| Konto VIP i skrzydlate jednorożce | |
|
+26Vium mierzejka Kisia_12 Creamy MrsKopytko Broszka Darusia125 kam55 Kirixa Hanniko Nefra01 magdalenusia wilczyca1000 Presence Sabula Lovissa Szron Nevarra Arrin kim* Suzan avrilka Donvessa ebonita Barson1990 erreo 30 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sro Paź 02, 2013 12:54 pm | |
| Wczoraj na oficjalu przewidywali upadek hodowli jednorogów. na rzecz "podrasowanych jednorożców" lub zbyt dużej ich liczby na rynku. Moim zdaniem to nie wypali, bo o ile dobrze rozumiem to jednorogowi będzie można dać WM, wiec raczej pobyt powinien wzrosnąć.(W konńu dla dzieciarni to będzie spełnienie milionów petycji... ) A inna sprawa na konto VIP w sumie załapie się tylko elita serwera,mały odsetek graczy więc znowu nie będą produkować nie wiadomo ile rogatych koni. A Wy co sądzicie ? | |
|
| |
Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 5:40 am | |
| To 'pegazorożce' jak to ludzie mówią będą tylko dla VIP-owców? ;o Mnie się wydaje że dla wszystkich będą unipegi... | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 6:17 am | |
| - Cytat :
Konto VIP kosztuje 10 Kuponów miesięcznie, co łatwo osiągnąć za pomocą różnych dodatków pozwalających na wydawanie mniejszych ilości Kuponów w innych miejscach w grze (np. dodatkowe przedmioty w różnych zestawach, przez osiągnięcie 100 w BLUP zanim koń osiągnie wiek 10 lat itd.). czyżby nowe kuponowe źródełko? już nie trzeba będzie czekać do 10 lat? i jeszcze kupon za to wpadnie? | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 8:16 am | |
| Suzan, dobrze myślisz, skrzydlate rogate będą dla wszystkich, pisałam o tym kilka postów wcześniej na podstawie słów Ow z wersji międzynarodowej, gdzie wyjaśniła tę wątpliwość Nevarra, tutaj mamy właśnie przykład entej fuszerki przy tłumaczeniu z angielskiego, w oryginale stoi: - Cytat :
- The VIP-Account's cost is at 10 passes per month that can be easily balanced by the benefits from the various perks which allow you to pay less passes inside the game (e.g. additional objects with different packs, possibility to have BLUP 100 before a horse is 10 years old etc.)
czyli po naszemu koszt 10 kuponów zostanie w pewien sposób zaoszczędzony w innym miejscu poprzez różnego rodzaju korzyści - jak np. zestawy zawierające dodatkowe przedmioty czy możliwość osiągnięcia 100BLUP z koniem poniżej 10 lat - nie dostaniemy za to kuponu, po prostu wydamy mniej dzięki VIP | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 8:42 am | |
| - Nevarra napisał:
-
- Cytat :
Konto VIP kosztuje 10 Kuponów miesięcznie, co łatwo osiągnąć za pomocą różnych dodatków pozwalających na wydawanie mniejszych ilości Kuponów w innych miejscach w grze (np. dodatkowe przedmioty w różnych zestawach, przez osiągnięcie 100 w BLUP zanim koń osiągnie wiek 10 lat itd.). czyżby nowe kuponowe źródełko? już nie trzeba będzie czekać do 10 lat? i jeszcze kupon za to wpadnie? Zbyt piękne aby było prawdziwe :)errero zresztą ładnie sprostował. Choć ja bym sie nie obraziła, gdyby znieśli ten wiek, bo konia nieraz da się i w 7 lat skończyć. (nie wszystkie rasy, ale da się) Pomocne by to było zwłaszcza przy rogach. A propo unipegów: na oficjalu ktoś ich wyprowadził z błędu, że "skrzydlate jednorożce" maja być dla wszystkich ? :)Tak z ciekawości pytam. | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 8:50 am | |
| Czyli, jest cień szansy,ze Uni-pegi będą w sprzedażach? | |
|
| |
Donvessa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Donvessa Liczba postów : 184 Dołączył : 06/04/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 8:56 am | |
| - Cytat :
- A propo unipegów: na oficjalu ktoś ich wyprowadził z błędu, że "skrzydlate jednorożce" maja być dla wszystkich ? :)Tak z ciekawości pytam.
