Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wakacje - obozy jeździeckie | |
|
+14Clue mina stirit1 Alexinda Sakura Malto avrilka Kyou Sabula Hella EREIS Aglyss Hoping. hanka1998 ZetkaEmka 18 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Wakacje - obozy jeździeckie Sro Kwi 04, 2012 1:03 pm | |
| Cześć. Ponieważ obozy letnie rezerwuje się już teraz, pomyślalam, że fajnie byloby wymienić się opiniami na temat obozów jeździeckich (i nie tylko), a nawet umówić na wspólny wyjazd. Ja zacznę od tego, że naprawdę polecam obozy jeździeckie w Leźnie: KLIK. W tym roku jednak chcialabym pojechać gdzie indziej, umówilam się już wstępnie z jedną koleżanką. Fajnie by bylo pojechać razem, prawda? (Hanka, to bylo do Ciebie xd) Przepraszam, ale nie dziala mi l z kreską i wielkie d, więc gdyby jakiś mod raczyl poprawić, to bylabym wdzięczna. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sro Kwi 04, 2012 1:08 pm | |
| Fajnie. Ja jadę w sierpniu na obóz jeździecki, ale do Hermanowa: >Klik< Ktoś też się tam wybiera? |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sro Kwi 04, 2012 1:26 pm | |
| Ja od razu ostrzegam, że na jeździecką się nie wybieram ;x
Byłam z.. 3 lata temu na jednej, nie wiem tylko, czy jeszcze tam organizują.. EDIT: Przykro mi, ale już tam nie organizują. A szkoda :/ | |
| | | Hoping. Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Paulax9 Liczba postów : 1176 Dołączył : 02/01/2012
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sro Kwi 04, 2012 1:50 pm | |
| Ja byłam rok temu w Pestce w Mrzeżynie, a w tym roku jadę do Łodzi do Malinki | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Pią Kwi 06, 2012 1:04 pm | |
| Ja mam dylemat, gdzie jechać... Paula, podasz link? | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Pią Kwi 06, 2012 3:19 pm | |
| Ja naprawdę NIE polecam obozów jeździeckich w Starym Jasińcu. Konie do niemożliwości leniwe, uparte i krnąbrne, a jeśli jesteś początkującym, instruktorzy będą tobą pomiatać jak niepotrzebną rzeczą. | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 07, 2012 8:02 am | |
| ja w czasach mojej młodości byłam 2 razy na obozie w miejscowości Kotań i naprawdę miło ten czas wspominam ( udało mi się na tychże obozach zdobyć popularną i brązową odznakę jeździecką ) klika informacji | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Pią Kwi 13, 2012 12:44 pm | |
| Ja jadę do Leźna na pierwsze dwa tygodnie. Są ostatnie miejsca, jedźcie ze mną, ja nie chcę sama! Tam nikogo nie znalam i stalam się obozową kozą ofiarną. T.T | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 8:59 am | |
| Proszę... KLIK - Mój obóz Tam jest naprawdę fajnie, ale chcialabym z kimś... Bo ja taka nieśmiala trochę jestem... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 10:21 am | |
| Ja w zeszłym roku jechał do Lipowej, jechałam tam sama, ale zostałam miło zaskoczona. Niektóre osoby zostawaały2 tygodni i miło mnie przyjeły, instuktorzy, byli z nami w koleżeńskich stosunkach i wgl. Dodatkowo byli cierpliwi, potrafili wytłumaczyć. To był mój pierwszy raz kiedy uczyłam się jazdy konnej, nie nauczyłam się dużo, bo byłam jeden tydzień. Ale w tym roku mam zamiar zostać na 2tygodnie i nauczyć się jeszcze więcej. Naprawdę polecam. http://www.oj-hanka.pl/ Strona nie zachęca, ale ja byłam zachwycona moimi postępami . Informacje o obozie pojawiają się trochę później. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 10:24 am | |
