EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Jak wytrenować luzytana do GP? Nie Sty 08, 2012 7:13 am | |
| tak, wiem że był podobny temat ale każdy koń jest inny, nie? No więc mam konia. Luzytana. Klik! 11* - 1 w galopie, 4 w kłusie i 6 w ujeżdżaniu. - Cytat :
-
Geny Suma: 597.61 Wytrzymałość 67.23 Galop 108.00 Prędkość 93.62 Kłus 139.23 Ujeżdżenie 158.40 Skoki 31.13 Blup na razie na minusie. Dużo na minusie. No i stwierdziłam, ze toto by się na GP nadało, jak już mam bilet. i tu pojawia się pytanie - jak go wytrenować? Bo nie wiem, od czego zacząć, jak się do tego zabrać. proszę o pomoc;) | |
|
katty88888 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : katty88888 Liczba postów : 469 Dołączył : 04/12/2011
| Temat: Re: Jak wytrenować luzytana do GP? Nie Sty 08, 2012 9:13 am | |
| Jeśli pozwolisz - dołączę się do pytania TU jest konik
Jak widać ma 18 * i prawie 200 um wrodzonych ale boję się że coś sknocę | |
|
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Jak wytrenować luzytana do GP? Nie Sty 08, 2012 9:42 am | |
| Napiszę tutaj mój ,,krótki" poradnik dotyczący treningu: Koń do GP musi miec wysokie umiejętności wrodzone ( +200 ) Ważna jest także genetyka. Wyposażamy źrebaka w takie przedmioty jak Klepsydra Kronosa,Muśnięcie Filotes,Woda Młodości ( dopiero od dwóch lat ) , Zestaw Nyks lub Objęcia Morfeusza Rejestrujemy go w jak najlepszym ośrodku jeździeckim,czyli takim który oferuje wysokiej jakości boksy,ściółki,marchewki i w miarę możliwości prysznice. W wieku 8 miesięcy do 1 rok 6 miesięcy podwyższamy mu PG z pomocą towarzysza. Może to byc pies,feniks,gryf,smok lub duch. Innych nie polecam,bo nie dają dużo dodatkowego bonusu z ujeżdżenia. W wieku 1 roku 8 miesięcy pojawi się opcja przejażdżek i lekcji ( KAŻDEGO dnia dajemy konia na lekcję ). Z luzkiem najlepiej wybierac się na przejażdżki po stromym stoku-przynajmniej ja tak robiłam. W wieku 2 lat dajemy Wodę Młodości i trenujemy z jego najlepszych umiejętności ( ujeżdżenie,kłus,galop,prędkośc,wytrzymałośc,skoki ) Kiedy wytrenujemy,dajemy go na zawody a jak skończą już dawac dodatkowe umiejętności,kończymy przejażdżki + zabawy z towarzyszem + oczywiście jak już pisałam wcześniej lekcje. Jak przejażdżki i zabawy skończyły podwyższac um. to ,,jedziemy" na samych lekcjach. Można jeszcze dac x20 chmurek,które bardzo pomagają w trenowaniu takiego konika. Dodam,że koń który miał jako źrebak duże umiejętności powinien miec w wieku 15 lat 1000 um. Moje konie tyle osiągały bez chmur. Mam nadzieję,że mój poradnik się przyda. Gdyby ktoś potrzebował pomocy-pisac,a pomogę np. wytrenowac konia do GP za drobną opłatą. | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Jak wytrenować luzytana do GP? | |
| |
|