| co czytasz? | |
|
+81Laura_raa Aimtor Miriada Tysia1996 Kirara mikerowave Ayashi Tiamat Dainfen Creamy KaVcia Uharri Dżemik Barson1990 Suzan Frania26. Amstaff El drusia55 Nefra01 Tato Chce Być Pro MrsKopytko blueberry. ana0000000000 awelo Temperance Ejli ewww4 Pani_Snow AyaKey Katrina123 Nefumi Lubelak blackshadow Layzy Nika346 Amy Szron ebonita Divide Damek4 Wild_Horse nikushimi avrilka Rosa W. Weronika_24 ZetkaEmka Kemishi Gai~ Diversa Rooda oooliwcia10 mari0987 _pati201_ daria4603 Evelynek Pati...xd Cassidifikation Nevarra Clue wiki0396 Athi Takashiro LadyArvena -Eruina- Basia Arrin mina stirit1 amorkowa Marsh Kai Shouri EveDallas koziorożec Presence PlaybackJunkie8 Asiaa. Vium Arbuzek_10 Dianaxxx hanka1998 wercia d 85 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Asiaa. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Veaphilus Liczba postów : 1399 Dołączył : 11/12/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 3:32 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Asiaa. napisał:
- Ja obecnie czytam:
(...) Wszystko na raz?
Właśnie tak. Niestety, mam tak, że jak znajdę jakąś książkę, którą szukałam już długo, a czytam jeszcze inną( w sensie znalazłam książkę podczas czytania innej) to zostawiam tą książke, którą czytam i zaczynam czytać inną (czyli tą co znalazłam) i powstaje kupka niedokończonych książek + lektury. x.o EDIT: Co do Pottera, i dzieciaka z jajem smoka, to, że jestem w trakcie czytania serii. Ale namieszałam...mam nadzieję, że zrozumiecie. XD | |
|
| |
PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 6:33 am | |
| Asiaa., mam podobnie - czytam jakąś książkę, znudzi mi się w połowie to idę po następną, następna znudzi mi się w połowie - idę po kolejną itd. I tak doszłam do ośmiu lub dziewięciu książek. >.< | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 8:05 am | |
| To jest okropne. >< Właśnie... wczoraj wypożyczyłam kolejną książkę ( ^ ^") 'Barry Trotter i bezczelna parodia' Super jest. Barry uczy sie już 11 rok w Hokpoku, ponieważ przynosi Hokpokowi sławę przez bliznę i swoje przygody z lordem Vielokontem ( ). XD
Ostatnio zmieniony przez Asiaa. dnia Sob Sty 26, 2013 10:08 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Athi Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Foxtrot Liczba postów : 534 Dołączył : 03/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 9:10 am | |
| Obecnie czytam książkę "Pan Lodowego Ogrodu" tom 3 i "Starcie Królów" Martina. Lubię czytać kilka książek na raz, bo jak nie mam akurat ochoty na jedną, to czytam drugą. Tak już mam Co bym poleciła (z fantasy, bo to mój ulubiony gatunek): -To, co czytam obecnie, nie chce mi się przepisywać XD -Wiedźmin -cały Tolkien -Pratchett -Miecz Prawdy - Goodkind -Achaja -Zwiadowcy - czytałam mega dawno -Legenda Drizzita - Salvatore -Hyperversum - Cecilia Randall - raczej nie fantasy, ale bardzo fajna, niestety mało znana Udało mi się przeczytać, bo koleżanka miała, ebooka ze świecą szukać. -Kroniki Królobójcy - Rothfuss - strasznie szybko się czyta -Ziemiomorze - całkiem całkiem -Kroniki Amberu - w niektórych momentach zdawało mi się, że autor była na LSD XD Napisałabym więcej, ale nie pamiętam. Zepsuła mi się karta pamięci, na której miałam wszystkie ebooki | |
|
| |
koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 9:48 am | |
| Ja mam zamiar przeczytać Miecz Prawdy, ale nie wiem czy będzie w bibliotece. Oglądałam serial na podstawie tej książki, ale słyszałam, że dużo wątków w nim pominięto. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 1:48 pm | |
| - Asiaa. napisał:
Właśnie... wczoraj wypożyczyłam kolejną książkę ( ^ ^") 'Barry Trotter i bezczelna parodia' Super jest. Barry uczy sie już 11 rok w Hokpoku, ponieważ przynosi Hokpokowi sławę przez bliznę i swoje przygody z lordem Vielokontem ( ). XD Zainteresowałaś mnie... Już sobie ściągnęłam pdf. Jak znajdę w najbliższym czasie jakąś wolną chwilę, to się zabiorę Już się nawet doedukowałam, że są 3 części XD - koziorożec napisał:
- Ja mam zamiar przeczytać Miecz Prawdy, ale nie wiem czy będzie w bibliotece. Oglądałam serial na podstawie tej książki, ale słyszałam, że dużo wątków w nim pominięto.
