| GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) | |
|
+34nevinowa Kotersiow ozzy4401 Lunatyk elkonie Asiuu Kikyo22 Viluana CzekoBoom Mikim7 Aki Rose666 koziorożec Madela Ayashi Nevarra Filadelfia J :) stewardessa Sathilia xTikTakx KaVcia avrilka Clue Philipek weila123 LadyArvena asia98999 katty88888 hanka1998 EREIS Sakura EveDallas Malto Wisth 38 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Kikyo22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kikyo22 Liczba postów : 1083 Dołączył : 15/01/2012
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Czw Mar 01, 2012 7:34 am | |
| Pff... szkoda mi moich rogów i pegazów. Nie po to tyle je trenowałam, żeby teraz je oszpecić dla jakiegoś dzikusa -.- ! O nie! | |
|
| |
Asiuu Już coś wie
Liczba postów : 102 Dołączył : 27/12/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Czw Mar 01, 2012 8:55 am | |
| a ja mam 2 rogi, jednego na hestię przeznaczę, i w zależności czy będzie klaczka czy nie- matce albo synkowi na 5ż | |
|
| |
elkonie Nowy
Liczba postów : 31 Dołączył : 22/02/2012
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Czw Mar 01, 2012 2:55 pm | |
| Ja mam 20 pegazów i 80 jednorożców Ale pewnie zużyje ok. 15 pegazów i 10-15 rożków | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
Nick w grze : Lunatyq Liczba postów : 83 Dołączył : 19/04/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 1:29 am | |
| Prawdę powiedziawszy idea dzikich koni coraz mniej mi się podoba. Nie dość, że trzeba wydać kope kuponów na zdobycie takowego to jeszcze później trzeba masę equus na oswojenie by zmieścił się chociaż w pierwszej setce. Mój był 121 bodajże i ma PG... 331. Jeżeli będę dzisiaj w pierwszej setce GP western to koń, którego dostanę z dokonań zapewne będzie bardzo blisko projektu 0 PG po oswojeniu.
O Misakiego prawdopodobnie zawalczę tylko z powodu sentymentu do Japonii. | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 1:41 am | |
| - Lunatyk napisał:
- Prawdę powiedziawszy idea dzikich koni coraz mniej mi się podoba. Nie dość, że trzeba wydać kope kuponów na zdobycie takowego to jeszcze później trzeba masę equus na oswojenie by zmieścił się chociaż w pierwszej setce. Mój był 121 bodajże i ma PG... 331. Jeżeli będę dzisiaj w pierwszej setce GP western to koń, którego dostanę z dokonań zapewne będzie bardzo blisko projektu 0 PG po oswojeniu.
O Misakiego prawdopodobnie zawalczę tylko z powodu sentymentu do Japonii. Rzeczywiście, PG konia dzikiego jest wręcz żałosne - przecież to poniżej PG startowego. Swojego właśnie oswoiłam - PG 331.33, umiejętności 7.60. Pierwsze oswojone mustangi mały PG ponad 600 - różnica kolosalna. Bydlę równie "udane" jak bodajże Jadeit(?), którego umiejętności wynoszą coś koło zera i którego mało kto chce w ośrodku. Skoro tak się sprawa przedstawia, o kolejne dzikusy nawet nie będę się starała. Wpadną - ok, ale na pewno nie będę wydawała na nie Equus (oswajanie). Nie ma opcji. | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 1:51 am | |
| Dobrym wyjściem z sytuacji byłoby gdyby minimalne PG tych koni było takie jak startowe czyli 350 PG, ale istnieje duża szansa, że Owlient znów przemilczy to. Choć.. może będzie jak z Granim. Mam przynajmniej taką nadzieję. Tak czy siak na oswajanie dzikusa poszedł prawie milion equus- szkoda, że na marne. Resztę będę oswajać po dwa, trzy oswojenia dziennie i tyle. Na internationalu jest o tyle lepiej, że PG najlepszych hiszpanów wynosi 1440+. Zatem otrzymanie potencjału mieszczącego się w przedziale PG startowe-PG najlepsze jest większe, choć z drugiej strony- graczy też jest więcej. A Jadeit jest bardziej udany niż te dzikie. Sypie częściej diamentami i przy wielkim szczęściu można bodajże nawet i 100 diamentów wyciągnąć za jednym zamachem od niego. A dziki? Do lat 80 i to by było na tyle. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 2:49 am | |
| Na oswojenie poszło MILION equus? Ożesz.... w takim razie rezygnuję z dzikiego. Zrujnowałby mnie finansowo ten koń, a i tak z pewnością nie udałoby mi się szybko go oswoić (o ile w ogóle)... Wolę postarać się o Nyks, 5-ty żywioł lub Hestie. Te rzeczy bardziej przydadzą mi się, aniżeli koń, w którego będę musiała wkładać mnóstwo moich funduszy... | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 3:03 am | |
| Hm, jeżeli masz takie widzisz-mi-się to nie wydasz ani grosza na oswojenie, ale wtedy proces oswajania trwa bardzo długo. Czym szybciej chcesz go oswoić tym więcej equus musisz wydać. Ja wydałam tak wiele bo miałam cichą nadzieję na tą pierwszą setkę i chociaż 400 PG. Niestety nie było dane i fundusze poszły w błoto.
Rzuciłam okiem na międzynarodową wersję Howrse: Najlepszy Hiszpan - 1332.90 PG - klik Hiszpan któryś tam po rankingu - 673.12 PG - Klik Przeglądałam kilka innych spoza rankingu- mają takie samo PG. Różnica 659,78 PG. Faktycznie 'odrobina', ale tam to jeszcze jakoś wygląda.
| |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 3:39 am | |
| - Cytat :
- Na dodatek konika z pg 331 można spokojnie wyszkolić do um 900 ale potrzeba na to czasu i szczęścia.
Na Wydarzeniach wdałam się w małą pogadankę na temat Hiszpana ze Staficzką. Co ciekawe, właśnie wyszło na jaw, że tego konia nie szkoli się jak normalnego zwierzaka. Podobno "trzeba zwracać uwagę na godzinę" itp. Śledzę wątek, może dowiem się czegoś więcej... | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 4:11 am | |
| To powinni dać nam informację jak go trenować. Bo to trochę nie fer, że modzi wiedzą a zwykli gracze nie... Taki prezent od Ow dostali za moderowanie czy jak? | |
|
| |
ozzy4401 Już coś wie
Nick w grze : ozzy4401 Liczba postów : 110 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 4:30 am | |
| Najpewniej jakoś to wywęszyła sama. Jednak parę dni praktyki i jest. | |
|
| |
KaVcia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : KaVcia Liczba postów : 731 Dołączył : 31/08/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 5:01 am | |
| Na eliksirach nawet nie będę próbować Misakiego, poczekam na promocję z RO, to może spróbuję. | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 5:48 am | |
| Zaraz przejże moje źródła i zobaczę czy jest coś specjalnego w trenowaniu tego konia. Zauważcie że na serwerze INT mustang oswojony jako pierwszy ma około 75 gwiazdek! I do tego niecałe 1500 um. Nie wierzysz, Zobacz sam! Czy potencjał genetyczny zależy od rozwoju hodowlanego całego serwera? Wiem też że Mustang (jak i inne konie dzikie) nie mogą być starsze niż 80 lat! Tzn. Nie można ich już postarzać po wieku 80 lat (lub 80 lat i 2 miesięcy). Do tego wieku dają też diamenty, oraz nie można ich "kłaść" w boksie na na noc - to chyba wiadome | |
|
| |
Ayashi ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Ayashi Liczba postów : 1087 Dołączył : 13/08/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 6:38 am | |
| Huh, w takiej sytuacji zastanawiam się czy jest sens w ogóle bawić się w wydawanie kuponów / diamentów / RO na konia, na którego trzeba wydać niesamowitą ilość kasy i jeszcze nie masz pewności, iż zwierz będzie w pierwszej setce o.O | |
|
| |
Lunatyk Raczkujący
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 7:07 am | |
| Niezależnie od treningu- i tak uważam, że koń stawiany na równi z koniem boskim, nie powinien mieć PG niższego niżli koń startowy- to jest zwyczajnie śmieszne. To samo tyczy się określania maksymalnego i minimalnego PG na podstawie sytuacji całego serwera- Hiszpany u nas na PL bardzo szybko stracą swoją wartość, bo normalne konie błyskawicznie 'zjedzą' je na zawodach. Kolejny niewypał jeśli chodzi o pomysły Owlientu. | |
|
| |
Kotersiow Już coś wie
Nick w grze : Astaraela Liczba postów : 199 Dołączył : 14/05/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 7:35 am | |
| No to mam teraz wątpliwości ogromne, czy walczyć o Misakiego. :/ Pegazów ilość odpowiednią posiadam, ale musiałabym przeprowadzić czystki wśród koni, by uzbierać na podkowy... I nie wiem, czy mam ochotę marnować tyle PD i kuponów, bo potem to całe oswajanie... a milionem Equus to w życiu nie dysponowałam. :/ A takie ładne te bydlęta. :< | |
|
| |
nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 9:01 am | |
| Będę starała się o zdobycie Misaki'ego głównie dla kolekcjonerstwa. Oswajanie wcale drogie być nie musi, jeśli ktoś nie chce mieć tego numerka przy nim | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 10:22 am | |
| Ja też chce Misaki'ego! Choć aktualnie mam niecałe 60 000eq to nie wiem jak to zrobię. | |
|
| |
Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 12:59 pm | |
