szkolnej też pani pogania, ale mnie to nie dotyczy. Do tej biblioteki nie chodzę, bo nie ma w niej żadnych ciekawych książek. Chodzę do biblioteki publicznej i mogę książkę trzymać ile chcę i zamiast z działu dla dzieci wypożyczam z działu dla dorosłych. :p | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 5:28 am | |
| Skończyłam czytać "Wampira z MO" Pilipiuka, teraz w kolejce stoi "Mitologia Słowian", "Druidzi" oraz "Magia, mity i tajemnice średniowiecza" Ja kiedyś trzymałam jakieś 2 lata książkę z biblioteki, przyszło powiadomienie i musiałam zapłacić 2 zł kompletnie o niej zapomnałam | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 2:50 pm | |
| Czarodziejka z Florencji - autor Salman Rushide. Dość dziwna książka, ale wciągająca. Opowieśc o włoskim awanturniku wpleciona w mało nam znany świat Indii okresu średniowiecza i swojej świetności. | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Czw Maj 30, 2013 11:23 pm | |
| Aktualnie czytam 'Feral', ksiązkę którą mi mama wypozyczyła, troszkę bez sensu mi się wydaje, ale cóż. W kolejce czekają Mumia iDolina Umarłych Tess Gerritsen, Oszukać strach Koontza, i musze jeszcze raz przeczytać parę Cooka, Comę na pewno, i kilka innych, mam dzieś tytuły zapisane. Mam jeszcze Rękę Mistrza (znowu) i Zieloną Milę Kinvga, ale te to troskze póxniej :3 Powinnam się wyrpobic do 10-15 :DS | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Pią Maj 31, 2013 5:57 am | |
| Ja dość niedawno przeczytałam dwie, cienkie książki - " Oskar i pani Róża" plus " Mały Książę". Może i miały mniej niż 80 stron, ale były piękne, po prostu. A na półce czekają " My, dzieci z Dworca Zoo" i " Ni pies, ni wydra". To drugie jest o strajkach w marcu '68 r. :3 | |
|
| |
Nefumi Nowy
Liczba postów : 43 Dołączył : 03/06/2013
| Temat: Re: co czytasz? Wto Cze 04, 2013 5:01 am | |
| Ostatnio, z nudów (manga mi się skończyła X___X) poszłam do biblioteki i wypożyczyłam książkę pt. "Skrzydła Laurel". Zaciekawiło mnie okropnie, no i.. jestem wkurzona że w mojej durnej bibliotece nie ma kolejnej części! T^T I jeszcze na dokładkę, nie mam całego filmu T^T.. Raz coś znalazłam i oczywiście musiało się wszystko pokomplikować.. no ale nic, czytaliście może? :3 | |
|
| |
Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Wto Cze 04, 2013 6:00 am | |
| - koziorożec napisał:
- wercia d napisał:
- Ja obecnie jestem w połowie trzeciej części "Dziedzictwa", tj. "Brisingr". I nie powiem, nawet ciekawe, skoro nie czytam 200 stron lektury, tylko 600 stron tejże książki (a lekturę mamy na ten wtorek ;_; )
No ja właśnie czekam aż ktoś odda do biblioteki drugi tom tej serii tzn. ,,Najstarszy". Paolini jest fajny i świeży w Eragonie [co nie zmienia faktu, że wszystko opiera się na znanym nam wszystkim schematach], ale niestety, im dalej idziemy, tym bardziej chce pokazać, jakim to on nie jest cudownym pisarzem i ile on nie wie o świecie... dlatego z tomu na tom, Dziedzictwo jest coraz bardziej męczące. Btw. po 3 części w zasadzie wiemy już, jak wszystko się zakończy. Ja sama niedawno przeczytałam dwie powieści. "Dzban Miodu", kryminał z serii "Krew i Wino" to ogólnie typowa książka z tego gatunku, jedyne, co ją wyróżnia, to fakt, że w każdym rozdziale główny bohater popija wino, a narrator dokładnie podaje jakie Niemniej, w miarę fajnie napisana, choć czasem wydawało mi się, że wszystko jest takie... naciągane. "Księga Bez Tytułu" Anonima jest teoretycznie mieszanką absurdu, czarnej komedii i horroru, choć tego drugiego jak dla mnie tam jest zdecydowanie najmniej. Powieść specyficzna, pełna krwi i przekleństw, niemniej, jeśli ktoś lubi takie klimaty, na prawdę dobrze się ją czyta. | |
|
| |
AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Cze 04, 2013 6:04 am | |
| - Nefumi napisał:
- Ostatnio, z nudów (manga mi się skończyła X___X) poszłam do biblioteki i wypożyczyłam książkę pt. "Skrzydła Laurel". Zaciekawiło mnie okropnie, no i.. jestem wkurzona że w mojej durnej bibliotece nie ma kolejnej części! T^T I jeszcze na dokładkę, nie mam całego filmu T^T.. Raz coś znalazłam i oczywiście musiało się wszystko pokomplikować.. no ale nic, czytaliście może? :3
Też to czytałam. Chyba Pierwszą część i jeszcze "Magia Avalonu" oraz "Złudzenie". Ostatniej części nie mogę znaleźć ._. ------------------ Ja niedawno skończyłam czytać "Magiczny Nóż". Ksążka jest po prostu super. | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Wto Cze 04, 2013 11:16 am | |
| Nefumi, mangi! Ja właściwie nic nie czytam, ale przypomniało mi się *jakaż Playbackowa jest bystra!*, że babcia ma kilkadziesiąt książek, w tym, co zauważyłam kiedy byłam młodsza, dwie chyba książki S. Kinga. ^^ Eve, w końcu coś przeczytam od niego! Może prócz Kinga (jeśli go w ogóle znajdę) coś ciekawego jeszcze znajdę?... Chociaż szanse są małe, są w większości stare książki plus romansiki z gazet, typu "Harlequin Romance", "Medicine Romance" czy coś. XD | |
|
| |
Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Wto Cze 04, 2013 2:55 pm | |
| Obecnie czytam pierwszą część serii "Heartland". Bardzo wciągające, polecam. ( Serial mi się nie podoba >n< ). Tak ogólnie to czytam również "FNiN oraz Pułapka Nieśmiertelności" i "Player One" ( Jezu, ile tam przekleństw... ). | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Wto Cze 04, 2013 3:04 pm | |
| Mam wszystkie części Heartlandu do 14? 15? Jakoś tak. Kiedyś wydawało mi się świetne i o ile pierwsze 4-5 części to fajna książka dla dzieci/młodzieży to im dalej idziemy, tym mniej koni, a więcej telenoweli.... | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Sro Cze 05, 2013 11:16 am | |
| Ja przeczytałam tylko pierwszą część, e-booka. Słabe, krótkie, dość mało szczegółów, ale jednak miło się czytało. | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Sro Cze 05, 2013 11:27 am | |
| Mnie zawsze najbardziej bolało to, że Amy leczyła konia przez całą jedną część, a w kolejnej autorka jakby o tym koniu zapomniała... | |
|
| |
Pani_Snow W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kokoni5 Liczba postów : 375 Dołączył : 26/05/2013
| Temat: Re: co czytasz? Sro Cze 05, 2013 1:08 pm | |
| Nie spojlerzcie mi! Ja dopiero co część pierwszą czytam! | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
|