| ?odam jeszcze, że dwa razy na tydzień przyjeżdża komandos. I wtedy są naprawdę atrakcyjne rzeczy. Pierwszy raz poszliśmy biegać, a na przystankach uczyliśmy się podstaw samoobrony, a drugi raz jeździliśmy na kładach. |
| | | Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 10:30 am | |
| Ja byłam kiedyś pod bocianim gniazdem i nie polecam. Chyba ze się coś zmieniło bo jak tam byłam kilka lat temu to nie było najfajniej. | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 11:36 am | |
| Ja bylam w zeszlym roku w Leźnie 3 tygodnie, w tym roku jadę na 2. Naprawdę polecam, świetna kadra, pyszne jedzenie (a mówi to znany niejadek-wybrzydzacz, na obozach wiecznie glodny, na tym najedzony), sklepik z super koszulkami pamiątkowymi, zupkami w proszku itd., dwie godziny jazdy konnej dziennie, oraz codziennie różne atrakcje - nauka teorii, prace plastyczne (rzeźny z siana, z gliny, w korze), western... Naprawdę polecam. Uczestnicy też mili, tylko dziewczyny z mojego pokoju byly nie teges... Nie caly czas, niektóre byly spoko, zwlaszcza w drugim turnusie nie bylam z wrednymi... | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 11:49 am | |
| - ZetkaEmka napisał:
- Ja bylam w zeszlym roku w Leźnie 3 tygodnie, w tym roku jadę na 2. Naprawdę polecam, świetna kadra, pyszne jedzenie (a mówi to znany niejadek-wybrzydzacz, na obozach wiecznie glodny, na tym najedzony), sklepik z super koszulkami pamiątkowymi, zupkami w proszku itd., dwie godziny jazdy konnej dziennie, oraz codziennie różne atrakcje - nauka teorii, prace plastyczne (rzeźny z siana, z gliny, w korze), western... Naprawdę polecam. Uczestnicy też mili, tylko dziewczyny z mojego pokoju byly nie teges... Nie caly czas, niektóre byly spoko, zwlaszcza w drugim turnusie nie bylam z wrednymi...
Łoojj, żebyś ty wiedziała z kim mi przyszło mieszkać w pokoju, to te swoje dziewczyny byś pokochała. | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Sob Kwi 14, 2012 12:47 pm | |
| | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Nie Kwi 15, 2012 9:43 am | |
| Co robilam w Leźnie. xd <-- klik Nie wiem, jak się wstawia filmiki... | |
| | | Kyou Już coś wie
Nick w grze : Kyou Liczba postów : 132 Dołączył : 12/08/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Nie Kwi 15, 2012 9:48 am | |
| Ja na obóz jadę do Marklowic, na śląsku | |
| | | avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Nie Kwi 15, 2012 9:51 am | |
| A coś na mazurach,może? | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Pon Kwi 16, 2012 11:39 am | |
| koniarko, Leźno jest nad jeziorem, ale to Pojezierze Pomorskie chyba, nie przejdzie? | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Pon Kwi 16, 2012 1:58 pm | |
| | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Pon Kwi 16, 2012 10:44 pm | |
| Koniara- ja właściwie mój jedyny kontakt z koniami zawdzięczam zeszłoroczenmu obozowi. Może z 20 kilometrów ode mnie jest jakaś stajnia, ale konie mają tam leniwe i takie hmm... małe.
|
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Wto Kwi 17, 2012 1:21 am | |
| Tak się wtrącę - to Leźno, o którym wspominacie, to przypadkiem nie to? - KLIK? Wieś na Kaszubach? Jeśli tak, blisko Gdańska, tereny cudne Sama bym się wybrała na wczasy w siodle, ale niestety, z racji mojego wieku nadawałabym się bardziej na instruktorkę, niż na "podopieczną" W ogóle chętnie bym się nauczyła jeździć konno, ale wstyd mi już nawet próbować na stare lata | |
| | | EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Wto Kwi 17, 2012 5:12 am | |
| na to nigdy nie jest za późno - ja jak się doleczę to będę znów "uczyć się od nowa" jeździć na patatajach kiedyś pamiętam, że jakaś szkoła jazdy nad morzem wynajmowała konie do przejażdżek po plaży - nie ma nic piękniejszego - tyłek się ma trochę mokry, wszedie piasek później zgrzyta ale co tam ..... ech rozmarzyłam się ...... | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Wto Kwi 17, 2012 5:21 am | |
| Dziewczyny, nawet nie wiecie, jak Wam zazdroszczę tych obozów jeździeckich . Teraz, gdy sama mogę już o sobie decydować, jestem na nie za stara, a gdy byłam w odpowiednim wieku, rodzice nigdy nie chcieli zapisać mnie na żaden taki obóz w obawie, że w trakcie jazdy konnej coś może mi się stać Tak apropos lekcji w stadninie, mam stadninę bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania i lubiłam chodzić tam na jazdę rekreacyjną. Jeżeli jednak chodzi o nauczenie się jazdy konnej, musiałabym zapłacić ok. 250 zł za karnet 10 godzin jazd. Odkąd pamiętam, instruktorzy w tej stadninie zmieniali się, jak skarpetki i żaden, niestety, nie nauczył mnie porządnie jeździć. Chodziłam na stadninę dobrych kilka lat po to tylko, żeby posiedzieć na koniu (rodzice nie pozwalali mi ich oporządzać). Do teraz nie nauczyłam się dobrze jeździć. Mało tego, w zeszłym roku, gdy za sprawą mojego faceta trafiłam na stadninę w jego miejscowości, zupełnie nie potrafiłam odnaleźć się na koniu. Nie słuchał mnie, ja nie potrafiłam utrzymać równowagi, w rezultacie zaliczyłam glebusa . Przez te lata, kiedy chodziłam na stadninę, nigdy tak naprawdę nie nauczyłam się wczuwać w konia, wypracować sobie dosiadu i czuć się pewnie w każdym chodzie. Koń przecież wyczuwa, gdy ktoś czuje się niepewnie na jego grzbiecie i automatycznie blokuje się na niego... | |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Wto Kwi 17, 2012 6:52 am | |
| | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Wto Kwi 17, 2012 7:47 am | |
| Ja jadę do Brodnicy (Szafarnia), do stajni Okser. Na dwa tygodnie, razem z przyjaciółką. |
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Wto Kwi 17, 2012 10:39 am | |
| - Malto napisał:
- Tak się wtrącę - to Leźno, o którym wspominacie, to przypadkiem nie to? - KLIK? Wieś na Kaszubach? Jeśli tak, blisko Gdańska, tereny cudne
Sama bym się wybrała na wczasy w siodle, ale niestety, z racji mojego wieku nadawałabym się bardziej na instruktorkę, niż na "podopieczną" W ogóle chętnie bym się nauczyła jeździć konno, ale wstyd mi już nawet próbować na stare lata
Malto,no,no,no Każdy może jeśli ma możliwości i nikt nie patrzy na wiek! | |
| | | Alexinda W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Alexinda Liczba postów : 346 Dołączył : 27/03/2012
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Nie Maj 06, 2012 5:03 am | |
| MALECHOWO! MALECHOWO! MALECHOWO! W tym roku jadę drugi raz z rzędu. Wszystko jest tam zaje...fajne. Jadę od 1 lipca do 14 lipca. Może ktoś też się wybiera? | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Nie Maj 06, 2012 5:31 am | |
| A ma ktoś jakieś dobre obozy jeździeckie z okolic Trzebnicy lub Wroclawia? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie Nie Maj 06, 2012 7:42 am | |
| - Alexinda napisał:
- MALECHOWO! MALECHOWO! MALECHOWO! W tym roku jadę drugi raz z rzędu. Wszystko jest tam zaje...fajne. Jadę od 1 lipca do 14 lipca. Może ktoś też się wybiera?
Ja się wybieram w tym samym czasie, ale nie tam |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wakacje - obozy jeździeckie | |
| |
| | | | Wakacje - obozy jeździeckie | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |