Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Tora znowu pisze.

Go down 
+3
Evelynek
Alaya
Broszka
7 posters
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostPią Sie 17, 2012 1:49 pm

,Dwanaście'
Był chłodny wieczór, późna godzina. Wyszłam na podwórko by się przewietrzyć. Usiadłam na ławce pod wysokim orzechem. Czułam się dziwnie, nieswojo. Ni stąd ni zowąd w krzakach coś się poruszyło... Aż podskoczyłam ze strachu. Powoli, po cichu, podeszłam. Usłyszałam.. miauczenie. Z krzaków wyłonił się czarny jak smoła kot. Miał bardzo zranioną nogę, więc wzięłam go do domu.

Dlaczego tytuł ,Dwanaście'? Sami się przekonacie.
Przepraszam że tak mało, jutro napiszę więcej. Wink

Ostatnio zmieniony przez Toranne dnia Sob Sie 18, 2012 1:49 am, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 1:46 am

,Dwanaście'

Ponieważ było już późno, uszykowałam kotu legowisko na podłodze i poszłam spać. W nocy miałam straszne koszmary.. że cała moja rodzina zginie, a to przez kota. Gdy rano się obudziłam wzięłam zwierzę do weterynarza. Lekarz opatrzył rankę na nodze i przepisał maść. Dowiedziałam się jeszcze że kot to dziewczynka. Kiedy wróciłam do domu wymyśliłam imię dla kociaka. Niech będzie.. Yumi - oznajmiłam do mamy. W nocy znów miałam ten sam koszmar.. Usłyszałam miauczenie około 4 nad ranem. Popatrzyłam na kota, a on normalnie spał. Gdy się obudziłam, późnym rankiem, zauważyłam że mama siedzi cała zapłakana w kuchni. Co się stało? - zapytałam z troską. Mama ani drgnęła. Wtedy przyszedł tata, równie zasmucony. Powiedział do mnie poważnym głosem że.. dziadek umarł. Pobiegłam do swojego pokoju i zaczęłam płakać jak wół. Kochałam dziadka, zawsze był miły, zawsze pomocny.. A teraz go nie ma!

Jeszcze nie jest straszne, wystarczy poczekać.
Powrót do góry Go down
Broszka
Moderator
Broszka

Nick w grze : Broszka
Liczba postów : 1597

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 1:59 am

Zapowiada się ciekawie. Pisz dalej Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1288679
Alaya
Przyjaciel Zagrody
Alaya

Nick w grze : Alaya
Liczba postów : 731

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 2:55 am

Jak na razie jest nieźle, ale mogłabyś trochę bardziej poopisywać różne rzeczy. W szczególności ten fragment: "Z krzaków wyłonił się czarny jak smoła kot. Miał bardzo zranioną nogę, więc wzięłam go do domu. Ponieważ było już późno, uszykowałam kotu legowisko na podłodze i poszłam spać.", mogłabyś to dokładniej opisać. Zamiast "Miał bardzo zranioną nogę, więc wzięłam go do domu", mogłaś napisać np. "Przyglądając mu się z uwagą, zauważyłam, że miał bardzo splątaną sierść, a w dodatku jego przednia noga była opuchnięta. Gdy wyciągnęłam ku niemu rękę, zamiauczał cicho, jakby prosząc o pomoc. Nie zastanawiając się długo, wzięłam go na ręce i szybko zaniosłam do domu." Rozumiesz, żeby bardziej rozwinąć, wtedy będzie ciekawsze. Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2104607
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 3:14 am

Postaram się. Wink Jak na razie weny nie mam pod dostatkiem ale coś się wymyśli.

Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 3:44 am

,Dwanaście'

Minęło kilka tygodni po śmierci dziadka, a ja nadal nie wiem jak to się stało. Rodzice nic nie mówią, chyba wolą to trzymać w tajemnicy. Dziadek zmarł 12 lipca. Muszę to zapisać w kalendarzu - oznajmiłam do siebie. Prześpię się trochę, może będzie mi lepiej.

-Co się stało, gdzie jestem? - powiedziałam do siebie.
-Możesz być spokojna - oznajmiła pielęgniarka wchodząca do pokoju.
-Gdzie ja jestem?! Możesz mi powiedzieć? - wykrzyknęłam.
-W szpitalu.

Po tych słowach natychmiast wstałam z łóżka i popędziłam w stronę drzwi. Nie otwieraj! - wykrzyknęła pielęgniarka i rzuciła się na mnie. Za drewnianymi drzwiami, na łóżku leżał cały zakrwawiony, martwy człowiek. W dodatku mój dziadek. A na nim.. czarny jak smoła kot. Co to ma być?! - wywrzeszczałam z łzami w oczach po czym wybiegłam ze szpitala. Pobiegłam najszybciej jak mogłam do domu, otworzyłam starą komodę która znajdowała się w pokoju taty i wyjęłam z niej czarny lśniący pistolet. Wróciłam się do szpitala, w recepcji zauważyłam tę samą pielęgniarkę. Bez wahania wycelowałam w jej głowę i strzeliłam.

Co to za sen? - zapytałam samą siebie w myślach. No i co ten pistolet robi na moim biurku?!

Jeśli chcecie mogę pisać dalej.
Powrót do góry Go down
Broszka
Moderator
Broszka

Nick w grze : Broszka
Liczba postów : 1597

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 3:53 am

Pisz pisz Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1288679
Evelynek
Przyjaciel Zagrody
Evelynek

Nick w grze : aleksandra.j.1
Liczba postów : 744

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 6:25 am

Pisz, super.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=559173
Hałka
Przyjaciel Zagrody
Hałka

Liczba postów : 188

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 8:30 am

Ooo, no jakiś sens Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.chomiki.darmowefora.pl/
Alaya
Przyjaciel Zagrody
Alaya

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 8:36 am

Pisz dalej, robi się ciekawie. Very Happy
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 10:23 am

Dzisiaj już mi się wena skończyła, obiecuję że jutro coś napiszę. ^^

Powrót do góry Go down
asiamar98
Przyjaciel Zagrody
asiamar98

Nick w grze : od czasu do czasu włażę na konto siostry (juliamar98)
Liczba postów : 189

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostSob Sie 18, 2012 2:29 pm

Hm, tutaj ciekawiej, ale mam jedna prośbę; nie wpychaj wypowiedzi do opisu, bo człowiek się w tym gubi. chodzi mi o takie cóś:
Cytat :
Kiedy wróciłam do domu wymyśliłam imię dla kociaka. Niech będzie.. Yumi - oznajmiłam do mamy.
Lepiej byłoby:
Cytat :
Kiedy wróciłam do domu wymyśliłam imię dla kociaka.
- Niech będzie... Yumi - oznajmiłam mamie.
A, właśnie! Nie oznajmia się do mamy tylko mamie Wink
Poza tym jeszcze moja druga prośba to to o czym pisała Alaya.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 1:18 am

Shmm.. no fakt. Wink
Postaram się dostosować do zastrzeżeń. :>

Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 2:51 am

Pisz dalej Smile Rozumiem, że zginie 12 ludzi, tak? Wink Fajnie się zapowiada.
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 3:08 am

Pisaj, pisaj, pisaj, ja kcem więcej <3
Tylko poopisuj troszkę więcej, im dłużej tym lepiej:3
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 3:12 am

Themma, nie. Nie mogę powiedzieć, sama się przekonasz jeśli będziesz czytać. Wink

Eve, już za chwilę poleci kolejny fragmencik. ;>
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 3:23 am

Czyli inna niespodzianka się kryje Smile W takim razie czekam na więcej Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 3:48 am

,Dwanaście'
Nie, to niemożliwe.. ja nie mogłam tego zrobić - szeptałam do siebie. Pobiegłam pędem na dół. Było normalnie, mama przygotowywała obiad, tata czytał gazetę. Wszystko było takie jakie być powinno. Lecz nie miałam stuprocentowej pewności. Krzyknęłam tylko do rodziców że zaraz wrócę, po czym ile sił w nogach pobiegłam do szpitala. Weszłam spokojnie przez drzwi. Rozglądałam się na wszystkie strony i nie znalazłam nic podejrzanego.. oprócz dwóch policjantów siedzących w poczekalni. Nie miałam odwagi się spytać więc wyszłam. Wybrałam się więc z powrotem do domu. Kiedy weszłam, Yumi strasznie miauczała. Po długiej rozmowie z mamą zgodziła się by zabrać kota do weterynarza. Nie miałam już siły na to wszystko, więc poszłam do swojego pokoju. (...)
Była już godzina 21., a mamy nadal nie było. Nie odbierała telefonu.. nie dzwoniła, zaczęłam się strasznie martwić. Późnym wieczorem poszłam spać z nadzieją że mama rano wróci.
O godzinie 7 rano, włączyłam telewizor i przełączyłam na wiadomości.
- 43 letnia kobieta zmarła 12 sierpnia o godzinie 18. Przechodziła przez pasy kiedy nagle z zakrętu wyjechał nietrzeźwy kierowca i zderzył się z nią czołowo. Co najdziwniejsze, szła ona z kotem, który przeżył.

Wiem że mało szczegółów itp, ale piszę to niestety bez weny. :c
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 3:51 am

Świetne (:
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
Gość
Gość
Anonymous

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 4:34 am

To jest jak takie historyjki 'straszne', na blogach itp. Smile Super, pisz dalej!
Powrót do góry Go down
Alaya
Przyjaciel Zagrody
Alaya

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipostNie Sie 19, 2012 4:45 am

Teraz lepiej, bo więcej poopisywałaś, chociaż niektóre fragmenty można by jeszcze nieco rozwinąć. Np:

Cytat :
Nie miałam odwagi się spytać więc wyszłam.

Ale spytać o co? Można się domyślić, że o to, po co ci policjanci tam siedzą, ale mogłabyś to tam umieścić. Wink

Ale robi się coraz ciekawiej. Smile Pisz, pisz.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Tora znowu pisze. Empty
PisanieTemat: Re: Tora znowu pisze.   Tora znowu pisze. I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Tora znowu pisze.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Tora zaczyna przygodę z pisaniem.