| No i tu Clue się zacięła i rozkminia, czy opłaca jej się zrobić coś, co się jawnie nie opłaca. Szczerze na koncie wszystko przygotowane. Kupony, pegazy itd, tyle co kliknąć Misakiego mi zostanie, tylko po cholerę, że się tak zapytam, skoro nie dość, że z moim tempem i funduszami koń będzie miał dumne PG 0, a do tego pójdzie na to kupa kasy (jak na moje konto) | |
|
| |
Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Pią Mar 02, 2012 2:54 pm | |
| Sathi też zaczęła poważnie myśleć, czy aby na pewno warto się tyle męczyć, żeby zgromadzić taką ilość diamentów/kuponów/RO po to, by zdobyć coś co się po prostu nie opłaca o.O Może się jednak pokuszę, może nie, jeszcze nie wiem, ale wiem, że jak już, to na pewno nie będę próbować go szybko oswoić, bo mi zwyczajnie szkoda funduszy. Mam trochę ponad milion eq i oswajanie jakiegoś dzikusa, który i tak nie znalazłby się w pierwszej setce, to nie jest na pewno coś na co mam zamiar tą kasę roztrwonić. | |
|
| |
Casablanka Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 598 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 2:24 am | |
| Ja już wszystko przygotowane, z Misakiego będę miała tylko dla ozdoby, wystarczy ze Hiszpan zjadł dużo kasy ;> | |
|
| |
stewardessa Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Messi. Liczba postów : 587 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 4:01 am | |
| Hmmm ja zapraszam na mój blog tam jest dosłownie wszystko na temat tychże eliksirów | |
|
| |
elkonie Nowy
Liczba postów : 31 Dołączył : 22/02/2012
| |
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 5:09 am | |
| - elkonie napisał:
- Pamiętajcie o jednym Otóż na 99% gracze którzy zdobędą wszystkie konie dzikie <mustanga, misaki i kuca exmor> dostaną jakś niespodziankę
No to ja się mogę pożegnać z niespodzianką,bo ja nawet Mustanga Hiszpańskiego nie mam... Mam nadzieję,że promocja już w poniedziałek ruszy... | |
|
| |
Malto ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 5:54 am | |
| Ja co prawda władowałam w moją klacz mustanga Objęcia, Zestaw Centaura i towarzysza Ducha, bo miałam nadzieję, na wysokie umiejętności, ale szybko mnie sprowadziło na ziemię - konia nie trenuję, Objęć używam tylko dla punktów dorastania i dla Diamentów. Na pozostałe dzikusy się nie wysilam. Jeśli wpadną ok, ale jeśli będę miała do wyboru - Objęcia czy Misaki, biorę Objęcia (tak przykładowo). | |
|
| |
Clue Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Clue Liczba postów : 497 Dołączył : 16/09/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 9:53 am | |
| Jeśli chodzi o zdobycie wszystkich, to mam wrażenie, że i tak będą później jeszcze dodatkowe promocje, jak na przykład z Kamieniami Szlachetnymi, że później będzie można nadrobić stratę. Mimo to nadal ponad 3 miliony na oswojenie 3 dzikusów? Nie bardzo mi to leży, skoro i tak mają tak niskie PG ostatecznie. Z boskimi przynajmniej nie trzeba było dodatkowo tyle tracić, więc był warte tych 15 kuponów- tutaj mogliby obniżyć progi, zwłaszcza, że 15 RO to niemało. | |
|
| |
weila123 W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 361 Dołączył : 17/05/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 9:56 am | |
| Stwierdzam iż nie opłaci mi się oswajanie tego konia itd. Wole z eliksirów wygrać Nyksa , Objęcia i co tam jeszcze jest | |
|
| |
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 2:50 pm | |
| Jak myślicie?Znów będzie tak, że jeżeli dasz np. za pierwszym razem za nyksa 3 podkowy to za drugim będzie trzeba już 9? | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 3:18 pm | |
| Czyli on też będzie do oswajania? Porażka...Chyba zacznę od nowa... Mam dylemat! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) Sob Mar 03, 2012 3:20 pm | |
| mina- tak, ilość składników jest potrajana. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) | |
| |
|
| |
| GRA - Nowy dziki koń Misaki i wiosenne wywary (SERVER INT) | |
|