| Konto VIP i skrzydlate jednorożce | |
|
+26Vium mierzejka Kisia_12 Creamy MrsKopytko Broszka Darusia125 kam55 Kirixa Hanniko Nefra01 magdalenusia wilczyca1000 Presence Sabula Lovissa Szron Nevarra Arrin kim* Suzan avrilka Donvessa ebonita Barson1990 erreo 30 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Donvessa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Donvessa Liczba postów : 184 Dołączył : 06/04/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 9:31 am | |
| To jest banalnie proste... Kupcie konie lub sprzedajcie i zobaczcie, co wpływa na ranking. Kolejna opcja, zapytajcie tzw. rankingowców dla pewności, ponad to system liczenia czy też co wpływa na ranking jest opisany na tym forum.
Mam obecnie zakupionych 4262 kupony i zapewniam Was, że ranking ani drgnął przy żadnym z zakupów, a wzrastał jedynie przy zakupie kolejnych koni. | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : erreo Liczba postów : 714 Dołączył : 04/07/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 9:39 am | |
| Donvessa, więc uważasz, że wiesz lepiej od twórców gry, co biorą pod uwagę przy obliczaniu rankingu? odsyłam tutaj: http://blog.howrse.com/2013/09/09/focus-on-the-general-ranking/ Nikt nie mówi tutaj w jakim stopniu zakupione kupony przekładają się na punkty, matematykiem jestem żadnym, ale skoro znajdują się w tym wzorze i jest to potwierdzone przez administrację, to nie mów, że ich tam nie ma | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 10:03 am | |
| Podziwiam, za bezwarunkową wiarę w administrację Rzeczywistość jest w praktyce zupełnie inna. Być może oni chcą taką zamianę wprowadzić, co moim zdaniem byłoby słuszne, bo faktycznie pozycja w rankingu zależna tylko od masowo kupowanych koni jest mało wyrafinowana. I nie mówię, że ich tam nie ma, mówię, że nie mają żadnego wpływu, dla ścisłości | |
|
| |
Hanniko Nowy
Nick w grze : Hanniko Liczba postów : 6 Dołączył : 04/10/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 10:18 am | |
| - Quote napisał:
- The number of passes bought by each player
Moim zdaniem napisali tak tylko po to, żeby zachęcić graczy do kupowania kuponów... | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 10:35 am | |
| Nie widzę powodu, dla którego mieliby podawać nam dane wyssane z palca. Prawda, swoje za uszami mają, ale nie przesadzajmy. Jak już mówiłam, matematyk ze mnie żaden i nie potrafię wyliczyć jaki udział w tym wszystkim mają kupony, bardzo możliwe, że znikomy skoro ludzie masowo kupują konie dla podbicia swej pozycji i jak sama podtrzymujesz z własnego doświadczenia (a z taką ilością kuponów trudno Ci nie wierzyć), ale zaprzeczenie, że się tam owe kupony znajdują to chyba gruba przesada, a do tego Twe wypowiedzi zmierzały wcześniej. Są i kropka. Ale jak oni to wyliczają, to cholera ich tam wie. | |
|
| |
Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pią Paź 04, 2013 12:48 pm | |
| - Donvessa napisał:
- To jest banalnie proste... Kupcie konie lub sprzedajcie i zobaczcie, co wpływa na ranking.
Kolejna opcja, zapytajcie tzw. rankingowców dla pewności, ponad to system liczenia czy też co wpływa na ranking jest opisany na tym forum.
Mam obecnie zakupionych 4262 kupony i zapewniam Was, że ranking ani drgnął przy żadnym z zakupów, a wzrastał jedynie przy zakupie kolejnych koni. Ale zauważ że we wzorze liczba zakupionych kuponów jest wzięta do potęgi 0.03 !! Więc nie dziw się że ranking Ci nie drgnął, bo to się dodaję tyle co nic do tych punktów, w porównaniu do punktów za umiejętności zakupionych koni. | |
|
| |
Kirixa Raczkujący
Nick w grze : Kirixa Liczba postów : 77 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sob Paź 05, 2013 6:00 am | |
| - Sabula napisał:
- Donvessa napisał:
- To jest banalnie proste... Kupcie konie lub sprzedajcie i zobaczcie, co wpływa na ranking.
Kolejna opcja, zapytajcie tzw. rankingowców dla pewności, ponad to system liczenia czy też co wpływa na ranking jest opisany na tym forum.
Mam obecnie zakupionych 4262 kupony i zapewniam Was, że ranking ani drgnął przy żadnym z zakupów, a wzrastał jedynie przy zakupie kolejnych koni. Ale zauważ że we wzorze liczba zakupionych kuponów jest wzięta do potęgi 0.03 !! Więc nie dziw się że ranking Ci nie drgnął, bo to się dodaję tyle co nic do tych punktów, w porównaniu do punktów za umiejętności zakupionych koni. Dokładnie, Sabula. Jeśli dobrze liczę, jest to nieco ponad 1 pkt przy ilości 4262 zakupionych kuponów. | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sob Paź 05, 2013 6:55 am | |
| - Kirixa napisał:
- Sabula napisał:
- Donvessa napisał:
Mam obecnie zakupionych 4262 kupony i zapewniam Was, że ranking ani drgnął przy żadnym z zakupów, a wzrastał jedynie przy zakupie kolejnych koni. Ale zauważ że we wzorze liczba zakupionych kuponów jest wzięta do potęgi 0.03 !! Więc nie dziw się że ranking Ci nie drgnął, bo to się dodaję tyle co nic do tych punktów, w porównaniu do punktów za umiejętności zakupionych koni. Dokładnie, Sabula. Jeśli dobrze liczę, jest to nieco ponad 1 pkt przy ilości 4262 zakupionych kuponów. Ależ ja się nie dziwię, staram się tylko dowieść, że kupony nie mają realnego wpływu na ranking ogólny. Mimo,że nie podjęłam się karkołomnego dla mnie zadania wyliczenia tego wzoru (ukłony dla Kirixa) i przyznaję, że nie wiedziałam nawet o przytaczanej przez Was ankiecie (nie zaglądam na oficjalne forum), to obserwacji i własnego doświadczenia wiem, że do podniesienia rankingu liczą się umiejętności koni. 1 punkt ? Toż to można oszaleć z radości | |
|
| |
kam55 Już coś wie
Nick w grze : luctl Liczba postów : 105 Dołączył : 05/07/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sob Paź 05, 2013 8:19 am | |
| Eh, kusi mnie, żeby zacząć kupować konie do rankingów | |
|
| |
Darusia125 Już coś wie
Nick w grze : Darusia125 Liczba postów : 190 Dołączył : 12/03/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sob Paź 05, 2013 12:14 pm | |
| Może nasza elita, która się załapała podzieli się jeszcze czymś z nami? :)Coś więcej o nowej promocji? | |
|
| |
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sob Paź 05, 2013 12:50 pm | |
| Na razie nic konkretnego nie mogę powiedzieć. Grzebie się szczoteczką do zębów w ziemi co 12 godzin w poszukiwaniu kości/artefaktów/przedmiotów z Czarnego Rynku. Dostęp do Anubisa jest zablokowany. | |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Sob Paź 05, 2013 1:25 pm | |
| - Darusia125 napisał:
- Może nasza elita, która się załapała podzieli się jeszcze czymś z nami? :)Coś więcej o nowej promocji?
A co tu mówić Sprzedaż i kupno boskich na testowym jest niemożliwe wiec i nagrody nie zgarniemy Ja znalazłam jedna mała pierdółkę z ogona i wygrałam M.F. za to po wpadnięciu w jakąś pułapke (np wystraszy Cie zombie, albo wpadniesz w ruchome piaski*) zostaje się zablokowanym na 24h. chyba, że wykona się jakieś zadanie. Są tez artefakty które mają pomagać w wydobywaniu. Ogólnie promocja ciekawa inna od wszystkich Asama zabawa w testera nawet mnie wciągnęła, choć nie ukrywam że przy okazji cierpię na silne objawy Deja Viu _____ * No przynajmniej na mnie to trafiło | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Nie Paź 06, 2013 1:04 pm | |
| Też mam zapro, mogę co nieco wstawić ale z ograniczeniem- karma robi swoje i nie mam dostępu do wszystkiego. |
|
| |
Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Paź 07, 2013 3:49 am | |
| Screeny z tym co daje VIP juz ktoś wcześniej wstawił, w sumie to najważniejsze było. Promocja jak promocja też screen z wyglądu gdzieś tu był. Reszta wyglada w sumie jak na zwykłej grze, tylko z całą masą błędów Co do jednorogów to nawet nie ma tak dużej różnicy. Zwykła szansa to 20% z kontem VIp 25%. Watpie by taka różnica zrobiła jakieś pospolite ruszenie w grze. Aczkowliek jestem ciekawa kiedy wprowadza te "unipegi". Nie żebym koniecznie chciała je w grze, ale info poszło w obieg, a na testowym nie da się dać KM rogaczowi. Chyba, ze to miała być osobna aktualizacja... | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Paź 07, 2013 3:55 am | |
| - Darusia125 napisał:
- Coś więcej o nowej promocji?
Darusiu (i Arrin) trzymajcie się proszę tematu konta VIP tutaj. Jeżeli chcecie porozmawiać o promocji (która jest akurat na koncie vip) - zapraszam do tematu o promocji "nowych boskich" która ma osobny wątek | |
|
| |
Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Nie Paź 13, 2013 6:40 am | |
| A ja mam jeszcze pytanie. Ktoś się orientuje, czy można zmienić specjalizację koni boskich z kontem VIP? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Nie Paź 13, 2013 6:46 am | |
| - Broszka napisał:
- A ja mam jeszcze pytanie. Ktoś się orientuje, czy można zmienić specjalizację koni boskich z kontem VIP?
