| Tablet | |
|
+16Natusia:) gabriela żołądź Aglyss ZetkaEmka koniara23499 Sathilia Kuilu Jetrel LadyArvena Malto stewardessa EveDallas Star-x3 Sakura CzekoBoom Majka 20 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 1:26 pm | |
| głupio, że spytam... ale skąd wiedzieć czy cusiek jest A4, A5 czy... w ogóle jak sprawdzić "A"? | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 1:35 pm | |
| Jetrel - A4 chyba najlepszym formatem jest, ale też cenowo wyżej stoi. A5 jest takim najmniejszym formatem, na którym da się w miarę pracować, a cenowo nie jest jeszcze tak wysoko.
Czeko, szukaj w opisie. W tym powyższym linku miałaś np. fragment: "Fabrycznie NOWY Tablet WACOM Bamboo Touch . Model CTT-460 ,Polski język do wyboru, Format A6 Wide. Faktura VAT." | |
|
| |
CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 1:37 pm | |
| Format A6 to baaardzo mały z tego co rozumiem? Jezu, świetnie. Dobrze, że teraz zostałam uświadomiona. o_o | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 2:07 pm | |
| A4 - karta z bloku A5 - kartka z zeszytu A6 - pół kartki z zeszytu... Więc dosyć mały | |
|
| |
Jetrel VIP
Liczba postów : 503 Dołączył : 13/01/2012
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 2:07 pm | |
| Mój o'Pen Wide A4 400 zł kosztował | |
|
| |
Jetrel VIP
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 2:10 pm | |
| http://allegro.pl/tablet-pentagram-o-pen-wide-panoramiczny-nowosc-i2188054236.html A teraz nawet tańszy;) | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 2:14 pm | |
| Jednak to pentagram... Którego nie znam, więc nic o nim nie mówię Dana osoba musiałaby poszukać o nim sama opinii. Co mi się rzuciło w oczy - bateria w piórku. Jak się wyładuje, szukaj nowej I chyba to piórko grubsze niż w Wacomie jest... | |
|
| |
Jetrel VIP
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 07, 2012 2:21 pm | |
| Bateria to zwykły, cienki paluszek, który kupiłam w kiosku obok.
Mój jest u mnie 5-6 lat i działa bez zarzutu. | |
|
| |
Kuilu W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Chantilly. Liczba postów : 395 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Tablet Czw Mar 08, 2012 5:37 am | |
| Ja na razie nie chcę płacić za dużo, bo na tablecie jak już wspominałam nie robiłam nic, więc zależy mi na jak najtańszym i bez kabla, a ten A6 to chyba bez co? | |
|
| |
Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: Tablet Czw Mar 08, 2012 3:48 pm | |
| Od końca grudnia jestem posiadaczką tabletu Wacom Bamboo 3 Pen i jestem całkiem zadowolona z tego sprzętu oraz ze śmiałością mogę go polecić. Powierzchnia robocza jest rozmiaru A5, co jest zupełnie wystarczające, przynajmniej jak dla mnie. Płaciłam za niego coś koło 235 zł na Allegro.
Nie, ten A6 nie działa bez kabla. Do tabletów Bamboo można jednak osobno dokupić moduł bezprzewodowy, ale nie wiem czy akurat do tego modelu też (do tego co ja mam się da, ale to jest wydatek rzędu 160-190 zł). No i ten A6, to wersja Touch, czyli jedynie na dotyk. Nie ma do niego piórka. | |
|
| |
| Temat: Re: Tablet Pią Mar 09, 2012 5:07 am | |
| - Sathilia napisał:
- Od końca grudnia jestem posiadaczką tabletu Wacom Bamboo 3 Pen i jestem całkiem zadowolona z tego sprzętu oraz ze śmiałością mogę go polecić. Powierzchnia robocza jest rozmiaru A5, co jest zupełnie wystarczające, przynajmniej jak dla mnie.
Płaciłam za niego coś koło 235 zł na Allegro.
Nie, ten A6 nie działa bez kabla. Do tabletów Bamboo można jednak osobno dokupić moduł bezprzewodowy, ale nie wiem czy akurat do tego modelu też (do tego co ja mam się da, ale to jest wydatek rzędu 160-190 zł). No i ten A6, to wersja Touch, czyli jedynie na dotyk. Nie ma do niego piórka. Właśnie tak myślałam, bo Touch. Mi bardziej zależy na Pen i Touch. Jeszcze jadę do media expert i sobie kupię Tak mi się wydaje, mam nadzieję, że tam jest jakiś Wacom Bamboo, bo z tego co wszyscy piszą te właśnie są najlepsze. | |
|
| |
koniara23499 Już coś wie
Nick w grze : koniara23499 Liczba postów : 140 Dołączył : 24/11/2011
| Temat: Re: Tablet Pią Mar 09, 2012 2:55 pm | |
| Najlepszy jest Apple. Ostatnio nowy wyszedł...Poszukaj na allegro lub wejdź na stronę Apple. | |
|
| |
CzekoBoom VIP
| Temat: Re: Tablet Pią Mar 09, 2012 3:25 pm | |
| - Kuilu napisał:
- Sathilia napisał:
- Od końca grudnia jestem posiadaczką tabletu Wacom Bamboo 3 Pen i jestem całkiem zadowolona z tego sprzętu oraz ze śmiałością mogę go polecić. Powierzchnia robocza jest rozmiaru A5, co jest zupełnie wystarczające, przynajmniej jak dla mnie.
Płaciłam za niego coś koło 235 zł na Allegro.
Nie, ten A6 nie działa bez kabla. Do tabletów Bamboo można jednak osobno dokupić moduł bezprzewodowy, ale nie wiem czy akurat do tego modelu też (do tego co ja mam się da, ale to jest wydatek rzędu 160-190 zł). No i ten A6, to wersja Touch, czyli jedynie na dotyk. Nie ma do niego piórka. Właśnie tak myślałam, bo Touch. Mi bardziej zależy na Pen i Touch. Jeszcze jadę do media expert i sobie kupię Tak mi się wydaje, mam nadzieję, że tam jest jakiś Wacom Bamboo, bo z tego co wszyscy piszą te właśnie są najlepsze. Sprawdź na stronce media, tam masz wypisane jakie są towary na stanie. Wszystko tam jest. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Tablet Sob Mar 10, 2012 2:18 am | |
| ja bym tego http://allegro.pl/nowy-tablet-wacom-bamboo-touch-ctt-460-a6-fv-i2178302948.html nie kupowała jest on Touch ALE jest A6/ bez sensu jest kupować takie maleństwo zwłaszcza jeśli ma Multi Touch. Kup sobie modelowo wyższy z ZIELONYM pudełkiem. nie jest on Touch tylko działa na pióro, ale jeśli nie umiesz działać tabletem to ci się ten touch raczej nie przyda jeśli nie będzie ci utrudniał...
jak już musisz mieć i na dotyk i na pióro kup sobie bamboo z Niebieskim pudełkiem
nie ma co sugerować się że tamten tablet kosztuje jakieś 110zł dorzuć te 200zł ALE kup coś co ci posłuży rok -albo dłużej, ale u mnie to nie był rok, zmieniłam na inny ale nie dlatego ze ten był zły- niż zaraz go ogarniesz i jego minimalistyka cie znudzi. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Tablet Sob Mar 10, 2012 2:18 am | |
| - koniara23499 napisał:
- Najlepszy jest Apple. Ostatnio nowy wyszedł...Poszukaj na allegro lub wejdź na stronę Apple.
chyba nie o takim TABLECIE mowa chodzi o tablet graficzny a nie telefon.... -.- czy urządzenie multimedialne |
|
| |
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 11:39 am | |
| Ja w tej chwili mam Pentafram 2700 i jestem z niego zadowolona. A poza tym to już dostałam go | |
|
| |
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 11:39 am | |
| Przepraszam *Pentagram | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 11:45 am | |
| I jak, rysujesz nogi? | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 12:03 pm | |
| Ja też chciałabym sprawić sobie tablet, ogólnie (przepraszam za chwalenie się) ładnie rysuję na kartkach papieru, ale jeśli mam coś narysować myszką na pececie to... Odechciewa mi się. :/ Z tego co widzę, najlepszy jest Wacom Bamboo. Dla kompletnego laika, który nigdy nie miał styczności z żadnym tabletem, co polecacie? | |
|
| |
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 12:46 pm | |
| - ZetkaEmka napisał:
- I jak, rysujesz nogi?
Zależy czego No ładnie się maluje, nie wiem dlaczego ma tak fatalne opinie. Ja korzystam z 2700, a nie wiem czy inni nie mają starszej wersji (mam piórko bez baterii). | |
|
| |
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 12:47 pm | |
| - Aglyss napisał:
- Ja też chciałabym sprawić sobie tablet, ogólnie (przepraszam za chwalenie się) ładnie rysuję na kartkach papieru, ale jeśli mam coś narysować myszką na pececie to... Odechciewa mi się. :/ Z tego co widzę, najlepszy jest Wacom Bamboo. Dla kompletnego laika, który nigdy nie miał styczności z żadnym tabletem, co polecacie?
Aglyss ja nie pomoge niestety ;( Dopiero sobie sprawiłam tablet, na razie jestem zadowolona. Czekam na dalsze "efekty mojej pracy". | |
|
| |
Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 1:35 pm | |
| - Kuilu napisał:
- Aglyss napisał:
- Ja też chciałabym sprawić sobie tablet, ogólnie (przepraszam za chwalenie się) ładnie rysuję na kartkach papieru, ale jeśli mam coś narysować myszką na pececie to... Odechciewa mi się. :/ Z tego co widzę, najlepszy jest Wacom Bamboo. Dla kompletnego laika, który nigdy nie miał styczności z żadnym tabletem, co polecacie?
Aglyss ja nie pomoge niestety ;( Dopiero sobie sprawiłam tablet, na razie jestem zadowolona. Czekam na dalsze "efekty mojej pracy". A pokazałabyś swoje prace wykonane na nim? | |
|
| |
gabriela żołądź W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : gabriela żołądź Liczba postów : 357 Dołączył : 17/02/2012
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 2:44 pm | |
| Ja nie znam się na tabletah ale zamierzam sobie sama na urodziny kupić.Sama dla tego że pewnie znowu dostanę jakieś ciuchy i kasę. Tylko nie wiem jaki tablet jest pożądny.
Ostatnio zmieniony przez gabriela żołądź dnia Sob Mar 24, 2012 1:13 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Sathilia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Sathilia Liczba postów : 352 Dołączył : 20/08/2011
| Temat: Re: Tablet Sro Mar 14, 2012 3:31 pm | |
| - Aglyss napisał:
Choć posiadaczem tabletu jestem od ledwie trzech miesięcy, to mogę Ci polecić właśnie Wacom Bamboo. Dla wersji Pen cena nie jest wygórowana (ok. 240 zł, wersja Pen&Touch kosztuje +/- 100 zł więcej), a powierzchnia robocza o rozmiarze A5 jest w zupełności wystarczająca dla osoby początkującej. Ja kupiłam swój, będąc też kompletnym laikiem jeżeli chodzi o tablety graficzne i jestem bardzo zadowolona, absolutnie nie żałuję swojego wyboru. Wprawdzie nie tworzę jeszcze dzięki temu tabletowi jakichś arcydzieł (i wątpię bym kiedyś tworzyła), ale sobie już całkiem dobrze radzę. Może byłoby jeszcze lepiej, gdybym mogła częściej się ćwiczyć w rysowaniu na kompie. | |
|
| |
Natusia:) Już coś wie
Liczba postów : 195 Dołączył : 14/09/2011
| Temat: Re: Tablet Wto Mar 20, 2012 12:56 pm | |
| właśnie też zamierzam zaopatrzyć się w tablet graficzny bo chyba wyjdę z siebie z tą myszką. Na oku mam tablet który polecono mi w sklepie komputerowym ale tam jest droższy niż na Allegro, tu jest do niego --> LINK <-- | |
|
| |
XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: Tablet Sob Mar 24, 2012 12:13 pm | |
| Natusiu, też właśnie chcę zamówić ten tablet, no może ciupkę inny ponieważ ja będe mieć ... Pen&Touch że nie tylko wchodzi w to długopisik ale także dotyk. Uch wreszcie na niego uzbierałam i dziś poszłam do sklepu komputerowego. Teraz się instaluje płytka. Już nie mogę się doczekać zrobić cokolwiek na nim. Chyba dziś naprawdę pójdę późno spać. | |
|
| |
| Temat: Re: Tablet Nie Mar 25, 2012 5:18 am | |
| - Aglyss napisał:
- Kuilu napisał:
- Aglyss napisał:
Aglyss ja nie pomoge niestety ;( Dopiero sobie sprawiłam tablet, na razie jestem zadowolona. Czekam na dalsze "efekty mojej pracy". A pokazałabyś swoje prace wykonane na nim? W tej chwili to raczej nie mam możliwości, ze względu na to, że dopiero się szkolę rysować i szczerze mówiąc nie najlepiej mi to wychodzi. | |
|
| |
XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: Tablet Nie Mar 25, 2012 6:04 am | |
| - Kuilu napisał:
- Aglyss napisał:
- Kuilu napisał:
- Aglyss napisał:
Aglyss ja nie pomoge niestety ;( Dopiero sobie sprawiłam tablet, na razie jestem zadowolona. Czekam na dalsze "efekty mojej pracy". A pokazałabyś swoje prace wykonane na nim? W tej chwili to raczej nie mam możliwości, ze względu na to, że dopiero się szkolę rysować i szczerze mówiąc nie najlepiej mi to wychodzi. Już kupiłam sobie ten tablet wczoraj nic tylko robiłam pierwszego swojego konia do ćwiczeń, jak będzie gotowy to mogę go tu zamieścić | |
|
| |
blueberry. Jedną nogą w ZM
Nick w grze : blueberry. Liczba postów : 858 Dołączył : 06/02/2012
| Temat: Re: Tablet Nie Kwi 08, 2012 10:00 am | |
| Witajcie! Otóż mam uzbieraną mamonkę na tablet. Za Waszymi radami poszukałam na allegro modelu Wacoma. Znalazłam coś takiego. Co o nim sądzicie? I ogólnie do czego używacie swoich tabletów? Nie wiem nic odnośnie opcji tabletu, a chcę przekonać mamę iż warto go kupić. Pozdrawiam! | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Tablet Nie Kwi 08, 2012 10:16 am | |
| Tablety są dobre przy robieniu maści A tak w ogóle - czy na nowy tablet, nieużywany, niezbyt wypasiony starczyłoby jakieś 1700zł? | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Tablet | |
| |
|
| |
| Tablet | |
|