Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Nasze stare , dobre Howrse | |
|
+57ForgottenQuile Pani_Snow koniara5842 poziomka22 Minoo wiki0396 klasaIVb mufff123@o2.pl Róża-chodowca9 VeneziA Łapa98 Clue Clockvise Alexinda Arbuzek_10 Chantell Kemishi Ew3linka Czarny Kot Calma Rhei mina stirit1 Layzy Moquea Zaczarowana.x3 Alasky Evangeline blueberry. Zuzanna1212 Konikpolny Narkotyka Szarusia16 Horses12 Zochanka14 korane aga113 wilczyca1000 Sathilia Sheila86 Sweet Rabbit Philipek ana0000000000 daisy10092 Pati...xd Sakura avrilka ZetkaEmka Ejli Asiaa. weila123 Nevarra Rose666 Aglyss Malto hanka1998 Lubelak Broszka 61 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| | | | Sheila86 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sheila86 Liczba postów : 658 Dołączył : 03/07/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Mar 07, 2012 10:01 am | |
| Ja zaczełam grac nieco pozniej niedługo po tym jak przestały być używane lizawki, ale za to pamiętam, że jak zaczynałam to boski koń to było coś! Prawie nie do zdobycia. No i nie było diamentów.. Prócz tego jakoś milej się grało. Na forum gry jeszcze wtedy można było się normalnie wypowiedzieć nie bojąc się bana za zle skonstruowane zdanie, ludzie byli dla siebie bardziej uprzejmi. A tak poza tym.. to i tak pewnie już bym nie grała gdyby nie Zagroda Tutaj wiele dowiedziałam się o grze i nauczyłam i powiem wam jedno. Howrse bez Zagrody nie byłoby tak atrakcyjne! Chociaż ZM jest atrakcją sama w sobie | |
| | | Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Mar 07, 2012 2:20 pm | |
| Ja zarejestrowałam się chyba jakiś miesiąc po wystartowaniu polskiej wersji Howrse.
Pamiętam możliwość dawania jabłka własnemu koniowi, lizawki, króliki i zebry w boksach, na CR DJ (i nadal sobie pluję w brodę, że nigdy nie zdecydowałam się, żeby go użyć, na którymś z moich koni nim je wycofali), Zestaw Atalanty, Podkowy Hefajstosa, PD do kupienia w sklepie, zabawy tylko z źrebakami, dwie lekcje. Nie było żadnych towarzyszy, diamentów, a posiadanie boskiego konia było prestiżem. Pamiętam jakiego banana miałam na gębie, gdy w pierwszej promocji z boskim w RO - Snow'em udało mi się go zdobyć. Wprowadzenie rogatych, które chodziły za bajońskie sumy na sprzedażach. Na swoją pierwszą jednorogą klaczkę wybuliłam sporo kuponów, a teraz? Nawet za kupon już nie chcą iść...