Można c: |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Nie Paź 13, 2013 8:39 am | |
| - Ogier12 napisał:
- Broszka napisał:
- A ja mam jeszcze pytanie. Ktoś się orientuje, czy można zmienić specjalizację koni boskich z kontem VIP?
Można c: Tylko boskich? | |
|
| |
Gość Gość
| |
| |
Creamy Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Creamy Liczba postów : 515 Dołączył : 08/09/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Nie Paź 13, 2013 9:59 am | |
| 10 kuponów? Jak dla mnie za drogo Unipegi - żałosne... Gra coraz bardziej staje się dla dzieci... Ale z drugiej strony chciałabym mieć unipega XD | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Paź 14, 2013 2:39 am | |
| - Vanilliowa napisał:
- 10 kuponów? Jak dla mnie za drogo
Unipegi - żałosne... Gra coraz bardziej staje się dla dzieci... Ale z drugiej strony chciałabym mieć unipega XD Staję się dla dzieci bo grają w to dzieci. I proszę mi tu nie wyjeżdżać zaraz,że dwunastolatki to nie dzieci ;P | |
|
| |
Creamy Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Creamy Liczba postów : 515 Dołączył : 08/09/2013
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Paź 14, 2013 5:17 am | |
| - Koszatka napisał:
- Vanilliowa napisał:
- 10 kuponów? Jak dla mnie za drogo
Unipegi - żałosne... Gra coraz bardziej staje się dla dzieci... Ale z drugiej strony chciałabym mieć unipega XD Staję się dla dzieci bo grają w to dzieci. I proszę mi tu nie wyjeżdżać zaraz,że dwunastolatki to nie dzieci ;P Dzieci, ale takie wyrośnięte XD | |
|
| |
ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Paź 14, 2013 5:21 am | |
| Proszę o nie cytowanie postu który znajduje się bezpośrednio nad odpowiedzią - to jest kompletnie bez sensu ... i utrudnia czytanie | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 7:26 am | |
| No i się doczekaliśmy... Oferta powala - 1 miesiąc kosztuje mnie utratę pozostałych 3 miesięcy KP + 1 kupon. Dziękuję, na razie postoję. Poczekam do końca lutego i jednak przedłużę KP na kolejne pół roku. | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 8:58 am | |
| Liczba 50 kuponów za pół roku brzmi zatrważająco A opisy po polsku oczywiście beznadziejne, mam wrażenie, że znowu wrzucili wszystko w translator albo zajmuje się tym osoba zupełnie niekompetentna. - Gdy ktoś pożycza Ci konia, ten koń: (zdecydowanie mój ulubieniec) - Tylko konie czystej krwi nie mogą korzystać z przyrostka drużynowego. (hm?) - liczba okazji, w których konie z przyrostkiem drużyny znalazły się w Top 1000 w zawodach Grand Prix w ciągu miesiąca (??! jakich okazji, jakie top...) - przesyłać rysunki skrzydlatych jednorożców do przestrzeni dla autorów (a nie przestrzeni twórczej? ale nie należę do twórców, więc mogę się mylić) - 10 kolejnych dodatków "à la carte" (tu już ktoś kompletnie olał tłumaczenie, bo przecież można po prostu wstawić francuskie wyrażenie, bo po co się wysilać!) odwracanie konia do góry nogami też mnie rozwaliło, a dodatkowo standardowy milion powtórzeń, przecinki z kosmosu lub ich brak, kalki z innych języków i ogólna nieporadność językowa. OT nie działa, więc nie ma jak tego poprawić, a dla mnie taka kaszana to po prostu brak szacunku dla gracza. | |
|
| |
Kisia_12 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kisia_12 Liczba postów : 329 Dołączył : 08/10/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 11:45 am | |
| Zauważyliście, że na sprzedażach najpierw wyświetlane są konie osób, które mają VIP (przynajmniej tak myślę)? Tak ma być? Beznadziejnie. -.- | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 11:50 am | |
| VIPY mogą podbijać własne ogłoszenia jednym kliknięciem. Nawet jak naraz wystawiają 1000 koni | |
|
| |
erreo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 1:01 pm | |
| tylko że nowe konie zwykłych graczy pojawiają się pod tymi ofertami VIPów to nie wygląda jak podbijanie, tylko wiszenie na górze listy. Chyba im się coś popsuło. | |
|
| |
mierzejka Raczkujący
Nick w grze : mierzejka Liczba postów : 88 Dołączył : 24/12/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 1:06 pm | |
| Mnie zaszczycili wiadomością że mogę zakupić konto VIP. Ale jakoś mnie do niego nie ciągnie. Jedyne co mi się w opcjach w sumie podoba to szansa 1/4 na roga i możliwość zmieniania godziny co 15 dni, ale nie na tyle żeby zainwestować tyle kuponów (najpierw trzeba je mieć ) | |
|
| |
Vium Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Vium Liczba postów : 376 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce Pon Lis 25, 2013 1:30 pm | |
| ta opcja ze zmniejszaniem i obracaniem koni jest świetna! :D | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Konto VIP i skrzydlate jednorożce | |
| |
|