Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Trochę ważnych pytan. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
NatkaSalinero Raczkujący
Liczba postów : 62 Dołączył : 03/06/2011
| Temat: Trochę ważnych pytan. Pią Cze 03, 2011 2:56 pm | |
| Mam kilka pytan ( dość dużo, uprzedzam, bo jestem laikiem ):
Załóżmy, że właśnie zaczęłam grę w Horwse, chcę wykonać pierwsze zadanie z samouczka, zajerestrowałam się o 22.00 ( w czasie realnym ), kiedy będę mogła wykonać pierwsze zadanie ( ile mam czekać w czasie realnym ?
Co to znaczy doba konia w Howrse, kiedy kon się budzi w czasie realnym i czy sam, czy muszę go postarzyć ( o której )
O której godzinie powinnam sie właściwie logować, każdego dnia w czasie realnym.
Czy opłaca się samej postarzyć konia, czy niech lepiej grać w gre, w czsie realnym ?
Załóżmy, że doszłam z samouczkiem do wieku konia ( 2 lata ), teraz jak powinien przebiegać dzien mojego konia ?. Wiem że ktoś tu wymieniał czynności jakie wykonuje, ale mi chodzi w miare dokładnie godzina po godzinie, co kiedy się powinno wykonywać z koniem między 2, a 5 rokiem życia. - chodzi mi o ilość pożywienia dla pasz treściwych, które powinnam podać i kiedy wypuścić konia na łąkę - kiedy jechać na przejażdżkę, kiedy trenować, a kiedy brać udział w zawodach - kiedy zajmować się głaskaniem, dawaniem przekąsek, pojeniem, czyszczeniem
Jest może jakiś uniwersalny grafik, dla wszystkich ras ?
Pytam, bo już raz próbowałam sama zajmować sie koniem między 2, a 5 rokiem życia i skonczyło się to fiaskiem.
Pytam o to wszystko, to żebym mogła np. kupić inne konie, czy założyć swój ośrodek, to najpierw muszę się nauczyc zajmowania jednym koniem. Dodam, że gra mi sie bardzo podoba i nie mam za bardzo forsy, na kupony, kupowane przez realne pieniądze ( sms y ), więc jedynym rozwiązaniem jest poprawne rozplanowanie dnia mojego konia.
Z góry dziękuje za cierpliwość i odpowiedzi.
| |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Trochę ważnych pytan. Pią Cze 03, 2011 3:38 pm | |
| Droga NatkaSalinero:) trafiłaś w dobre miejsce. To forum pomoże Ci rozwiać wszelkie wątpliwości oraz nauczy, co robić żeby koniki były szczęśliwe. A więc: 1) Pierwsze zadanie z samouczka dostajesz od razu po rejestracji i wyborze konika, bez względu na to, o jakiej porze się zarejestrowałaś 2) Dobę konia wyznacza zegar znajdujący się po lewej stronie. Wyznacza on czas zabaw, treningów i oczywiście moment położenia konia spać. Konie budzą się tuż po aktualizacji serwera tj około godz 4 rano czasu realnego. U konia jest wtedy 8 rano. Musisz pamiętać, aby kłaść go nie później niż o 22:00 czasu konia, w innym wypadku na drugi dzień będzie się źle czuł. Postarzanie zależy od tego, czy chcesz przyśpieszyć grę czy iść normalnym tempem. 3) najlepiej logować się między 4 rano a 3:50. później może zabraknąć czasu na oporządzenie chociaż jednego konia. 4) to zależy czy chcesz rozwijać hodowlę czy dbać o koniki tylko dla przyjemności. Czasami ludzie postarzają konie dlatego, że po jednym razie czują niedosyt 5) na to pytanie znajdziesz odpowiedź w wątku Dzień mojego konia o tyle dobry wątek, że poznasz sposoby kilku graczy i będziesz mogła wybrać najbardziej Tobie pasujący Jeśli nadal będziesz miała jakieś problemy/ pytania to zapraszam do działu Poradniki, pomoce gdybyś jednak tam nie znalazła odpowiedzi zawsze można zadać pytanie na forum Pozdrawiam Lisiczka |
| | | NatkaSalinero Raczkujący
| Temat: Ok, ale tak wcześnie mam sie logować ( o 4 rano ) ? Ja wtedy śpie ! :-) Sob Cze 04, 2011 12:28 am | |
| | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Trochę ważnych pytan. Sob Cze 04, 2011 9:29 am | |
| - NatkaSalinero napisał:
Jest może jakiś uniwersalny grafik, dla wszystkich ras ?
grafik mniej-więcej jest... Najpierw czyszczenie, potem coś(1godzina treningu, jedne zawody, godzina przejażdżki - to zależy), potem jedzenie (tu zależy od rasy - u andaluzów, które hoduję daję o 1 więcej paszy niż potrzebują np. 8/7 i 3kg zboża) znowu coś (trening, przejażdżki, zawody) aż do zera energii. Najpóźniej do 20.00. Jeśli o tej porze zostaje trochę energii - nie zużywaj bo za późno położy się spać. Czyli o tej 20.00 głaskanie, mycie, marchew. I już ma 20 energii oraz kładzie się o odpowiedniej porze, co jest niezbędne aby rano wstał w dobrym zdrowiu i morale Jeśli wybierasz andaluzy do hodowli - odezwij się w grze. Powiem ci co i jak trenować | |
| | | NatkaSalinero Raczkujący
| Temat: Re. pytania. Sob Cze 04, 2011 1:04 pm | |
| Dzieki, przekopałam to forum i znalazłam wiele, pożytecznych informacji ( nawet z podziałem na lata konia ) ! :-) Do hodowania wybrałam już konie acheł - tekinskie. :-) Mam teraz ogierka Salinero Vel Canyon. :-) Jak by ktoś ewentualnie dodał tu o nich i ich chodowli i treningu to się nie obraże :-) | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Trochę ważnych pytan. | |
| |
| | | | Trochę ważnych pytan. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|