Ich tam żadna siła nie jest w stanie wyprowadzić z błędu. Tam każdy ma swoja teorię, a prym wiodą spiskowe | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 9:29 am | |
| Arrin, tak, Ow z międzynarodowej wyprowadziła graczy z błędu słowami: - Cytat :
- The winged unicorn are a normal feature that's not related to the VIP account specifically. so everyone will be able to buy them or equip a unicorn with Medusas' Blood
The same thing for flipping your horse's image. It's not linked to the VIP. Czyli skrzydlate jednorożce są normalną opcją w grze, niezwiązaną z kontem VIP, każdy będzie mógł takiego zakupić lub podać rogatemu KM. Pisałam o tym na poprzedniej stronie. I właśnie, pisał am Donvessa, gdybyś napisała ten komentarz na forum gry, to dostałabyś ode mnie serduszko za te spiskowe teorie | |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 9:56 am | |
| Pytanie czy ktoś gra na tyle intensywnie że faktycznie by mu się opłacało kupić to konto VIP... | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 10:01 am | |
| - erreo napisał:
Donvessa, gdybyś napisała ten komentarz na forum gry, to dostałabyś ode mnie serduszko za te spiskowe teorie Na samą myśl, mam motyle w brzuchu A tak nieco zbaczając, to dlaczego nasza szanowna OW nie wyjaśnia wątpliwości i niejasności na bieżąco, jak to czyni jej międzynarodowy odpowiednik ? | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Czw Paź 03, 2013 10:57 am | |
| Ja póki co czekam na link do wersji testowej, na razie za dużo nie gdybam. Byc może będzie się opłacało 10 kuponów na miesiąc płacić zamiast 3 za KP. | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 4:07 am | |
| Właśnie zalogowałam się na testowym serwerze i pierwszym niusem jest informacja o nadchodzącej promocji : | |
|
| |
| |
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 5:24 am | |
| Uzyskaj dostęp do pewnych statystyk AHA, jednak mamy spisek Zastanawia mnie również bonus Haceli. No i dziękuję pięknie za zrzuty ekranu! Wygląda dość imponująco, ale jak dla mnie cena jest zaporowa. | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 6:14 am | |
| Bonus Haceli : najlepsza umiejętność +12. Koszt 9 diamentów. Teraz już wiadomo, dlaczego tak namieszali z (nie)sławnymi kaloszkami. Statystyki znajdują się w zakładce "Moje konto" i u mnie wyglądają tak :
- Ilość koni, które zmarły, mając ponad 30 lat podczas ostatnich 30 dni: 0
- Liczba rozet wygranych w przeciągu ostatnich 30 dni: 529
- Liczba koni, którymi zaopiekowałeś się dzisiaj: 3
| |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 6:53 am | |
| to juz wiemy skąd był screen promocjowy i skąd taka ilośc kuponów. ja jeszcze info nie dostałam o możliwości zalogowania sie | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:20 am | |
| VIP daje naprawdę duże możliwości graczom, ale niektóre opcje dają za dużą władze np: - zwiększenie szansy na urodzenie jednorożca (szansa 1 na 4) - Podbij oferty sprzedaży swoich koni - Zyskaj dostęp do nowych prac przed resztą graczy Te opcje są bardzo fajne, ale nie uczciwe w stosunku do graczy bez VIPa |
|
| |
magdalenusia Już coś wie
Nick w grze : Arewena Liczba postów : 186 Dołączył : 28/05/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:27 am | |
| Ogier12 powiedz mi co tu jest sprawiedliwe dla graczy, którzy nie kupują kuponów? W każdej promocji jest potrzebna ich niezliczona ilość, mnie ratuje tylko to że w miesiącu staram się tylko o jednego boskiego. Aby zdobyć trofea jest potrzebna masa kuponów. Ranking ogólny jest wyliczany z liczby kupionych kuponów... Rozumiem, że muszą jakoś zarabiać, ale pamiętam jeszcze promocje, gdzie wystarczyło otworzyć z 2-3 RO i można było wygrać główną nagrodę. Dla mnie to całe konto VIP jest próbą unicestwienia malutkich graczy, aby osiągali jeszcze mniej... | |
|
| |
Nefra01 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nefra01 Liczba postów : 1522 Dołączył : 05/08/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:34 am | |
| Zastanawia mnie, o co chodzi z tymi automatycznymi dostawami ze sklepu i automatycznym zakupem koni... Można sobie np. wybrać, ze automatycznie kupuje ci się każdy koń, który jest wystawiony za 500 Eq? | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:36 am | |
| - magdalenusia napisał:
- Ogier12 powiedz mi co tu jest sprawiedliwe dla graczy, którzy nie kupują kuponów?