Też oglądałam I podobno nie tylko pominięto, ale też zmieniono. Choćby Rahl'a, który w jednej rzeczy był ojcem Richarda, a w drugim bratem. Podobno XD | |
|
| |
wiki0396 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : wiki0396 Liczba postów : 334 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sob Sty 26, 2013 11:53 pm | |
| ja czytam aktualnie 2 książki "Kłamczuchę" Małgorzaty Musierowicz (lektura)i "Jak zostać przywódcą stada" Cesara Millana | |
|
| |
| |
| |
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sty 27, 2013 3:35 am | |
| Jest jeszcze "Barry Trotter i końska kuracja". XD | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sty 27, 2013 4:12 am | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Nie Sty 27, 2013 4:51 am | |
| Czytałam dwie części Barrego Troterai nawet fajny. | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 28, 2013 8:54 am | |
| nie wierzę, ale już czytam czwartą część "Zwiadowców" xD (jak się czyta Evanlyn???) | |
|
| |
Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 28, 2013 9:30 am | |
| Evanlyn czyta się normalnie, 'po angielsku' Ewanlin (uwielbiam fonetycznie pisać, rili.) obecnie jestem w trakcie niczego, choć zamierzałam dzisiaj się wziąć za Pomnik Cesarzowej Achai- tak, resztę 'Achaj' czytałam, wszyscy mnie pytają o_O | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 28, 2013 10:08 am | |
| a ja głupia czytałam albo Ewanlyn, lub Ewelajn xD | |
|
| |
Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 28, 2013 10:22 am | |
| Ewanlyn w sumie też może być. Ja bardzo często zaczynałam przez nieuwagę czytać źle imię jakiejś postaci i potem nie zmieniałam z przyzwyczajenia/dziwnie dla mnie oryginał brzmiał. I tak nigdy nie przestanie mnie miażdżyć zagwozdka, jaką miałam z prof. McGonagall z Pottera. Przed dobre parę lat była to dla mnie 'Magagonal'. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Sty 28, 2013 2:01 pm | |
| Aktualnie? Piluipiuk i pierwszy tom "Norweskiego dziennika" A ogólnie z przeczytanych? Masa wystarczająca do zapełnienia jakiś 10 tirów. Głównie fantasy, horrory, troche kryminałów. Dzisiaj już nie myślę, więc wycinek z tytułami najwcześniej jutro.
| |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 29, 2013 3:20 am | |
| - Nevarra napisał:
- Aktualnie? Piluipiuk i pierwszy tom "Norweskiego dziennika
jak Ci się spodoba, to myślę że powinnaś przeczytać również trylogię "Kuzynki", również Pilipiuka (chyba że czytałaś już :D) | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 29, 2013 8:08 am | |
| - wercia d napisał:
- a ja głupia czytałam albo Ewanlyn, lub Ewelajn xD
Ja też przez cały czas czytam Ewanlyn, z resztą Alyss czytam po prostu Alys. | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 29, 2013 8:15 am | |
| Ja przez kilka miesięcy byłam święcie przekonana, że McGonagall jest McGonall. XD | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: co czytasz? Wto Sty 29, 2013 10:02 am | |
| Aktualnie czytam "Córka Laguny" Michelle Lovric Poza tym mam wypożyczone: - "Udręka" Lauren Kate - czyli drugą część cyklu "Upadli" - "Ostatnia piosenka" Nicolasa Sparksa - "Czarodzieje" Lev Grossman - "Gwiezdny pył" Neil Gaiman Poza tym planuję przeczytać: - "Zwiadowcy"- Saga "Zmierzch"- "Pamiętniki Wampirów"- "Zaklinacz koni"Ale nie wypożyczyłam, bo brakuje czasu / nie ma pierwszej części / ktoś wypożyczył. | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Pon Lut 04, 2013 12:55 pm | |
| mam lekturę do przeczytania, bodajże na marzec, lub kwiecień, ale po kilku stronach wróciłam do zwiadowców xD gdyby "Ten Obcy" nie był lekturą, to może i bym przeczytała, ale jak jest , to muszę czytać uważniej i się szczerze powiedziawszy gubię >.< | |
|
| |
Arbuzek_10 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arbuzek_10 Liczba postów : 1241 Dołączył : 19/04/2012
| Temat: Re: co czytasz? Pon Lut 04, 2013 1:08 pm | |
| To ja mam pytanie, jak się czyta "Schuyler" Bo nwm. Szajler, Szyler.. O.o | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Lut 04, 2013 1:10 pm | |
