| Piszcie na jaki temat pomocy szukacie | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Sro Lut 23, 2011 6:19 pm | |
| postaram się pomóc, a i sami piszcie porady. Pozdrawiam | |
|
| |
Afre Nowy
Liczba postów : 3 Dołączył : 21/05/2011
| Temat: Skróty Sob Maj 21, 2011 5:13 am | |
| Witam Nie znalazłam nic na ten temat ale mnie np jako w sumie nowej osobie chrzanią się wszelkiego rodzaju skróty PG,GP,um i inne .... może ktoś mi to objaśnić bo zielona jestem jak szczypiorek I.. jeszcze jedna sprawa ..... jakie macie sposoby na to by miec coraz lepsze konie w hodowli ? (poza kupowaniem rzecz jasna) czy np jeśli matka i ojciec mają taki sam ( chyba to się zwie) PG to źrebię zawsze się rodzi z mniejszym ? Przepraszam za "poziom" tych pytań ale mnie trzeba za przeproszeniem jak krowie na rowie czasami a forum w grze daje tryle co nic tej wiedzy i się tylko człowiek wkurza pozdrawiam | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Sob Maj 21, 2011 5:57 am | |
| Witaj Afre, wszystkie skróty to są pierwsze litery z nazwy: GP- Grand Prix PG- potencjał genetyczny RO- róg obfitości KK- klepsydra Kronosa OM- Objęcia Morfeusza KF- Kamień filozoficzny CO- czarna orchidea ZJ- złote jabłko CP- czarna perła To sa najczęściej używane skróty na Howrse. Jeśli chodzi o coraz lepsze konie... no cóż, nie ma nic za darmo. Trzeba z nimi pracować, im bardziej koń jest wyblupowany tym większy ma przyrost PG. Sposoby na blupowanie są podane w dziale pomocy więc myślę, że dasz sobie radę |
|
| |
Feniks Nowy
Liczba postów : 9 Dołączył : 24/05/2011
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Maj 24, 2011 9:44 am | |
| Witam, jestem nowa na forum. Szukam pomocy Od 2 dnie nie otwiera się u mnie Howrse wpisuję adres jak zawsze i wyskakuje błąd próbowałam na różnych przeglądarkach i nic. Czy ktoś miał ten sam problem, jak go rozwiązać? Jeśli temat nie w tym dziale przepraszam Nie wiem gdzie napisać. | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Maj 24, 2011 10:01 am | |
| Witaj, miło iż do nas zaglądnęłaś Nie otwiera się tylko Howrse czy jeszcze inne strony? | |
|
| |
Feniks Nowy
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Maj 24, 2011 10:43 am | |
| Dzięki za miłe powitanie Nie tylko howrse a żeby było ciekawiej to tylko polski serwer mi się nie otwiera Angielski, niemiecki się normalnie otwiera | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Maj 24, 2011 11:31 am | |
| Według mnie masz na kompie jakiś konflikt sprzętowy, ale zapytałem znajomego speca i czekam na odpowiedź. Będziemy walczyć aby działało | |
|
| |
Feniks Nowy
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Sro Maj 25, 2011 4:57 am | |
| Wcześniej wszystko dobrze się otwierało aż do teraz... Dzięki naprawdę szkoda mi zostawić Howrse, mam tam duży staż itp. Zobaczymy co da się zrobić | |
|
| |
Furia ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Kara_fryza Liczba postów : 562 Dołączył : 21/02/2011
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Sro Maj 25, 2011 12:54 pm | |
| Błąd może się pojawiać kiedy strona zostanie zablokowana przez kogoś, kto Ci udostępnia internet. Np jeśli macie w domu router i np. starszy brat się na tym zna i jest "administratorem serwera" - trzyma pieczę nad rozdzielnią internetu (nad routerem) - to może zablokować konkretny adres na Twoim komputerze na podstawie numeru IP. Jeśli Twój nr IP jest zmienny to i tak może zablokować Twój komputer hakując hosty wysyłane przez sieć i zmieniając ich adres. Wtedy pomoże Ci tylko reinstalacja systemu. Spróbuj zrestartować modem, czy router czy co tam masz, jeśli to nie pomoże to może to być wtedy ta głębsza blokada na podstawie hostów. Wtedy jak już wspomniałam, tylko reinstalacja systemu może coś pomóc,nawet przy zmiennym IP. Mam nadzieję, że to jest w miarę zrozumiałe? Ja nie jestem technologiem, nie potrafię tego jaśniej wytłumaczyć. Nawet nie wiem sama jak to naprawić Wiem po prostu, że coś takiego jest możliwe bo mi to ktoś kiedyś pokazał Mam nadzieję oczywiście, że to mniejszy problem, ale to moja jedyna sugestia. Technologia i tego typu sprawy to moja średnia działka, raczej wiedzę mam powierzchowną, hobbystyczną. Edit: Oczywiście zagraniczne serwery mogą działać, można zablokować np. tylko adres www.howrse.pl a resztę nie. | |
|
| |
Feniks Nowy
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Czw Maj 26, 2011 6:33 am | |
| Dziękuje Ci Furia. Może to pomoże zobaczę...
| |
|
| |
Deskorolka Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 08/05/2011
| Temat: ej Pon Maj 30, 2011 8:20 am | |
| mam problem mam 1 kupon i chce kupić ZJ ale na ang. howrse już jest nowy koń który daje kupony czyli jak jest na ang. to i na polskim będzie??? i chciałam się spytać czy ktoś na howrse pomoże mi z jedną prezentacją taką jak ma .Nuri. lub...nie wiem jak się pisze ale czyta się wernille jestem Deskorolka | |
|
| |
Deskorolka Nowy
Liczba postów : 2 Dołączył : 08/05/2011
| Temat: Awek Pon Maj 30, 2011 8:23 am | |
| i jak tu się zmienia awek? czy jest jaki jest naprawdę nie wiem | |
|
| |
Shill VIP
Liczba postów : 2 Dołączył : 31/05/2011
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Maj 31, 2011 8:07 am | |
| Furia ma po części jeśli chodzi o wykorzystywanie jednego IP do paru kont. Powinno to być zgłoszone do moderatorów gry. Jednak jeśli chodzi o kwestie braku możliwości wejścia na stronę to spróbuj innej przeglądarki użyć ( najpopularniejsze na PC to Firefox, Opera oraz Internet Explorer). Istnieje też inna możliwość o której w/w Furia nie pisała. Czesto zdarza sie się że róznego rodzaje firewalle i antyvirusy blokują dostęp do stron wykrywając rzekome zagrożenie którego nie ma, więc w wypadku jesli zmiana przeglądarki nie pomoże wyłącz wszystkie firewalle jeśli takie posiadasz (nie licząc zapory systemowej) i antyvirusy. Pozdrawiam | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Maj 31, 2011 8:14 am | |
| Wyżej wypowiedź fachowca, informatyka z płynu i szkieletu Feniksie, na bieżąco mów czy to pomaga. Shill obiecał pilnować tematu. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Sro Cze 01, 2011 10:25 am | |
| Deskorolka - na górze - PROFILE a potem EMBLEMAT Wszystko co jest na angilku wchodzi na polski server. Z opóźnieniem, ale zawsze jest | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Cze 14, 2011 12:20 pm | |
| Ktoś mi przetłumaczy na łacinę "Cygańska krew" lub "Gorąca krew" |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Wto Cze 14, 2011 1:05 pm | |
| adflatus, adflatus, m - oddech; prychnięcie; podmuch; wiatr; przeciąg; uderzenie gorąca; natchnienie afflatus, afflatus, m - oddech; parsknięcie; powiew; wiatr; przeciąg; podmuch gorąca; odór; natchnienie calor, caloris, m - gorąco; ciepło; gorąca/letnia pogoda; żar; gorączka; namiętność; miłość caedis, caedis, f - morderstwo; rzeź; mord; zabójstwo; zamach; ofiary morderstwa; krew; krwawość; rozlew krwi cruor, cruoris, m - krew; krew świeża lub zakrzepła; krew rozlana (na polu bitwy); sok; krwawość; morderstwo/rzeźnia; strużka krwi sanguis, sanguinis, m - krew Tyle dałem radę wyszukać. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie | |
| |
|
| |
| Piszcie na jaki temat pomocy szukacie | |
|