W każdej promocji jest potrzebna ich niezliczona ilość, mnie ratuje tylko to że w miesiącu staram się tylko o jednego boskiego. Aby zdobyć trofea jest potrzebna masa kuponów. Ranking ogólny jest wyliczany z liczby kupionych kuponów... Rozumiem, że muszą jakoś zarabiać, ale pamiętam jeszcze promocje, gdzie wystarczyło otworzyć z 2-3 RO i można było wygrać główną nagrodę. Dla mnie to całe konto VIP jest próbą unicestwienia malutkich graczy, aby osiągali jeszcze mniej... Pierwsze słyszę. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:44 am | |
| - Donvessa napisał:
- magdalenusia napisał:
- Ogier12 powiedz mi co tu jest sprawiedliwe dla graczy, którzy nie kupują kuponów?
W każdej promocji jest potrzebna ich niezliczona ilość, mnie ratuje tylko to że w miesiącu staram się tylko o jednego boskiego. Aby zdobyć trofea jest potrzebna masa kuponów. Ranking ogólny jest wyliczany z liczby kupionych kuponów... Rozumiem, że muszą jakoś zarabiać, ale pamiętam jeszcze promocje, gdzie wystarczyło otworzyć z 2-3 RO i można było wygrać główną nagrodę. Dla mnie to całe konto VIP jest próbą unicestwienia malutkich graczy, aby osiągali jeszcze mniej... Pierwsze słyszę. http://www.howrse.pl/member/forum/topic/1395864695-blog-inside-howrse-ankieta |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:47 am | |
| - Nefra01 napisał:
- Zastanawia mnie, o co chodzi z tymi automatycznymi dostawami ze sklepu i automatycznym zakupem koni... Można sobie np. wybrać, ze automatycznie kupuje ci się każdy koń, który jest wystawiony za 500 Eq?
Można ustawić np. preferowaną cenę i umiejętności oraz liczbę koni, która może zostać zakupiona automatycznie. Mam włączoną tę funkcję, ale na testowym na razie sprzedaże stoją. Automatyczne zakupy w sklepie ustawia się w taki sposób, że określasz minimalny poziom, dajmy na to łajna, w zapasach. Gdy jest on niższy od wpisanego co godzinę jest on uzupełniany przez sklep. | |
|
| |
magdalenusia Już coś wie
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:49 am | |
| Na blogu http://blog.howrse.com/ czyli na Inside Howrse jest artykuł o wyliczaniu Rankingu Ogólnego. Jest wzór i wymienione zostały czynniki. Cytat z tego bloga : Further details about this are that the ranking takes three parameters into account:
- Horses (number, age, skills)
- Player seniority
- The number of passes bought by each player
| |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 7:50 am | |
| - Ogier12 napisał:
- Donvessa napisał:
- magdalenusia napisał:
W każdej promocji jest potrzebna ich niezliczona ilość, mnie ratuje tylko to że w miesiącu staram się tylko o jednego boskiego. Aby zdobyć trofea jest potrzebna masa kuponów. Ranking ogólny jest wyliczany z liczby kupionych kuponów... Rozumiem, że muszą jakoś zarabiać, ale pamiętam jeszcze promocje, gdzie wystarczyło otworzyć z 2-3 RO i można było wygrać główną nagrodę. Dla mnie to całe konto VIP jest próbą unicestwienia malutkich graczy, aby osiągali jeszcze mniej... Pierwsze słyszę. http://www.howrse.pl/member/forum/topic/1395864695-blog-inside-howrse-ankieta Tu jest mowa o kryteriach wyboru do testów, a nie o rankingu ogólnym gry. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 8:00 am | |
| - Cytat :
- VIP daje naprawdę duże możliwości graczom, ale niektóre opcje dają za dużą władze np:
- zwiększenie szansy na urodzenie jednorożca (szansa 1 na 4) - Podbij oferty sprzedaży swoich koni - Zyskaj dostęp do nowych prac przed resztą graczy Te opcje są bardzo fajne, ale nie uczciwe w stosunku do graczy bez VIPa Ale weź pod uwagę, ze za te funkcje się płaci. I to niemało. 7 kuponów różnicy pomiędzy VIP a KP - czy ty płacąc tą dychę miesięcznie nie chciałabyś być doceniona większymi możliwościami? | |
|
| |
magdalenusia Już coś wie
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 8:02 am | |
| Słowa Ow podane na początku tego wątku Witajcie,W tym tygodniu na blogu Inside Howrse pojawiły się informacje od Vincenta, założyciela gry, o sposobie obliczania rankingu ogólnego.Wszystkich chętnych zapraszamy do lektury artykułu.Mam nadzieję, że udało mi się Ciebie uświadomić... Nie spamujmy już w wątku o VIP-ach... | |
|
| |
| |
| |
magdalenusia Już coś wie
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 8:19 am | |
| Widocznie założyciel gry nie ma pojęcia co wpływa na ranking... Proszę spróbuj przeczytać ten rozdział z Jego bloga... A to jest wzór według, którego jest obliczany Ranking Ogólny | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 8:59 am | |
| Donvessa, o czym Ty opowiadasz, w poprzedniej notce na blogu wyraźnie rozpisali z czego składa się wzór na obliczenie miejsca w rankingu i liczba zakupionych kuponów się w nim liczy. W dodatku w samej wiadomości od Ow na naszym serwerze masz pytanie do graczy (ankieta) czy uważamy, że to kryterium powinno zostać zastąpione ilością trofeów. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 9:23 am | |
| Zamiast normalnie grać to teraz sie będzie siedzieć na testowym... Mnie najbardziej spodobała się opcja ze zwiększeniem osób do współdzielenia. To jest naprawdę upierdliwe. Ogólnie opcje mi sie podobają. nie kminie tych automatycznych dostaw ze sklepu. Ustawiłam sobie mieszanki na min 10 mam 3 i chyba sklep nadal to pakuje (a wróciłam do domu coś koło 13-stej). Trafiły sie też popierdółki np. karmeinie koni. Przydatne nie powiem, ale znowu nie aż tak bardzo. Zwłaszcza że ja i tak wiosna-jesień puszczam swoje paskudy na łąkę bo zjedzą za darmo (Choć mam wrażenie, ze ta opcja już jest na wersji mobilnej, albo ja nie umie się obsługiwać na tych "kafelkach") Zmiana czasu krycia też jest zmiana z tych mniejszych, bo w sumie kto cwańszy to zmieniał sobie strefy czasowe i krył jak leci A promocja całkiem całkiem tylko na testowym zjadło im nagrode główną | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce | |
| |
|
| |
| Konto VIP i skrzydlate jednorożce | |
|