| ANKIETA - czy jeździsz konno | |
|
+50Cena hanka1998 Asiuu Sharwyn Ejli Clockvise nelakabala112233 Farabolxd Chapela ZetkaEmka eclaireka xkropkaxx olik141 login11 Sweet Rabbit Pati...xd Nicoleh10 Ssk Linea2010 Rose666 Koniara1605 uszatkowa Madela Eamelaa Philipek Sabula ilofhorses Sally21 amorkowa nevinowa amru3 Dragona Sakura Ola Koniara Chrupcia Estrella Yara... Hella Dżaga pati9100 mevosa Roxi57 Vakme Corrida wizna1 whitewolf wierszownik Star-x3 Koralikowa. LadyArvena 54 posters |
|
Czy jeździsz konno | Kiedyś jeździłam | | 15% | [ 44 ] | Aktualnie jeżdżę | | 55% | [ 157 ] | Mam w planach nauczyć się kiedyś jeździć | | 21% | [ 61 ] | Nie jeździłam, nie jeżdżę i nie będę | | 8% | [ 22 ] |
| Wszystkich Głosów : 284 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: ANKIETA - czy jeździsz konno Pon Maj 02, 2011 12:32 pm | |
| Kto z was jeździ lub jeździł konno? Bo przeglądając forum wychodzi na to, że duża ilość osób... | |
|
| |
Koralikowa. Już coś wie
Liczba postów : 181 Dołączył : 25/02/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Maj 03, 2011 1:28 am | |
| Ja jeżdżę jakieś 3-4 lata, ale z dużymi przerwami, niestety. | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Maj 03, 2011 4:09 am | |
| Chciałabym jeździć ale nie mam niestety jak D: | |
|
| |
wierszownik Już coś wie
Nick w grze : Rademede Liczba postów : 231 Dołączył : 28/03/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Maj 03, 2011 9:51 am | |
| Ja bym chciała ale nie mam gdzie | |
|
| |
whitewolf Nowy
Liczba postów : 26 Dołączył : 25/04/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Maj 03, 2011 10:35 am | |
| Ja jeżdżę tylko w wakacje. Nigdzie blisko mnie nie ma takiej stadniny gdzie można pojeździć, są tylko takie gdzie trzeba mieć własnego konia | |
|
| |
wizna1 Raczkujący
Liczba postów : 65 Dołączył : 24/04/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Maj 03, 2011 11:58 am | |
| Ja jeżdżę 6 lat, 3 rok z rzędu będę pracowała w stajni rekreacyjnej a jutro zaczynam kurs na instruktora | |
|
| |
Corrida Raczkujący
Liczba postów : 54 Dołączył : 08/05/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Sro Maj 11, 2011 2:00 pm | |
| Ja, dobre 6 / 7 lat. ale młoda jestem, więc co mi na instruktora? xD Ale jak jazdy prowadzą, to sama błędy wytykam./ | |
|
| |
Vakme Nowy
Liczba postów : 26 Dołączył : 12/05/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Czw Maj 12, 2011 8:03 am | |
| Ja jeździłam krótko, bo jakieś dwa lata, a zaczęłam, gdy miałam 12. Stadninę (konkretnie niewielkie gospodarstwo agroturystyczne ze zwierzętami wszelkiej maści, włączając w to kozę) mam niedaleko, w sąsiedniej miejscowości, więc nawet w zimie można tam było dojść pieszo. Cóż, dobre było, ale się skończyło przez kilka nieszczęśliwych zbiegów okoliczności Przyznaję, że nadal wspominam ten okres z nostalgią... | |
|
| |
Roxi57 Nowy
Nick w grze : Roxi57 Liczba postów : 17 Dołączył : 10/05/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Czw Maj 12, 2011 1:50 pm | |
| Tak, jeżdżę regularnie. | |
|
| |
mevosa Raczkujący
Liczba postów : 69 Dołączył : 18/04/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pią Maj 13, 2011 5:53 am | |
| Muszę się Wam pochwalić, że w środę mam pierwszą w życiu lekcję jazdy konnej:D Mam nadzieję, że przeżyję Na razie studiuję teorię | |
|
| |
wizna1 Raczkujący
Liczba postów : 65 Dołączył : 24/04/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pią Maj 13, 2011 12:12 pm | |
| Będzie na pewno super | |
|
| |
pati9100 Nowy
Liczba postów : 14 Dołączył : 07/05/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pią Maj 13, 2011 12:16 pm | |
| Ja zacznę. A tak to jeździłam u kuzynki... czasami... | |
|
| |
Dżaga Nowy
Liczba postów : 30 Dołączył : 21/05/2011
| Temat: Jazda Konna Sob Maj 21, 2011 10:24 am | |
| Uff... ja jeżdżę jakieś 4-5 lat xD | |
|
| |
Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pon Maj 23, 2011 1:51 pm | |
| Ja jeżdżę niby długo ale strasznie w kratkę. Jak byłam mała (8-10) to jeździłam całkiem dobrze ale potem przestała i od czasu do czasu sobie wsiadłam na jakimś obozie. Postanowiłam się zabrać serio za konie przed poprzednimi wakacjami ale spadłam, złamałam żuchwę i całe wakacje się zrastałam. Skończyło się na tytanowej płytce. Ale ostro się wzięłam za siebie po wakacjach i robię duże postępy. Braki w umiejętnościach nadrabiam wiedzą, w gruncie rzeczy teraz jestem na etapie "jeździec teoretyk" - wszystko wie gówno umie. | |
|
| |
Yara... Nowy
Liczba postów : 6 Dołączył : 04/07/2011
| Temat: Jeżdźiectwo:-) Pon Lip 04, 2011 9:12 am | |
| No i znów buźka! :-) Okey,ja jeżdżę 7 lat:-) Teraz z krótką przerwą,ale już niedługo... Udało mi się namówić mamusię:-* Pozdrawiam:) | |
|
| |
Estrella Nowy
Liczba postów : 7 Dołączył : 05/06/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pon Lip 04, 2011 1:48 pm | |
| Ja jeżdżę już około 8 lat, ale niestety z przerwami np. złamana noga : D | |
|
| |
Chrupcia Nowy
Liczba postów : 27 Dołączył : 16/06/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Czw Lip 07, 2011 11:44 am | |
| Gdy miałam 5 lat wsadzano mnie na dziadkowego kucyka i tak to się zaczęło Aktualnie mam 2 własne konie i planuję zakupić klaczkę Paint Horse na której ćwiczę jazdę w stylu western. Ostatni rok trochę się opuściłam w jeździe, bo matura. Ale teraz nadrabiam Także nie jest źle. Mam 2 odznaki. Planuję zrobić kurs instruktora Przy spadaniu (każdemu się zdarza, nie ważne ile by jeździł) zwykle obijam sobie tyłek. Ale bez większych obrażeń Natomiast moje żebra były potraktowane końskimi kopytami przy nieudanej próbie inhalacji ;] | |
|
| |
Ola Koniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 324 Dołączył : 03/06/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Czw Lip 07, 2011 12:25 pm | |
| Ja jeżdżę 2 lata w małej stajni niedaleko Wrocławia. Teraz wybieram się na obóz jeździecki do Gutowa na 2 turnus. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pią Lip 08, 2011 8:01 pm | |
| Kiedyś dużo częściej jeździłam, niż obecnie. Starałam się robić to regularnie. Niestety, najpierw matura, później studia sprawiły, że miałam coraz mniej czasu na to hobby, aż w końcu na długo zaprzestałam uprawiania tego sportu. Niedawno po bardzo długiej przerwie wsiadłam na konia, ale nie było to już to, co kiedyś. W ciągu kilku ładnych lat rekreacji konno "udało" mi się spaść tylko 2 razy, także chyba całkiem dobrze sobie radziłam. Teraz, po bardzo długiej, kilkuletniej przerwie, wystarczyła chwila nieuwagi, zbytnie spięcie mięśni i bach! Leżę, jak długa na piachu . Może to była również kwestia zmiany stadniny na inną, niż ta, w której jeździłam, nikogo tam nie znałam i chyba trochę byłam stremowana... a może też spadek kondycji | |
|
| |
Dragona Nowy
Liczba postów : 9 Dołączył : 16/07/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Nie Lip 17, 2011 10:03 am | |
| Ja jeżdżę, ale krótko, bo zaczęłam dopiero przed wakacjami. Też nie miałam gdzie, ale znalazłam całkiem niedawno założoną stajnię 48 km. od mojego domu, i jestem tam za zasadzie pomocy przy koniach. Za ogólnie ich oporządzanie i pomaganie przy prowadzeniu jazd dla dzieciaków mam darmową naukę, z czego się cieszę, jak diabli. | |
|
| |
amru3 Raczkujący
Liczba postów : 95 Dołączył : 14/07/2011
| |
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Lip 19, 2011 2:37 pm | |
| amru3, niby to powinno być, jak jazda na rowerze, powinno się to pamiętać do końca życia, ale mimo to, czasem mogą wystąpić zgrzyty, że tak powiem. Jeżeli długo nie jeździłaś, Twoja postawa na pewno w jakimś stopniu uległa zmianie, a to już jest dużą przeszkodą w osiągnięciu prawidłowego (? - pojęcie względne) dosiadu. Po, bodaj, 5 latach przerwy, wsiadłam niedawno na konia i zaliczyłam glebę, ni w ząb nie potrafiłam zgrać się z koniem, którego dosiadałam, a przecież kiedyś całkiem dobrze sobie z tym radziłam.
Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Wto Lip 19, 2011 3:30 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
amru3 Raczkujący
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Lip 19, 2011 2:51 pm | |
| Też wierzę w to, że to jak z jazdą na rowerze... Jeździłam wcześniej 3,5 roku około, przez rok niemal codziennie, ale teraz... zastanawiam się czy samodzielnie wsiądę Nie wspominając o siodłaniu, bo to będzie dramat. Mam nadzieję, że jak sobie przypomnę to nie opuszczę już tygodnia jazdy konnej nawet;) | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Wto Lip 19, 2011 3:27 pm | |
| Hmmm... Jeżeli ktoś uprawia regularnie sporty, czy ćwiczy na w-fie, jest w tym zwinny, jak gazela. Gorzej, gdy ktoś położył sobie krzyżyk na ćwiczenia i nieco zaniedbał kondycję . Wtedy pojawiają się pewne przeszkody . Ja osobiście nie jestem za bardzo sportolubna, także jest to wręcz oczywiste, że musiałam bardzo dużo stracić przez ten czas ze swoich umiejętności Co innego mój facet, urodzony sportsman, nie to, co ja, leniuch z natury | |
|
| |
amru3 Raczkujący
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Sro Lip 20, 2011 6:00 am | |
| Jak to napisałaś, to aż mi się głupio zrobiło:D Regularne uprawianie sportu, wf... No, cóż, czasem chodzę na spacery, kręcę hulahopem i to by było na tyle;) Mam nadzieję że wrócę tu w piątek wieczorem żywa i bez złamań.
Mój chłopak ma to samo, w domu po pracy pompki robi, teraz znalazł sobie jakieś 'jak podciągnąć się 50 razy' i ma zamiar to ćwiczyć. | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Sro Lip 20, 2011 7:05 am | |
| Myślę, ze zależy to też od indywidualnych predyspozycji każdego człowieka . Sądzę, że z jazdą konną wcale nie ma tak, jak z jazdą na rowerze, prędzej przyrównałabym to do jazdy samochodem (i tu i tu konie ). Jeżeli długo nie jeździsz, musisz na nowo do wszystkiego się przyzwyczajać, uczyć, dostosowywać postawę, itd. Jeżeli ktoś tak, jak ja, jeździł konno rekreacyjnie, nie sportowo, może mieć później jakiś problem z powrotem do tej formy rekreacji (lub nawet sportu), ale kilka godzin przystosowawczej jazdy i znów można poczuć się pewnie i wspaniale na końskim grzbiecie . Na chwilę obecną nie mam już do tego tak wielkiego serca, jak kiedyś i nie zależy mi już, prawdę mówiąc na tym, czy wsiądę na koński grzbiet i pogalopuję, czy też nie, także nie przewiduję na razie powrotu do tego. Teraz wolę bardziej popatrzeć na galopujące przez pastwisko stadko rumaków | |
|
| |
nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pią Lip 22, 2011 2:25 am | |
| Ja jezdze od 4 roku życia. Mam własną stajnie (z dwoma boksami ale mam ) a w niej Nevina (wałach pełnej krwi angielskiej) oraz kucyka S-Gulczasa (kucyk ) oprócz tego trenowałam u ...11 trenerów dlatego mam szeroką wiedze teoretyczną i niekiedy starsze osoby pytają mnie o to jak sobie z czymś poradzić (chociaż sama czasami tego nie próbwałam wiem, jak z tym sobie poradzic.) | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Nie Lip 24, 2011 2:35 pm | |
| A ja wrseszcie sprobowalam jazdy konnej <3 a kiedy? Wczoraj jezdzilam na dosyc wysokim kucu szetlandzkim (moze ma 125 cm wysykosci) o imieniu Loara Na poczatku trzeslo i balam sie, ze spadne na ten beton xD ale niedlugo potem zaczelo mi sie to bardzo podobac a gdy juz bylam w zywiole, czas mi sie skonczyl.... ale siwa jablkowita klaczka zostanie mi na zawsze w pamieci :3 a jutro jade na rowerze z dziadkiem do stadniny , w ktorej sa same konie, a musze sie najpierw na kucach nauczyc, zeby od razu gleba tak bardzo nie bolala ale najpierw poogladam jak inni jezdza. W koncu moge codziennie jezdzic, bo do stajni mam niecaly kilometr | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Nie Lip 24, 2011 2:42 pm | |
| Jeździłam.Kiedyś....Na Aminie Już nie jeżdżę od czasu gdy zmarła |
|
| |
nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno Pon Lip 25, 2011 1:35 am | |
| Jezu ... Thane - współczuje ! ja bym nie dała tak rady ... ale ona jest i zawsze będzie przy Tobie ! Tutaj - - w sercu | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: ANKIETA - czy jeździsz konno | |
| |
|
| |
| ANKIETA - czy jeździsz konno | |
|