| Ja bym czytała "Szyler" z akcentem na "y" To coś jak "u" z kropeczkami jeżeli się nie mylę. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Lut 04, 2013 2:14 pm | |
| - Vium napisał:
- Nevarra napisał:
- Aktualnie? Piluipiuk i pierwszy tom "Norweskiego dziennika
jak Ci się spodoba, to myślę że powinnaś przeczytać również trylogię "Kuzynki", również Pilipiuka (chyba że czytałaś już :D) Czytałam Niemniej wizja wampirzycy z ssawką.... Nie, wolę jednak normalne z kiełkami. Eh, chyba czas zapisywać co się czytało. A tak starość nie radość i skleroza dopada - zawartość pamiętam, autora i tytułu już nie zawsze. Na szybko to co pamiętam: - R.A. Salvatore - co wpadło to czytałam. Drizzt Guenhwyvar - Joanna Chmielewska - kryminały, ale pisane tak sympatycznym językiem, że ciągle wracam. Dla koniarzy - ptrzeczytać "Wyścigi" i "Florencja, córka Diabła" (w tej kolejności). Ogólnie książki również dla kociarzy, sierściuchy tam się często-gęsto przewijają. Warta uwagi jest też "Książka poniekąd kucharska" - cud, miód i orzeszki. A dlaczego "poniekąd" to się przekonacie jak otworzycie. Ostrzegam, by w tym czasie raczej nie pić, grozi opluciem. - Terry Pratchett - 200% humoru. Przydatne jak ma się doła. Cytować się nei da bo wiązałoby się to z koniecznością przepisania wszytskich książek w całości. - Peter Brett - seria "Malowany Człowiek". Zupełnie inne podejście, ale zdecydowanie ciekawe rozwiązanie. - Canavan Trudi - komplecik "Gildia Magów" - bliżej klasyki, ale wciąga strasznie. - Magdalena Kozak - trylogia nocarska. Może nie każdemu do gustu przypadnie wizja zawampirzonej Polski, ale ja lubić takie coś - Olga Gromyko - "Zawód Wiedźma" - kocham. Chcę film na podstawie chociaż pierwszej części. - David Eddings - cykl "Belgariada". Kanon. Warto zawiesić oko na dłużej. - Margit Sandemo - "Saga o Ludziach Lodu", "Saga o Czarnoksiężniku", "Saga o Królestwie Światła". Coś na kształt książkowej wersji telewizyjnego tasiemca. Tyle, ze jak się zacznie to ciężko przerwać czytanie. - K. B. Miszczuk - "Ja, diablica". Symatyczne czytadełko - Sapkowski i cykl wiedźmiński, C.S. Lewis i cykl narnijski, Anne McCaffrey "Jeźdźcy smoków" - klasyka do obowiązkowego przeczytania. - Paolini i "Dziedzictwo" - cóż, raczej na poziomie pierwszych 3 tomów Pottera. - Gene Wolfe - "Cień Kata". Ponura profesja z drugiej strony lustra. I cvała masa tego co nie pamiętam. | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: co czytasz? Pon Lut 04, 2013 9:47 pm | |
| Chwilowo na warsztacie cztery książki - Dzuma, bo trzeba, Opowieść o złodzieju ciał, tom 2, do tego Gra Geralda, bo ciągle wracam do jakichs fragmentów, i Pod Kopułą <3 | |
|
| |
Basia Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Stokrotka 112 Liczba postów : 529 Dołączył : 16/08/2012
| Temat: Re: co czytasz? Wto Lut 05, 2013 2:09 am | |
| Wczoraj zaczęłam czytać Igrzyska Śmierci (i już jestem w ponad połowie xD). Czytam także drugą część Eragona czyli Najstarszy. | |
|
| |
| Temat: Re: co czytasz? Wto Lut 05, 2013 1:05 pm | |
| "[...] -Dlaczego mamy siedzieć pod spodem?- zdziwił się Horace. - Ponieważ gdybyśmy nie siedzieli pod spodem - wyjaśnił Will z lekką nutą kąśliwości w głosie - wówczas znajdowalibyśmy się na wierzchu. [...]" haha się uśmiałam | |
|
| |
| |
| |
| |
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: co czytasz? Sro Lut 06, 2013 6:49 am | |
| - wercia d napisał:
- koziorożec napisał:
- wercia d napisał:
- "[...] -Dlaczego mamy siedzieć pod spodem?- zdziwił się Horace.
- Ponieważ gdybyśmy nie siedzieli pod spodem - wyjaśnił Will z lekką nutą kąśliwości w głosie - wówczas znajdowalibyśmy się na wierzchu. [...]"
haha się uśmiałam Oblężenie Mancindaw jak mniemam chyba tak, nie wiem, w necie znalazłam. ale zobaczę, bo akurat Oblężenia Macindaw czytam ^^ Tak, to będzie to. Wczoraj skończyłam czytać ostatnią cześć. Fajne, ale ciągle się całują -,-' | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: co czytasz? | |
| |
|
| |
| co czytasz? | |
|