Kiedyś ta gra rzeczywiście wydawała się być atrakcyjniejsza. Teraz jest za dużo udziwnień, ułatwień, zmian. Gra już nie dostarcza tej samej frajdy co kiedyś. Może i chcą dobrze z tymi zmianami, ale jakoś im to nie wychodzi... | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Czw Mar 08, 2012 4:51 am | |
| Ja zarejestrowałam się w marcu - 4 miesiące po ,,otworzeniu'' howrse.Pamiętam lizawki,jabłka i cały czar dawnego howrse.Wszystko miało wartość.A teraz - KOMERCJA.Tylko kasa się dla nich liczy.Kupony,kupony,kupony , promocje/...Rozumiem,trzeba serwer utrzymać ale bez przesady... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Czw Mar 08, 2012 1:56 pm | |
| O przypomniałam sobie że kiedy jeszcze nie było towarzyszy , tam gdzie jest przycisk Lekcje pojawiała się piłeczka i było baw się |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| | | | aga113 Nowy
Liczba postów : 15 Dołączył : 08/03/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Czw Mar 08, 2012 2:05 pm | |
| Ja też pamiętam stare dobre howrse pamiętam jak się we wszystkim gubiłam , jak kupowałam konie oporządzałam je a konie boskie których było mniej były dla mnie spełnieniem marzeń w grze.Wysilałam się każdego dnia by stać się lepszą w rankingu a później były jakieś promocje itd. niektóre rzeczy z CR poznikały a Howrse wywróciło się do góry nogami jeszcze dobijają mnie te petycje o boskich koniach w Ufo gdyby tak było gra straciła by resztę tradycji i sensu. | |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| | | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Mar 21, 2012 2:18 am | |
| To gracze zmienili Howrse na gorsze. To właśnie przez nich, są włamania oraz różne oszustwa... Kiedyś grało się miło i przyjemnie. Pamiętam jak się cieszyłam kiedy zdobyłam Krew Meduzy i moja ukochana Grays (starterka) mogła być Pegazem. Kiedy pojawiły się pierwsze boskie konie - wszyscy byli zachwyceni i pytali jak takie cudo można zdobyć. A teraz? To już jest zbyt pospolite... Wszystko miało swoją wartość. Jednorożca można było kupić tylko i wyłącznie za kupon/kupony. Jeśliby się kupiło w tamtych czasach roga za xx Equus - totalna okazja. Teraz rożce schodzą za 20 - 50 tyś... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Mar 21, 2012 6:58 am | |
| Ja się zarejestrowałam miesiąc po wystartowaniu polskiej wersji, miałam inne konto niż Themma. Lizawki...I zebry oraz króliki w boksach...I kiedyś takie szczęście z boskiego konia.. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 04, 2012 5:47 am | |
| - Philipek napisał:
- To gracze zmienili Howrse na gorsze. To właśnie przez nich, są włamania oraz różne oszustwa... Kiedyś grało się miło i przyjemnie. Pamiętam jak się cieszyłam kiedy zdobyłam Krew Meduzy i moja ukochana Grays (starterka) mogła być Pegazem. Kiedy pojawiły się pierwsze boskie konie - wszyscy byli zachwyceni i pytali jak takie cudo można zdobyć. A teraz? To już jest zbyt pospolite... Wszystko miało swoją wartość. Jednorożca można było kupić tylko i wyłącznie za kupon/kupony. Jeśliby się kupiło w tamtych czasach roga za xx Equus - totalna okazja. Teraz rożce schodzą za 20 - 50 tyś...
Masz rację to my , gracze zmieniamy Howrse , chciałabym wrócić do tego , ale wszystko się zmieniło teraz to już na boskiego takie rzutu nawet nie ma . Ech . |
| | | korane Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : volvos40 Liczba postów : 2064 Dołączył : 01/03/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 04, 2012 6:36 am | |
| każdy gra teraz dla rankingu | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 04, 2012 11:34 am | |
| Ja zarejestrowałam się dość wcześnie, bo 14 listopada, czyli miesiąc po starcie howrse. Gdyby nie połączyli się z Ubisoftem, wszystko byłoby jak dawniej... |
| | | Zochanka14 Nowy
Liczba postów : 40 Dołączył : 05/02/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Pią Kwi 06, 2012 6:26 am | |
| Te zmiany nie mają sensu miałam doła jak usunęli ogłoszenia miałam kiedyś konto na howrse (2010 r.)ale miałam włam więc wiem jakie to howrse super było | |
| | | Horses12 Już coś wie
Nick w grze : Horses12 Liczba postów : 172 Dołączył : 09/04/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Pią Kwi 13, 2012 12:30 pm | |
| A pamiętacie zebry w boksach? Jak się taką miało, to się do ciebie dobijali drzwiami i oknami, a prestiż wybijał w górę. Albo nasze DJ... Pamiętam jednorożce za 5 kuponów, pegazy za 200tys.... Pamiętam ten zaszczyt, gdy koń otrzymywał swoja pierwszą gwiazdkę... Pamiętam również jak ludzie lgnęli do HTML'a, i wydawali na niego góry kuponów! O mamo, a pamiętacie, jak się wchodziła na stronkę Ow'a, żeby tylko popatrzyć na te boskie konie? A jak była jakaś promocja, to się potrafiło wyrzucić tyle kasy w błoto, żeby tylko coś wygrać... A rymarz, to już w ogóle! Na forum aż dudnił oz ofert; Kupony, rzeczy z CR, podwyżki, konie... Ale to zniknęło... Nasze stare, dobre howrse odpłynęło na grzbiecie rumaka czasu, który pędzi i znika coraz dalej... | |
| | | Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Pią Kwi 13, 2012 1:23 pm | |
| Tęsknię za tymi czasami, co to 4 razy w roku były jakieś promocje, gdzie nie było tyle trolli i można było spokojnie pytać o cokolwiek na Rozrywce, forum o CP i HTML, ogólne forum o koniach....zabrali nam to, do pogaduszek zostały tylko NM :/ modzi nam za dużo zabraniają, przecież to jest gra dla dzieci, a nie jakieś więzienie, że niczego robić nie wolno!
Jaka ja byłam smutna gdy nie mogłam mieć Snowa i Mgły. Do dziś są one moimi ulubionymi boskimi, bo przypominają mi stare czasy.
Pamiętam jeszcze to czekanie na CP...matko, jak to się wszyscy rzucili na to! Tylko głupio, że maści nie były od razu dodane wszystkie, tylko po jakimś czasie, więc nowe nie miały szans na zdobycie kuponów...ale to czekanie z niecierpliwością i radość, że wreszcie się pojawiła, pomaganie nowym grafikom i w ogóle...tęsknię :C | |
| | | Narkotyka Już coś wie
Nick w grze : Narkotyka Liczba postów : 185 Dołączył : 24/02/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Pią Kwi 13, 2012 2:34 pm | |
| ale dlaczego dziwi was komercja? To jest gra, a gra ma zarabiać, przynosić zyski - przecież te wszystkie promocje itp są własnie po to, by gracze jak najwięcej kasy pakowali w kupony. | |
| | | Konikpolny Nowy
Nick w grze : Konikpolny Liczba postów : 26 Dołączył : 13/04/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Pią Kwi 13, 2012 2:38 pm | |
| Pamiętam jeszcze starą wersję howrse sprzed zmiany grafiki. Najbardziej żałuję DJ a jeszcze bardziej białej, nieśmiertelnej klaczy fryza pegaza, którą sprzedałam za bezcen na krótko przed wycofaniem DJ | |
| | | Zuzanna1212 Nowy
Liczba postów : 17 Dołączył : 28/01/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 6:42 am | |
| Jak ja się zarejestrowałam to jeszcze były lizawki i jabłka mogło się dawać swoim koniom. towarzysze w OJ też jeszcze były...
| |
| | | blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 10:39 am | |
| Moja data rejestracji: 14.10.2010 Za "moich" czasów nie było towarzyszy, były za to zebry i króliki w boksach oraz lizawki. Nie wiem po co wprowadzali towarzyszy, nowy HTML. Podejrzewam dlaczego. Kwestia towarzyszy - gdy towarzyszy nie było każdy, jeżeli chciał mógł podnieść źrebakowi PG o 1.2. Takie konie schodziły, jak przysłowiowe "ciepłe bułeczki". Kupowano je za equus, ale najczęściej za dużą ilość kuponów. Gracz, który zarobił te kupony nie musiał kupować ich już od Owlientu. HTML - wiele osób miało obcykany stary kod. Co za tym idzie - zarabiali kupony, których nie musieli potem kupować za realne pieniądze... Takie są takie moje przypuszczenia. Rzeczywiście odkąd firma Ubisoft "zabrała" się za Howrse jest coraz gorzej. Chwilami tęsknię za starym Howrse. Dzisiaj kolejne zmiany - nie wiadomo po co i do czego... Owlient poprzez połączenie się z Ubisoftem może wiele stracić.Gracze odchodzą, bo nie podobają im się te ciągłe zmiany, bez użyteczne promocje i tony nowych boskich koni. Najbardziej nie podobają im się włamywacze, z którymi Owlient nic nie robi. Grrr... Pamiętam, gdy na Polską wersję przybył Ocean, Mgła i Snow. Wszyscy chcieli je wtedy mieć. Niedługo Howrse zmieni się tak, że go nie poznamy. I według mnie niech firma Ubisoft dba o swoje gry na PC, a nie zabiera się za gry internetowe. | |
| | | Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 10:42 am | |
| Ja pamiętam... Zebry i króliczki w boksach... lizawki... Lekcje zamiast zabaw - zmieniająca się ikonka... | |
| | | Evangeline Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 12:15 pm | |
| Ja nic nie wiem Zarejestrowałam się w promocję "Karty świąteczne 2011" | |
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 12:25 pm | |
| Evangeline - to żałuj. Stare Howrse było o 100% lepsze niż teraz. Gdy sobie przypomnę, jaki to był luksus, gdy miało się roga lub konia w boksie z królikiem lub zebrą... Szkoda, że te "czasy" nie wrócą. Na Howrse sami oszuści, a Owlient nie lepszy... | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 12:58 pm | |
| A pamięta ktoś luksus 2 lekcji dziennie? Przerwy między promocjami? | |
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 1:01 pm | |
| Coś tam kojarzę. Pamiętam z jakim utęsknieniem czekało się na promocje, na nowe konie... A teraz ludzie ze stażem 10 dni dostają Baliosa czy innego boskiego i wywalają do schroniska, podczas gdy gracz 300 [wzwyż] dni czeka na niego z takim utęsknieniem... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Wto Kwi 24, 2012 1:30 pm | |
| - Nevarra napisał:
- A pamięta ktoś luksus 2 lekcji dziennie? Przerwy między promocjami?
Ja doskonale pamiętam Mmm dwie lekcje i przerwy lubiłam to i nie narzekałam , a teraz to maaasakra :p |
| | | Alasky Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 691 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 25, 2012 9:00 am | |
| Żałuję że nie zarejestrowałam się w marcu 2011 jak koleżanka mnie namawiała...Jakoś mnie to kręciło...teraz jestem na siebie za to zła :/ | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 25, 2012 11:46 am | |
| Pamiętam jak miałam konika z DJ na moim pierwszym koncie (to nie to),ale fajnie było.Można sobie było zmieniać maść jak chcesz i wgl.Mogłoby nie być ZJ albo otoczeń ale aby DJ było.Mówili,że będzie zamiennik i co?Nic nie było i dalej nie ma | |
| | | wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 25, 2012 11:57 am | |
| - Alasky napisał:
- Żałuję że nie zarejestrowałam się w marcu 2011 jak koleżanka mnie namawiała...Jakoś mnie to kręciło...teraz jestem na siebie za to zła :/
Ja się zarejestrowałam w marcu. Ale kurde...Tak mi smutno.Po połączeniu z Ubisoftem to się gówno zrobiło , a nie Howrse. Miałam kiedyś konto. Inne. Zapomniałam hasła oraz loginu. Pamiętam DJ. Pamiętam jak było w CR. Co do Intera - Pamiętam jak były dostępne ''ochraniacze''.Tak na nie mówili. Pozwalało to by twój konik miał oryginalny wygląd + trochę bonusów. DJ też tam było . Łezka się w oku kręci. I to strasznie. Chcesz odejść , lecz nie możesz. Wspomnienia Cię trzymają . | |
| | | Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse Sro Kwi 25, 2012 12:04 pm | |
| - koniara1237 napisał:
- Pamiętam jak miałam konika z DJ na moim pierwszym koncie (to nie to),ale fajnie było.Można sobie było zmieniać maść jak chcesz i wgl.Mogłoby nie być ZJ albo otoczeń ale aby DJ było.Mówili,że będzie zamiennik i co?Nic nie było i dalej nie ma
Ow mówiła, że cała Przestrzeń Twórcza to zamiennik...;/ | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Nasze stare , dobre Howrse | |
| |
| | | | Nasze stare , dobre Howrse | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |