Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Piszcie na jaki temat pomocy szukacie

Go down 
+3
Feniks
Afre
Lubelak
7 posters
AutorWiadomość
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

Piszcie na jaki temat pomocy szukacie Empty
PisanieTemat: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostSro Lut 23, 2011 6:19 pm

postaram się pomóc, a i sami piszcie porady. Pozdrawiam afro
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Afre
Nowy
Afre

Liczba postów : 3

PisanieTemat: Skróty   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostSob Maj 21, 2011 5:13 am

Witam
Nie znalazłam nic na ten temat ale mnie np jako w sumie nowej osobie chrzanią się wszelkiego rodzaju skróty
PG,GP,um i inne .... może ktoś mi to objaśnić bo zielona jestem jak szczypiorek Smile

I.. jeszcze jedna sprawa ..... jakie macie sposoby na to by miec coraz lepsze konie w hodowli ? (poza kupowaniem rzecz jasna) czy np jeśli matka i ojciec mają taki sam ( chyba to się zwie) PG to źrebię zawsze się rodzi z mniejszym ?

Przepraszam za "poziom" tych pytań ale mnie trzeba za przeproszeniem jak krowie na rowie czasami a forum w grze daje tryle co nic tej wiedzy i się tylko człowiek wkurza Smile

pozdrawiam
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostSob Maj 21, 2011 5:57 am

Witaj Afre, wszystkie skróty to są pierwsze litery z nazwy:
GP- Grand Prix
PG- potencjał genetyczny
RO- róg obfitości
KK- klepsydra Kronosa
OM- Objęcia Morfeusza
KF- Kamień filozoficzny
CO- czarna orchidea
ZJ- złote jabłko
CP- czarna perła
To sa najczęściej używane skróty na Howrse.

Jeśli chodzi o coraz lepsze konie... no cóż, nie ma nic za darmo. Trzeba z nimi pracować, im bardziej koń jest wyblupowany tym większy ma przyrost PG. Sposoby na blupowanie są podane w dziale pomocy więc myślę, że dasz sobie radęSmile
Powrót do góry Go down
Feniks
Nowy
Feniks

Liczba postów : 9

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Maj 24, 2011 9:44 am

Witam, jestem nowa na forum.
Szukam pomocy Smile Od 2 dnie nie otwiera się u mnie Howrse wpisuję adres jak zawsze i wyskakuje błąd próbowałam na różnych przeglądarkach i nic. Czy ktoś miał ten sam problem, jak go rozwiązać? Piszcie na jaki temat pomocy szukacie 143088812
Jeśli temat nie w tym dziale przepraszam Piszcie na jaki temat pomocy szukacie 2024858757 Nie wiem gdzie napisać.
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Maj 24, 2011 10:01 am

Witaj, miło iż do nas zaglądnęłaś Smile
Nie otwiera się tylko Howrse czy jeszcze inne strony?
Powrót do góry Go down
Feniks
Nowy
Feniks

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Maj 24, 2011 10:43 am

Dzięki za miłe powitanie Very Happy
Nie tylko howrse a żeby było ciekawiej to tylko polski serwer mi się nie otwiera Crying or Very sad Angielski, niemiecki się normalnie otwiera scratch
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Maj 24, 2011 11:31 am

Według mnie masz na kompie jakiś konflikt sprzętowy, ale zapytałem znajomego speca i czekam na odpowiedź. Będziemy walczyć aby działało Piszcie na jaki temat pomocy szukacie 3352103904
Powrót do góry Go down
Feniks
Nowy
Feniks

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostSro Maj 25, 2011 4:57 am

Wcześniej wszystko dobrze się otwierało aż do teraz...
Dzięki naprawdę szkoda mi zostawić Howrse, mam tam duży staż itp.
Zobaczymy co da się zrobić Wink
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Nick w grze : Kara_fryza
Liczba postów : 562

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostSro Maj 25, 2011 12:54 pm

Błąd może się pojawiać kiedy strona zostanie zablokowana przez kogoś, kto Ci udostępnia internet. Np jeśli macie w domu router i np. starszy brat się na tym zna i jest "administratorem serwera" - trzyma pieczę nad rozdzielnią internetu (nad routerem) - to może zablokować konkretny adres na Twoim komputerze na podstawie numeru IP. Jeśli Twój nr IP jest zmienny to i tak może zablokować Twój komputer hakując hosty wysyłane przez sieć i zmieniając ich adres. Wtedy pomoże Ci tylko reinstalacja systemu. Spróbuj zrestartować modem, czy router czy co tam masz, jeśli to nie pomoże to może to być wtedy ta głębsza blokada na podstawie hostów. Wtedy jak już wspomniałam, tylko reinstalacja systemu może coś pomóc,nawet przy zmiennym IP.

Mam nadzieję, że to jest w miarę zrozumiałe? Ja nie jestem technologiem, nie potrafię tego jaśniej wytłumaczyć. Nawet nie wiem sama jak to naprawić Smile Wiem po prostu, że coś takiego jest możliwe bo mi to ktoś kiedyś pokazał Wink

Mam nadzieję oczywiście, że to mniejszy problem, ale to moja jedyna sugestia. Technologia i tego typu sprawy to moja średnia działka, raczej wiedzę mam powierzchowną, hobbystyczną.

Edit: Oczywiście zagraniczne serwery mogą działać, można zablokować np. tylko adres www.howrse.pl a resztę nie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=282990
Feniks
Nowy
Feniks

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostCzw Maj 26, 2011 6:33 am

Dziękuje Ci Furia. Może to pomoże zobaczę...
Powrót do góry Go down
Deskorolka
Nowy
Deskorolka

Liczba postów : 2

PisanieTemat: ej   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostPon Maj 30, 2011 8:20 am

mam problem mam 1 kupon i chce kupić ZJ ale na ang. howrse już jest nowy koń który daje kupony
czyli jak jest na ang. to i na polskim będzie??? confused
i chciałam się spytać czy ktoś na howrse pomoże mi z jedną prezentacją taką jak ma .Nuri. lub...nie wiem jak się pisze ale czyta się wernille
jestem Deskorolka
Powrót do góry Go down
Deskorolka
Nowy
Deskorolka

PisanieTemat: Awek   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostPon Maj 30, 2011 8:23 am

i jak tu się zmienia awek?
czy jest jaki jest
naprawdę nie wiem lol!
Powrót do góry Go down
Shill
VIP
Shill

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Maj 31, 2011 8:07 am

Furia ma po części jeśli chodzi o wykorzystywanie jednego IP do paru kont. Powinno to być zgłoszone do moderatorów gry. Jednak jeśli chodzi o kwestie braku możliwości wejścia na stronę to spróbuj innej przeglądarki użyć ( najpopularniejsze na PC to Firefox, Opera oraz Internet Explorer). Istnieje też inna możliwość o której w/w Furia nie pisała. Czesto zdarza sie się że róznego rodzaje firewalle i antyvirusy blokują dostęp do stron wykrywając rzekome zagrożenie którego nie ma, więc w wypadku jesli zmiana przeglądarki nie pomoże wyłącz wszystkie firewalle jeśli takie posiadasz (nie licząc zapory systemowej) i antyvirusy.
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Maj 31, 2011 8:14 am

Wyżej wypowiedź fachowca, informatyka z płynu i szkieletu Very Happy
Feniksie, na bieżąco mów czy to pomaga. Shill obiecał pilnować tematu. Piszcie na jaki temat pomocy szukacie 4109607445
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostSro Cze 01, 2011 10:25 am

Deskorolka - na górze - PROFILE a potem EMBLEMAT

Wszystko co jest na angilku wchodzi na polski server. Z opóźnieniem, ale zawsze jest Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Cze 14, 2011 12:20 pm

Ktoś mi przetłumaczy na łacinę "Cygańska krew" lub "Gorąca krew"
Powrót do góry Go down
Lubelak
Administrator
Lubelak

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipostWto Cze 14, 2011 1:05 pm

adflatus, adflatus, m - oddech; prychnięcie; podmuch; wiatr; przeciąg; uderzenie gorąca; natchnienie

afflatus, afflatus, m - oddech; parsknięcie; powiew; wiatr; przeciąg; podmuch gorąca; odór; natchnienie

calor, caloris, m - gorąco; ciepło; gorąca/letnia pogoda; żar; gorączka; namiętność; miłość

caedis, caedis, f - morderstwo; rzeź; mord; zabójstwo; zamach; ofiary morderstwa; krew; krwawość; rozlew krwi

cruor, cruoris, m - krew; krew świeża lub zakrzepła; krew rozlana (na polu bitwy); sok; krwawość; morderstwo/rzeźnia; strużka krwi

sanguis, sanguinis, m - krew

Tyle dałem radę wyszukać. Piszcie na jaki temat pomocy szukacie 384104111
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Piszcie na jaki temat pomocy szukacie   Piszcie na jaki temat pomocy szukacie I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Piszcie na jaki temat pomocy szukacie
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Nie wiem jaki temat dać, żebyście to zobaczyli, więc dam taki XD
» Pomocy :( Temat dla osób zorientowanych w Wordzie.
» Jaki program?
» Jaki plan B
» Jaki zestaw???

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: